1. Oktobar dan D za Fed.vladu

kosmos

#101 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by kosmos »

slanjem americkog ratnog broda jucer u neum, amerika je i sama pokazala da ovu vladu smatra trulom, nesposobno. mujezinovic je bukvalno pobjego u tursku, a gdje bi drugo. ne treba danas nista rusiti ako ne usvoje zahtjeve, treba biti pred vladom (opsada) dokle to ne ucine. pa i kamen puca. ova vlast si ufurala u glavu, ako je svojevremeno izvela narod u nepotreban genocid, da sve i uvijek treba i moze jebavat.
Corto Maltese

#102 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Corto Maltese »

Her Flick wrote:
i neka ih suljo nije htjeo primiti
neka vide kakvi su im njihovi lideri
sto ne idu kod princa da se zale
...
Ne mogu do Princa, Princ hrabro zbris'o u Brisel.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#103 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Her Flick wrote:
VjecitiStudent wrote:
Her Flick wrote:
...
Ti fakat ne znas sabrati 2 i 2 :D
kako ne znam, 2+2=5

Plankova konstanta, Plankova konstanta... :D
Banksy

#104 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Banksy »

Banksy wrote:
kurty wrote:Vjerovatno je Tihic obecao nesta prije izbora, pa ga sad traze...
Tihić je bio inicijator uvođenja novih kategorija i povećanja broja onih koji koriste ove naknade, u pokušaju da kupi glasove boraca i osvoji vlast 2006.

DANI: Osjećate li odgovornost zbog toga što ste uoči izbora 2006 usvojili zakone, uveli u prava nove kategorije građana
za koje ste znali da nema finansijskog pokrića?

TIHIĆ: Kao predsjednik stranke, iako direktno nisam učestvovao u tome, normalno je da osjećam odgovornost. Barem tada je rečeno da će sredstva za ta prava biti u daleko manjim iznosima, nije bilo ovih brojki koje sada imamo.

DANI: Podatak jedne međunarodne organizacije, koja se ovdje bavi socijalnim sektorom, frapirao me je. Za ilustraciju su iskoristili općinu Srebrenik.
Prije ovog seta socijalnih zakona, kojim su uvedene nove kategorije građana, pravo na tuđu njegu i pomoć imalo je 185 građana, a sada preko 3.900 građana.
Banksy

#105 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Banksy »

Zanimljivo je gledati kako se u medijima nekadašnji mudžahedin, terorista, lopov, kriminalac Š. Patković preobrazio u heroja, borca za pravdu. :-)

Naravno da ih šalje Bakir na Tihića. I izgleda da će ovu bitku dobiti.
atko

#106 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by atko »

Dijagnoza: Vlo Vrlo Kompleksna Ludara

e to to nam je dijagnoza ... nema se vise sta pricati :run:
Corto Maltese

#107 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:Naravno da ih šalje Bakir na Tihića. I izgleda da će ovu bitku dobiti.
Nisam siguran da će Bakir dobiti ovu bitku. Narodne mase ne pokazuju preveliko oduševljenje još jednom kompromitacijom odbrane Bosne i Hercegovine
ovaj & onaj

#108 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by ovaj & onaj »

Her Flick wrote: koji si ti degenerik
Degenerik ti podrumas koji te pravio.
Her Flick wrote:procitaj boldirano i upitaj se da nisi mozda malo kontrediktoran

ko je ljiljanima dao 150KM, vlast za koju su oni glasali, ko hoce da im uzme tih 150KM, ista vlast

kazes vlast godinama radi na omalovazavanju boraca, a borci nonstop za istu vlast glasaju
Debilu jedan maloumni otkud ti znas ko je za koga glasao. Eto ja mogu reci sto ti glasas za SDA, znam, eto imas internet, imas platu, garant si glasao za SDA. Ne seri zivota ti... Stvar je u katastrofalnom odnosu prema braniocima, nista bolji nije bio ni SDP, u tome je bit, odnos drzave prema onima koji su je branili.

Her Flick wrote:koji si ti, nemogu da skontam pogrdnu rijec, ako kazem majmun vrijedjam zivotinju

samo se vari u sumu iz koji si izasao, nemoj vise na forum
Mater ti maloumnu bezobraznu, nemas ti morala ni sekunde. Ali neka, kad zapuca sjetices se ti boraca, a tad ces dobiti po podrumaskoj picci pedercino jedna balava.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#109 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by pici »

karanana wrote:da su se organizovali oni, penzioneri, rudari, tekstilci, metalci, nezaposleni...da su dosli da jebu mater vladi i parlamentarcima zbog velicine plata, zbog nezaposlenih, zbog neimastine, zbog skupoce....i da su se zajedno okupili negdje, bio bih tamo i po cijenu otkaza jer me nema na poslu. ali ovako, par hiljada doslo da prosi od lopova mrvice, izrezirano. e tu necu doci pa makar i da su oslobodili sarajevo i banjaluku. neko zivi od penzije ili plate od 150-200 maraka a oni imaju i ovo i raznorazne vojne penzije i invalidnine (ovo neka imaju), a mnogi od njih imaju i svoje biznise ili izdaju stanove i poslovne prostore.

oni su mozda i mogli mobilisat narod i dici sve slojeve stanovnistva, ali nisu i sad su kod mene izgubili kredibilitet kao i svi drugi

:thumbup: ......prije toga bili ljudi koji su izbaČeni s posla na ulicu i SUD im "Po Zakonu" nije uvezao radni staž a "ministar heČo" se smiulji.....ovako grupica po grupica mogu izac na kraj i šupljirat a da je došla MASA od 100 000-200 000 ljudi .....bilo bi bježanije s poljina....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#110 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by dr.gog »

Prekinite
lukavac

#111 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by lukavac »

Mislim da se sva prica nase drzave vrti oko vec izrecenog.
podrzavam ja stavove Ljiljana, ali oni cak i da se izbore za svoje niko od toga nece imate neke koristi.
Vlast ce samo naci nacin da negdje zagrabi i izvuce taj novac, ali sustina ostaje ista.
Sve dok zaista ne pocne socijalni bunt zbog opsteg stanja u drzavi, a ne zbog necijeg konkretnog problema, nema nam pomoci.
Od vlasti ne treba nista traziti osim jedne stvari. Da ode.
To je ono sto njima treba, da vide da nisu nedodirljivi. Ne volim se puno sa njima porediti, ali kad je Srbiji pukao film onda su se udruzili i studenti i radnici i ostali i srusili Milosevica.
Ne ulazim uopste u detalje zbog cega i sve ostalo, ali znaci moze se. Jedino mi u BiH se izgleda ni za sta ne mozemo izboriti.
Izgleda da imamo najcvrscu kicmu na dunjaluku, pa mozemo svasta primiti na nju.
Dok ne pukne. Kad pukne zamjenice nas nekim novim, boljim, mladjim i jahati dalje.
Na nama je, samo treba naci nacin za pokretanje sebe.
zonbirile

#112 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by zonbirile »

Ne postoji zemlja na svijetu sa plačenom doživotnom apanažom,zbog herojskih dijela u ratu.Sem toga svi su sve dobili,osim možda 2-3% iza kojih se kriju i bunđije,i koji su najglasniji da se ne uvede imovinski censuz
trofej

#113 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by trofej »

VFBiH je ostala, ali ne zna se kako i u čije ime će vladati.

Dalje, ko kontrolira Fond PIO/MIO? Čiji direktor, uzgred, falcificira činjenice i u najzvaničnije dokumente Fonda PIO/MIO unosi "ratni" staž (april 1992- decembar 1995. godia) pod staž proveden u "Oružanim snagama FBiH". Ne uvažava ni žalbe, već upućuje na kantonalne sudove, gdje predmeti "miruju" dok ne zastare.

Potom, premijer VFBiH, Mustafa Mujezinović ističe da je za njega budžet "vrhovni" zakon. U takvim relacijama zakonodavne i izvršne vlasti te Fonda PIO/MIO realno je očekivati da Fond PIO/MIO manipulira koeficijentima prava koja je Parlament FBiH ozakonio. I po onoj: "Sva povika na vuka - a lisice meso pojedoše!" - produžava se maligna simbioza tzv. slobodnog bh-tržišta svim i svačim i političkih klanova - do konačne destrukcije BiH.
pametolog

#114 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by pametolog »

Dragi Lukavac i ostali koji traze da "vlast ode", molim vas da zajedno sa tim prijedlozima kazete i koga bi to doveli umjesto njih. Angelu Merkel? Sarkozija? Gordona Browna? Bojim se da oni nece moci od sege. A ko je drugi alternativa?
Bolje je pritisnuti vlast, prije svega Parlament i politicke lidere, da radi bolje i efikasnije nego stalno traziti smjene. Nece sigurno doci neko sa planete Kanca-Manca i jednim potezom svog novcanika rijesiti sve probleme.
Pogotovo sto je dobar dio problema i u nama samim, jer necemo da radimo i samo trazimo "guzovace". Svi mi.
Usput, hoce li odbiti barem po 1 marku svakom zlatnom ljiljanu za ciscenje gomila smeca koje su ostavili iza sebe. Ako su takve patriote i savrsenstva prirode, mogli su se organizovati i koristiti kontejnere koji stoje 20 metara od zgrade Parlamenta.
A sad kad se pocnu buniti penzioneri, tekstilci, metalci, pankeri i ostali, nek se idu zalit zlatnim ljiljanima zato sto nema para za sve.
Alfa_Ze

#115 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Alfa_Ze »

Corto Maltese wrote:Ne kontam zašto ne odu na Kovače i traže zlatne kašike od onoga koji im ih je i obećao?
ova ti je dobra :D
Corto Maltese wrote:
Her Flick wrote:
...
Ne mogu do Princa, Princ hrabro zbris'o u Brisel.
alibi mu brate treba, kako ne kontas, ovako bi ispalo da on iza svega stoji :D
lukavac

#116 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by lukavac »

pametolog wrote:Dragi Lukavac i ostali koji traze da "vlast ode", molim vas da zajedno sa tim prijedlozima kazete i koga bi to doveli umjesto njih. Angelu Merkel? Sarkozija? Gordona Browna? Bojim se da oni nece moci od sege. A ko je drugi alternativa?
Bolje je pritisnuti vlast, prije svega Parlament i politicke lidere, da radi bolje i efikasnije nego stalno traziti smjene. Nece sigurno doci neko sa planete Kanca-Manca i jednim potezom svog novcanika rijesiti sve probleme.
Pogotovo sto je dobar dio problema i u nama samim, jer necemo da radimo i samo trazimo "guzovace". Svi mi.
Usput, hoce li odbiti barem po 1 marku svakom zlatnom ljiljanu za ciscenje gomila smeca koje su ostavili iza sebe. Ako su takve patriote i savrsenstva prirode, mogli su se organizovati i koristiti kontejnere koji stoje 20 metara od zgrade Parlamenta.
A sad kad se pocnu buniti penzioneri, tekstilci, metalci, pankeri i ostali, nek se idu zalit zlatnim ljiljanima zato sto nema para za sve.
Ako bas pitas koga bih doveo, ja bih birao da se dovedu ljudi koji znaju svoj posao, jer velika vecina ovih koji su ministri svoj resor vrlo malo ili nimalo i ne poznaju.
To sad vec prelazi u malo dublju filozofiju i postavke naseg drustva u globalu, gdje se prvo moraju prebrojati krvna zrnca, dobiti papir o podobnosti, pa tek onda mozda neko spomene i strucnost.
Nazalost zivimo u takvoj zemlji gdje nas jos uvijek kao babarogom plase onima drugima, onima tamo, strasnim ... i time pravdaju krajnje rigidnu konstrukciju ove drzave.
pametolog

#117 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by pametolog »

E moj dragi Lukavac,
slazem se ja u potpunosti s' tobom da ova vlast nije cemu. Ali traziti njihove smjene znaci samo da ce doci jos vece budale i nesposobnjakovici. Pa pokusali su poslije Brankovica dovesti nekoga pametnog, sposobnog, sa backgroundom u realnom pravljenju para i vodjenju vise od 50 ljudi. Al' nije niko lud da ga nakon 7 dana svaka susa naziva lopovom, da ga psuje i trazi njegovu smjenu. Svi iz biznisa su se lijepo zahvaili.
Puno bi bilo efikasnije da svi zajedno prvo realno prihvatimo da smo siromasna zemlja, da smo ljencine teske, da nema elegantnih rjesenja koja se provedu za 2-3 sedmice, i onda da krenemo raditi nesto, da prestanemo kakit i pametovat, i da pritisnemo vlast da radi bolje i efikasnije. Uvijek ce se pojaviti neko sa strane (iz opozicije, "nevladinog sektora", "strucnjaka", ...) koji kao imaju rjesenja za sve probleme, i to sad odmah. A rjesenja su da te Bog sacuva, u najboljem slucaju neprovodiva. Ali idu neukoj masi niz dlaku pa ih narod slavi. A kad im pruze priliku da svoju pamet provedu u praksi, e tu je vec problem... I tako se vrtimo ukrug.
Mujezinovic je vrlo realno rekao (covjeka ne znam i ne branim ga od bilo ceka), ako mislite da ce doci neko da radi za 1000 maraka i da bude predsjednik vlade, varate se. A mi hocemo nekog "ko nije lopov", treba da ima platu 136 maraka, da vozi Yugu 55, zivi kao podstanar u Rajlovcu, i kao takav ce nam rjesiti sve probleme. Yes, aha.
Ja hocu da moj predsjednik vlade ima platu bar 5-6,000 hiljada maraka i jos sto beneficija, ali da je dobro zaradi.
A stalnim vikanjem na vladu i nerealnim ocekivanjima nikad necemo dobiti sposobne. A jos manje ce SDA/SBiH/HDZ... dozvoliti da dodju to tih pozicija.
zonbirile

#118 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by zonbirile »

eto na kraju pobijediše nesposobnu vladu i ostadosmo jedina zemlja koja plača nosanje ordena.Lažu cijelu naciju od 1618 zklatnih Ljiljana njih 50 nije uzelo pripadajuće,nisu mogli od lopova među njima,a ti su i najglasniji da se ne uvede imovinski cenzus.Žalostan je princip,pa sada ljudi upiru u Komšića i ostale,ljudi možda dijele okolo taj novac kao sadaku,ali to nije zakonski dobar princip.Orden je orden ,a ne socijalna kategorija koja se doživotno plaća bez obzira na uvjete života primaoca istog.Nonsens do neba.Vlada bez muda,a MMF i onako svejedno,kada sprže sve pare naši dripci,gaće će nam spasti same.
bingov buraz

#119 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by bingov buraz »

2. Oktobar dan E za Fed. vladu :mrgreen:

Bacili su mrvice,eto svi zadovoljni...
zonbirile

#120 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by zonbirile »

bingov buraz wrote:2. Oktobar dan E za Fed. vladu :mrgreen:

Bacili su mrvice,eto svi zadovoljni...
----------------------------------------------------
nisu mrvice nego 18 miliona $,sa tendencijom rasta je obračun prema prosjeku Federacije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#121 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by KatarinaKosaca »

pametolog wrote:E moj dragi Lukavac,
slazem se ja u potpunosti s' tobom da ova vlast nije cemu. Ali traziti njihove smjene znaci samo da ce doci jos vece budale i nesposobnjakovici. Pa pokusali su poslije Brankovica dovesti nekoga pametnog, sposobnog, sa backgroundom u realnom pravljenju para i vodjenju vise od 50 ljudi. Al' nije niko lud da ga nakon 7 dana svaka susa naziva lopovom, da ga psuje i trazi njegovu smjenu. Svi iz biznisa su se lijepo zahvaili.
Puno bi bilo efikasnije da svi zajedno prvo realno prihvatimo da smo siromasna zemlja, da smo ljencine teske, da nema elegantnih rjesenja koja se provedu za 2-3 sedmice, i onda da krenemo raditi nesto, da prestanemo kakit i pametovat, i da pritisnemo vlast da radi bolje i efikasnije. Uvijek ce se pojaviti neko sa strane (iz opozicije, "nevladinog sektora", "strucnjaka", ...) koji kao imaju rjesenja za sve probleme, i to sad odmah. A rjesenja su da te Bog sacuva, u najboljem slucaju neprovodiva. Ali idu neukoj masi niz dlaku pa ih narod slavi. A kad im pruze priliku da svoju pamet provedu u praksi, e tu je vec problem... I tako se vrtimo ukrug.
Mujezinovic je vrlo realno rekao (covjeka ne znam i ne branim ga od bilo ceka), ako mislite da ce doci neko da radi za 1000 maraka i da bude predsjednik vlade, varate se. A mi hocemo nekog "ko nije lopov", treba da ima platu 136 maraka, da vozi Yugu 55, zivi kao podstanar u Rajlovcu, i kao takav ce nam rjesiti sve probleme. Yes, aha.
Ja hocu da moj predsjednik vlade ima platu bar 5-6,000 hiljada maraka i jos sto beneficija, ali da je dobro zaradi.
A stalnim vikanjem na vladu i nerealnim ocekivanjima nikad necemo dobiti sposobne. A jos manje ce SDA/SBiH/HDZ... dozvoliti da dodju to tih pozicija.
:thumbup:
Banksy

#122 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by Banksy »

malo morgen :D

"Usvojeni zaključci suludi i neprovodivi!"

Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović izjavio je da zaključci, koje je danas usvojio Predstavnički dom Parlamenta FBiH i koji se odnose na boračku populaciju, nisu provodivi i da su skoro suludi.

Mujezinović je istakao da su usvojeni zaključci u suprotnosti sa usvojenim budžetom i Zakonom o uštedama, kao i sa Memorandumom o razumijevanju sa Svjetskom bankom, što praktično znači automatsko raskidanje stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

On je naglasio da je moguće i da su penzije ugrožene i da će doći do problema u njihovoj isplati.
zonbirile

#123 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by zonbirile »

nikakav problem,penzije ukinuti,i svu dobit javnih preduzeća usmjeriti boračkoj populaciji-da nije njih ni tih firmi ne bi bilo.Pošteno je da oni sada odmaraju i uživaju.Dole vlada.
kosmos

#124 Re: 1. Oktobar dan D za Fed.vladu

Post by kosmos »

izgleda da se mujezinovic ne namjerava vratit?
Post Reply