Sta to danas sise prijavio da provociras, je li ustaso?mojnemeni wrote:apsolutno se slazem s tobom , sta ces , gledaj ti ove omladine , evo ovaj Mirza , svaka druga mu ustasa , mrzi sve sto je drugo i drugacije ....piupiu wrote:Tragicno je da djeca ginu zbog fudbala, tragicno je da su djeca vec odavno usvojila nacionalisticku retoriku i logiku drustva u kojem zive, i vec naucila da se svako huliganstvo moze opravdati tudjim nacionalizmom, tragicno je da se ovdje niko pretjerano ne zagleda u svoju odgovornost, nego samo u tudju (fasisticku, nacionalisticku, ovakvu i onakvu) prirodu, tragicno je da niko nije spreman sacekati da se zavrsi istraga, sve je ovo zajedno tragicno, bez obzira na to ko je koga prvi pogodio kamenom i na kojem dijelu puta. Tragicno je sto je poginulo dijete, sto je ranjeno drugo dijete, sto je pretucen policajac, sto je ranjen mjestanin, sto je polupano pola mjesta ... Tragicno.
Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- MIRZA_460
#101 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- and
#102 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Vratar Sarajeva Alaim: Naši navijači su napadnuti uz hice iz vatrenog oružja!
Inače, priču kako su sa sukobom započeli navijači Sarajeva demantirao je vratar Sarajeva Muhamed Alaim: "Uz 30 pucnjeva iz vatrenog oružja skupina navijača Širokog brijega (Škripari) napala je naše fanove koji nisu bili naoružani. Imali su samo šalove i dresove. Nesretni Puljić pao je metar od mene i hitna pomoć je došla po njega tek nakon sat vremena. U međuvremenu sam nekolicinu naših navijača doveo do svlačionice gdje su ih liječnici kluba pružili pomoć. Pokušao sam ih uvesti i na stadion", kazao je razočarani Alaim.
-
leo karan
#103 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Mediji su zlo povrh svog ovog ludila kod nas.
Po ustaskim selima vladaju lokalni serifi koji misle da zakon ne vrijedi za njih,
Tamosnja policija ustvari nije policija, nego lokalni primitivci u policijskim uniformama.
Postene policijske istrage nece biti. Razmisljajte svojim glavama
Vec je plasirano jako puno laznih informacija tipa momak oteo pistolj policajcu pa su ga upucali (ispricana policijska prica u srbiji vec), pa onda nije upucan, nego kamenom ubije, pa onda ostrim predmetom, sad se svjedoci pripremaju
Informacija da je najavljeno 150 navijaca je takodjer lazna, kao sto je i lazna da je doslo 500, sve se to moze provjeriti.
odjedno je upucan neki skutor, pa onda nije (lazi se pripremaju)
zar ce njihova serifska policija goniti lokane kauboje koji su pucali iz automatskog oruzja? nece sigurno jer to je ista klika
sve se svodi na to da je doslo 500 divljaka u mirni idilcni gradic, i pazi molim te maltretirali ljude po kucama i boli nozevima trudne zene
sve ce izmisliti da opravdaju svoj banditsko-odmetnicki cin, sto su pucali i ubijali gostujuce navijace
sad za ove dobombrane da ih postedim tipkanja:
jeste, divlja sarajvska omladina dosla da rusi, i terorizira, puni mrznje, naoruzani kamenjem i zeljeznim sipkama...zasluzili su, sto su trazili to su i dobili
a time sto je poginuo hrvat, su razne koncepicije sjebane i mnoge to zbunjuje
Po ustaskim selima vladaju lokalni serifi koji misle da zakon ne vrijedi za njih,
Tamosnja policija ustvari nije policija, nego lokalni primitivci u policijskim uniformama.
Postene policijske istrage nece biti. Razmisljajte svojim glavama
Vec je plasirano jako puno laznih informacija tipa momak oteo pistolj policajcu pa su ga upucali (ispricana policijska prica u srbiji vec), pa onda nije upucan, nego kamenom ubije, pa onda ostrim predmetom, sad se svjedoci pripremaju
Informacija da je najavljeno 150 navijaca je takodjer lazna, kao sto je i lazna da je doslo 500, sve se to moze provjeriti.
odjedno je upucan neki skutor, pa onda nije (lazi se pripremaju)
zar ce njihova serifska policija goniti lokane kauboje koji su pucali iz automatskog oruzja? nece sigurno jer to je ista klika
sve se svodi na to da je doslo 500 divljaka u mirni idilcni gradic, i pazi molim te maltretirali ljude po kucama i boli nozevima trudne zene
sve ce izmisliti da opravdaju svoj banditsko-odmetnicki cin, sto su pucali i ubijali gostujuce navijace
sad za ove dobombrane da ih postedim tipkanja:
jeste, divlja sarajvska omladina dosla da rusi, i terorizira, puni mrznje, naoruzani kamenjem i zeljeznim sipkama...zasluzili su, sto su trazili to su i dobili
a time sto je poginuo hrvat, su razne koncepicije sjebane i mnoge to zbunjuje
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#104 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
@leo karan-nazalost u pravu si, mediji ovdje imaju najvecu ulogu. Kao i uvijek na prokletom Balkanu!
Ispada da su se igraci Sarajeva i navijaci dogovorili da svi pricaju istu laz, a zivotinje su ustvari cvjecke i oni su stradali i oni govore istinu.
Fuj!
Ispada da su se igraci Sarajeva i navijaci dogovorili da svi pricaju istu laz, a zivotinje su ustvari cvjecke i oni su stradali i oni govore istinu.
Fuj!
- veljaca
#105 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Najbolji su mi ovi sto imaju 1-2 posta i SVI redom napadaju Horde Zla .....
Ja sam navijac FK Zeljeznicar . Ponosim se time ... Ne idem vani na utakmice - jer sam previse iskusan da znam da te svugdje docekuju na noz.
Navijaci koji dodju u Sarajevo - su zasticeniji od medvjeda .... I to je po meni O.K. Ali zasto takvu zastitu nemaju navijaci iz Sarajeva ( TM87 i Horde Zla ) kada gostuju ?????
Po meni ovdje je glavni krivac ORGANIZATOR meca: 1. Siroki Brijeg, 2. N/FSBiH, 3. Policija zupanije u Sirokom Brijegu ....
Ovdje treba trezvene glave KAZNITI one koji su ucinili ovaj gnusan cin ....
Pustite se price o nacionalizmu ....... KAZNITI one koji su pucali na gradjane Bosne i Hercegovine u toj istoj drzavi .... Bez toga - nema nama naprijed ....
Ja sam navijac FK Zeljeznicar . Ponosim se time ... Ne idem vani na utakmice - jer sam previse iskusan da znam da te svugdje docekuju na noz.
Navijaci koji dodju u Sarajevo - su zasticeniji od medvjeda .... I to je po meni O.K. Ali zasto takvu zastitu nemaju navijaci iz Sarajeva ( TM87 i Horde Zla ) kada gostuju ?????
Po meni ovdje je glavni krivac ORGANIZATOR meca: 1. Siroki Brijeg, 2. N/FSBiH, 3. Policija zupanije u Sirokom Brijegu ....
Pustite se price o nacionalizmu ....... KAZNITI one koji su pucali na gradjane Bosne i Hercegovine u toj istoj drzavi .... Bez toga - nema nama naprijed ....
-
klmnopq
#106 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Nije tacno da je istina UVIJEK na srediniAteista wrote: Istina je uvijek negdje na sredini.
Jedna strana govori jedno a druga drugo, to znaci da najvjerovatnije i jedni i drugi imaju svoj dio krivice.
Nikako ne mogu obje strane biti u potpunosti u pravu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#107 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Sjeba im fašističku koncepciju isplaniranog incidenta.nokia6170 wrote:I kad se vec sicaju sa tim etnickim odrednicama ko iz kakvog grada dolazi, sto ne rekose da je ubijeni bio Croat, katolik iz Muslim city of Sarajevo?Hrvoje_Hrvatinic wrote: Sudeći po pisanjima svjetskih medija, izgleda da samo vi mrzitelji "ustaša" znate pravu istinu i da je "vasceli svet protiv vas"... čista zavjera. Svi lažu samo ste vi u pravu.
http://www.reuters.com/article/UK_WORLD ... 4220091004
The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.
Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said.
ne uklapa se jelde malo u propagandu
p.s. a pogledaj autore ovog texta: Reporting by Tina Jelin, writing by Daria Sito-Sucic...objektivno nema sta jelde...po hrvatski da se upakuje
Činjenica o imenu prve žrtve, razara,...
R.I.P. Vedrane!
- Asana
#108 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Hvala za demostriranje - domet u raspravi u primjeru jednog tipicnog vatrenog navijaca.MIRZA_460 wrote: Asana ti mora da si neki grob od zene/djevojke koju nece niko pa je iskompleksirana i ima vremena da nam objasnjava o sportu, huliganstvu, jedino sto ti skidam kapu da znas je kako biti nacionalista i ustasa
Da dodam navod iz tudjeg posta:
Pozivam aktiviste udruzenja navijaca da porazmisle kako bi sportsko navijanje trebalo izgledati, kako bi oni mogli doprinijeti smirivanju situacije - ukoliko, naravno upoce zele smirivanje.Sto se mene tice, oni su meni isti, i skripari i horde i red army i sva ova nepismena bulumenta koja mi salje nepismene pm poruke sa psovackim sadrzajem, a nisu u stanju nauciti znakove interpunkcije, niti razlikovati palatale i njihovu upotrebu u maternjem jeziku. Lijepa titina policija i vremena, pendrek pa po ledjima, krampu u ruke i lopatu pa silu i pubertet prosipaj na radnoj akciji. I skripari i horde i sva ostala besposlena balavurdija.
Meni se prije cini da zele novu rundu?
-
mojnemeni
#109 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ajde dijete sad ce ti škola , požuri da ne okasniš , mani se ovoga, ovo je za velike da raspravljajuMIRZA_460 wrote: Sta to danas sise prijavio da provociras, je li ustaso?
-
trinidad
#110 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ladyblue18 wrote:Ja sam uzasno potresena od jucer, sa nekim dozom straha u sebi.
Samo cu reci stid i sram nek je drzavu i stranke i cijelu politicku elitu koja osudjuje sada sve sto se desilo, gdje su bili prije?!
Hoce li ikada donjeti zakon prije nego sto se tragedija desi?!!!
Ja sam sinoc citala komentare na stranici S.B. i bila sam uzasnuta. Te zivotinje pisu da im je policija dala palice kojim su udarali navijace, i kamenovali nase, i da su koristili oruzje, ali njihova policija negira to!
Ako neko misli da su momci otisli dole da prave nerede onda je to najmanje izvan svake pameti, jer su zivotinje isto priredili navijacima Veleza prije 2 sedmice!
Dosta vise toga da se "nas" uvijek stavlja u poziciju teroriste a oni su cvjecke!
Nisu! To su ljudi zadojeni mrznjom, fasizmom, i ustastvom! Od malih nogu ih se uci da mrze drugacije!
Dogadjaji od jucer nemaju veze sa huliganstvom i sa fudbalom, problem je mnogo dublji.
Problem je sto oni automatski imaju pretpostavku da su Sarajlije samo muslimani, i da su navijaci FKSA samo muslimani, a onda ubiju "svog". Ironija...
Notorne lazi kako je Vedran uzeo pistolj od policajca da njih bije...
Najbolje bi bilo valjda da su momci pustili da ih ubiju na mrtvo ime, valjda takvi za njih mi samo valjamo, kad sutimo i ne branimo se.
Momak je ubijen ni kriv ni duzan, samo je htio da ode da bodri svoj klub.
Ali vrijeme je doslo takvo da su trebali znati da ce biti neredi i da ne idu dole. Oni to i hoce, da nas satjeraju u jedan kutak i da se ne micemo nigdje po drzavi.
Mi valjda svima trebamo da udovoljavamo i sutimo, i pustimo da nas gaze i ubijaju.
Vedranu neka je laka zemlja ova prokleta bosansko hercegovacka.
A mi cemo valjda jednom prestati biti naivni i braniti druge a nas sputavati. Zato nam i rade sve ovo. Jer smo blesavi!
I da napomenem da ni slucajno ne smatram sve ljude iz S.B. zadojene mrznjom, ali meni se cini da je dole malo normalnih.
slazem se samo sa konstatacijom da je problem dublji
iiiii...ko ce te zakone da sprovodi...iiii.... ko ce zadojene da "prevaspita"... i kako mislis da zivimo pod istim krovom kad i ti pricas MI i ONI...sa ciframa u politici ne volim baratati, al je istina da ONI predstavljaju vecinu NJIH, u ovom slucaju hrvati, o srbima da ne pricam oni skoro da su apsolutni, i bosnjaci grabe ka homogenoj vecini...i kako onda da LJUDI normalno zive???
- Junuz Djipalo
#111 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Uvijek kad ide na stranu neka navijačka skupina, može očekivat sukob sa drugom navijačkom skupinom a ako eskalira i s policijom i s građanima ako počnu uništavat prostore i aute...
Sad možete u ovu rečenicu stavit bilo koju navijačku skupinu, bilo koji grad i bilo koju državu.
Zašto se to ne dogodi?
Zato što se policija pripremi, zato što je gostujućih navijača malo pa ne izazivaju, zato što ti navijači nisu frustrirani svojim životom i okruženjem.
E sad, nijedan od ovih elemenata nije bio ispunjen jučer. I nije čudno što se dogodilo to što se dogodilo.
A ima ovdje ljudi koji i razmišljaju ispravno.
Asana
Sad možete u ovu rečenicu stavit bilo koju navijačku skupinu, bilo koji grad i bilo koju državu.
Zašto se to ne dogodi?
Zato što se policija pripremi, zato što je gostujućih navijača malo pa ne izazivaju, zato što ti navijači nisu frustrirani svojim životom i okruženjem.
E sad, nijedan od ovih elemenata nije bio ispunjen jučer. I nije čudno što se dogodilo to što se dogodilo.
A ima ovdje ljudi koji i razmišljaju ispravno.
Asana
-
bulevarmostar
#112 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Upravo sam pogledao nekoliko priloga sa razlicitih televizija u RH, od HTV do nekih nezavisnih. Svi ponavljaju kako je oteo pistolj i pucao okolo, i niko ne spominje ime ubijenog ali ne zaborave u istom prilogu imenom spomenuti imenom francuza koji je ubijen od strane grobara kad je Partizan igrao.
Sada kada i MUP govori da nije pucao, i da je ubijen ciglom, sumnjam da ce sebe demantovati...
Sada kada i MUP govori da nije pucao, i da je ubijen ciglom, sumnjam da ce sebe demantovati...
- karanana
#113 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ok, mozda si u pravu, za mene je ovo nova vijest koju nisam ranije cuo pa mi je drago da ovdje imamo mnogo ljudi koji imaju nove informacije. koliko navijaca veleza je bilo jucer u listici? jesi li ih ti vidio, ili ti je neko rekao da su bili gore ili si negdje procitao? kako su dosli do tamo? jeli privatnim automobilima ili su se ukrcali u autobuse?samo malo wrote:Upitnik na kraju recenice jasno govori o sustini recenice.karanana wrote:samo malo wrote:Jel nam moze neko s anavijacke scene (vidim ima vas ovdje puno) objasniti sta su navijaci Veleza radili u Listici u isto vrijeme kad Velez igra u Mostaru sa Zrinjskim?
aha, sad nisu krive ni horde, ni shkripari, ni policija ni nogometni savez, nego navijaci veleza.
Zasto su dakle navijaci Veleza bili u Listici, u isto vrijeme kada u Mostaru Velez igra svoju utakmicu?
Sto se mene tice, oni su meni isti, i skripari i horde i red army i sva ova nepismena bulumenta koja mi salje nepismene pm poruke sa psovackim sadrzajem, a nisu u stanju nauciti znakove interpunkcije, niti razlikovati palatale i njihovu upotrebu u maternjem jeziku. Lijepa titina policija i vremena, pendrek pa po ledjima, krampu u ruke i lopatu pa silu i pubertet prosipaj na radnoj akciji. I skripari i horde i sva ostala besposlena balavurdija.
- veljaca
#114 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Kao prvo sportsko navijanje pretpostavlja NEOMETAN I MIRAN DOLAZAK na stadion - bez bilo kakvih sacekusa i napada od domacina ...Asana wrote:
Pozivam aktiviste udruzenja navijaca da porazmisle kako bi sportsko navijanje trebalo izgledati, kako bi oni mogli doprinijeti smirivanju situacije - ukoliko, naravno upoce zele smirivanje.
To je pod brojem jedan ..... Treba li onda dalje .......ili da ovdje stanemo i diskutujemo ??????? Sta dalje Asana ?????
- dzenan_tr
#115 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Dinamo Zagreb - Crvena Zvezda, 13. 5. 1990.
Široki Brijeg - Sarajevo, 4. 10. 2009.
Široki Brijeg - Sarajevo, 4. 10. 2009.
Last edited by dzenan_tr on 05/10/2009 12:35, edited 1 time in total.
- ZaSveVasTata
#116 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Vedran R.I.P.
Last edited by ZaSveVasTata on 05/10/2009 19:30, edited 1 time in total.
- TarikSA
#117 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Jel neko skontao da po izjavama u svim nam susjednim (hrvatskim) medijima navijaci SB su toboze branili policiju kada su ih ovi napali. Zamislite kako su oni samo fini, skontali da nasi mlate policiju, pa oni pritekli u pomoc policiji i dobro se snasli sa pistoljima i vatrenim oruzjem koje je onako u grmlju bezveze lezalo, valjda nekome jadniku ispalo kad je prolazio. Najsmjesnije je sto su izbodeni gradjani SB na svojim kucnim pragovima, a nigdje nikoga (ostali na kucnom lijecenju)...dobro neko rece, sad se spremaju svjedoci, izmisljotine itd....kako kod nas narod kaze KADIJA TE TUZI, KADIJA TI SUDI...e tako ce biti i kod nas, da nece slucajno kojem drotu uzeti parafinsku, provjeriti jel i kad pucao, koji je kalibar i ciji metak nadjen u momku koji je poginuo...sramota samo to mogu reci...nek je laka zemlja momku koji je poginuo...
-
leo karan
#118 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
nema sanse da se to desi.veljaca wrote:Najbolji su mi ovi sto imaju 1-2 posta i SVI redom napadaju Horde Zla .....![]()
samo vidi ko su suprotstavljene strane. lokana policija vs mrski neprijatelji u vidu navijaca
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#119 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Potpisujem svaku rijec. Ovo sto se desilo je ogledalo stanja u drustvu i sve je, samo ne bezazlena tuca.ladyblue18 wrote:Ja sam uzasno potresena od jucer, sa nekim dozom straha u sebi.
Samo cu reci stid i sram nek je drzavu i stranke i cijelu politicku elitu koja osudjuje sada sve sto se desilo, gdje su bili prije?!
Hoce li ikada donjeti zakon prije nego sto se tragedija desi?!!!
Ja sam sinoc citala komentare na stranici S.B. i bila sam uzasnuta. Te zivotinje pisu da im je policija dala palice kojim su udarali navijace, i kamenovali nase, i da su koristili oruzje, ali njihova policija negira to!
Ako neko misli da su momci otisli dole da prave nerede onda je to najmanje izvan svake pameti, jer su zivotinje isto priredili navijacima Veleza prije 2 sedmice!
Dosta vise toga da se "nas" uvijek stavlja u poziciju teroriste a oni su cvjecke!
Nisu! To su ljudi zadojeni mrznjom, fasizmom, i ustastvom! Od malih nogu ih se uci da mrze drugacije!
Dogadjaji od jucer nemaju veze sa huliganstvom i sa fudbalom, problem je mnogo dublji.
Problem je sto oni automatski imaju pretpostavku da su Sarajlije samo muslimani, i da su navijaci FKSA samo muslimani, a onda ubiju "svog". Ironija...
Notorne lazi kako je Vedran uzeo pistolj od policajca da njih bije...
Najbolje bi bilo valjda da su momci pustili da ih ubiju na mrtvo ime, valjda takvi za njih mi samo valjamo, kad sutimo i ne branimo se.
Momak je ubijen ni kriv ni duzan, samo je htio da ode da bodri svoj klub.
Ali vrijeme je doslo takvo da su trebali znati da ce biti neredi i da ne idu dole. Oni to i hoce, da nas satjeraju u jedan kutak i da se ne micemo nigdje po drzavi.
Mi valjda svima trebamo da udovoljavamo i sutimo, i pustimo da nas gaze i ubijaju.
Vedranu neka je laka zemlja ova prokleta bosansko hercegovacka.
A mi cemo valjda jednom prestati biti naivni i braniti druge a nas sputavati. Zato nam i rade sve ovo. Jer smo blesavi!
I da napomenem da ni slucajno ne smatram sve ljude iz S.B. zadojene mrznjom, ali meni se cini da je dole malo normalnih.
Sto ne znaci da ce se nesto promijeniti, jer nema dovoljno etike, transparentnosti i umijeca u politici.
Nase drustvo se zbog toga polako ali sigurno pretvara u neartikulisanu zvijer gdje vise niko i nista nije sigurno...dakle do slijedeceg puta.
p.s. Vidimo se na temi "Do you speak English".
- Asana
#120 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Cula sam dovoljno verzija sa obje strane da mi je jasno da je dole bio haos, ali zaslugom svih ukljucenih. Svih. Zato svaka strana treba da vidi da li je mogla uciniti nesto da se sukob ne desi. Ali izgleda bas obratno.veljaca wrote:Kao prvo sportsko navijanje pretpostavlja NEOMETAN I MIRAN DOLAZAK na stadion - bez bilo kakvih sacekusa i napada od domacina ...Asana wrote:
Pozivam aktiviste udruzenja navijaca da porazmisle kako bi sportsko navijanje trebalo izgledati, kako bi oni mogli doprinijeti smirivanju situacije - ukoliko, naravno upoce zele smirivanje.
To je pod brojem jedan ..... Treba li onda dalje .......ili da ovdje stanemo i diskutujemo ??????? Sta dalje Asana ?????
Uostalom, kao neko ko ne vidi nikakvu svrhu u "borbi za svoj klub", u "davanju zivota" za njega i slicnim poklicima, svakih par godina "zakuham na forumu sa navijacima koji objasnjavaju kako su oni neduzni ali eto policija ih isprovocirala, napali su ih pa su oni u odbrani morali paliti baklje, razbijati i palliti stolice na stadionu, razbiti nekom glavu, razbiti poneki izlog ... bez obzira na mjesto dogadjanja.
Ovog puta je to po nesreci mjesto u hercegovini naseljeno hrvatima ( navijacki: ustasama) ali slicne beskonacne rasprave su se vodile i o ponasanju fanatikosa u inostranstvu, navijaca u zenici, na kosevu, bilo gdje... dakle prljavo je i smrdljivo ovo "vadjenje" na medjunacionalni sukob.
Navijaci moraju rascistiti sa smecem i siledjijama u svojim redovima. Ako je to uopce moguce.
Sto se mene tice, ja stajem. Jer mislim da se vecina fudbalskih navijaca moze nazvati huliganima, a s njima zaista nemam puno toga zajednickog, ne pricamo slicnim jezikom pa da bih mogla postici bilo sta razgovorom.
Out.
-
bulevarmostar
#121 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
volio bih biti optimista, jer znam da postoji kriticna masa ljudi koji vide gdje ovo vodi ali ne znam da li ce isplivati na povrsinu, da li ih iko ista pita...
Istraga o ovome mora biti na nivou vecem od kantona (kako je sada rade), inace niko nece vjerovat u nepristrasnost i rezultat istrage
nekad padne nadvojvoda, nekad padne stari svat...
Istraga o ovome mora biti na nivou vecem od kantona (kako je sada rade), inace niko nece vjerovat u nepristrasnost i rezultat istrage
nekad padne nadvojvoda, nekad padne stari svat...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#122 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Poštovani forumaši, zbog iznimno otežanog rada servera u posljednjih nekoliko dana, javljaju se problemi i u tehničkoj moderaciji tema.
I pored najbolje volje, mnoge odvratne i fašističke komentare, vrijeđanja najgore vrste, te trolovanja, ne mogu biti obrisana onim tempom na koji ste navikli.To važi i za banovanja onih osoba koja se registruju na sa-x samo iz razloga ličnih internet osveta, povrijeđene sujete zbog prijašnjih banovanja i tako dalje.
Molim vas da ružne komentare NE CITIRATE i NE ODGOVARATE NA NJIH.
NE UZVRAĆAJTE NA RUŽNE RIJEČI ISTOM MJEROM!!!!!!
U skladu sa mogućnostima tima moderatora, koji su svi odreda VOLONTERI, neprikladni postovi će biti uklanjani a autori isključeni.
Stalni čitaoci foruma koji ne učestvuju u raspravama na temama trebaju prihvatiti činjenicu da je održavanje ovako posjećenog foruma veoma zahtjevno, i da je nemoguće nadzirati sve teme u realnom vremenu.
Ovo naglašavam zbog zlonamjernih komentara pojedinih novinara koji čitaju sa-x, a koji nemaju predstavu šta znači editovanje foruma kao interaktivne platforme u vrijeme dešavanja raznih incidenata.Forum nije novina, niti ima desk sa stalnom dežurom.
Članovi tima foruma nisu profesionalno uposleni na sa.-x, ne primaju nikakvu nadoknadu, niti su članovi bilo kakvih organizacija NVO tipa.
Molim vas da poštujete pravila Foruma.
I pored najbolje volje, mnoge odvratne i fašističke komentare, vrijeđanja najgore vrste, te trolovanja, ne mogu biti obrisana onim tempom na koji ste navikli.To važi i za banovanja onih osoba koja se registruju na sa-x samo iz razloga ličnih internet osveta, povrijeđene sujete zbog prijašnjih banovanja i tako dalje.
Molim vas da ružne komentare NE CITIRATE i NE ODGOVARATE NA NJIH.
NE UZVRAĆAJTE NA RUŽNE RIJEČI ISTOM MJEROM!!!!!!
U skladu sa mogućnostima tima moderatora, koji su svi odreda VOLONTERI, neprikladni postovi će biti uklanjani a autori isključeni.
Stalni čitaoci foruma koji ne učestvuju u raspravama na temama trebaju prihvatiti činjenicu da je održavanje ovako posjećenog foruma veoma zahtjevno, i da je nemoguće nadzirati sve teme u realnom vremenu.
Ovo naglašavam zbog zlonamjernih komentara pojedinih novinara koji čitaju sa-x, a koji nemaju predstavu šta znači editovanje foruma kao interaktivne platforme u vrijeme dešavanja raznih incidenata.Forum nije novina, niti ima desk sa stalnom dežurom.
Članovi tima foruma nisu profesionalno uposleni na sa.-x, ne primaju nikakvu nadoknadu, niti su članovi bilo kakvih organizacija NVO tipa.
Molim vas da poštujete pravila Foruma.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#123 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ako si primjetila ja sam "mi" i "oni" stavljala pod navodnike, ja nikada bez obzira na sve ljude ovdje nisam svrstavala na mi, oni, ovi...itd.trinidad wrote:
slazem se samo sa konstatacijom da je problem dublji
iiiii...ko ce te zakone da sprovodi...iiii.... ko ce zadojene da "prevaspita"... i kako mislis da zivimo pod istim krovom kad i ti pricas MI i ONI...sa ciframa u politici ne volim baratati, al je istina da ONI predstavljaju vecinu NJIH, u ovom slucaju hrvati, o srbima da ne pricam oni skoro da su apsolutni, i bosnjaci grabe ka homogenoj vecini...i kako onda da LJUDI normalno zive???
Ali ovo vise prelazi sve granice dobre volje i strpljenja.
Ovdje suzivota nema i nikada ga i nece biti to je svima jasno, a to se jucer jako dobro vidjelo, ovdje se svako uci da mrzi onog drugog, samo sto muslimani uvijek izvlace deblji kraj. Muslimani uvijek suti i sve fino, dok se ostala dva naroda samo truju mrznjom i rezultate toga vidimo na najgori moguci nacin.
Naivan je onaj ko misli da je policija jucer imala zadatak da stiti momke, jer nije. Ali zato u Sa kada se igraju utakmice bilo FKSA ili Zelje nikada dlaka s glave nikome nije falila.
Pa do kada da trpimo da nas biju samo zato jer pretpostavljaju da imamo drugacije ime.
Ja stvarno ne mogu vise da trpim da nas mrze samo zato jer smo drugaciji po tom pitanju, i da mi unistavaju drzavu! Ne mogu!
Sa ovim zivotinjama nema suzivota.
-
tazmaniaBAN
#124 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Treba li napomenuti prije par godina na utakmici Siroki - Željo skidanje bh zastave i postavljanje hrvatske?! Treba li spomenuti silne nacionalisticke koreografije navijaca Sirokog i Zrinjskog?! Treba li napomenuti na nedavnoj utakmici Zrinjski - Sloboda koja je bila u direktnom prenosu na bht pjevanje navijaca zrinjskog "j.... te bosno" i "bosna nije nasa drzava"?! Treba li napomenuti jos milion ruznih i nemilih scena koje se desavaju kad odemo na utakmice u siroki i z. mostar ?!
Oni nam se seru u usta svaki put a mi samo mirno to posmatramo!? Do kad vise?! Zar moramo cekati da nam se desi ovo sto se juce desilo, da nam hladnokrvno rafalaju po ljudima da bi se opametili ?! Al sto je najgore i sto me najvise plasi da se opet necemo opametiti !!!
Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija?!
UBILI SU MOMKA ! SVE CE URADITI DA SE OGRADE OD OVOG DOGADJAJA ! NE DOZVOLIMO TO !
Oni nam se seru u usta svaki put a mi samo mirno to posmatramo!? Do kad vise?! Zar moramo cekati da nam se desi ovo sto se juce desilo, da nam hladnokrvno rafalaju po ljudima da bi se opametili ?! Al sto je najgore i sto me najvise plasi da se opet necemo opametiti !!!
Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija?!
UBILI SU MOMKA ! SVE CE URADITI DA SE OGRADE OD OVOG DOGADJAJA ! NE DOZVOLIMO TO !
- 11sumirp
#125 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
U ovoj drzavi sta god se desilo,neces cut nase ublehe od političarčića da se jave...
Mudro sute,cuvaju stolice,...
Od njih zastite ne ocekujte.
Mudro sute,cuvaju stolice,...
Od njih zastite ne ocekujte.