Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post Reply
hadzofield

#101 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

Pa naravno...

kad nemas vlast.... ne mozes imat opoziciju
Maraschino

#102 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Maraschino »

hadzofield wrote:
KatarinaKosaca wrote:
-LIBERO- wrote:Sto se tice socijaldemokratije,Zlatko da ima postene namjere,kako prema svojoj stranci,tako i prema zemlji,mjesec pred izbore bi dao NEOPOZIVU ostavku na mjestu VLADARA :D SDP-a,u duboko sam uvjeren imao bi barem dodatnih 10% novih glasova.:
Pošteni i prepošteni Zlatko. Zločesta Katarina, šta nas stalno ima podsjećat na njegova nepoštene djela. Nek se ba, zabavi sa vlasti, ima sa čim, ona se usuđuje Zlatka da nam barne. Poštenog :lol: :lol: :lol:
ma kakva vlast zlaja je kriv za sve ... njegova stranka je jedina opoziciona .... jel tako?
nema vise stranaka samo je jedna stranka u opoziciji?

dje ti vidis opoziciju...ja vidim par poslanika koji redovno ubiru dobru placu i nista vise...

da imamo opoziciju, ne bi nam misevi kolo vodili...
hadzofield

#103 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

Ne moze postojati opozicija ako ne postoji vlast
Opozicija ne moze bez vlasti a vlast moze bez opozicije
Adriatic

#104 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Adriatic »

Evo vam konačno sada alternative. Fahro i njegova stranka.
Pa konačno glasajte.
seln

#105 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

-LIBERO- wrote: Do tada,pravi duh socijaldemokratije na ovim nasim podrucjima bastini novonastala NS,i zato im od mene glas :thumbup:
To oni koji se jos nisu pozicionirali? Oni koji kazu "mi smo kao centar, ali opet nismo ni to, vec nesto onako...maveno, da vuce na secerli"
VjecitiStudent

#106 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by VjecitiStudent »

Moze li mi ko objasniti kakve uopste veze ima doticni ZL sa socijaldemokratijom?
seln

#107 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko objasniti kakve uopste veze ima doticni ZL sa socijaldemokratijom?
Skoro kao i NS...
VjecitiStudent

#108 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:Moze li mi ko objasniti kakve uopste veze ima doticni ZL sa socijaldemokratijom?
Skoro kao i NS...
Zar je NS socijaldemokratska stranka?
vee-jay

#109 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by vee-jay »

Socijalista wrote:
Orbini wrote:Sutra bi bio SDP-ovac ako bi Zlatko otisao. A i vrijeme je da se proba nesto novo posto sam umoran od nacionalista. Koji usput receno i nisu neki sticenici nacije buduci koliko su uradili za sebe a koliko za narod.
Socijaldemokratija je u vecini slucajeva u Evropi imala pozitivan ucinak na polju ekonomije i ljudskih prava.
U Zlatkov patriotizam, bosanstvo,.. ne sumnjam, .. ali nije za lidera, isuvise je vlastoljuban i egoista. Opet je upotrebljiv, mozda za neko ministarstvo ili mjesto ambasadora,.. jer ima znanje i pamet,.. ali za lidera nije.

No, pitanje je koga postaviti na celo stranke. Komsic ima najbolje merite i najkompetentniji je za tu ulogu, samo, bojim se da bi njegovo ime smetalo na neki nacin ili ulijevalo nepovjerenje mnogim bosnjackim biracima koji su ipak vise nacionalisti a ne komunisti.

Kad smo kod toga - problem sa SDP-om je stereotip komunjara, anacionalista, islamofoba, jugonostalgicara i sl. Koji nije tacan ali je prisutan zahvaljujuci retorici nacionalista i pojedinih medija. Ja licno znam zaklete SDP-ovce koji su vjernici, nacionalisti,... ali su kroz ove stereotipe prokazani kao nesto drugo.

Tako da SDP ima sanse za uspjeh ako se pocne boriti protiv tog stereotipa.

Dobro svi bi vi bili rado za SDP kad ne bi bilo zlatka, aman jarabi sta vam je on uradio, koja sizofrenija, dobro ali samo nemoj dati glas danasnjoj vlasti ne moras ni SDP-u.
Yes, kao sto su svi glasali za reformiste i Markovica :wink:
Btw. @socijalista -> nedajuci glas nikome uvijek glasas za nacionaliste :wink:
vee-jay

#110 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
hadzofield wrote:
KatarinaKosaca wrote: Nije informacija iz avaza. A šef opozcije je moćna ličnost u svakoj zemlji. Ne pravi se lud, jer to dobro znaš. :roll:

ma kad razmislim moguce je ... posto Zlatku jos samo nisu ratni zlocin pripisali ...
Ja ne znam da li je moguće ili nije. Nisam vidjela. Ali da o meni netko tako kaže, reagirala bih i napisala kako sam kupila stan.
Da nisam uzela reket. Posebno ako imam političke aspiracije, a stalno gubim. Tako bih ja. Ali , kako nismo svi isti, ostaje što je taj rekao i onda naravno da ostaje sumnja kod nekih ljudi. Onda oni nisu glupi kad ga ne glasaju.
Pokrenuo Kissinger lov na vjestice... Jesi'l komunista ili nisi? Necu da padnem na tako niske grane da odgovaram na takvo pitanje? Aha, znaci jesi...

Porodicno iskustvo.
Ring, ring: poznajem tamo jednog rektora na filozofskom fakultetu, musliman a jos staljinista.
Dobar dan, jestel' vi staljinista.
Necu da padnem na tako niske grane da vam odgovorim na pitanje.
Dobro. Momci, ovaj ide za Goli Otok...

Danasnja vlast je puno toga naucila od komunistickog rezima. Mozda zato i nema razlike... Bit ce da je do biologije...
vee-jay

#111 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:
Bosanski_kralj wrote:@Alfa Kentaur nemoj Allaha ti nikad više spomenuti da je SDA ona koja nas je odbranila.
Nije nas SDA obranila, nego ljudi ove zemlje. Najčešće su bili van politike. Ali SDA ima svoju povjesnu ulogu u državnosti jer se referendum glasao baš kad je ona vladala. Tada je SDP-om vladao vječito pijani NIjaz Duraković , kojeg nikada neću zaboraviti po rečenici... Ne vidim zašto bi Sobodan MIlošević bio kriv. I dan danas pamtim promukao glas i izraz lica kada je to u nekoj emisiji rekao. Tada SDP nije bila stranka u koju se moglo uzdati da nas na tanjuru neće predati u Veliku Srbiju.
Maja, Bogicevic rece historijsko: DA :-)
vee-jay

#112 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by vee-jay »

-LIBERO- wrote:....

Sto se tice socijaldemokratije,Zlatko da ima postene namjere,kako prema svojoj stranci,tako i prema zemlji,mjesec pred izbore bi dao NEOPOZIVU ostavku na mjestu VLADARA :D SDP-a,u duboko sam uvjeren imao bi barem dodatnih 10% novih glasova.

Do tada,pravi duh socijaldemokratije na ovim nasim podrucjima bastini novonastala NS,i zato im od mene glas :thumbup:
Libero, gore boldirano je manje/vise nonsens. Trebao je dati ostavku dan nakon izgubljenih izbora. Ali nije. Dobro, idemo dalje. Do narednih izbora. Neka ovaj put pokusa bolje.
Glasaj za NS, ali samo glasaj :thumbup:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#113 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Toto »

Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Kad mogu bez Tite mogu i bez Zlatka.
seln

#114 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
Skoro kao i NS...
Pitaj njih...ali vjerovatno ni oni ne znaju. Jedni kazu centar, drugi kazu ljevica...
ja mislim da su populisti...znas ono..sve i nista.
Ne pada mi na pamet

#115 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Ne pada mi na pamet »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pitaj njih...ali vjerovatno ni oni ne znaju. Jedni kazu centar, drugi kazu ljevica...
ja mislim da su populisti...znas ono..sve i nista.
Bolje i to nego nista i nista.
izdaleka

#116 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by izdaleka »

Naravno da moze cak je i pozeljno , jer on je se vec izgubio u vremenu i prostoru , glumi TITU jadna majko
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#117 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by -LIBERO- »

SDP je jedina socijaldemokratska snaga u zemlji.
Zasto?
Pa zato sto su clanovi socijalisticke internacionale,imaju ljudi crno na bijelo,papircic da su tamo primljeni,cak imaju pravo da vaze sa govornice na tim sjednicama,najcesce,dakako,to iskoristi Zlatko da vazi i prica kako se on bori za ovo i ono u drzavi. :D

A to sto su,velika vecina,totalno odstupili od osnovnih principa,samim tim i stranka kao takva,socijaldemokratije.sto se ponasaju kao nacionalisti samo u crvenom,cisto radi folklora,i sto im je vecina vladajuceg kadra korumpirani poslusnici koji vire iz dupete dozivotnog i vjecnog predsjednika....itd itd.

Sve to nema veeezzzzzeeeee,oni su socijaldemokrati,imaju potvrdu,fino pise,napisano clanstvom u internacionali :D ,nemojte se zajbavati sa tim :D :D

NS je je svojim istupima,djelom,i idejom i vise lijevo,nego i SDP i SNSD (o njima da i ne pricam :-) :mrgreen: )i to zajedno,djaba im sve potvrde i prijemnice raznih samita i udruzenja,Bitan je kurs i djela na terenu,a ovi su se pogubili u tom segmentu ko abdest :mrgreen: ,ali istodobno i vise liberadno ,od nepostojecih liebrala,pa i nije tesko biti vise liberalno od njih.
Last edited by -LIBERO- on 29/09/2009 19:26, edited 1 time in total.
vee-jay

#118 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by vee-jay »

evo ponovo je pocelo prepiranje na relaciji SDP - NS...

kljuc...
VjecitiStudent

#119 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:evo ponovo je pocelo prepiranje na relaciji SDP - NS...

kljuc...
Zasto kljuc?
Zar je toliki problem odgovoriti na postavljena pitanja?
Klodovik

#120 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Klodovik »

Ma, može i bez Zlatka i bez svakoga drugog. Ako "glave lete" u Njemačkoj nakon izbora, ne vidim zašto ne bi letile i ovdje.
hadzofield

#121 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

cija je to glava pala u njemackoj??
Socijalista

#122 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Socijalista »

vee-jay wrote:
Socijalista wrote:
Orbini wrote:Sutra bi bio SDP-ovac ako bi Zlatko otisao. A i vrijeme je da se proba nesto novo posto sam umoran od nacionalista. Koji usput receno i nisu neki sticenici nacije buduci koliko su uradili za sebe a koliko za narod.
Socijaldemokratija je u vecini slucajeva u Evropi imala pozitivan ucinak na polju ekonomije i ljudskih prava.
U Zlatkov patriotizam, bosanstvo,.. ne sumnjam, .. ali nije za lidera, isuvise je vlastoljuban i egoista. Opet je upotrebljiv, mozda za neko ministarstvo ili mjesto ambasadora,.. jer ima znanje i pamet,.. ali za lidera nije.

No, pitanje je koga postaviti na celo stranke. Komsic ima najbolje merite i najkompetentniji je za tu ulogu, samo, bojim se da bi njegovo ime smetalo na neki nacin ili ulijevalo nepovjerenje mnogim bosnjackim biracima koji su ipak vise nacionalisti a ne komunisti.

Kad smo kod toga - problem sa SDP-om je stereotip komunjara, anacionalista, islamofoba, jugonostalgicara i sl. Koji nije tacan ali je prisutan zahvaljujuci retorici nacionalista i pojedinih medija. Ja licno znam zaklete SDP-ovce koji su vjernici, nacionalisti,... ali su kroz ove stereotipe prokazani kao nesto drugo.

Tako da SDP ima sanse za uspjeh ako se pocne boriti protiv tog stereotipa.

Dobro svi bi vi bili rado za SDP kad ne bi bilo zlatka, aman jarabi sta vam je on uradio, koja sizofrenija, dobro ali samo nemoj dati glas danasnjoj vlasti ne moras ni SDP-u.
Yes, kao sto su svi glasali za reformiste i Markovica :wink:
Btw. @socijalista -> nedajuci glas nikome uvijek glasas za nacionaliste :wink:
Objasni ovo malo, ko ne da glas? :-)
Socijalista

#123 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Socijalista »

hadzofield wrote:cija je to glava pala u njemackoj??
Od Münteferinga
seln

#124 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

-LIBERO- wrote:
NS je je svojim istupima,djelom,i idejom i vise lijevo,nego i SDP.
Mislim da ce te neko iz partije uskoro dematovati..vec vidjeno, jos se sjecam katul-fermana onom jadniku koji je na forumu vrbovao za stranku. Ubrzo je stigao i komesar, koji ga je pravo ostro naruzio, a on se jadan uzeo posipati pepelom po glavi...
mea culpa, kajem se, pogrijesio sam...degutantna predstava.
Dakle, ja od vas jos nista konkretno cuo nisam, vi sa svima najbolje, vi sa svima fini, a kritika sami u pravcu SDP...medjer jer lovite u istom ribnjaku.
hadzofield

#125 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

Socijalista wrote:
hadzofield wrote:cija je to glava pala u njemackoj??
Od Münteferinga

nije istina
Post Reply