Kafica sa bivsom/bivsim...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#101 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:27, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#102 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Vidiš to nije problem ni veze niti ljudi oko nas,nego nas samih kolko znama pravilno uraditi selekciju na ime prijateljaGospoda Ministarka wrote:Pa od ukupnog broja ljudi koje poznajes koliko njih je zaista najbolji i pravi prijatelj a koliko njih je tu samo da ubijes vrijeme sa njima?zelenashica wrote:sta si mislila pod ovim LAŽNJI LJUDI
čuj ma koliko bila moja ljubav prema nekome ja nemam nikad namjeru da se odreknem prijatelja,ljudi koji su bili za mene tu kad sam plakala,smijala se,kad sam jednostavno samo uz pomoć njih uspijevala da stvari posložim i imala njihovu podršku....naravno da poštovanje,ljubav su jedno ali prijateljstvo je takođe jaka karika koja nas čini bitnima.
Odakle recimo meni pravo da udaljavam svoju ljubavod njegovih prijatelja
Ja sam možda čudna ,ali meni je sasvim normalno evo sad nazvati prijatelja,muškarca i zvati ga na kafu(naravno ako sam slobodna i nemam planove sa drugom polovinom)...baš kao što mi je uvijek bilo i biće normalno da i druga polovina ide na kafu sa prijateljicom
ali hajde de pravo na mišljenje je normala.....poštujem tvoj stav da muško i žensko ne mogu biti prijatelji ali ipak tvrdim da mogu i tekako,čak možda ponekad pomislim da sam sa nekim muškarcem bolji prijatelj nego sa ženom....hm,možda nije nigdje u podsvijesti ona ženska "ljubomora"
- kmirsad
#103 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Gospoda Ministarka wrote:kmirsad wrote:![]()
![]()
Nije ba znatiželja...samo provjeravam... sa sigurnosno- bezbjedonosnog aspekta... ima li kakvih propusta i rupa u sistemu nadzora nad pravim macanom...![]()
![]()
... joj jest njemu lijepo... tolika količina tako jasno iskazane ljubavi...
![]()
![]()
![]()
šprdam se ja ba, ne shvataj me ozbiljno...![]()
![]()
![]()
pazi,
pazi...eno ga ...ode na kafu... drž ga...
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema nikakvih propusta
Funkcionisemo na taj nacin da se vidamo svaki dan, znaci nismo ona veza nademo se 2-3 puta sedmicno popijemo kafu 2-3 sata, cujemo se stalno... jednostavno jedno smo drugom sasvim dovoljnji... ne trebaju mi nikakvi "lazni ljudi" oko mene da bi popunila neke praznine u zivotu.
BTw, ladyblue... svida mi se tvoj novi avatarna njemu se vidi da sve drzis pod kontrolom.
-
Gospoda Ministarka
#104 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:27, edited 1 time in total.
- JThomas
#105 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
vidiš, kad kažeš, ja njemu vjerujem, ali ne želim NIKAKVE žene u njegovom društvu...ne djeluje baš najuvjerljivije. ako me shvataš...
-
Gospoda Ministarka
#106 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:28, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#107 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Ne mora biti okruzen zenama stalno, ali ono sto ti ovdje raja zeli reci je da ne mozes reci da nekome vjerujes, a ne bi ga pustila u zensko drustvo.
Jedno iskljucuje drugo, bar po nekoj mojoj logici.
Vjerovati nekome znaci imati bezuslovno povjerenje u njega u bilo kojoj situaciji. A ti za sebe to ocigledno ne mozes reci.
Ali to je tvoje misljenje i ja ga postujem.
Btw hvala za avatar
Bas ima "poruku"

Jedno iskljucuje drugo, bar po nekoj mojoj logici.
Vjerovati nekome znaci imati bezuslovno povjerenje u njega u bilo kojoj situaciji. A ti za sebe to ocigledno ne mozes reci.
Ali to je tvoje misljenje i ja ga postujem.
Btw hvala za avatar
-
zelenashica
#108 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Ko ti garantuje da i u muškom društvu se neće nepozvano pojaviti žensko..ljubomora je ok osjećaj ali sve dok ne prelazi u ograničavanjaGospoda Ministarka wrote:
Sta sad kao da bi mu pokazala koliko mu vjerujem mora da bude konstantno okruzen zenama![]()
Ljubomorna sam i to mi nije problem reci, znaci kad ode sa drustvom van , uopste ne brinem jer sam potpunosti sigurna u njega ali zaista bi bila ljubomorna da ima neku prijateljicu. Imala sam priliku na tudem primjeru vidjeti sta se desi sa "jaranicama" tako da sto je sigurno je sigurno.
-
sofist
#109 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Zamisli zatekne ga u musko-muskom drustvu! Ono, trojica, uvezali se.

-
zelenashica
#110 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Sve je mogučesofist wrote:Zamisli zatekne ga u musko-muskom drustvu! Ono, trojica, uvezali se.![]()
- kmirsad
#111 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Gospoda Ministarka wrote:Sta sad kao da bi mu pokazala koliko mu vjerujem mora da bude konstantno okruzen zenamaJThomas wrote:vidiš, kad kažeš, ja njemu vjerujem, ali ne želim NIKAKVE žene u njegovom društvu...ne djeluje baš najuvjerljivije. ako me shvataš...![]()
Ljubomorna sam i to mi nije problem reci, znaci kad ode sa drustvom van , uopste ne brinem jer sam potpunosti sigurna u njega ali zaista bi bila ljubomorna da ima neku prijateljicu. Imala sam priliku na tudem primjeru vidjeti sta se desi sa "jaranicama" tako da sto je sigurno je sigurno.
Ne znam za ostale.........al', ja svom budućem neću dat' ni net da koristi
Pita ona moja kobra...gdje li ste vi završile ovaj kurs... " Kako ga staviti pod stakleno zvono... a da on to nikada ne sazna..."
-
sofist
#112 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
A na temu... Sto da ne. Sek.. ,pardon, kafe nikad dosta.zelenashica wrote:Sve je mogučesofist wrote:Zamisli zatekne ga u musko-muskom drustvu! Ono, trojica, uvezali se.![]()
ači eto tema je muško-žensko
- Dupli_skalp
#113 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
svašta ovdje pročitati...
- DemiMoore
#114 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
povjerenje je jedna od najvaznijih stvari koje su potrebne za dobru i sretnu vezu a dvoje ljudi koji to imaju nece uraditi ono sto ne zele da se njima radi ... 
-
sofist
#115 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Stoji to sve, ali iskusenje je cudo.DemiMoore wrote:povjerenje je jedna od najvaznijih stvari koje su potrebne za dobru i sretnu vezu a dvoje ljudi koji to imaju nece uraditi ono sto ne zele da se njima radi ...
-
zelenashica
#116 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Ali i ljubav je čudosofist wrote:Stoji to sve, ali iskusenje je cudo.DemiMoore wrote:povjerenje je jedna od najvaznijih stvari koje su potrebne za dobru i sretnu vezu a dvoje ljudi koji to imaju nece uraditi ono sto ne zele da se njima radi ...![]()
-
Savršeni_organizam
#117 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
treba biti lukav i mudar; sto im vise branis oni ce vise htjeti.
anais rece kad je bivsi da od kafe nista ne moze - jel trebam govoriti koliko je to pogresno? zene (pojedine) su prave zmije , a muskarci pijuni i svaka sa imalo inteligencije moze ih smotati oko prsta.
anais rece kad je bivsi da od kafe nista ne moze - jel trebam govoriti koliko je to pogresno? zene (pojedine) su prave zmije , a muskarci pijuni i svaka sa imalo inteligencije moze ih smotati oko prsta.
- Loulou
#118 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Malo smo se udaljili od originalne teme (s bivšeg/bivše, se prešlo na prijatelje/prijateljice), al' ok...
I...zašto su to žene, u težnji za ostvarenjem cilja išta "iskvarenije" nego muškarci?
I dijelom se slažem s tvojim stavom da muškarac i žena ne mogu biti čisto prijatelji... Ne mogu u situaciji kad postoje osjećaji (tj. ono čuveno "nešto više") s bilo koje strane. Ako je to slučaj, od tog "prijateljevanja" nema ništa, bez obzira da li je i jedno od njih tada u vezi s nekim drugim.
I u vezi s komentarima da iskušenja čine čudo... S iskušenjima (raznim) se svakodnevno suočavamo. Do nas je kako ćemo reagirati i kakvu odluku odnijeti. Sami odgovaramo za vlastite postupke i sami se nosimo s njihovim
posljedicama.
Uspostava povjerenja je dug put.
Ovo podvučeno... taj dio je problematičan... Prilika se ukazuje i jednoj i drugoj strani, pa je, dakle, do obje strane kako će reagirati na "priliku". Uzmimo i to da "žena zna šta želi" ali - ako joj druga strana ne želi dati to što ona želi - čemu frka? Takes two to tango. Ipak se radi o strahu od reakcije nama drage osobe, a neka druga ili treća strana nemaju veze s tim... (izuzimamo situacije intoksikacije da bi se ostvario cilj). Ako, u ovom slučaju, ON ne želi imati ništa s njom, i ako se njemu vjeruje, ništa što ona uradi ga ne može pokolebati.Gospoda Ministarka wrote:...
Ne, ozbiljno... lopova cini prilika...a zene znam kako su iskvarene i da mogu dobiti sve sto zele samo im treba prilika. Tako da moj dragi nema zena u svom drustvu
I...zašto su to žene, u težnji za ostvarenjem cilja išta "iskvarenije" nego muškarci?
I dijelom se slažem s tvojim stavom da muškarac i žena ne mogu biti čisto prijatelji... Ne mogu u situaciji kad postoje osjećaji (tj. ono čuveno "nešto više") s bilo koje strane. Ako je to slučaj, od tog "prijateljevanja" nema ništa, bez obzira da li je i jedno od njih tada u vezi s nekim drugim.
I u vezi s komentarima da iskušenja čine čudo... S iskušenjima (raznim) se svakodnevno suočavamo. Do nas je kako ćemo reagirati i kakvu odluku odnijeti. Sami odgovaramo za vlastite postupke i sami se nosimo s njihovim
posljedicama.
Uspostava povjerenja je dug put.
-
zelenashica
#119 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Pa dobro...moguće da ih neke mogu smotati,ali taj kojeg neka smota pored mene žive,i to još bez moje dozvole vala alal joj veraSavršeni_organizam wrote:treba biti lukav i mudar; sto im vise branis oni ce vise htjeti.
-
sofist
#120 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Ma joj ljubav... To su izmislili kokuzi.zelenashica wrote:Ali i ljubav je čudosofist wrote:Stoji to sve, ali iskusenje je cudo.DemiMoore wrote:povjerenje je jedna od najvaznijih stvari koje su potrebne za dobru i sretnu vezu a dvoje ljudi koji to imaju nece uraditi ono sto ne zele da se njima radi ...![]()
ako nekog voliš nećeš se odati iskušenju,zar ne
..inače to nije ljubav ako se iskušenjima prepustiš
-
Savršeni_organizam
#121 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
tu se slazemo skroz, ako ce ici - bolje danas nego sutra.zelenashica wrote:Pa dobro...moguće da ih neke mogu smotati,ali taj kojeg neka smota pored mene žive,i to još bez moje dozvole vala alal joj veraSavršeni_organizam wrote:treba biti lukav i mudar; sto im vise branis oni ce vise htjeti.
anais rece kad je bivsi da od kafe nista ne moze - jel trebam govoriti koliko je to pogresno? zene (pojedine) su prave zmije , a muskarci pijuni i svaka sa imalo inteligencije moze ih smotati oko prsta.i opet me to ne brine,.....bujrum eno mu je....ja sva sretna što na takvoj njegovoj grešci(slabosti-hm slabe muškarce ne podnosim
) izgubila kretena za cijeli život
ama ako on hoće on hoće,nema te sile koja će nekoga vezati uz nekoga
i ne želim ikog da vežem...ako misli da treba da ide,ja ću mu još i otvoriti vrata
ali nikad neću davati svoje vrijeme,misli....i mučiti se a joooj gdje je,a jooj skim je.....mislim nema smisla....
-
Gospoda Ministarka
#122 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:28, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#123 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
Ministarko...mjesas jabuke i kruske.
Prvo spominjes prijateljice, jaranice a sada bivse.
Mi smo ovdje pricali ponukani tvojim postom, o prijateljicama, pravim, ne tim pod navodnicima.
Bivse su skroz nesto drugo, i vjerovatno bi rijetko kome bilo pravo da mu momak ili djevojka ode na kafu sa bivsim/bivsom.
Prvo spominjes prijateljice, jaranice a sada bivse.
Mi smo ovdje pricali ponukani tvojim postom, o prijateljicama, pravim, ne tim pod navodnicima.
Bivse su skroz nesto drugo, i vjerovatno bi rijetko kome bilo pravo da mu momak ili djevojka ode na kafu sa bivsim/bivsom.
-
Gospoda Ministarka
#124 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...
A ja sam samo htjela da pomijesam babe i zabe
Ma dajte molim vas eto bas ste sretne i kad ode sa prijateljicom na kafu?
Ma dajte molim vas eto bas ste sretne i kad ode sa prijateljicom na kafu?