Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
-
stari grad Visegrad
#101 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
jadni oni/mi koji su pristali da postanu nacisti i fashisti, piuni u rukama drugih. Umjesto da se brinu o obrazovanju svoje djece i o svom poslu. Mnogi nemaju posla pa je i to uzrok huliganstvu.
Dogadjaji u Sirokom odgovaraju " prudskoj trojki"- hajmo u torove.
Dogadjaji u Sirokom odgovaraju " prudskoj trojki"- hajmo u torove.
- kiky
#102 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
eto našli su ko je pucao ...
očigledno je teško i plicajcima šikog ....
teško je i građanima širokog ..
a ni sarajlijama nije svejedno, ipak, išli su tamo i da se tohaju .... ( s kim god ) ...
momak je poginuo bez veze i to je krivica svih nas u ovoj zemlji ...
kamo puste sreče da se iz ovog izvuku pouke ...
ja inače mrzim fudbal na ovim prostorima još od čuvene utakmice dinamo - zvijezda u zagrebu ...
očigledno je teško i plicajcima šikog ....
teško je i građanima širokog ..
a ni sarajlijama nije svejedno, ipak, išli su tamo i da se tohaju .... ( s kim god ) ...
momak je poginuo bez veze i to je krivica svih nas u ovoj zemlji ...
kamo puste sreče da se iz ovog izvuku pouke ...
ja inače mrzim fudbal na ovim prostorima još od čuvene utakmice dinamo - zvijezda u zagrebu ...
- 1gorstak
#103 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Ako je ovo organizovano u velikohrvatskoj kuhinji, (mada sumnjam da su oni za ovo sposobni a da se isto ne pojavi na radaru OBA-e), znaci ako je sve isplanirano, cilj je isprovocirati eskalaciju. Oni bi u tom slucaju bili najsretniji da se recimo sada pokusa organizovati pohod demonstranata iz Sarajeva u Siroki Brijeg. Evo, covjek se tek registrovao, prva mu poruka i ....
KATARIN wrote:IDEMO U ŠIROKI DA NAPRAVIMO USKI
- Alhemicarkaa
#104 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Vidim da vas dosta pominje da je Vedran Hrvat. Na osnovu cega ste to zakljucili? Imena? I onda pricate o generalisanju. Gdje ces gore generalisanje od svrstavanja ljudi po imenu. Vedran je zivio sa majkom. Sami njih dvoje. Majka mu je Bosnjakinja.nokia6170 wrote:Ovo se zove relativizacija zlocina pocinjenog iz klasicne mrznje. Samo, nazalost, onaj ko je pocinio zlocin iz mrznje je bio ubijedjen da ubija Bosnjaka-baliju, a ustvari ubio zamisli Hrvata...ustvari ko ga jebe, da je pravi hrvat ne bi navijao za FK Sarajevo..vec za Zrinjski, Dinamo ili Hajduk...a moze i Siroki.
- _BaD_BoY
#105 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
ljudi..ne treba raspravlčjati u neznano..meni je i glupo pomisliti da su ovo neki od politickih lidera smislili..ali naravno ne iskljucuje mogucnost da ce se okoristiti.mislim da je ovo trebao biti cisti navijacki okrsaj i da je to mozda bilo planirano ali je spletom okolnosti izbilo u pravi rat..organi reda nisu djelovali kako su trebali i u tome ja vidim jedini propust.vodjeni nacionalizmom vjerujem da je policija postupila pristrasno i nije djelovala u sluzbi BH gradjana nego jednog naroda.Jer da horde nisu bile napadnute odmah vjerovatno nebi doslo do ovoga,a isto tako da nisu bili kamenovani i poceli sranje pravit ja bi opravdavao da dobiju batine(al ne i mrtve glave ni u kom slucaju)..
Pobjegao ubojica Vedrana Puljića!
Osumnjičeni Oliver Knezović pobjegao je policiji u utorak, pola sata poslije ponoći. Knezović se dan ranije sam predao i priznao da je ubio 24-godišnjeg navijača Sarajeva.
e sad ako je ovo istina i ako je vec pusteno djubre (mozda u hrvacku da se malo proseta dok se smire strasti) onda im ovom prilikom jebem mater ustasku..
Pobjegao ubojica Vedrana Puljića!
Osumnjičeni Oliver Knezović pobjegao je policiji u utorak, pola sata poslije ponoći. Knezović se dan ranije sam predao i priznao da je ubio 24-godišnjeg navijača Sarajeva.
e sad ako je ovo istina i ako je vec pusteno djubre (mozda u hrvacku da se malo proseta dok se smire strasti) onda im ovom prilikom jebem mater ustasku..
- 1gorstak
#106 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Ko je i gdje napadnut treba da se utvrdi istragom. Policijski organi treba da istraze ko od navijaca i mjestana snosi odgovornost, kao i da li je bilo krsenja pravila policijske sluzbe. A tvoj komentar nas vraca u srednji vijek.Ringo59 wrote:Čak da su upotrijebili i vatrenjo oružje u takvim okolnostima, imali su potpuno pravo jer to je samoobrambeno pravo svakoga ko je napadnut u svome domu ili svome mjestu življenja od nekakvih podivljalih uljeza koji su došli samo sa namjerom da napadaju i razaraju.
-
KREMEN
#107 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Evo jos jedan, kojem je najveci domet psovanje..pa dokle vise..moze li se nesto napisati bez psovanja..
-
klixober
#108 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Imas li ti pametnijeg posla nego da drkas po forumima sa djecom? Koji god da sam portal/forum otvorio zadnjih dana,citajuci vijesti vezane za ove nemile dogadaje,ti pises,sa blago receno proustaskim stavovima.Ringo59 wrote:Evo malo i ja
Gospodo veleštovana, kada vam slijedeći put HZ budu divljale i razbijale po Sarajevu ili Zenici, imajte mnogo razumijevanja za jadnu djecu koja su jako frustriurana zzbog raznih razloga pa nalaze izlaz u nasilju. I kad slučajno nalete na vas neki huligani pa vas polome iz čista mira takodjer ih razumite.
Ovo sto se dogodilo je sasvim jasan politički marifetluk planiran u kuhinji velikomuslimanske politike oličene u SDA i SBiH i ustanovama koje su njihove izvedenice popu AIDa. Po matrici Miloševićeve škole koju slijedi SDA klika, prvo se izazove opći kaos i nasilje, koje je čak po raznim portalima i facebooku i najavljeno, isprovocira druga strana na odgovor a ako padne mrtva glava - odlično za cijelu stvar, onda se u stilu i po scenariju koji smo u Srbiji gledali krajem osadesetih i početkom devedesetih i koji pokušava oponašati velikomuslimanska politika, podigne nevidjena halabuka, dreka i galama, medijski savršeno pripremljena i orkestrirana, praćena općim drvljem i kamenjem, sve začinjeno licemjerno uzvišenim iskazivanjima "pravedničkog" gnjeva usmjerenog prema neoprijateljima, ovaj put mrskim ustašama a što se opet po Miloševićevskoj matrici koji kopiraju SDA talibani, pripisuje svim Hrvatima bez razlike. U toj općoj histeriji i kakofoniji gdje više glas razuma ne dopire, niti bilo kakvi argumenti i činjenice, huliganski napadači koji dolaze u drugi grad da izazovu cijelu ovu frku i džumbus, postaju tragične žrtve, paćenici, naša draga dječica nedužna koju s napale krvoločne ustaše, a oni koji su napadnuti i kojima se upadalo u kuće, u koje se pucalo po dvorištima, kojima se demolirala imovina, e oni su medijskim izvrtanjima nacističke SDA propagande postali ustaški monstrumi koji ubijaju našu jadnu djecu. Čak da su upotrijebili i vatrenjo oružje u takvim okolnostima, imali su potpuno pravo jer to je samoobrambeno pravo svakoga ko je napadnut u svome domu ili svome mjestu življenja od nekakvih podivljalih uljeza koji su došli samo sa namjerom da napadaju i razaraju. Što se tiče ovog poginuloga pripadnika huliganske bagre zvane Horde Zla i koja se ne razlikuju od istih takvih grupacija širom svijeta, mogu reći da je sam kriv jer je sudjelovao u nasilju. A ko sa đavolom tikve sadi e pa o glavu mu se razbijaju. Jer u takvim razbojničkim hordama normalni i miroljubivi mladi ljudi i ne sudjeluju.
A da je sve ovako kako velim dokaz je da u drugim slučajevima kad su pale glave popu slučaja u Zenici kad je takodjer jedan mladi sarajevski huligan platio glavom, niko nije ovoliko galamio i histerizirao jer ovdje je ipak drukčiji slučaj i druge namjere. Skrenuti pažnju sa rastućeg nezadovoljstva i izvjesne socijalne eksplozije u bosnjačkom dijelu Federacije kao i skoro pa 20 godišnjeg općeg kriminala i lopovluka SDA i SBiH vrhuške koja je pronevjerila na milijarde dolara koje su se slivale izvana isključivo u bosnjačke dijelove BiH i čemu očigledno dolazi polagani kraj, dakle skrenuti sve to na nekakve ""ustaše"" iz nekakvog gradića od 7 ili 8 tisuća stanovnika nakon pomno planiranog i insceniranog sukoba. Isto tako i stvoriti odredjenu atmosferu pred Butmirske ustavne promjene u cilju stvaranja pritiska na medjunarodne predstavnike kako bi usvojili takve promjene koje bi vodile daljem jačanju bosnjačke dominacije i unitarizacije BiH kao i dekonstiruiranja hrvatskoga naroda u BiH.
Veleštovana gospodo iz bosnjačkog dijela federacije, bavite se vi sobom i svojim lopovima koji vas preveslavaju vec 19 godina i koji su pravi krivci za sve vaše nevolje i probleme i koji su vas medijskim ispiranjem mozga pretvorili u gomilu zombija a nas Hrvata se prođite i ostavite nas na miru. Znam da ovaj apel ima male šanse da bude normalno shvaćen i da će odgovor biti salve uvreda i etiketiranja ustastvom i slično. Ako vaša vrhuška sve to huškanje i podjarivanje strasti radi u cilju pripremanja nekog novoga rata protiv nas, pa nema problema ne bojimo se nimalo ni toga.
Nije prošlo ni Miloševiću pa pogotovo neće ni tipovima poput Bakira Izetbegovića, Harisa Silajdžića, i SDA vrhuške.
A što se tiče Hordi Zla i sličnih, svaki slijedeći put će biti dočekani spremno i kako dolikuje. Ako slijedećeg puta uopće i bude.
Last edited by klixober on 06/10/2009 16:15, edited 1 time in total.
- statix
#109 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Interesantno da se u cijeloj prici ne spominje HDZ niti policiju.komeba wrote:Imas li ti pametnijeg posla nego da drkas po forumima sa djecom? Koji god da sam portal/forum otvorio zadnjih dana,citajuci vijesti vezane za ove nemile dogadaje,ti pises,po istoj matrici kao i ovdje.Ringo59 wrote:Evo malo i ja
Gospodo veleštovana, kada vam slijedeći put HZ budu divljale i razbijale po Sarajevu ili Zenici, imajte mnogo razumijevanja za jadnu djecu koja su jako frustriurana zzbog raznih razloga pa nalaze izlaz u nasilju. I kad slučajno nalete na vas neki huligani pa vas polome iz čista mira takodjer ih razumite.
Ovo sto se dogodilo je sasvim jasan politički marifetluk planiran u kuhinji velikomuslimanske politike oličene u SDA i SBiH i ustanovama koje su njihove izvedenice popu AIDa. Po matrici Miloševićeve škole koju slijedi SDA klika, prvo se izazove opći kaos i nasilje, koje je čak po raznim portalima i facebooku i najavljeno, isprovocira druga strana na odgovor a ako padne mrtva glava - odlično za cijelu stvar, onda se u stilu i po scenariju koji smo u Srbiji gledali krajem osadesetih i početkom devedesetih i koji pokušava oponašati velikomuslimanska politika, podigne nevidjena halabuka, dreka i galama, medijski savršeno pripremljena i orkestrirana, praćena općim drvljem i kamenjem, sve začinjeno licemjerno uzvišenim iskazivanjima "pravedničkog" gnjeva usmjerenog prema neoprijateljima, ovaj put mrskim ustašama a što se opet po Miloševićevskoj matrici koji kopiraju SDA talibani, pripisuje svim Hrvatima bez razlike. U toj općoj histeriji i kakofoniji gdje više glas razuma ne dopire, niti bilo kakvi argumenti i činjenice, huliganski napadači koji dolaze u drugi grad da izazovu cijelu ovu frku i džumbus, postaju tragične žrtve, paćenici, naša draga dječica nedužna koju s napale krvoločne ustaše, a oni koji su napadnuti i kojima se upadalo u kuće, u koje se pucalo po dvorištima, kojima se demolirala imovina, e oni su medijskim izvrtanjima nacističke SDA propagande postali ustaški monstrumi koji ubijaju našu jadnu djecu. Čak da su upotrijebili i vatrenjo oružje u takvim okolnostima, imali su potpuno pravo jer to je samoobrambeno pravo svakoga ko je napadnut u svome domu ili svome mjestu življenja od nekakvih podivljalih uljeza koji su došli samo sa namjerom da napadaju i razaraju. Što se tiče ovog poginuloga pripadnika huliganske bagre zvane Horde Zla i koja se ne razlikuju od istih takvih grupacija širom svijeta, mogu reći da je sam kriv jer je sudjelovao u nasilju. A ko sa đavolom tikve sadi e pa o glavu mu se razbijaju. Jer u takvim razbojničkim hordama normalni i miroljubivi mladi ljudi i ne sudjeluju.
A da je sve ovako kako velim dokaz je da u drugim slučajevima kad su pale glave popu slučaja u Zenici kad je takodjer jedan mladi sarajevski huligan platio glavom, niko nije ovoliko galamio i histerizirao jer ovdje je ipak drukčiji slučaj i druge namjere. Skrenuti pažnju sa rastućeg nezadovoljstva i izvjesne socijalne eksplozije u bosnjačkom dijelu Federacije kao i skoro pa 20 godišnjeg općeg kriminala i lopovluka SDA i SBiH vrhuške koja je pronevjerila na milijarde dolara koje su se slivale izvana isključivo u bosnjačke dijelove BiH i čemu očigledno dolazi polagani kraj, dakle skrenuti sve to na nekakve ""ustaše"" iz nekakvog gradića od 7 ili 8 tisuća stanovnika nakon pomno planiranog i insceniranog sukoba. Isto tako i stvoriti odredjenu atmosferu pred Butmirske ustavne promjene u cilju stvaranja pritiska na medjunarodne predstavnike kako bi usvojili takve promjene koje bi vodile daljem jačanju bosnjačke dominacije i unitarizacije BiH kao i dekonstiruiranja hrvatskoga naroda u BiH.
Veleštovana gospodo iz bosnjačkog dijela federacije, bavite se vi sobom i svojim lopovima koji vas preveslavaju vec 19 godina i koji su pravi krivci za sve vaše nevolje i probleme i koji su vas medijskim ispiranjem mozga pretvorili u gomilu zombija a nas Hrvata se prođite i ostavite nas na miru. Znam da ovaj apel ima male šanse da bude normalno shvaćen i da će odgovor biti salve uvreda i etiketiranja ustastvom i slično. Ako vaša vrhuška sve to huškanje i podjarivanje strasti radi u cilju pripremanja nekog novoga rata protiv nas, pa nema problema ne bojimo se nimalo ni toga.
Nije prošlo ni Miloševiću pa pogotovo neće ni tipovima poput Bakira Izetbegovića, Harisa Silajdžića, i SDA vrhuške.
A što se tiče Hordi Zla i sličnih, svaki slijedeći put će biti dočekani spremno i kako dolikuje. Ako slijedećeg puta uopće i bude.
-
MIKIII
#110 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
E ovako prije svega da uputim saucesce porodici ubijenog Vedrana i to ce za vas ostati veliki oziljak u daljem zivotu.
Nema smisla sad raspravljati ko je kriv krivi su sa obje strane sad se stvara neka tenzija krivi smo ovi ili oni sramotno je da ne izadju prdstavnici sarajeva ili sirokog i ne kazu i nasi su krivi ev bas gledam sliku navijac sarajeva ima pistolj izadjite i identifikujte tog momka jer je i on podjednako kriv za smrt neduznog vedrana jer besmisleno je kriviti druge a u svojoj avliji korov je narastao jos je besmislenije da pobjegne osumnjiceni iz pritvora tako da je to sramota upravo radi vedranove porodice koja najvise gubi a slusa navode branjena niko nije kriv samo treba izaci i reci vedranova majka da kaze ok niko nije kriv moj se vedran sam ubio e toga treba da vas bude stid, najlakse je emocije ukljucit po meni treba kaznit sve koji su gadjali pliciju jer ja znam da je zakon da ako udaris policajca kao da si udario drzavu pa ako volimo tu drzavu ja je obozavam imao sam priliku ici ali nisam volim ovu drzavu od banja luke mostara zenice sarajeva stanimo na stranu te drzave osudimo sve koji su se ogrijesili ovdje nema neduznih obje grupe su krive jedino ko je neduzan je vedran neka mu je laka zemlja .
Nema smisla sad raspravljati ko je kriv krivi su sa obje strane sad se stvara neka tenzija krivi smo ovi ili oni sramotno je da ne izadju prdstavnici sarajeva ili sirokog i ne kazu i nasi su krivi ev bas gledam sliku navijac sarajeva ima pistolj izadjite i identifikujte tog momka jer je i on podjednako kriv za smrt neduznog vedrana jer besmisleno je kriviti druge a u svojoj avliji korov je narastao jos je besmislenije da pobjegne osumnjiceni iz pritvora tako da je to sramota upravo radi vedranove porodice koja najvise gubi a slusa navode branjena niko nije kriv samo treba izaci i reci vedranova majka da kaze ok niko nije kriv moj se vedran sam ubio e toga treba da vas bude stid, najlakse je emocije ukljucit po meni treba kaznit sve koji su gadjali pliciju jer ja znam da je zakon da ako udaris policajca kao da si udario drzavu pa ako volimo tu drzavu ja je obozavam imao sam priliku ici ali nisam volim ovu drzavu od banja luke mostara zenice sarajeva stanimo na stranu te drzave osudimo sve koji su se ogrijesili ovdje nema neduznih obje grupe su krive jedino ko je neduzan je vedran neka mu je laka zemlja .
-
klixober
#111 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Vec dokazano da je lik drzao zamotan kaish u ruci.MIKIII wrote:E ovako prije svega da uputim saucesce porodici ubijenog Vedrana i to ce za vas ostati veliki oziljak u daljem zivotu.
"Tacka" se nalazi dolje,desno,ispod slova "L".
- statix
#112 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Slazem se, najveci dio krivice treba da preuzme policija, koja je znala u kojem su broju dosli HZ i mogla sprijeciti ranije tragediju.zagazaga wrote:Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
prvo- nikom pametnom ne bi trebalo odgovarati da ovo bude politička tema,ali je postala i prije nego se saznalo ko- kako- kad
navijači Sarajeva otišli u Široki B. da se ''pokažu'' a ovi iz Š.B. ih ''dočekali''.....ja bih rekla uobičajeno......policija je trebala da uradi svoj posao kako to rade policije u cijelom svijetu
NIKAKO nije trebalo doći do upotrebe vatrenog oružja
NIKAKO nije smio biti ubijen ČOVJEK
sad se na svim temama i na svim forumima i podforumima broje krvna zrnca, ustaše, balije, huligani, građani, potežu se '41. pa '93.....pa sve do nastanka ameba....istresaju se sve moguće frustracije....internet junačine osvajaju carstva.....razotkrivaju se zavjere....fuj
Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?.......nikom.......policija treba da radi svoj posao
Vedrane........neka ti je laka ova zemlja Bosanska
- MuaDib
#113 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Navijački neredi u Širokom Brijegu imaju duboku političku pozadinu čiji su kreatori SDA i HDZ. Neredi su izmakli kontroli, što je nažalost rezultiralo ubistvom navijača FK Sarajevo. Prema svim indicijama provokatori su ubačeni među navijače Širokog Brijega, koji su navijače Sarajeva dočekali kamenicama, a kasnije i rafalima. I u Sarajevu na protestima su također ubaćeni provokatori, koju su trubili o ugoženosti Bošnjaka i muslimana, kako je ovo atak na BiH itd.
Dakle problem je osmišljen "sukob navijača, nažalost sa smrtnim slučajem", došlo je do očekivane reakcije javnosti i danas nude rješenja. Cilj ovih nemira je da se radikaliziraju Bošnjaci u svakom smislu, kako bi pred predstoječe ustavne promjene, tražili opravdanje za treći entitet. HDZ ima još jedan cilj skinuti HSP sa vlasti u ZHK i Širokom Brijegu, koje već okrivljuju da su parafraziram: "Široki Brijeg i županiju ostavili na milost i nemilost navijačkim hordama (sigurno se misli na Horde Zla)."
SDA je odmah okrivila političare iz RS da su krivi za nerede, jer su blokirali zakon o navijačkim neredima, uz zaborav da taj zakon postoji u Federaciji i da se on nikada nije implementirao.
I sve u svemu svako ko malo bolje razmisli, vidi već viđeno!!!
Dakle problem je osmišljen "sukob navijača, nažalost sa smrtnim slučajem", došlo je do očekivane reakcije javnosti i danas nude rješenja. Cilj ovih nemira je da se radikaliziraju Bošnjaci u svakom smislu, kako bi pred predstoječe ustavne promjene, tražili opravdanje za treći entitet. HDZ ima još jedan cilj skinuti HSP sa vlasti u ZHK i Širokom Brijegu, koje već okrivljuju da su parafraziram: "Široki Brijeg i županiju ostavili na milost i nemilost navijačkim hordama (sigurno se misli na Horde Zla)."
SDA je odmah okrivila političare iz RS da su krivi za nerede, jer su blokirali zakon o navijačkim neredima, uz zaborav da taj zakon postoji u Federaciji i da se on nikada nije implementirao.
-
konfučije
#114 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
hajd bona ne pametuj, pa da policija radi svoj posao do ovoga nebi ni došlo. Problem nije ni u navijačima koliko u fašisoidnim policijskim strukturama ne samo u SB već širom BiH u kojima do dan danas rade ratni zločinci.Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?.......nikom.......policija treba da radi svoj posao
Vedrane........neka ti je laka ova zemlja Bosanska
- osa
#115 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
znaš li što je indicija, koju pravnu snagu ima, i kako se do nje dolazi.MuaDib wrote:Navijački neredi u Širokom Brijegu imaju duboku političku pozadinu čiji su kreatori SDA i HDZ. Neredi su izmakli kontroli, što je nažalost rezultiralo ubistvom navijača FK Sarajevo. Prema svim indicijama provokatori su ubačeni među navijače Širokog Brijega, koji su navijače Sarajeva dočekali kamenicama, a kasnije i rafalima. I u Sarajevu na protestima su također ubaćeni provokatori, koju su trubili o ugoženosti Bošnjaka i muslimana, kako je ovo atak na BiH itd.
-
idic
#116 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Treba zabraniti sve utakmice na bar pola godine da se svi nauče pameti i da svi izvuku pouku iz ovoga što se ugasio još jedan nevini život. Treba kazniti klubove što organizovano vode navijače i ne brinu se za njihovu sigurnost. Ko može roditeljima poginulog momka pogledati u oči i reći im ko je kriv što im se dijete nije živo vratilo sa utakmice. Jer problem je u svim navijačima. Na svoju nesreću živim u neposrednoj blizini Željinog stadiona i iz sedmice u sedmicu slušam i gledam divljanja navijačkih skupina.
Zadnja utakmica Željo - Sarajevo na Grbavici je sekunda falila da preraste u sukob velikih razmjera i da završi tragično.
Ko može objasniti poriv ljudi koji i prije i poslije utakmice zajedno izlaze i druže se da na dan utakmice podivljaju i nasrnu jedni na druge flašama, kamenjem, stolicama..... svim na šta nalete.
Satima prije utakmice se balavci opijaju u parkovima oko stadiona i tako pijani odlaze na utakmice i prave nerede.
Ako ste puni negativne energije bolje uzmite pa iscjepajte 5 metara drva komšiji i istresite frustracije iz sebe. Jer su se naši stadioni već odavno pretvorili u gladijatorske arene.

Zadnja utakmica Željo - Sarajevo na Grbavici je sekunda falila da preraste u sukob velikih razmjera i da završi tragično.
Ko može objasniti poriv ljudi koji i prije i poslije utakmice zajedno izlaze i druže se da na dan utakmice podivljaju i nasrnu jedni na druge flašama, kamenjem, stolicama..... svim na šta nalete.
Satima prije utakmice se balavci opijaju u parkovima oko stadiona i tako pijani odlaze na utakmice i prave nerede.
Ako ste puni negativne energije bolje uzmite pa iscjepajte 5 metara drva komšiji i istresite frustracije iz sebe. Jer su se naši stadioni već odavno pretvorili u gladijatorske arene.
-
Abacija
#117 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Izgleda da se ti svrstavas medju one koji relativiziraju fasiste i preobrazuju ih u obicne kriminalce. Na isti nacin kao sto se Dodik ALL ABOUT zove kriminalcem tako i ti sad hoces da kazes kako Jurisic nije ustasa. A evo sta covjek izjavi:vratnik wrote:? he? Prebrzo citas, promice ti dosta bitnih stvari..Abacija wrote:E sto ne mogu ovih sto trpe fasiste na vlasti samo zato sto ne pucaju po njihovoj guzici.vratnik wrote:Nije mene niko napao, moj komentar je bio valjda prekratak, ili nedovoljno jasan tako da mi i dalje niko od blize familije nece igrati nikakvu ulogu na ovom forumu.
Jasno je meni sve sto ti kazes, i sreca da je BiH sasvim suprotna od ovog foruma, ali kad se vidi s kojom upornoscu i kada ljudi pisu onda se stvarno treba zabrinuti. Ne postoji sansa da su horde pocele sukob sa policijom koja nije u stanju da se nosi sa takvim situacijama. I sama spomen te mogucnosti je dovoljna da se drski postavljac iste proglasi ustasom (pogledas sta je Asana napisala, i sta su joj odgovarali) ili neprijateljem. Meni je zao covjeka, i mogu tek zamislit kolika je bol njegovih bliznjih i prijatelja, ali to im ne daje za pravo da javno cutkaju svakog ko se ne slaze 100% s njihovom verzijom. a reci da su recimo horde zloupotrebile cinjenicu da u Sirokom nije bilo dovoljno policajaca (a nijednog obucenog za takve nesto!) i da su poceli maltretirati i "ostale" na sta je policija (koja je ponavljam, potpuno nespremna da se suoci sa slicnom situacijom!) panicno reagovala (a znamo da su panicne reakcije najgore) bi bilo ravno tetoviranju U na celu. Recimo dalje da je ista ta policija prilikom prvog intervjua lagala (sto bi sad znacilo da to nista nije organizovalo, vec da je bila navrat / nanos sklepana izjava). Tu sad treba djelovati. Traziti odgovornost ovog sto je izgovorio laz. Sprovesti istragu da se vidi ko je stvarno pucao, i pod kojim uslovima, kazniti ga primjereno...
A ne sve pretvarati u nacionalni sukob (koji to po meni nije), podizati tenzije, zbijati u torove...
Znam ja da je vecina ljudi u BiH (na citavoj teritoriji) puno blize Krivorjeku, Tebi, meni, ali pogledaj kad se nesto ovako desi... Evo porede na nekoliko mjesta Siroki s Maksimirom.. Pa to je van svake pameti. Kapital je usao, dosta je vec podijeljeno, ono sto je ostalo (telekomunikacije, energetika, jos malo super lokacija po velikim gradovima) je "usmeno" obecano, rata nece biti. (i ovo ne govorim kao Alija onomad, vec kao neko ko vjeruje samo u moc novca).
Evo, sad ce neko dobiti i Ploce, ne mislis valjda da ce rizikovati da mu nestane trziste radi "tamo nekih adrenalinasa"..
Meni je samo odvratno da mi nikako da skontamo da su ovo velike orgije, a mi mali obicni, ga samo primamo..
I svejedno nam nekako posto nam ga nasi guraju. To mi je odvratno.
Ovo nije nacionalni sukob ali jeste antibosanski. (Ovdje ne mislim samo na tucu nego i na dogadjaje poslije: laganje policije, politicara, bijeg osumnjicenog itd.) Dok god su tipovi kao sto je Zvonko Jurisic na vlasti i dok god oni lazu ovo ce biti antibosanski sukob. A ti sad mozes komotno kao Sanja Vlaisavljevic relativizirati kako je on "demokratski" izabran.smajlikojipovraca
Nisu to fasisti, vec kriminalci. I manje mi smetaju oni, od onih sto glasaju za njih.
Antibosanski? Zar ti ne igras njihovu igru ovakvom izjavom? (palis se na pogresnu temu, u pogresno vrijeme). Stao si u stroj! (koji, da te pitam? Ko te napao, koga branis?).
Ponovo procitaj sta sam napisao: istraziti laganje, pronaci ubicu i kazniti ga. Ali to se nece desiti, posto jedni urlaju ustase, drugi balije, i nema potrebe za istragom. Svi sve znaju..
A na vlasti su oni koje mi biramo. Smetalo to tebi ili ne. Na moj glas ovaj dogadjaj nece imati nikakvog uticaja. Postoji ogroman broj ljudi koji nazalost tako ne razmislja.
(ps: prestani sa smajlijimakojipovracaju, kao i nekim jeftinim obiljezavanjem posto ti to ne stoji, hvala)
http://www.e-novine.com/entertainment/e ... trica.html
Tko nije imao logore? Koncentracioni logori su u ratu neminovnost i svi su ih imali.
Premijer Zapadnohercegovačke županije i lider Hrvatske stranke prava Đapić - dr Jurišić (puno ime stranke) o koncentracionim logorima u NDH, BH Dani, 14. avgust 2009.
-
KREMEN
#118 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Trebali su biti samo navijacki neredi ali desilo se ubistvo..ko je pucao i ubio treba mu se suditi kao i svakom drugom ko ubije..nije smjelo da se puca, isto tako i navijaci koji su isli da isprovociraju, treba jasno i glasno osuditi i Sarajevsku skupinu i skripare iz Sirokog..ne treba vise dizati tenzije..ionako je dovoljno zemlja jadna i bez toga..nismo svi ovdje ustase niti balije..samo me zabrinjava kolicina mrznje kod mladi ljudi..tolika zasljepljenost mrznjom i etiketiranje svakog ko ne misli kao oni..
-
MIKIII
#119 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
svaka cast sve se ja slazem sa tobom 100% sve sto si rekao to stoji ali mi ne ide u glavu gledam izjave po televiziji NIKO NIJE KRIV ja se sa tim nemogu sloziti (isao sam po utakmicama i bio i u sirokom i znam kakvi su dole zitelji ja mislim da ih necu uvrijediti ako kazem da su ustase jer se oni time dice i ponose ) jer na medijim ja sam vidio izjave tipa mi nikad nismo, mi svakog fino docekamo nije bas tako, na ciglanama kad su nas docekali navijaci sarajeva sve nam polupali ovi iz zenice izasli sve polupali kafice i nikom nista da je tu neko poginuo sta bi onda bilo, bacena je bomba na djecije igraliste u zenici od strane navijaca zelje nikom nista niko nije poginuo i moram reci da je u nedelju bez zrtava proslo nikom nista ne bi bilo e tu smo krivi stajemo na stranu svojih i ja iskreno stajem na stranu navijaca sarajeva ali sve se ovo moglo sprijeciti donesi zakon nemas uslove da ih ispunis pa neces igrati ligu i cao daj kamere na stadione oko stadiona pa ako bude samo 5 ekipa pa igracemo peterokruzno a ne ovako svi stajemo na stranu svojih ev ja sam prestao biti clan navijaca celika od kada su psovane markale prije 10 god ali opet se vec deset god spominje da se svake god to uzvikuje ja volim pogledati dobru tekmu ali toga vise nema u nasoj zemlji ne isplati se gledati ovo a i izgubit zivot mozes jer mogul ja sa salom celika doci u sarajevo na bascarsiju da pojedem cevape pa da odem poslije na tekmu ili ti ovamo vrlo tesko e kad se to mogne onda ce nam bit svima bolje izuzev porodici vedrana kojoj je nemoguce izraziti saucesce i objasniti da je njihov sin izgubio zivot radi najvaznije sporedne stvari na svijetu to me boli.....KREMEN wrote:Trebali su biti samo navijacki neredi ali desilo se ubistvo..ko je pucao i ubio treba mu se suditi kao i svakom drugom ko ubije..nije smjelo da se puca, isto tako i navijaci koji su isli da isprovociraju, treba jasno i glasno osuditi i Sarajevsku skupinu i skripare iz Sirokog..ne treba vise dizati tenzije..ionako je dovoljno zemlja jadna i bez toga..nismo svi ovdje ustase niti balije..samo me zabrinjava kolicina mrznje kod mladi ljudi..tolika zasljepljenost mrznjom i etiketiranje svakog ko ne misli kao oni..
-
MIKIII
#120 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
e hvala ti za tacku nisam znao pravi si genijalc jos jednom ti hvala........komeba wrote:Vec dokazano da je lik drzao zamotan kaish u ruci.MIKIII wrote:E ovako prije svega da uputim saucesce porodici ubijenog Vedrana i to ce za vas ostati veliki oziljak u daljem zivotu.
"Tacka" se nalazi dolje,desno,ispod slova "L".
- nokia6170
#121 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
KREMEN wrote:Trebali su biti samo navijacki neredi ali desilo se ubistvo..ko je pucao i ubio treba mu se suditi kao i svakom drugom ko ubije..nije smjelo da se puca, isto tako i navijaci koji su isli da isprovociraju, treba jasno i glasno osuditi i Sarajevsku skupinu i skripare iz Sirokog..ne treba vise dizati tenzije..ionako je dovoljno zemlja jadna i bez toga..nismo svi ovdje ustase niti balije..samo me zabrinjava kolicina mrznje kod mladi ljudi..tolika zasljepljenost mrznjom i etiketiranje svakog ko ne misli kao oni..
Zar ne mislis da je konacno doslo vrijeme da se pozabavimo malo i uzrocima nasilja i ubijanja, a ne samo posljedicama?
Ti bi druze samo da abortiras, a prevencija?
- hepekcina
#122 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
Ma zato u svakom dnevniku i svim mogućim televizijama imamo stalna javljanja nacionalnih dušebrižnika koji pokrivaju svak svoje "heroje".....evo recimo Mirsad Kebo glavna zvijezda post-Široki epohe, a na drugoj strani dr. Jurišić
samo imam još za reći: Žali Bože topovskog mesa i žali nas što živimo među budalama
a ovaj lik što je pobjegao, odnosno što je pušten odgovaraće pred zakonom kao što je i Ćelo odgovarao u slučaju "srpski svat".
samo imam još za reći: Žali Bože topovskog mesa i žali nas što živimo među budalama
a ovaj lik što je pobjegao, odnosno što je pušten odgovaraće pred zakonom kao što je i Ćelo odgovarao u slučaju "srpski svat".
-
KREMEN
#123 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
MIKIII wrote:svaka cast sve se ja slazem sa tobom 100% sve sto si rekao to stoji ali mi ne ide u glavu gledam izjave po televiziji NIKO NIJE KRIV ja se sa tim nemogu sloziti (isao sam po utakmicama i bio i u sirokom i znam kakvi su dole zitelji ja mislim da ih necu uvrijediti ako kazem da su ustase jer se oni time dice i ponose ) jer na medijim ja sam vidio izjave tipa mi nikad nismo, mi svakog fino docekamo nije bas tako, na ciglanama kad su nas docekali navijaci sarajeva sve nam polupali ovi iz zenice izasli sve polupali kafice i nikom nista da je tu neko poginuo sta bi onda bilo, bacena je bomba na djecije igraliste u zenici od strane navijaca zelje nikom nista niko nije poginuo i moram reci da je u nedelju bez zrtava proslo nikom nista ne bi bilo e tu smo krivi stajemo na stranu svojih i ja iskreno stajem na stranu navijaca sarajeva ali sve se ovo moglo sprijeciti donesi zakon nemas uslove da ih ispunis pa neces igrati ligu i cao daj kamere na stadione oko stadiona pa ako bude samo 5 ekipa pa igracemo peterokruzno a ne ovako svi stajemo na stranu svojih ev ja sam prestao biti clan navijaca celika od kada su psovane markale prije 10 god ali opet se vec deset god spominje da se svake god to uzvikuje ja volim pogledati dobru tekmu ali toga vise nema u nasoj zemlji ne isplati se gledati ovo a i izgubit zivot mozes jer mogul ja sa salom celika doci u sarajevo na bascarsiju da pojedem cevape pa da odem poslije na tekmu ili ti ovamo vrlo tesko e kad se to mogne onda ce nam bit svima bolje izuzev porodici vedrana kojoj je nemoguce izraziti saucesce i objasniti da je njihov sin izgubio zivot radi najvaznije sporedne stvari na svijetu to me boli.....KREMEN wrote:Trebali su biti samo navijacki neredi ali desilo se ubistvo..ko je pucao i ubio treba mu se suditi kao i svakom drugom ko ubije..nije smjelo da se puca, isto tako i navijaci koji su isli da isprovociraju, treba jasno i glasno osuditi i Sarajevsku skupinu i skripare iz Sirokog..ne treba vise dizati tenzije..ionako je dovoljno zemlja jadna i bez toga..nismo svi ovdje ustase niti balije..samo me zabrinjava kolicina mrznje kod mladi ljudi..tolika zasljepljenost mrznjom i etiketiranje svakog ko ne misli kao oni..
U pravu si potpuno, dolje i zive takvi ljudi, oni se ponose time da su ustase, poznam ih dosta, protiv toga ni ona drzava nije mogla nista..
ovi iz Sarajeva su to trebali znati..vjerovatno je medju njihovim navijacima bilo ubaceni extrema, mozda se i nije namjeravalo pucati, ali desilo se..sta sad..najbolje je prekinuti prvenstvo ili igrati bez publike..nije ovo liga sampiona, pa da imas na svakoj utakmici 500 policajaca, ko ce to financirati..
ovo je sad izmanipulisano kao medjunacionalni sukobi, a ne kaze se stvarno da se naviajcki neredi dogadjaju na svakoj utakmici..ovdje se desilo ubistvo, sutra ce ako se nastavi desiti nesto mnogo gore..najbolje je prekinuti, kad se vec ne moze normalno, bez nacionalni tenzija..
- and
#124 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
policiji koja je nesposobna obezbijediti utakmicu,koja laže,puca na ljude i omogući bijeg osumnjičenom ne vjerujem.Lincoln-Burrows wrote:Jako dobro i što sad, vjeruješ li u policiju ili to ovisi od nacionalnog sastava policije?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Policija ove drzave je nadasve sirok pojam. Pitanje na koju policiju ove drzave mislis? Evo da ti pomogne, imas policiju F.BiH, R.S-a i Distrikta Brcko...eee tu nije kraj, svaki kanton u F.BiH (svih 10) ima svoje ministarstvo unutrasnjih poslova...pa zavisno od nacionalnog sastava u kantonu takva je i policija...cek, cek, nisam gotov jos...imas tu jos i SIPU (Državna agencija za istrage i zaštitu) koja isto tako obavlja dio poslova iz domena policije...
ustvari kojoj ti policiji vjeruješ i zbog čega?
evo kojoj bi vjerovao,a tu je i odgovor na pitanje da li bi pucao na pljačkaša banke i kako bi to trebalo izgledati
Nakon što je ukrao automobil
Policija upucala Njegoša Purkovića
Dvadesettrogodišnjeg Njegoša Purikovića sa Pala jutros u 4.15 sati na raskrsnici sarajevskih ulica Derviša Numića i Put mladih muslimana upucala je policija. Purković je nakon pucnjave prevezen u bolnicu Koševo gdje mu je pružena ljekarska pomoć.
Piše: A. Kovač
- Pacijent je zadobio prostrijelnu ranu desnog koljena i lijeve natkoljenice i zadržan je na daljem liječenju u bolnici Koševo – kazala je Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo za Sarajevo-x.com..
Naime, Purković je sa još jednom nepoznatom osobom, prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, ukrao automobil "audi 80".
Bježeći od policije "audi 80 " se sudario sa "audijem 6". Purković i njegov saučesnik, prema riječima Nefića, izašli su iz automobila i uperili oružje prema policiji. Policija je tada otvorila vatru ranivšu Purkovića, dok je drugi lopov uspio pobjeći i za njim se još uvijek traga.
Last edited by and on 06/10/2009 16:52, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#125 Re: Kome odgovaraju dogadjaji u Sirokom?
nokianokia6170 wrote: Zar ne mislis da je konacno doslo vrijeme da se pozabavimo malo i uzrocima nasilja i ubijanja, a ne samo posljedicama?
Ti bi druze samo da abortiras, a prevencija?
Uzroci su usko vezani za posljedice, ali je bitno razgraničiti stvarno stanje
od ulične demokracije. Istraga nemože pokazati jedno a da se na drugom mjestu
tumači drugačije.
Ali opet ako je sve iscenirano kako neki tvrde, onda nema smisla pričati o pravnoj državi.
Ako je policija kriva, stvar je u državi, ako su navijači stvar je u odgoju, kako obitelji tako i ulice.
Nije dobro podržavati izgrednike ako indicije na to upućuju.
Ovdje na forumu ima dosta razumnih i oni moraju prevladati,
jer ako prevlada ulica to vodi u haos.