Sverc i piratstvo na Ferhadiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#101 Re: Sverc i piratstvo na Ferhadiji

Post by pici »

stochar wrote:staj'o ja jednom kod trznice i cek'o nekog kad je taj lik s BMW-om dos'o na stand da obidje radnike, i dolazi drot. i, ocekujes da lik reaguje na:

- neovlasteno okupiranje javne povrsine;
- rad bez dozvole;
- neprijavljene radnike;
- prodaju piratskih CD-a i DVD-a i ocito krsenje Zakona o zastiti autorskih prava,
- da ne govorim da se lik s BMW-om parkirao skoro nasred ferhadije, pored onoh panoa za reklame;

i, sad, da je to neka mega-korupcija, da su tom policajcu dali bar 1.000 maraka, bilo bi mi koliko-toliko jasno: ali, dadose mu dva-tri CD-a, pita on 'imas li Da Vincijev kod', dadose mu i to, i ode lik! pa jebemmu, kad se vec porodajes daj se bar prodaj za velike pare!!!

e nemere odmaH za velke novce.....i beba kad uČi da hoda prvo propuzi pa malo stajat pa na dupence pa korak po korak i et ga.....tako i korupcija....prvo sitno za žvake i DVD pa po koji komplet ovoga-onoga....tek kad doguraš do funkcije e onda idu ville,apartmani,skupe kurve i ostalo Sex & Drugs & Rock & Roll ;-)
zonbirile

#102 Re: Sverc i piratstvo na Ferhadiji

Post by zonbirile »

pici wrote:
stochar wrote:staj'o ja jednom kod trznice i cek'o nekog kad je taj lik s BMW-om dos'o na stand da obidje radnike, i dolazi drot. i, ocekujes da lik reaguje na:

- neovlasteno okupiranje javne povrsine;
- rad bez dozvole;
- neprijavljene radnike;
- prodaju piratskih CD-a i DVD-a i ocito krsenje Zakona o zastiti autorskih prava,
- da ne govorim da se lik s BMW-om parkirao skoro nasred ferhadije, pored onoh panoa za reklame;

i, sad, da je to neka mega-korupcija, da su tom policajcu dali bar 1.000 maraka, bilo bi mi koliko-toliko jasno: ali, dadose mu dva-tri CD-a, pita on 'imas li Da Vincijev kod', dadose mu i to, i ode lik! pa jebemmu, kad se vec porodajes daj se bar prodaj za velike pare!!!

e nemere odmaH za velke novce.....i beba kad uČi da hoda prvo propuzi pa malo stajat pa na dupence pa korak po korak i et ga.....tako i korupcija....prvo sitno za žvake i DVD pa po koji komplet ovoga-onoga....tek kad doguraš do funkcije e onda idu ville,apartmani,skupe kurve i ostalo Sex & Drugs & Rock & Roll ;-)
-------------------------------------------------------------------------
svaki put je počet prvim korakom,a daj priznajmo i počnimo više sa ražnjom pred Ekonomijom i rigišpilom u parku.Muziku/razglas od Vječne vatre do Katedrale do daske,a može i daska pući,pa šećerna pjena,marike na karike,tip-top.Otvorimo dušu opustimo se onako domaći,ko jebe Europu,pa nećemo se valjda prilagođavati tim pederima.
Post Reply