MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#101 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
obarajte konkurse ljudi
zalite se
zalite se
- Chischo
#102 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Imam citav zakon ali isto isprintan, reci sta ti fali pa da ti skeniram...celo43 wrote:Jel ko primjetio, tj. da li se ista izmjenilo? cini mi se da su neka imena bila pod drugim rednim brojem, ali nisam siguran...
P.S. Chischo imas li kopiju zakona o pol. sluzbenicima MUP KS? ja imam isprintanu verziju ali sam zagubio par stranica...
-
celo43
#103 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nedostaju mi prve dvije stranice i clanovi cini mi se od oko 40 do 60... izgleda da je stara nalozila 
- adnansax
#104 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
da li neko ima informacija kada ce biti objavljeni rezultati testiranja za mladje inspektore?
-
santoandre
#105 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
za policajce su izasli tacno nakon mjesec dana od njihovog zadnjeg testiranja(to je zadnji rok),pa predpostavljam da ce i za nas cekat mjesec dana tako da ocekujem 12 februara,mada kruze glasine da ce biti ponisten konkurs valjda zbog love sta ja znamadnansax wrote:da li neko ima informacija kada ce biti objavljeni rezultati testiranja za mladje inspektore?
-
thepatriot
#106 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
HM, TU SAMcelo43 wrote:jebo majku opet isto sranjenema rezultata, samo pozivi za ljekarski... gdje onaj sto je rekao da ce biti ponisteno zbog nacionalne osnove...
-
thepatriot
#107 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
celo43 wrote:@ patriot
Nema to jaranje veze, u oglasu pise Na osnovu... clana tog i tog i i clana tog i tog Zakona o pol sluz, pravilnika o unutrasnjoj organizaciji MUP-a KS broj taj i taj i pravilniku o nacinu i rasporedu test kand i sistemu bodovanja... objavljuje JAVNI OGLAS...
Tu je sve sadrzano samo sto ne pise direktno prima se toliko ovih toliko onih i toliko trecih...
Ja sam zvao danas i gospodja sto se javila rekla je da ce biti uskoro...
IZGLEDA GOSPOĐA TE PREVARI, ZAKON JE ONO ŠTO PIŠE DA TO SVAK RAZUMIJE A NE DA SE POZIVAJU NA NEKI ČLAN ZAKONA. E SAD KAD JE KONKURS PONIŠTEN U REDU, AL KAKO DA ZA POLICAJCA BUDE KAO U REDU KONKURS A ISTO NIJE NAVEDENO DA ĆE BITI PRIMANI PO NAC. ZASTUPLJENOSTI. JA DRŽAVE
- ja.neron
#108 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
KONKURS ZA MLAĐE INSPEKTORE u MUP-u KS ZVANIČNO PONIŠTEN ima oglas u jutrošnjem Dnevnom Avazu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#109 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
koliko samo na ljekarskim zaradiše
ovo dođe ko dobrovoljni reket za popunjavanje budžeta + dnevnice
ovo dođe ko dobrovoljni reket za popunjavanje budžeta + dnevnice
- -Romeo-
#110 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
svaštaja.neron wrote:KONKURS ZA MLAĐE INSPEKTORE u MUP-u KS ZVANIČNO PONIŠTEN ima oglas u jutrošnjem Dnevnom Avazu
- Chischo
- Dust
#112 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma moraju igraci biti primljeni, sta fali tako i tako tata Himzo ide na drugu funkciju pa vidite ko moze pomoci.
a dobro ste prosli mogao je opet prijetiti da ce se spaliti.
- Chischo
#113 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Evo clanovi koje su naveli ovdje:
clan 49, stav 1 ZOPS:
Oglasavanje slobodnih radnih mjesta provodi komisija za izbor.
clan 16 ZOUP:
U ministarstvu ce postojati postena i odgovarajuca zastupljenost svih naroda koji zive u KS.
clan 57 ZOUP:
Radni odnos u ministarstvu ne moze se zasnivati bez javnog oglasa.
clan 4 ZOPS:
Struktura policijskih sluzbenika u policijskom organu odrazava nacionalni sastav stanovnistva na teritoriji koju obuhvata KS prema popisu iz 1991. godine.
clan 49, stav 1 ZOPS:
clan 16 ZOUP:
U ministarstvu ce postojati postena i odgovarajuca zastupljenost svih naroda koji zive u KS.
clan 57 ZOUP:
clan 4 ZOPS:
Struktura policijskih sluzbenika u policijskom organu odrazava nacionalni sastav stanovnistva na teritoriji koju obuhvata KS prema popisu iz 1991. godine.
- mahalac_SA
#114 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pa ovo nema nigdje na svijetu! Pare koje smo dali za ljekarski valjda trebaju pokriti troskove konkursa za cin policajac!? Pretrpljene torture na samom konkursu vjerovatno spadaju u pravila sluzbe. Kakva drzava tako i sve ostalo!
-
freedom within
#115 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Znači, ako sam dobro razumio, konkurs je poništen jer nisu ispoštovane zakonske odredbe o odgovarajućoj nacionalnoj zastupljenosti. Kako onda objašnjavaju činjenicu da od 50 primljenih na konkursu za čin policajca, samo je 5 nebošnjaka (10%), a konkurs nije poništen?Chischo wrote:Evo clanovi koje su naveli ovdje:
clan 49, stav 1 ZOPS:
clan 16 ZOUP:
clan 57 ZOUP:
clan 4 ZOPS:
-
anabela79
#116 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Mozete tuziti koga hocete, ne pije vam to vode uopste. A zao mi je sto ste izmaltetirani protekle mjesece, jer znam i sama sam to osjetila na svojoj kozi jos od prije.. 
-
mad_rope
#117 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
U pravu si, ne vjerujem da je to realna brojka ako je poštivan nacionalni balans. Bez obzira na to, smiješno mi je da su za čin policajca objavljene liste, a za čin mlađeg inspektora nisu. Ovdje se nisu mogli progurati nečiji igrači pa su vjerovatno odlučili zbog toga poništiti natječaj pod izgovorom nacionalnog balansa. Uostalom, nigdje nisu ni naveli zbog čega je zapravo natječaj poništen. Za FMUP su barem imali kakav takav usrani izgovor u obliku neadekvatnih pitanja u testu općeg znanja. Ne znam dali nam vrijedi žaliti se Međunarodnoj policiji ili sl., neka se barem odgovorni pojedinci sankcioniraju zbog toga što su nas bezveze maltretirali?! Neka barem netko plati foteljom
Morat ćemo onda štrajkati glađu da ostvarimo svoja prava, barem nam to neće biti teško i onako nemamo posla (znači imamo sve preduvjete za to). Mislim da bi tu bili svi jednaki bez obzira na nacionalnost. 
- Dust
#118 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ako je vec tako krenimo redom nacionalno:
Ministar - Hrvat SDA
Komesar - Bosnjak
dva nacelnika sektora - Srbin i Bosnjak
pet nacelnika PU - svi Bosnjaci (sudim po imenima možda se neko i drugacije izjasnjava).
devet org jedinica (PS i jedno PO komandiri) jedan Hrvat ostali Bošnjaci.
k-dir jedinice za podršku - Bošnjak.
I oni meni o nacionalnoj zastupljenosti? To je priča za malu djecu, zasto Himzo Selimovic nije vodio racuna o nacionalnoj zastupljenosti kada je nedavno na internim konkursima dijelio zvijezdice svojim poslušnicima.
Ima li toga EUPM-a kazu savjetuje pa da ga malo nasavjetuje.

Ministar - Hrvat SDA
Komesar - Bosnjak
dva nacelnika sektora - Srbin i Bosnjak
pet nacelnika PU - svi Bosnjaci (sudim po imenima možda se neko i drugacije izjasnjava).
devet org jedinica (PS i jedno PO komandiri) jedan Hrvat ostali Bošnjaci.
k-dir jedinice za podršku - Bošnjak.
I oni meni o nacionalnoj zastupljenosti? To je priča za malu djecu, zasto Himzo Selimovic nije vodio racuna o nacionalnoj zastupljenosti kada je nedavno na internim konkursima dijelio zvijezdice svojim poslušnicima.
Ima li toga EUPM-a kazu savjetuje pa da ga malo nasavjetuje.
-
celo43
#119 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nemas od medjunarodne zajednice i policije nista, samo gubljenje vremena i lazne nade... Ja sam prosle godine licno pisao ono Groebellu, glavnom u EUPM-u i detaljno mu naveo sta da trazi, nekoliko ljudi za koje sam znao da imaju stelu, ko im je stela, na osnovu cega se zalim i sl.
U rekordnom vremenu mi je odogovorio da je jako zainteresiran za moje navode i da ce toboze sve provjeriti i da ce utvrditi pravo stanje i bez obzira kako to izgledalo da ce mi se javiti, sto nije bio slucaj, cak i kad sam mu uputio novo pismo. Da bi nedugo nakon toga slikao se s onim Dumancicem (direkotrom) i izjavio da je sve bilo po zakonu... (ako je moguce da covjek sto je srednju skolu zavrsio jedva tricom, odgovorio tacno na 49 od 50 pitanja, i to tezine pitanja sto nisu ni priblizna ovom konkursu, i koji je imao sirok spektar kriminalnih djela iza sebe, o cemu su pisali i novinari Centra za istrazivacko novinarstvo, ako je normalno da nekoliko ljudi ne prodje godinu ranije ljekarski, ako se zna sta se gleda na ljekarskom...) itd.
Na zalbu od 8 stranica, ovaj odbor za zalbe je odgovorio u dvije recenice, doslovno prema zakonu tom i tom komisija je utvrdila da je sve radjeno po zakonu itd...
Tako da se ovaj put necu ni zaliti... Nema druge nego predati u RS, tamo su ako nista barem posteni...
U rekordnom vremenu mi je odogovorio da je jako zainteresiran za moje navode i da ce toboze sve provjeriti i da ce utvrditi pravo stanje i bez obzira kako to izgledalo da ce mi se javiti, sto nije bio slucaj, cak i kad sam mu uputio novo pismo. Da bi nedugo nakon toga slikao se s onim Dumancicem (direkotrom) i izjavio da je sve bilo po zakonu... (ako je moguce da covjek sto je srednju skolu zavrsio jedva tricom, odgovorio tacno na 49 od 50 pitanja, i to tezine pitanja sto nisu ni priblizna ovom konkursu, i koji je imao sirok spektar kriminalnih djela iza sebe, o cemu su pisali i novinari Centra za istrazivacko novinarstvo, ako je normalno da nekoliko ljudi ne prodje godinu ranije ljekarski, ako se zna sta se gleda na ljekarskom...) itd.
Na zalbu od 8 stranica, ovaj odbor za zalbe je odgovorio u dvije recenice, doslovno prema zakonu tom i tom komisija je utvrdila da je sve radjeno po zakonu itd...
Tako da se ovaj put necu ni zaliti... Nema druge nego predati u RS, tamo su ako nista barem posteni...
-
mad_rope
#120 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
E svašta barem sam malo nade polagao u te strane organizacije. Znači vrijedi pravilo da se stranci brzo prilagode na novi stil balkanskog života i uživaju u njegovim blagodatima hehe. "Ipak se novcem može kupiti sve i svatko", žalosno!!
-
zulfo83
#121 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ne vezano za ovaj konkurs moze li neko strucno misljenje.
Prije 15 dana je obavljeno testiranje u MUPu BPKa Gorazde za cin mladjeg inspektora.Naravno da su stele primljene.Mali je grad i sve se zna.Uglavnom su to djeca SDA funkcionera i sve je pripremljeno i izrezirano kako treba.
trojici kandidata koji su prosli podjeljene u gotovo 100% ocjene tako i ako se budes zalio,i budes imao uvid u svoj rad neces moci nikako navuci 100 poena.gotovo je nemoguce to promjeniti.
Medutim postoje neke manjkavosti prilikom raspisivanja ovog konkursa,i da li je na osnovu toga moguce i ovaj oboriti.
inace kad se konkurs raspisuje objavi se i pravilnik o testiranju i koje oblasti ce biti obuhvacene u testovima.medutim u ovom konkursu toga nije bilo.(u MUP KS je bilo jasno navedeno koji zakoni i pravilnici ce biti ukljuceni u test)
i druga stvar je sljedeca da je testiranje obavljeno 25. i 26. januara za sve kandidate,a da bi 8 dana nakon toga bez ikakvog objasnjenja bilo obavljeno testiranje za jos jednog kandidata.
Transparentnosti nije bilo ni malo i sam kandidat je dobio ista esejska pitanja i pitanja iz testa opsteg znanja kao i ostali kandidati 8 dana ranije.
Ukoliko je neko kompetentan da mi objasni da li postoji realan osnov da se i ovaj konkurs ponisti.
Bar da zadovolji ego nas pojedinih kandidata koji nismo zadovoljili.
Prije 15 dana je obavljeno testiranje u MUPu BPKa Gorazde za cin mladjeg inspektora.Naravno da su stele primljene.Mali je grad i sve se zna.Uglavnom su to djeca SDA funkcionera i sve je pripremljeno i izrezirano kako treba.
trojici kandidata koji su prosli podjeljene u gotovo 100% ocjene tako i ako se budes zalio,i budes imao uvid u svoj rad neces moci nikako navuci 100 poena.gotovo je nemoguce to promjeniti.
Medutim postoje neke manjkavosti prilikom raspisivanja ovog konkursa,i da li je na osnovu toga moguce i ovaj oboriti.
inace kad se konkurs raspisuje objavi se i pravilnik o testiranju i koje oblasti ce biti obuhvacene u testovima.medutim u ovom konkursu toga nije bilo.(u MUP KS je bilo jasno navedeno koji zakoni i pravilnici ce biti ukljuceni u test)
i druga stvar je sljedeca da je testiranje obavljeno 25. i 26. januara za sve kandidate,a da bi 8 dana nakon toga bez ikakvog objasnjenja bilo obavljeno testiranje za jos jednog kandidata.
Transparentnosti nije bilo ni malo i sam kandidat je dobio ista esejska pitanja i pitanja iz testa opsteg znanja kao i ostali kandidati 8 dana ranije.
Ukoliko je neko kompetentan da mi objasni da li postoji realan osnov da se i ovaj konkurs ponisti.
-
thepatriot
#122 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kad je to prijetio da će se spaliti, nisam to čuoDust wrote:Ma moraju igraci biti primljeni, sta fali tako i tako tata Himzo ide na drugu funkciju pa vidite ko moze pomoci.
-
thepatriot
#123 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa šta bi s ovim samcem, sigurno je pao na testu jadničak, čije je on plemezulfo83 wrote:ne vezano za ovaj konkurs moze li neko strucno misljenje.
ponistit ga mozete jedino i samo ako budete složni i svi dignete ustanak ...
- Dust
#124 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma jedan visokopozicionicani pripadnik MUP-a ono kad je bilo da se moraju vracati tudji stanovi pa je policija (policajci kao uzor) prva morala biti delozirana, taj jado izbjeglica iz Foče prijetio da ce se spaliti u stanu a da ga nece napustiti. Sreca pa nece jos dugo biti u MUP-u ide na bolju funkciju.

-
svejednosad
#125 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Naravno da je promjenjena...ili se meni samo cini da ne vidimneka imena, koja su bila na prvobitnom spisku