toplane i skidanje radijatora

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
-Romeo-

#101 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

jedna mala wrote:
nosara wrote:
-Romeo- wrote: Generale, čiko, šefe, direktore, veliki poglavico, da tačno kupac to plati i tako i treba. Prilagodite stare objekte koje ste uglavnom guzovače dobili tako što ćete kupiti te famozne vodomjere ili više njih, pa možete valjda toliko.

zaista ne kontam u čemu je problem? jel možda hoćete da vam Vlada plati te vodomjere?
:lol:

Ne, necemo da nam iko ista placa,hocemo da imamo privatnu kucu kao ti,pa da sve sto platimo, to i dobijemo...kontas? :lol:
pa trebala si bolje gledati kad si se udavala...kontaš? :lol: :lol:
zonbirile

#102 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

@romeo
đaba,ti ne shvataš,niko od komunalaca to ne želi,jer onda nema naplate na ovaj način,konačno i tebi bi sve poskupilo.Pa Vodovod neda više ugradnju vodomjera,Toplane ne daju da se skineš sa CG.Nonsens je da te neko prisiljava da plačaš nešto po njegovim uzusima i da nemaš alternativu.Evo i ovo skidanje radijatora je šatra,pa ljudi ih mole da ih isključe-neće,obaška ugovor u kojem stoji da za 2 neplačena mjeseca češ biti o vlastitom trošku isključen.Zašto se ugovor nije poštovao,nego je pravljen dug od više hiljada.Pa gdje živiš,neko jednostavno nema 50-100km za CG tokom cijele godine.Spreman je na neko dovijanje,imaš samaca,roditelja,preći će djeci,otići rodbini,grijati se 2h na jeftinu struju u jednoj sobi.Ne uvažava se izmjena okolnosti i svetost privatnog vlasništva.Nema više kolektivizma i individualizam je svetinja,kao i vlasništvo.Ja sam stan kupio sada,ne u titino doba i nisam "kupio" obavezu grijanja na CG i kako se sada može dužnicima ukidati CG,a po zahtjevu ne može.Pa jednostavno,lakše se krade na 40.000 korisnika,nego na 20.000 koliko bi ih ostalo.I gluposti su ovde priče o prednosti i ljpoti CG,ja ga jednostavno neću u svom privatnom posjedu i šta sad.Boli me uvo za Toplane i zgradu,plačam upravitelja i tačka,grijanje me ne interesuje.
jedna mala

#103 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by jedna mala »

pa trebala si bolje gledati kad si se udavala...kontaš? :lol: :lol:
@romeo
Eto ti si dobro gledala kad si se udavala....pa sad uzivas :mrgreen:
nosara

#104 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by nosara »

jedna mala wrote:pa trebala si bolje gledati kad si se udavala...kontaš? :lol: :lol:

romeo je deckic... kontas...? :lol:
zonbirile

#105 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

nosara wrote:
jedna mala wrote:pa trebala si bolje gledati kad si se udavala...kontaš? :lol: :lol:

----------------------------------------------------------------
nevin misliš?
jedna mala

#106 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by jedna mala »

nosara wrote:

Mislis da se deckici danas ne udaju? :lol: :lol:
-Romeo-

#107 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

hajde, hajde, umjesto što dangubite i plaćate internet bolje platite račune. stanove ste guzovače dobili pa sad očekujete da vam vlada plaća i račune :-) :-) :-) .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-Romeo-

#108 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

jedna mala wrote:
nosara wrote:

Mislis da se deckici danas ne udaju? :lol: :lol:
hm, dozvoli da te razuvjerim, oba oka bi ti ispala. :lol: :lol: :lol: :lol:
-Romeo-

#109 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

kiki-miki wrote:Izgleda da si i ti dobio kako to samo ti voliš upotrijebiti tu riječ g....... pare tako da ti je ta kuća ili je možda viletina,kakve se sada grade po Sa,pa nama prosipaš svoju glupost ovdje.

Samo mogu reći pravi si balavac.
e nek si mi rekla. je li ti sada imalo lakše? :lol:
nosara

#110 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by nosara »

romeo je neciji mali... :D
zonbirile

#111 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

po kulturi dijaloga prije bih rekao da mu je mali
-Romeo-

#112 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

evo ako treba kakav prilog za vaše račune dat ću vam koju markicu, ipak vam nije lahko, valja plaćati vlastite račune, đe to još na svijetu ima :lol:
nosara

#113 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by nosara »

-Romeo- wrote:evo ako treba kakav prilog za vaše račune dat ću vam koju markicu, ipak vam nije lahko, valja plaćati vlastite račune, đe to još na svijetu ima :lol:
Plati vazektomiju, usreci planetu... :D
-Romeo-

#114 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

nosara wrote:
-Romeo- wrote:evo ako treba kakav prilog za vaše račune dat ću vam koju markicu, ipak vam nije lahko, valja plaćati vlastite račune, đe to još na svijetu ima :lol:
Plati vazektomiju, usreci planetu... :D
ne mogu dok ne iznađemo neko rješenje da drugi, pored svojih, plaćaju i vaše račune. zar da vas ostavim same na milost i nemilost ovim drskim otimačima.

:lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#115 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

davno se predlagalo da se forumaši testiraju,ne mora biti MENSA,ali bar test za upis u osnovnu.
slushatelj

#116 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by slushatelj »

Vesna 55:ja ne želim muziku niti nešto drugo,već da platim potrošeno,a za to treba postaviti na svaki radijator djelitelj sa čitanjem potrošnje ispred stana.To već godinama postoji u Evropi,pa čak i u Hrvatskoj i Srbiji.Ali ovi naši neće,jer onda ne bi imao ko da plaća za neplatiše.
A skidanje radijatora koj su moji teško da će uraditi i sa sudskim nalogom (mada ja plaćam).
To bi znači Upravitelji,za one koji na plaćaju održavanje u zgradama,mogu ući u stan i uzimati štaih je volja?!?
munevera44

#117 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by munevera44 »

slushatelj wrote:Vesna 55:ja ne želim muziku niti nešto drugo,već da platim potrošeno,a za to treba postaviti na svaki radijator djelitelj sa čitanjem potrošnje ispred stana.To već godinama postoji u Evropi,pa čak i u Hrvatskoj i Srbiji.Ali ovi naši neće,jer onda ne bi imao ko da plaća za neplatiše.
A skidanje radijatora koj su moji teško da će uraditi i sa sudskim nalogom (mada ja plaćam).
To bi znači Upravitelji,za one koji na plaćaju održavanje u zgradama,mogu ući u stan i uzimati štaih je volja?!?
Dragi g. "slushatelj", neznam od kad ste u tom stanu, pretpostavljam da ste ga otkupili i da je Vaš.
E pa prije nego što ste postali sto posto vlasnik stana, znali ste ( ako niste od prije u tom stanu kao nosilac stanarskog prava) šta kupujete mislim na način plaćanja grijanja, način plaćanja vode itd.....
Uz dužno poštovanje, niste kupovali mačka u vreći.
PS. ja još uvijek nemam :dance: tu mogućnost da otkupim stan na kojem imam stanarsko pravo, tako da pored plaćanja svih troškova (grijanje, potrošnja vode.......), plaćam i najamninu od 300 km.
Haris.ba

#118 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by Haris.ba »

vesna55 wrote:PS. ja još uvijek nemam :dance: tu mogućnost da otkupim stan na kojem imam stanarsko pravo, tako da pored plaćanja svih troškova (grijanje, potrošnja vode.......), plaćam i najamninu od 300 km.
Razrusena zgrada/stan?
vesna55 wrote:E pa prije nego što ste postali sto posto vlasnik stana, znali ste ( ako niste od prije u tom stanu kao nosilac stanarskog prava) šta kupujete mislim na način plaćanja grijanja, način plaćanja vode itd.....
Uz dužno poštovanje, niste kupovali mačka u vreći.
I treba se poklopiti, sutiti? Nista ne pokusavati popraviti?
slushatelj

#119 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by slushatelj »

Veana55.Vi ste pogrešno shvatili moju diskusiju.Mislim,da apsolutno ne dolazi u obzir da neko
iz Toplana uđe u moj stan (bio ja vlasnik ili zakupac) i da skine radijatore.To je u stvari krađa
ako im ja ne dozvolim.Što se tiče plaćanja ja plaćam redovno i tako je.Ali,oni žele da uvedu naplatu
mjereći utrošak na ulazu u zgradu i da to podjele među stanarima srazmjerno površini.pri tome nemaju tačne površine,jer su mnogi zazidali balkone ili podigli sprat više bez prijave Toplanama.Dakle,plaćaju za znatno manju površinu od one koju griju.To ne dolazi u obzir i zato ostajem da moraju vršiti mjerenja utroška na svakom radijatoru.
munevera44

#120 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by munevera44 »

Mislim da je sam naslov ove teme pogrešan.
Koliko znam, a dala sam si truda da se informiram. TOPLANE NIKOME I NIKADA ZBOG NEPLAĆANJA TROŠKOVA GRIJANJA NISU SKINULE RADIJATOR.
Istina jeste da lijepo prepilaju dovod toplotne energije, a radijator ostaje na svom mjestu na veliku radost vlasnika radijatora.

:run:
zonbirile

#121 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

vesna55 wrote:Mislim da je sam naslov ove teme pogrešan.
Koliko znam, a dala sam si truda da se informiram. TOPLANE NIKOME I NIKADA ZBOG NEPLAĆANJA TROŠKOVA GRIJANJA NISU SKINULE RADIJATOR.
Istina jeste da lijepo prepilaju dovod toplotne energije, a radijator ostaje na svom mjestu na veliku radost vlasnika radijatora.
-

:run:
------------------------------------------------------
odlično,a da li si se raspitala koliko je ljudi nakon dva-tri neplačena računa tražilo da ih se skine sa grijanja,i kakve su nebuloze davali u objašnjenju nemogućnosti skidanja sa grijanja-naravno ne napismeno.Pitaj ih od 42000 korisnika koliko ljudi je spremno ,zahvaliti im se na saradnji.
Haris.ba

#122 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by Haris.ba »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... a-na-plinu

Nadam se da BH gas u kojem sam mislio da ima najmanje problema ce objasniti ovo.
zonbirile

#123 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by zonbirile »

isto kao kad su Rusi u februaru,pojeftinili plin,a ovi to najavili u aprilu,a sproveli u maju.Jebi ga vijest putuje kroz cijev,ne žicom,teško je.A one 34 km po kubiku,je naš skromni doprinos lopovima da uživaju do obračuna,ne računa.naravno.Nešto kontam i Temišvar je bio u decembru,zima,glade.depresija,sve je gore u hladnijem mjesecu.
-Romeo-

#124 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by -Romeo- »

ugalj je zakon, domaći a imamo dovoljno zaliha.
munevera44

#125 Re: toplane i skidanje radijatora

Post by munevera44 »

Danas sam bila u "jednom" stanu.........
Radijatori hladni sto posto, Toplane isključile grijanje. Znam da je vlasnik tog stana dužan za grijanje negdje nešto manje od 10,000 km.

Odem na stranicu Toplana i tražim medju onih l60 nabrojanih dužnika i ime vlasnika ovog stana. Na moje iznenadjenje nema ga.
Pitam se da li to Toplane selektivno objavljuju imena dužnika ili.

:dance:
Post Reply