Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neelix wrote: kakav ti je to argument, musafa ti, "s kim je igrao"... a s kim bi to trebao igrati, da je po tvom? nazalost, nismo imali ni ronalda ni zidanea, ali to ne znaci da kenjac nije trebao igrati u najmanju ruku sa istim zarom i za "svoju" drzavu, kao i za klub.
Mislim na amatere koji su dovodjeni iz utakmice u utakmicu da se prodaju preko reprezentacije i imena Hasana Salihamidzica, Elvira Bolica i Baljica i Sergeja Barbareza! Bas onako kako je tebi bilo previse da se provozas do Zenice da bi dao svoj doprinos u pobjedama, tako je i on skontao da je previse da se deset godina vraca sa okupljanja repke kao luzer zbog finansijskih interesa odredjenih ljudi koji nemaju veze sa fudbalom. On je za svoje ,,setkanje'' po terenu (ako ga je ikad i bilo) dobio alibi onog trenutka kad su reprezentativci ove zemlje potpisali da odbijaju da igraju za BIH dok se stvari u savezu ne promijene i u trenutku kada je zvanicnu utakmicu reprezentacije drzave BIH u Zenici pratilo 100 ljudi, a istovremenu revijalnu na Kosevu skoro 20.000! No Chiro nas je doveo u baraz, to smo sad svi zaboravili, sad je sve opet bajno i krasno pa se moze opet pljuvati po ljudima koji su zasluzni da se barem ponekad poslije rata BIH spominjala u pozitivnom kontekstu!
I mojne me tu klosarski kleti sa musafom, ne stoji ti nikako
Neelix wrote:nisi mi odgovorio na pitanje, s kim je to trebao igrati? koga su trebali zvati, umjesto njih?
Mogla se sastaviti jedna standardna ekipa kao sto je to sad ucinio Blazevic, samo sto smo mi ,,gradili'' reprezentaciju odkad se drzava stvorila! OK, mozes se praviti senilan i postavljati ovakva pitanja i pored poznatih cinjenica da su igraci pozivani po pravilu dok ne ostvare transfer vani, ili u neki bolji klub, a poslije toga nikad vise, bez obzira na igru i formu. Ne mogu sad da nadjem na netu, ali ima negdje onaj spisak sa preko 70 igraca koji su pozivani 1-3 puta u periodu od onih prvih kvalifikacija 96' pa do pocetka ovih sadasnjih. Mislim da smo po tome vec prvaci svijeta.
BarbaDue wrote:Daj zaboravite sta je prije bilo, treba zaboraviti i uciniti sve da odemo u JAR.
Ako Hasan moze poboljsati nasu reprezentaciju a moze, zovite ga ljudi, sigurno neko od vas ima prijateljske, rodbinske ili druge veze sa Brazzom.
Sto se pak tice Papca nisam siguran da se tu sta treba pokusavati posto se radi o nacionalnoj netrpeljivosti.
Haso od silnih povreda vise i da ne igra u Juventusu.Veca je vjerovatnoca Papac da igra.
buzzer wrote:posto preovladava misljenje vecine da je hasan najveca gnjida, gad i smrad u istoriji bescasca, predajem se i odustajem od diskusije. napominjem samo da ni munib, a bogami ni iljo ne bi mogli biti tamo gdje jesu da nije volje vecine koja je izabrala vlast koja je delegirala ilju, muniba i bratiju. takodje bez volje vecine ne bi bilo moguce da policija u sirokom brijegu puca u nenaoruzane gradjane, umjesto da ih brani. da su bosanci u svemu dosljedni kao u pljuvanju, heeeej, gdje bi nam bio kraj...
A znas "nas narod" jesi li postigao nesta u zivotu to ne zna sta ce od huje i zavisti pa pljuj Haso izdajica,Haso ovo,Haso ono.Sta je on sve trpio u toj abominaciji zvana FSBIH i opet kod nas se nadje gomila njih, koji pored pametovanja na forumima nemaju nikakva zivota, da tvrde kakav je Haso covjek.Jad brate...
zato sto se odrekao bosanskog drzavljanstva u korist njemackog da ne bi bio stranac u juventusu to jest da bude iz EU, nema vise ni tehnicki pravo nastupa za nas
ssanjin wrote:zato sto se odrekao bosanskog drzavljanstva u korist njemackog da ne bi bio stranac u juventusu to jest da bude iz EU, nema vise ni tehnicki pravo nastupa za nas
ma lud si... nije se odrekao bosanskog nego samo ima covjek i njemacko drzavljanstvo.. pa i rornaldinho je uzeo spansko takodjer i roberto carlos kako bi bili domaci igraci zbog kvote o igracima koji su izvan eu... pa su obojca poslije igrala za brazil... kontas dva pasosa imas.. kao i pjanic moze i francuskim i nasim da putuje...
Ma meni je smiješna priča kako se on nije htio zalagati. To jednostavno nije istina. Pa sjetite se malo utakmica, taj čovjek je, čini mi se, postigao prvi gol za reprezentaciju, protiv Hrvatske u Bolonji. Igrao je kad mnogi nisu htjeli i kad su mnogi birali druge ekipe. Ginuo je na terenu, samo nije imao s kim da igra, nije imao trenera na klupi, a i pored toga je namjestio mnoge golove. Ne znam da li se sjećate, ali dao je centaršut u onoj utakmici protiv Danske, kad je Bolić dao gol. Možda nije igrao dobro kao u Bayernu, ali nije to bilo do njega, pa je li Sevcenko igrao dobro u Čelziju?
Čovjek nikad nije zaslužio da ga se odreknemo, nikad nije pljuvao po reprezentaciji i po državi, uvijek se odazivao na pozive, pa i kad možda nije trebao. Takođe je imao ličnih problema s pojedinim igračima, ja sam čuo da se nije volio s Barbarezom. Kad sam kasnije premotao film i pogledao naknadno neke utakmice, nikad nisam vidio da jedan drugom dodaju loptu. Neka me neko ispravi ako griješim. U toj ekipi je bilo more faličnosti, i zbog toga nikad nije došao rezultat. Nemoguće je da je Baljić igrao onako dobro u Turskoj, a onako loše u reprezentaciji. Isto vrijedi i za neke druge igrače.
anonimni clan wrote:
Pa i Misimovic je rodjen u Minhenu i cijeli zivot i karijeru je proveo u Njemackoj. I po svemu je vise vezan za Njemacku nego za BiH i?
Ibrahimovic ima veze jer je po ocu Bosanac i jer je kao mlad igrac bio nudjen nasem fudbalskom savezu da igra za reprezentaciju.
Odbijen je zbog sumnje da na taj nacin zeli da dobije besplatnu avionsku kartu i uz obrazlozenje da je Bosna puna takvih talenata.......
Sve to znam, i zato bi po porijeklu bilo ok da igra za nas, ali šta hoću da kažem je da niko nema pravo čovjeku nešto zamjeriti ili prebacivati što je izabrao da igra za državu u kojoj je rođen, sa kojom ima više veze nego sa BiH. Isto stoji i za Misimovića da je on recimo izabrao da igra za Njemačku, ništa mu se ne bi moglo prigovoriti.
Braco je igracina i profesionalac. Kad se spomene njegovo ime i kaze da je bosanac (mada to svi znaju) , vecina evropljana pomisli "stvarno ta Bosna ima igracinu" (mada ih ima jos). Taj covjek nije nikada po svome ponasanju "ocrnio" Bosnu u Evropi i kroz njega ljudi u svijetu gledaju na BiH u pozitivnom svjetlu.
djani s wrote:Braco je igracina i profesionalac. Kad se spomene njegovo ime i kaze da je bosanac (mada to svi znaju) , vecina evropljana pomisli "stvarno ta Bosna ima igracinu" (mada ih ima jos). Taj covjek nije nikada po svome ponasanju "ocrnio" Bosnu u Evropi i kroz njega ljudi u svijetu gledaju na BiH u pozitivnom svjetlu.
Bas tako.Kao prvo veliki profesionalac,kao drugo veliki igrac.
Predstavljao je nasu zemlju u najboljem svjetlu kada se o njoj u Evropi samo u negativnom kontekstu govorilo.
Cak je bio i izabran za licnost godine u BiH,omiljen i voljen od svih kojima je BiH bila u srcu,jer nije mala stvar doci iz rata u stranu zemlju i radom,zalagenjem i talentom dostici sami vrh kad je Fudbal u pitanju.
On svakako ima jako dobar razlog kada ne zeli igrati za Reprezentaciju,to treba akceptirati ali isto tako ne bi trebalo zaboraviti sve ono sta je za nju uradio.
Polemike na temu da ne voli svoju zemlju,da nije patriota,da u reprezentaciji nije igrao kao u Bayernu su bez osnove i suvisne.
On je jedan od rijetkih ljudi zbog kojih je u inostranstvu lijepo biti Bosancem i Hercegovcem.
Last edited by anonimni clan on 18/10/2009 17:40, edited 1 time in total.
neelix, nije ovo kosarka
kako si navalio sa ovom pricom da nam nije valjo ,izgledas mi isto ko onaj tip sa k-martom na nba temi,hidrant se zvao zar ne?..
on je jedan od rijetkih igraca koji je nase ime promoviro u svijetu,jer uvijek je islo uz njegovo ime i ime bosne.
sad sto ti mislis da se nije trudio ko ostali to je druga prica.samo znam da on kao on kad god je trebalo je bio tu..(danska,srbija)..kad je mogao igrat za njemacku on je igrao za nas..
i onaj jedan nastup njegov vrijedi postovanja i da kad spomenes ime njegovo da ustanes..jer igrao je za nas!!!
uzmi sebe, sta si ti uradio za bosnu? a i ko si ti da njega komentiras?
neelix, nije ovo kosarka
kako si navalio sa ovom pricom da nam nije valjo ,izgledas mi isto ko onaj tip sa k-martom na nba temi,hidrant se zvao zar ne?..
on je jedan od rijetkih igraca koji je nase ime promoviro u svijetu,jer uvijek je islo uz njegovo ime i ime bosne.
sad sto ti mislis da se nije trudio ko ostali to je druga prica.samo znam da on kao on kad god je trebalo je bio tu..(danska,srbija)..kad je mogao igrat za njemacku on je igrao za nas..
i onaj jedan nastup njegov vrijedi postovanja i da kad spomenes ime njegovo da ustanes..jer igrao je za nas!!!
ko si ti da mene komentarises? ja mislio ovo slobodna zemlja.
on je USRO sve "pozitivno" sto je uradio onim namjernim crvenim kartonima i setkanjem po terenu. zabijao noz reprezentaciji u ledja.ja ne mogu shvatiti da iko normalan to moze opravdavati time sto je imao lose saigrace pa sta? njegovo je da igra najbolje sto moze, to sto mi U TOM TRENUTKU NISMO IMALI BOLJE (ako mislis da jesmo, navedi koga? ) nije njegovo da razmislja. sto je koji kurac uopste dolazio, kad ce nas ostavljati sa 10 igraca na terenu jer mu je mrsko igrat'?
neelix, nije ovo kosarka
on je USRO sve "pozitivno" sto je uradio onim namjernim crvenim kartonima i setkanjem po terenu. zabijao noz reprezentaciji u ledja.ja ne mogu shvatiti da iko normalan to moze opravdavati time sto je imao lose saigrace pa sta? njegovo je da igra najbolje sto moze, to sto mi U TOM TRENUTKU NISMO IMALI BOLJE (ako mislis da jesmo, navedi koga? ) nije njegovo da razmislja. sto je koji kurac uopste dolazio, kad ce nas ostavljati sa 10 igraca na terenu jer mu je mrsko igrat'?
pa cim si se prijavio na forumu znao si da ce te neko komentarisat
a sta je to usro? nije htio igrat sa iranom.pa nije ni sergej htio igrat pa njega ne komentarises.nije se ni sergej vidio protiv danske pa ga opet ne komentarises.da se zna CAST Sergeju!
pa evo navest cu ti ibrahimovica.covjek htio,mi ga nismo zvali...u beogradu na klupi sjede standardni igraci a neki tip imena jakirovic igra u pocetnoj postavi..pametnom dosta...
a on je doso prije svih da igra za nas i kad je igro igro je nekad super nekad nikako...al kad uzmes i jedan ronaldinho nekad super igra nekad ga ne vidis nikako...opet cu ti navest sergeja on tek 98 dolazi da igra za nas..sto on nije odma doso..ja ga 96 gledao u hansi kako rastura bundesligom..
budi fer prema hasanu..steta pa ne igra za nas vise, inace bi me sad bolio djon ko ce doc da igra sa nama baraz..
neelix, nije ovo kosarka
Ma ti neces da shvatis neke stvari, djaba je tebi pricati Nije problem bolan nebio sto nismo nikad imali (nemamo ih ni sada) 11 igraca podjednake visoke kvalitete, problem je sto se ta cinjenica koristila da se preko reprezentacije pravi biznis, a taj biznis je mogao samo fercerati ako imas ,,BRAND'', marku i nekakav rejting. Rejting preko rezultata sve do sad nismo imali, ali smo uvijek imali par igraca cije ime je bilo poznato u svijetu nogometa. I Baljic je birao na koje ce utakmice dolaziti, sepurio se isto tako i uglavnom zatezao rajf na kosi i namjestao znojnicu, al njega niko ne spominje... Hasan je samo glup bio pa se covjek nije htio pomiriti sa tom cinjenicom da onima koji su vodili ovu repku nikada rezultat nije bio u prvom planu! I muka mi je vise od te suplje patriotske demagogije kako je njegovo bilo da daje sve od sebe na svakoj utakmici. Takvo nesto je nemoguce u psiholoskoj atmosferi koja je vladala od 1996 pa dok Fanaticosi nisu pokrenuli onu lavinu koja je kulminirala bojkotom igraca! Ja mu zamjeram sto TAD nije konacno progovorio, ali covjek je rekao zbogom, povukao se i okrenuo se drugim stvarima u zivotu, ne javlja se ni sad kad smo pred vratima SP-a i to bi bilo dovoljno da kerovi vise prestaju da zavijaju gdje god da se njegovo ime spomene!!!
Neelix wrote:a ne mislis da je to malo previse teorija zavjere u jednom postu? ja samo gledam na cinjenice, a sbbkbb sam gledao dok sam bio mali.
a mi smo svi ostali slijepi, a samo ti vidis
Ja mislim da ti imas nesto drugo sto ti smeta kod Hasana, a to niko od nas ne zna sta je, jer niko ovdje Hasana ne napada kao ti i sa tolikom strascu. Ne znam cemu tolika mrznja prema Salihamidzicu, al samo zbog fudbala i patriotizma nije sigurno.
Na kraju krajeva pogledaj broj Hasanovih utakmica i pogledaj u koliko je utakmica bio nas najbolji igrac i vidices da su ta dva broja veoma veoma blizu i da je to u utakmicu-dvije razlike. Znaci tvoja strastvena netrpeljivost prema hasanu nije plod neke objektivnosti i tjera me da mislim da ti imas nesto drugo tu protiv njega, sto nema veze ni sa nama ni ovom raspravom ili si klasicni oportunista pa samo pucas kontru radi kontre.
Daj bolan mostarac bilo je ocigledno da Hasan nije igrao za reprezentaciju istim intezitetom kao sto je igrao za Bajern, ali treba mu se zahvaliti sto je doveo Misimovica da igra za nas.
Ipak, ja bih ga ipak zvao da igra ponovo i pomogne svojim iskustvom na Svjetskom prvenstvu , a i u barazu, jer mi jednostavno nemamo veliki izbor igraca, osobito ne njegovog kalibra ili kalibra Sase Papca.
ma sta ce ti papac sad...radije bih odveo raju na izlet u JAR pa nek se ljudi malo poigraju lopte pa sta bude a ne papca dovest koji nije zasluzio da tu bude!
Neelix wrote:a ne mislis da je to malo previse teorija zavjere u jednom postu? ja samo gledam na cinjenice, a sbbkbb sam gledao dok sam bio mali.
a mi smo svi ostali slijepi, a samo ti vidis
Ja mislim da ti imas nesto drugo sto ti smeta kod Hasana, a to niko od nas ne zna sta je, jer niko ovdje Hasana ne napada kao ti i sa tolikom strascu. Ne znam cemu tolika mrznja prema Salihamidzicu, al samo zbog fudbala i patriotizma nije sigurno.
Na kraju krajeva pogledaj broj Hasanovih utakmica i pogledaj u koliko je utakmica bio nas najbolji igrac i vidices da su ta dva broja veoma veoma blizu i da je to u utakmicu-dvije razlike. Znaci tvoja strastvena netrpeljivost prema hasanu nije plod neke objektivnosti i tjera me da mislim da ti imas nesto drugo tu protiv njega, sto nema veze ni sa nama ni ovom raspravom ili si klasicni oportunista pa samo pucas kontru radi kontre.
nema tu nista drugo, nit znam njega, nit poznam nekog ko ga zna licno, da bi mogao postojati neki drugi interes. ja njemu nikada ne mogu oprostiti ono namjerno dobijanje crvenih kartona, i ne mogu da shvatim mentalni sklop osobe koja tako nesto radi. ne mogu da shvatim ni da ga neko brani nakon toga, a pogotovo argumentima da je imao slabe saigrace i da se zbog toga ni on nije morao truditi?
kao fudbaler, KAD JE HTIO, bio je poprilicno dobar, ali kao patriota i covjek je klasicna hinja, a ja takve ne volim.
Ciro je razrijesio sve dileme oko toga na Obn tv-u prije dva dana .On je potvrdio da Salihamidzic sve i da hoce igrati nema pravo jer se odrekao drzavljanstva znaci pravno nemoze igrati jer mu fifa nebi dozvolila.Papac je veliki papak i nece igrati za nasu reprezentaciju jer je ters i zadrt ,a i nebi se uklopio u ovaj sastav gdje su svi ko jedan a on to nije .Tako da sumasumarum sumnjam da ce ikad i jedan od njih dvojice igrati u reprezentaciji.