goran5 wrote:Jesam li ja mozda rekla da sam "Bosnjakinja"?A jos mi i Aliju spominje
Pa ti uopste neznas moje "podrijetlo"
![]()
A sto se tice tvog drugog posta: Stidim se ja itekako, samo ne toga sto ti hoces da se stidim. Stidim se svog naroda, B&Hovaca.. Stidim se sto se sve vise okrecu prema tudjim zemljama, i sto se daju iskoristiti od politicara/demagoga u tim zemljama.. Sto su lojalni i lobiraju protiv koristi sopstvene zemlje.. Stidim se sto moram strancima objasnjavati kako se to tacno moze biti "Bosnian Serb" itd. A da ne pocinjem o drustvenom stanju inace.. Nego u svom ovom crnjaku se mora naci svjetla "tocka"pa si dopustim malo razonode na racun npr nekog tipa iz Viteza koji frflja na fol Dalmatinskom naglasku..
Vidi ... to nisu uopce nisu tudje zemlje , od kud ti to? To su nase zemlje,ni vise ni manje, kontas.
Nitko ne lobira protiv BiH ali nedamo da jedan narod dominira u nasoj vlastitoj zemlji. A htjela ti to priznat ili ne u FBiH je to tako, moze im se sta ces.
Pretpostavljam da si Bosnjakinja jer je to ta tipicna klika "kako moze biti BosnianSerb" mislim klasika![]()
I objasnis li im Bosnia is homeland of Croats, Serbs and Bosniaks. Ili mozda there are only Bosniaks/Bosnians.
Ja frfljam na bosanskom naglasku i u Zg i u Sa ali nikad necu govorit "Bosanskim jezikom" vec samo na bosanskom dijalektu.
Dobro onda, de objasni mi kako osoba rodjena u centralnoj Bosni, koja nikada nije bila u Hrvatskoj do 1975-te (kada je isla u odmaraliste) i ciji rod stoljecima zivi u istom kraju, moze biti "Hrvat"? Otkud je to njegova/njena zemlja? Po kojoj to logici?
I pogrijesio si, ja nisam Bosnjakinja. Ja spadam u "ostale", ili ako hoces "mijesane"
Sto se mene tice, ja bih najradije da nam dodje neko iz npr Zimbabwea i da napokon uvede one zakone o zastiti domace proizvodnje, prekine "raskucivanje" ostatka drzavne imovine, skloni vjeronauku iz vrtica i osnovne, prekine ovu prokletu korupciju itd.. A to da ne lobiraju za ekonomski interes drugih zemalja, to je prica za malu djecu