pa ispade ovo neki srpski show
sve neki beooogradjani,novosadjani,backo palancani

nije mi jasno,ako je obn nasa televizija,trebali su samo primati bendove iz bosne i hercegovine,pa makar to bio bend iz banjaluke,pala,gruda,sanskog mosta....nek je nas bend
da i mi konacno nesto nase kvalitetno izbacimo na trziste,a ne da promovisemo tudje
kako je krenulo,u finalu ce ostati 4 benda iz srbije,a pobjedice ovi klinci
nemam ja nista protiv ovih bendova,svaka cast svima,pogotovo ovoj djecurliji koja sviraju kao da im je 40(da se razumijemo oni su mi i favoriti),ali imamo mi i nasih bendova
komšija, evo razloga zasto treba dovoditi bendove iz Srbije da sviraju u ovakvim reality emisijama:
- da bi Sarajevo bilo priznat centar TV produkcije kao sto je to bio Beograd npr. u "Operaciji Trijumf".
- da bi se medju zemljama regije ljudi upoznavali i time bolje razumijevali. OBN je po svojoj koncepciji televizija koja tome doprinosi.
Medijskim kucama u Beogradu izgleda nije u interesu da Zagreb, Sarajevo budu jaki medijski centri. Treba naglasiti da se radi o
jednom jezicnom podrucju, drugim rijecima
ista je ciljna grupa koju treba prigrabiti.
evo dokaza da neko radi protiv toga da na Balkanu bude drugi medijski centar osim Beograda: u Srbiji ce uskoro programi
OBN-a (vrlo gledana BH televizija, po ciljnoj grupi konkurencija Pinku),
Nova TV (isto konkurencija)
HRT-a (naj-tv u Ex-Yu vec vise od 30 godina po misljenju struke, jak konkurent)
hrvatskog RTL-a (profesionalno osmisljena TV od pocetka do kraja, za razliku od Pinka)
i BN TV (ekstremno gledana televizija, iako propagandna treba znati da nije rezimska)
kod kablovskih operatera biti zamracivani, pod isprikom da se radi o zastiti autorskih prava stranih filmova i serija. pitanje je zasto to slucajno rade sada, a nisu uradili npr. prije desetak godina?