Interesantno, u cetvrtak bila sa sestrom na stomatologiji, i ono cekam da je prozovu i hodam po prvom spratu, nekakvih postera po zidovima (volim da citam bilo sta kad mi je dosadno:) uglavnom, neki plakat plavi tipa pitanja i odgovori, mislim da je broj 3 bio koja je cetkica najbolja, odgovor je bio TVRDA cetkica je najbolja za ciscenje zuba??? mislim da je plakat od prije rata, ali eto niko se nije sjetio da to malo uredi/update... (uslikacu pa postaviti ovdje)kamen spoticanja wrote:idealna cetkica je ona s oznakom mediumBond_JaneBond wrote:A sta je ovo sad pa svi zubari preporucuju meksu cetkicu?
Ja meksom cetkicom nista ne postizem, probala i nish. Isto k'o da ih i ne operem, moram makar srednje tvrdu uzeti.,soft i ultrasoft se preporucuje kod osoba s postojecim problemima nastalim nepravilnim cetkanjem zuba
hard varijatna je za mazohiste
![]()
no vaznije od svega je oblik cetkice,najbolja je ona koja nema veliki obim glavetj. ona koja moze stci i do najzabacenijih dijelova usne supljine
i nije zahebancija
![]()
(ako ce biti lakse moja cetkica kosta manje od dvije KM)
sto se tice paste za zube,najbolja je ona s idelaniom kolicinom fluora,ali kako su sad sve paste s takvom kolicinom(cca. 1450 ppmF)prakticno je nevazno koju pastu koristite,mada se obicno trazi ona koja ukusom najvise odgovara![]()
glede sensodyna ,ona je jako dobra ali za specificne probleme i ne bi se trebala koristiti bez lijecnickog ordiniranja,a i jako je skupa bezveze bacate pare![]()
uzdravlje
sto se tice zubne paste: Crest complete multi-benefit whitening + scope (220g), navikla na ovu i to je to, sestra kad dodje u posjetu zna da mora ovo da ponese...
http://www.crestcomplete.com/product/to ... oothpaste/