Mahmoud Ahmadinejad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
M.O.S-

#101 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

zonbirile wrote:
M.O.S- wrote:@zonbirile ne vidim da sam sta izmisljao sem sto nisam isao bas u detalje al evo ukratko.
izrael je umjetna tvorevina jer je stvoren na tuđoj zemlji. činjenica je da država Izrael nije postojala dok ju englezi nisu napravili i da se područje pod njihovom upravom zvalo Palestina.
nakon drugog svjetskog rata zapadne sile su se našle u problemu jer su dopustile pokolj židova po nacistima i u pokušaju da malo operu ruke su stvorili Izrael.

velika greška zato jer do stvaranja države Izrael tamo nije bilo velikih sukoba židova i muslimana, no stvaranjem Izraela to se promjenilo... nakon nekoliko ratova imamo situaciju da samo postojanje Izraela potiče utrku u nuklearnom naoružavanju (Izrael već ima nuklearno oružje), dnevno ginu ljudi, postoje miljuni izbjeglica, a što je najvažnije mnoge vlade u regiji koriste postojanje Izraela da bi okupili ljude protiv "zajedničkog neprijatelja" jer bi u protivnom u mnogim od tih zemalja došlo do promjene vlasti....
P.S.sad ako hoces jedno po jedo pitanje pa da vidimo sta nije istina? :lol:
---------------------------------------------------
pa dečko ti iz dva puta ne skontaš stvari.Ne nisi ti izmišljao samo si lagao i pričao nebuloze.Pa pročitaj svoje postove,pazi javni su.Dobio si keca,sada odgovaraš za dvicu,u detalje i da hočeš ne možeš ići ,jer ih ne znaš,ali i ovo ukratko -sjedi opet jedan.
Halo ,opet ti kažem 1917 počelo intenzivnije naseljavanje,a bilo ga i prije
.Niko ruke nije prao ni stvarao Izrael onako kako si ti sebi dočarao,a sukobi su počeli još 1918g,čim je preuzet protektorat,svi protiv svih,pa i Britanaca.Kojih ratova,moraš malo obrazložiti.Ne potiče postojanje Izraela trku u naoružanju,ili ti je istorija počela sa Ahmom.I Izrael je atomska sila,još od 60-tih godina ,postrojenja su u Dimoni,a nisu američka,sic.Kako li ih dobiše,odgovori dobičeš dvicu.O izbjeglicama smo pisali,i ko koje handri i koristi za svoje potrebe,a dnevni gubici u ljudstvu u 60g rata šta misliš koliki su-iznenadičeš se kada ti kažem.
Ništa nije istina,ne znaš ništa kako da te pitam,moraš doći sa roditeljima na informacije
Ma daj ba profa sjedi evo ti jedan za citav mjesec. :lol:
Ti procito Balfourovu deklaraciju i sad kenkas ovde o naseljavanju :lol:
brate nikad im nije ni bilo zabranjeno naseljavane a sve tri su se vjere nesmetano upraznjavale sve do prvog svjetskog rata a onda mali period do II svjetskog rata i onda narod koji je doziveo najveci genocid u istoriji covecanstva, da ce sada preuzeti ulogu genocidnog naroda koji ubija i drzi citav jedan narod u nekom ghettu i odlucije o njihovim zivotima vec 60 god.
e ovo ti je moj profa sustina koju hocu da prenesem, a ti se malo preispitaj. :lol:
Potpis ti je cudo, sam si vidio!
Vidio si u dejtonu sta je potpis i tako ne bi vise s tobom profa lose utices na omladinu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
M.O.S-

#102 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

KREMEN wrote:A sto se vi toliko brinete za Palestinu, samo zato sto su muslimani..da su Kurdi ne bi ih niko ni pominjao..ili Armenci..
Za ostale ne znam!
Al za mene se varas :lol:
Ja jesam musliman al ko god je dozivio sudbinu mog naroda i moje drzave, ja sam s njim!
cak sam i na strani srba po pitanju kosova al eto to nije tema :lol:
Mujo.Hrnjica

#103 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Mujo.Hrnjica »

osa wrote:da li je itko pokušao usporediti židove i palestince, naravno pitanje je koliko je nešto takvo moguće, nije to usporediti dvije osobe, ali, židovi su stoljećima bili raseljeni, diljem cijelog svijeta, gdje god su živjeli slovili su za obrazovane i sposobne ljude, treba li nabrajati silne znanstvenike koji su porijeklom židovi, gledajući mnoge filmove i čitajući knjige sasvim je normalno bilo naići na židovsku djecu koji sa nekih 6-7 godina uče strane jezike, uče svirati klavir i sl., svi kažu židovi imaju kapital, greška, židovi su stvorili kapital, zaradili ga, gdje su tu palestinci.

Ovaj post citiram jer mi se cini kao ponajgluplji.

1. Ko nije cuo sta je cionizam i kako se postaje "uspjesan" ako si dio tog projekta prvo nek lupa glavom od zid pa onda nek prica.

2. Palestinci se bore, makar i kamenicama, ali se bore, neki bi narodi to proglasili izgubljenim ratom i digli sidro ali oni se bore

3. Govoriti da je Ahmadinedzad kreten, to moze samo kreten ispranog mozga. covjek je doktor nauka.

4. Covjek je postavio ovog kretenoidnom novinaru 3 pitanja, za one koji nisu razumili a pametuju da prevedem:

4.1. Zar ostale zrtve Hitlerovog rezima nisu vrijedne kao Jevreji? (Ucite malo i vidite samo gubitke SSSR-a, pa cemo onda dalje, ali najvise su najebali tzv. slavenski narodi). Pravi odgovor je : ne, nisu vrijedni, jer cionistima su samonjihovi vrijedni

4.2.Drugo pitanje je bilo zasto se ne smije historijski izucavati holokaust? (U nekim zemljama EU, zaradis robije samo ako nesto negiras, a o Hitlerovim knjigama ili pitanja skakljivih pitanja o WWII takodje robija, zar je to demokratija i ljudska prava ako nesto ispitujes?) Odgovor pravi je, zabranjeno je, jer onda dokazes da su drugi vise izginuli a ne zarezuje ih niko ni 2 posto.

4.3. Trece pitanje je bilo zasto su Palestinci krivi? Odgovor pravi na ovo je, cionistima treba bas ta zemlja i bas Palestina i to je projekat koji traje jos od pocetka 20. vijeka

Palestina nije odbrana samo muslimana, Palestina je odbrana normalnog svijeta, jer taj rezim ima za cilj da pokori cijeli svijet

Ono o nekim pomocima Izraelu od Amerike i slicno, mislim to samo kreteni mogu izjavljivati jer je Amerika njihova, to je njihova firma, i to fiktivna, koja sve radi za njih, nekad bijase Engleska ali sad to Amerika radi. Pa postavljao vam je covjek ovdje na forumu njihove govore, ali niko nista ne cita.

ako ima ko pitanja rado cu pojasniti, ali potencijalnim smokljanima bih preporucio da citaju i da ukljuce mozak a manje informacija iz Hollywooda i CNN-a.
MUNAFIK

#104 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MUNAFIK »

Palestina nije odbrana samo muslimana, Palestina je odbrana normalnog svijeta, jer taj rezim ima za cilj da pokori cijeli svijet
Upravo tako! Cionisti imaju jasan cilj stvoriti Izrael obnoviti hram i zauzeti cijeli svijet... E kada to ucine nek nam je Bog na pomoci... :(
osa

#105 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by osa »

M.O.S- wrote:@zonbirile ne vidim da sam sta izmisljao sem sto nisam isao bas u detalje al evo ukratko.
izrael je umjetna tvorevina jer je stvoren na tuđoj zemlji. činjenica je da država Izrael nije postojala dok ju englezi nisu napravili i da se područje pod njihovom upravom zvalo Palestina.nakon drugog svjetskog rata zapadne sile su se našle u problemu jer su dopustile pokolj židova po nacistima i u pokušaju da malo operu ruke su stvorili Izrael.

velika greška zato jer do stvaranja države Izrael tamo nije bilo velikih sukoba židova i muslimana, no stvaranjem Izraela to se promjenilo... nakon nekoliko ratova imamo situaciju da samo postojanje Izraela potiče utrku u nuklearnom naoružavanju (Izrael već ima nuklearno oružje), dnevno ginu ljudi, postoje miljuni izbjeglica, a što je najvažnije mnoge vlade u regiji koriste postojanje Izraela da bi okupili ljude protiv "zajedničkog neprijatelja" jer bi u protivnom u mnogim od tih zemalja došlo do promjene vlasti....
ako je ovo činjenica a je, činjenica je da i država palestina nikad nije postojala, a ne postoji ni dan danas.
zonbirile

#106 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

MUNAFIK wrote:
Upravo tako! Cionisti imaju jasan cilj stvoriti Izrael obnoviti hram i zauzeti cijeli svijet... E kada to ucine nek nam je Bog na pomoci... :(
---------------------------------------
vrtimo se u krug,jer se stalno dodirne i odmakne od suštine.Za cioniste si u pravu i za Izrael,ali i oni su samo šarafi mnogo većeg projekta i oni i njihov cilj Izrael su samo sredstvo,a ne cilj.Cilj je sveobuhvatniji,a koja je preverzija žrtva tog cilja je i 6 miliona sunarodnika im,kolateralna šteta.
zonbirile

#107 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

potrebno je samo razbistriti dva detalja.
-njemačka ogorčenost i pozivanje da su izdani, mnogo prije dolaska Hitlera na vlast.On je to samo kanalisao,ili drukčije zašto baš Jevreje.
-vezanost Evrope i Amerike ne samo kroz 2 rata,načini ulaska u rat,konačno način naseljavanja Amerike,neopisan u filmovima i sl.

Ova dva odgovora daće potpuno tumačenje i o nastanku Izraela i tumačenju odnosa u trokutu Evropa,Izrael,SAD.
Broj 1

#108 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Broj 1 »

Palestina je uvijek postojala, procitaj Bibliju i vidjeces da se uvijek spominje Palestina.

osa wrote:
izrael je umjetna tvorevina jer je stvoren na tuđoj zemlji. činjenica je da država Izrael nije postojala dok ju englezi nisu napravili i da se područje pod njihovom upravom zvalo Palestina.nakon drugog svjetskog rata zapadne sile su se našle u problemu jer su dopustile pokolj židova po nacistima i u pokušaju da malo operu ruke su stvorili Izrael.

ako je ovo činjenica a je, činjenica je da i država palestina nikad nije postojala, a ne postoji ni dan danas.
M.O.S-

#109 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

Broj 1 wrote:Palestina je uvijek postojala, procitaj Bibliju i vidjeces da se uvijek spominje Palestina.

osa wrote:

:lol: :lol: :lol:
naravno rimsko carstvo i britanija su davali i mjenjali imena:lol:
istom logikom mozemo porediti bosnu i hercegovinu od vremena Ilira do Srednjovjekovna bosanska države do kulin bana itd.. sve do danasnjeg dana i ponovo bosna nije neovisna drzava. :lol: :lol:
zonbirile

#110 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

[quote="Broj 1"]Palestina je uvijek postojala, procitaj Bibliju i vidjeces da se uvijek spominje Palestina.

baš se tu ne spominje,nego sveta zemlja,zemlja Hananaca,Filistejaca,Judeja.Tek nakon ustanka pod Kobeom,Hadrijan mjenja ime.I tako nadjenuta nije ono što se sada tumači.Treba znati da su svi stanovnici tadašnjeg prostora bili etnički semiti,znači jedan narod.Vjera je judaizam,pa hriščanstvo,pa islam.Samo su semiti judejske vjere imali carstvo,državu i to 70g Judeja i sjevreno 200g.Normalno izvorno domaće,a što su padali pod ovu,ili onu vlast,manje više.Toliko o istoriji i pojmu Palestina.
MUNAFIK

#111 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MUNAFIK »

zonbirile wrote:
MUNAFIK wrote:
vrtimo se u krug,jer se stalno dodirne i odmakne od suštine.Za cioniste si u pravu i za Izrael,ali i oni su samo šarafi mnogo većeg projekta i oni i njihov cilj Izrael su samo sredstvo,a ne cilj.Cilj je sveobuhvatniji,a koja je preverzija žrtva tog cilja je i 6 miliona sunarodnika im,kolateralna šteta.
ok, hajmo ovako drzava Izrael jeste sredstvo kao sto je i moc i novac sredstvo pomocu kojeg se ostvaruju ciljevi... nije meni to nista nejasno, ja to sve kontam (mada iskren da budem nisam historiski tako dobro upucen). Isto tako jasno mi je da je 6 miliona njihovih sunarodnjaka sredstvo koje su izabrali da bi dosegli odredjene ciljeve... U sustini je to praiskonska borba 'dobra i zla' jedni ce spasiti ljudske duse a drugi unistavaju ljudske duse. (a zasad se svi predstavljaju kao spasioci) Po onome sto ja vjerujem ceka se trenutak raspleta a to je dolazak imam Mehdija pa Isa a.s. (isusa) i pitanje je koliko ce ljudi (dusa biti na jednoj a koliko na drugoj strani tj koliko de ih biti spasenih a koliko prokletih) po mom znanju i vjerovanju to je tako... sad moglo bi se tu napisati jos dosta toga a i ovo je previse za neke koji nas koji u ovo vjerujemo smatraju ludim :-) ... bilo kako bilo bit ce 'veselo'
zonbirile

#112 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

[
vrtimo se u krug,jer se stalno dodirne i odmakne od suštine.Za cioniste si u pravu i za Izrael,ali i oni su samo šarafi mnogo većeg projekta i oni i njihov cilj Izrael su samo sredstvo,a ne cilj.Cilj je sveobuhvatniji,a koja je preverzija žrtva tog cilja je i 6 miliona sunarodnika im,kolateralna šteta.[/quote]

ok, hajmo ovako drzava Izrael jeste sredstvo kao sto je i moc i novac sredstvo pomocu kojeg se ostvaruju ciljevi... nije meni to nista nejasno, ja to sve kontam (mada iskren da budem nisam historiski tako dobro upucen). Isto tako jasno mi je da je 6 miliona njihovih sunarodnjaka sredstvo koje su izabrali da bi dosegli odredjene ciljeve... U sustini je to praiskonska borba 'dobra i zla' jedni ce spasiti ljudske duse a drugi unistavaju ljudske duse. (a zasad se svi predstavljaju kao spasioci) Po onome sto ja vjerujem ceka se trenutak raspleta a to je dolazak imam Mehdija pa Isa a.s. (isusa) i pitanje je koliko ce ljudi (dusa biti na jednoj a koliko na drugoj strani tj koliko de ih biti spasenih a koliko prokletih) po mom znanju i vjerovanju to je tako... sad moglo bi se tu napisati jos dosta toga a i ovo je previse za neke koji nas koji u ovo vjerujemo smatraju ludim :-) ... bilo kako bilo bit ce 'veselo'[/quote]
---------------------------------
ja ti opet nisam u tim vodama,religija,proročanstva i to.Nisam ni rekao da su 6 mil. jevreja bili sredstvo,ne oni su kolateralna šteta,cijena koju ipak mislim nisu ukalkulisali.Borbe ima,ali za profit,a u toj borbi dušama nije mjesto.Skroz smo različiti.
MUNAFIK

#113 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MUNAFIK »

zonbirile wrote:
ja ti opet nisam u tim vodama,religija,proročanstva i to.Nisam ni rekao da su 6 mil. jevreja bili sredstvo,ne oni su kolateralna šteta,cijena koju ipak mislim nisu ukalkulisali.Borbe ima,ali za profit,a u toj borbi dušama nije mjesto.Skroz smo različiti.
Pa dobro sve se moze gledati sa dvije strane i sa tvoje i sa moje :-D Ja naravno vjerujem da u tom cijelom sistemu postoje ljudi (neki vrlo jaki ljudi) koje samo novac i interesuje. I ja tebe razumijem, neko ko ne vjeruje u duse i sl naravno zaustavlja se na borbi za novac i moc... mi smo razliciti samo u onome sto dolazi poslje novca kod tebe tu staje kod mene dolazi borba do zadnjeg i to za dusu :-D a recimo ako zaista postoje duse onda su u ovoj prici one i najvrijednije (vrijednije od novca).
M.O.S-

#114 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

MUNAFIK wrote:
sto jes jes, s obadvojicom s se slazem :thumbup:
palestina zaista jeste poslednja linija odbrane normalnog svjeta ma da to mnogi ne zele da priznaju.A cionisti obnavljaju i prikupljaju ostatke hrama i pitanje je samo kad ce obraditi i restaurirati salomonov hram :dance:
zonbirile

#115 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by zonbirile »

moj @mos to su kulise,veze s vezom,pronađi "plavo zlato "u Africi,na dometu je izraela.Može i C.Rodes i Rodezija,pa onda skontaš isti ljudi drže Evropu,SAD i obe Amerike sa centralnom,Australija,N.Zeland,Polineziju,Izrael nadzire Afriku i dio Azije.Ostala su Kina ,Rusija,Indija i par ostrva od cijele planete.Ne greši ne mislim na vojnu i ostalu dominaciju.
M.O.S-

#116 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

MUNAFIK wrote:
zonbirile wrote:
Pa dobro sve se moze gledati sa dvije strane i sa tvoje i sa moje :-D Ja naravno vjerujem da u tom cijelom sistemu postoje ljudi (neki vrlo jaki ljudi) koje samo novac i interesuje. I ja tebe razumijem, neko ko ne vjeruje u duse i sl naravno zaustavlja se na borbi za novac i moc... mi smo razliciti samo u onome sto dolazi poslje novca kod tebe tu staje kod mene dolazi borba do zadnjeg i to za dusu :-D a recimo ako zaista postoje duse onda su u ovoj prici one i najvrijednije (vrijednije od novca).
@"MUNAFIK" da mogu kako, sad bi ti ja aplaudirao :lol: :lol: :lol: :lol:
To volim, sustinu a ne nametnute i procitane stavove pobjednika u tom vremenu.
P.S.pobjednici pisu historiju, vidis kako nasa republika mrska posta i osta :lol: :lol: :lol:
KREMEN

#117 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by KREMEN »

@"MUNAFIK" da mogu kako, sad bi ti ja aplaudirao :lol: :lol: :lol: :lol:
To volim, sustinu a ne nametnute i procitane stavove pobjednika u tom vremenu.
P.S.pobjednici pisu historiju, vidis kako nasa republika mrska posta i osta :lol: :lol: :lol:[/quote]

Pa ti doista mislis da je ona samo tvoja, zar u tome ne lezi sva bit nasi problema..
tempora

#118 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by tempora »

Broj 1 wrote:Neko spomenu prorocanstvo!
Od Jehovinih Svjedoka sam cuo da ce u zadnje dane Izraelci biti ponovo sakupljeni na jedno mjesto. To se ipak pokazalo tacnim, osnovana je Izrelska drzava nakon 2 hiljade godina progona itd.
Samo ima tu jedna zackoljica koja nije jasna, evangelisti se nadaju da ce Izraelci postati krscani ali poznavajuci Jevreje oni su po meni po tom pitanju fanaticniji od muslimana, jer ja ne znam Jevreja koji je promijenio religiju.Ja se bojim da ce ti krscani na kraju okrenuti ledja Izraelcima kao sto su ranije mnogo puta cinili.
Ako gledamo BiH nakon rata, pa samo slijepac ne vidi koliko krscanskih misionara ima u Bosni.
Znate li vi da se prave izvjestaji o broju novih krscana.
Sjecate li se Afghanistana i ljubavi sa Amerikom kada su ratovali protiv Rusa. sjecate li se filmova ala Rambo kako pomaze herojskim Mudjahedinima i sta bi na kraju, ljubav se rasprsi ko mjehur od sapunice, a zasto, jer afhanistanci nisu ispunili kvotu prelaska na krscanstvo.
Krscanski cionizam je zlo citavog svijeta.
Puni ste nevidjenih predrasuda a o poznavanju i znanju, ne znam bas. Da malo otvorite srca, a ne samo internete, guglanje i na koncu i knjige, bili bi ste i prijatno iznenadjeni. Ovo vazi za tvoj post ali i za mnoge ovdje napisane.
Pa da razbijemo tvoju prvu predrasudu ( ne znam na cemu se ista bazira, sobzirom da kazes "Poznavajuci Jevreje") , evo ti jednog, od meni milijih Jevreja, koji je presao na Islam. Ne zato sto je presao na Islam ( odbacivali su ga i jedni i drugi) vec sto je zaista vrijedan spomena. Muhamed Asad.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Asad
jefferson

#119 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by jefferson »

Kao i obicno tema o ovom kretenu uvijek prednjaci po gadostima i kvazi informacijama.
MUNAFIK

#120 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MUNAFIK »

jefferson wrote:Kao i obicno tema o ovom kretenu uvijek prednjaci po gadostima i kvazi informacijama.

pa informisi nas insanu :)
Murat Sabanovic

#121 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Murat Sabanovic »

MUNAFIK wrote:
zorille wrote:
ok, hajmo ovako drzava Izrael jeste sredstvo kao sto je i moc i novac sredstvo pomocu kojeg se ostvaruju ciljevi... nije meni to nista nejasno, ja to sve kontam (mada iskren da budem nisam historiski tako dobro upucen). Isto tako jasno mi je da je 6 miliona njihovih sunarodnjaka sredstvo koje su izabrali da bi dosegli odredjene ciljeve... U sustini je to praiskonska borba 'dobra i zla' jedni ce spasiti ljudske duse a drugi unistavaju ljudske duse. (a zasad se svi predstavljaju kao spasioci) Po onome sto ja vjerujem ceka se trenutak raspleta a to je dolazak imam Mehdija pa Isa a.s. (isusa) i pitanje je koliko ce ljudi (dusa biti na jednoj a koliko na drugoj strani tj koliko de ih biti spasenih a koliko prokletih) po mom znanju i vjerovanju to je tako... sad moglo bi se tu napisati jos dosta toga a i ovo je previse za neke koji nas koji u ovo vjerujemo smatraju ludim :-) ... bilo kako bilo bit ce 'veselo'[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
upravo tako borba izmedju dobra i zla.da bi covjek razumio cijeokupnu situaciju ne smije da i izostavi religiju.jer ovdje se redi o desavanjima koji su vezana za skoriju buducnust.ukoliko saberemo istorijske dodgadjaje,onda jednostavno dolazimo do zakljucka da se tu radi o ispunjavanju prorocanstava(povrtak jevreja,3 salaomonov hram,rusenje al akse,dolazak isusa itd..).masa rabina navodi i otvoreno govore protiv izraela.pa i sam ahmo je izjavio da nestrpljivo ceka imama mehdija i da su se stvari ubrzale.

u zadnje vrijeme non stop cujemo price globaliziciji...jedna drzava(sa glavnim gradom jerusalemom),jedna ekonomija ,jedan jezik,pa i jedna religija..sve je to pripremanje terena za zadnji sukob.zbog toga sam ti zorille skrenu paznju na krscanski/jevrejski cionizam.pa iza balfourova deklacije stoje britanski krscanski cionisti.kroz hitlera je jevrejima stavljeno doznanja u kojem pravcu treba da idu,i ako je i prije njega(od deklaracije) bilo seoba prema izraelu.sve je ovo borba izmedju dobra i zla,samo u ovoj prici svaka strana misli da je dobro, a da je protivnik zlo. u knjizi stoljece rata2, wiliama endgala, stoji dosta stvari o ovome ..pa u afganistanu treba da se odigra odlucujuci sukob izmedju jednih i drugih.po tvom,zasto se u afganistanu ovolike godine ratuje??? narod misli zbog gasa,opiuma,sto i nije pogresno.ali to nije stvarni cilj .cilj je stvoriti jako uporiste za bitku. i tu saveznici moraju stvoriti baze da bi olaksali sebi bitku...
Mujo.Hrnjica

#122 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Mujo.Hrnjica »

Nije svijet pokoren

ja mislim da su im se tek sad poremetili svi planovi

pocetkom 80-ih godina proslog vijeka i do 90-ih su bili najblize tome cilju, totalnoj vlasti, ali sad imas Iran, imas Rusiju, imas Kinu i Indiju pa onda imas Brazil za kojim idu Bolivija i Venecuela, Libija se probudila, sad se tek zahuktava, u Turskoj su dosli pravi ljudi na vlast, svjesni sebe, vjere i nacije ali ne fanatici.

Hram hoce da sagrade, kopali su tunele ispod Al Akse ali dzaba im, ja mislim da su se oni zeznuli malo u proracunu pa im valja sad neke greske ponavljati.

Tema je siroka, trebalo bi o tome otvoriti temu, vratimo se nasem Ahmi.

Ovim sto ga pljuju se nema sta reci osim da ih ja licno zalim zbog ispranog mozga te ne poznavanje niti lika niti djela doticnoga gospodina.

Meni je licno drago sto se pojavljuje vise centara moci u svijetu, bili su cionisti dobro zagrizli, zamalo Rusiju ne uzese.
M.O.S-

#123 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by M.O.S- »

Mujo.Hrnjica wrote:Nije svijet pokoren

ja mislim da su im se tek sad poremetili svi planovi

pocetkom 80-ih godina proslog vijeka i do 90-ih su bili najblize tome cilju, totalnoj vlasti, ali sad imas Iran, imas Rusiju, imas Kinu i Indiju pa onda imas Brazil za kojim idu Bolivija i Venecuela, Libija se probudila, sad se tek zahuktava, u Turskoj su dosli pravi ljudi na vlast, svjesni sebe, vjere i nacije ali ne fanatici.

Hram hoce da sagrade, kopali su tunele ispod Al Akse ali dzaba im, ja mislim da su se oni zeznuli malo u proracunu pa im valja sad neke greske ponavljati.

Tema je siroka, trebalo bi o tome otvoriti temu, vratimo se nasem Ahmi.

Ovim sto ga pljuju se nema sta reci osim da ih ja licno zalim zbog ispranog mozga te ne poznavanje niti lika niti djela doticnoga gospodina.

Meni je licno drago sto se pojavljuje vise centara moci u svijetu, bili su cionisti dobro zagrizli, zamalo Rusiju ne uzese.
Ahmo, Ahmo, Ahmo, Ahmo :lol: :lol: :lol: :lol:
Bas mi je zbog toga i drago sto je nas Ahmo od Irana napravio haman pa super silu :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
MUNAFIK

#124 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by MUNAFIK »

A propade i im i ovaj pokusaj sada na izborima da vrate Iran unazad. Skontala raja o cemu je rijec i nisu nasjeli, digla se neka mala frka a CNN i ostali rezimski mediji prenosili kao da se cio Iran digao protiv Ahme :-) :-) :-) :-)
Mujo.Hrnjica

#125 Re: Mahmoud Ahmadinejad

Post by Mujo.Hrnjica »

Doslo par stotina demonstranata a na proslavu jel ono bi Revolucije, dosli milioni

ali radi masinerija i pokusava ali ne prolazi a ovi nasi Bosnje su najkrvaviji

procitali negdje da je Ahmo nesto negirao i odma oni kao da se naprave veci katolici od Pape a jadni nisu ni snimak pogledali, nema naucilo to da mu se govori kako da misli, nece glavom svojom da razmislja nikako.

Putin im je isto spustio momacki, kad je rastjero onu bandu iz Rusije a i Njemacke se prislanja Rusima, otisla je ravnoteza skroz.
Post Reply