Megane Renault Sport u Sarajavu?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

Post by Qler »

Kad je ta prednja vuca toliko dobra, zasto je onda SVI sportski automobili nemaju?! Mislim ako je bolja u krivinama, zasto to ne stave u formulu, ili u DTM? Eno gledam nedavno pobijedio audi na DTM-u frajer stisno gas, slavi, vrti ga u mjestu ko veliki, al nije mu prednja vuca!! Sto to audi tako hvali prednju pa stavlja zadnju kad se treba opasno trkati?? Zadnja vuca ima bolji start, bolju upravljivost, lakse ces se izvuci kad te ponese zadnja vuce, jer kad te ponese prednja, nema te! VR6 ti bi ga poceo uzimati sa vanjske strane, i njega bi bacilo, on bi smoto kontru i po gasu i ispravio se. Tebe bi bacilo ti se mogo Bogu pomoliti, i manevrisat 5 minuta da ga ispravis. Malo proceprkaj po netu sta kazu ljudi koja je vuca bolja! 8-)
VR6

Post by VR6 »

Sta neki kazu da je bolje mene i ne interesuje previse jer imam svoja iskustva. Vremena se mijenjaju tako i tehnika. Sta ce to biti sa prednjim pogonom kada bi se zanjeo?? Zadnji pogon ovo sto si pricao vrijedi na suhom, ali na kisi bas to i nije tako jednostavno. Nebi prednji pogon bio ovoliko popularan da nema svoje prednosti. Do 200 KS zadnji pogon uopste nije neophodan...

U DTM-u svi imaju zadnji pogon, a i nece 500-600 KS prenositi na prednji pogon. Kad smo kod sportskih automobila, mnogi do 300 KS imaju upravo prednji pogon. Alfa u EETC, WRC F2 klasa i slicni. Formula zbog centralno smjestenog motora ne dozvoljava 4x4, bilo bi preskupo i prekomplikovano, a mali dobiveni rezultati. Predni pogon bi bio ludilo, ali takodjer Formula 1 kao i druge trke se ne voze po snijegu, ali ti u Bosni bar mjesec dana godisnje imas snijeg.
Qler

Post by Qler »

ma jarane radije cu se strpiti mjesec dana, necu tolko derati auto, al vozati zadnju vucu. Evo vozo sam mecku po snijegu sa ljetnim gumam. Dok god je bilo malo snijega, nikakvih problema. Onda kad je napado, kupio fino S3, nije nigdje proslajdro, a ne zanio. I nista nisam stavljo u gepek. To sto neki pricaju da zanosi, da treba vreca cementa, seru. Vozam sad corsu, i puno je ljepse voziti mecku sazadnjom vucom, mnogo je bolji osjecaj kontrole nad autom.
Eto to je moje iskustvo. 8-)
nineac

Post by nineac »

Pa normalno da treba više koncetracije i znanja za 120i, ali može se. Kada se može sa E30 325, može se i sa 120i koji ima raspored 50:50%
Ja sam 325 bukvalno ubijo po kiši (normalno sa extra dobrim gumama Pirelli P6000 ) i to taj E30 koji je strah strahova na mokrom i klizavom. Onaj E36 je malo dijete za njega, a kamoli serija 5 ili 7.
A to za prednju vuču je istina. Nisam jednom se sjebo sa njom, pretjeram ili tražim joj granice, pa kad ona prokliže j... si konju mater. Zadnju vuču jest lakše izbaciti, ali je isto tako lakše i vratiti. Niko nije kriv kretenima što neće da kupe dobre gume amortizere itd.
A to za vanjsku stranu? Pa nisu ovo "Dani Groma". Ispade BMW nemože nikako po klizavom se ubijat po krivinama! Ona sranja DSC,ESP,TC to su sve penzionerske stvari. Jedina stavar koja ja na autu cjenim jeste ABS. Inače imam na svom sadašnjem autu TC, uvjek bolje ubrzanje izvedem kada ga ugasim. Jedino dobro dođe kada idem uzbrdo u nekoj prtini!
Pretprošle godine moj prijatelj je vozio Kadetta sa novim Sava S3 gumama iza BMW-a 320 (E36). U krivini mi izletismo (snijeg) a gospodin u BMW-u ode. Što je najžalosnije ovaj je dobar vozač, auto ispravno itd, ali šta ćeš, tako htjelo.
Pa ja koliko pročita tu se čačka elektronika. Hajde ti fino jarane moj uzmi pa malo pročačkaj elektroniku na DSG, nešto izvedi, pa misliš da će ti neko priznati garanciju? Jel tamo fino piše da se može pristupiti softveru i zaobići ga??? Što su oni tu opciju ostavili u softveru sam dragi bog zna, ali ako neko čačka po softveru ko nije ovlašten, šta će BMW?? Dati mu nagradu za glupost? Uvjek su BMW-ovi softveri "pamtili šta se radi! Ako promjeniš kilometražu na npr. BMW-u E36 iz 93 godine, softver pamti originalnu kilometražu, i kada ključ pritisneš, i dadneš kontakt, pa vratiš, pa opet okreneš on ti izbaci originalnu na displeju (otprilike tako ide). Dok na novim BMW-ima se preko ključa može očiteti dali se nešto čačkalo na softveru, kao i koliko originalno km auto ima. To je isto da skineš blokadu okretaja, i dođeš i tražiš da ti priznaju garanciju kada sjebeš motor! Eto ti fino uzmi Golf V TDi čačkaj po sofveru, i sjebi turbinu, šta će reći u VW?? Mi nismo BMW, naše se nemože sjebat! Na kraju krajeva, VW je firma koja najmanje priznaje garanciju (poprečna ramena na Passatu; Izjava portparola VW: To ne utiče na sigurnost) Pitaj vlasnike passata koliko košta taj dio. Luft Messe? U njemačkoj je odjednom "crkla" komplet serija TDI motora na svim modelima na kojima se ugrađuju TDI sa 90 i 110 ks. Nikad niko im nije prizno garanciju za Luft Messe!
To i jest mana tih kompjuterskih sranja. Zato je M3 sa 6 brzinskim manuelcom TITO, i na kraju krajeva mjera za sve sportske limuzine!
nineac

Post by nineac »

Pa normalno da treba više koncetracije i znanja za 120i, ali može se. Kada se može sa E30 325, može se i sa 120i koji ima raspored 50:50%
Ja sam 325 bukvalno ubijo po kiši (normalno sa extra dobrim gumama Pirelli P6000 ) i to taj E30 koji je strah strahova na mokrom i klizavom. Onaj E36 je malo dijete za njega, a kamoli serija 5 ili 7.
A to za prednju vuču je istina. Nisam jednom se sjebo sa njom, pretjeram ili tražim joj granice, pa kad ona prokliže j... si konju mater. Zadnju vuču jest lakše izbaciti, ali je isto tako lakše i vratiti. Niko nije kriv kretenima što neće da kupe dobre gume amortizere itd.
A to za vanjsku stranu? Pa nisu ovo "Dani Groma". Ispade BMW nemože nikako po klizavom se ubijat po krivinama! Ona sranja DSC,ESP,TC to su sve penzionerske stvari. Jedina stavar koja ja na autu cjenim jeste ABS. Inače imam na svom sadašnjem autu TC, uvjek bolje ubrzanje izvedem kada ga ugasim. Jedino dobro dođe kada idem uzbrdo u nekoj prtini!
Pretprošle godine moj prijatelj je vozio Kadetta sa novim Sava S3 gumama iza BMW-a 320 (E36). U krivini mi izletismo (snijeg) a gospodin u BMW-u ode. Što je najžalosnije ovaj je dobar vozač, auto ispravno itd, ali šta ćeš, tako htjelo.
Pa ja koliko pročita tu se čačka elektronika. Hajde ti fino jarane moj uzmi pa malo pročačkaj elektroniku na DSG, nešto izvedi, pa misliš da će ti neko priznati garanciju? Jel tamo fino piše da se može pristupiti softveru i zaobići ga??? Što su oni tu opciju ostavili u softveru sam dragi bog zna, ali ako neko čačka po softveru ko nije ovlašten, šta će BMW?? Dati mu nagradu za glupost? Uvjek su BMW-ovi softveri "pamtili šta se radi! Ako promjeniš kilometražu na npr. BMW-u E36 iz 93 godine, softver pamti originalnu kilometražu, i kada ključ pritisneš, i dadneš kontakt, pa vratiš, pa opet okreneš on ti izbaci originalnu na displeju (otprilike tako ide). Dok na novim BMW-ima se preko ključa može očiteti dali se nešto čačkalo na softveru, kao i koliko originalno km auto ima. To je isto da skineš blokadu okretaja, i dođeš i tražiš da ti priznaju garanciju kada sjebeš motor! Eto ti fino uzmi Golf V TDi čačkaj po sofveru, i sjebi turbinu, šta će reći u VW?? Mi nismo BMW, naše se nemože sjebat! Na kraju krajeva, VW je firma koja najmanje priznaje garanciju (poprečna ramena na Passatu; Izjava portparola VW: To ne utiče na sigurnost) Pitaj vlasnike passata koliko košta taj dio. Luft Messe? U njemačkoj je odjednom "crkla" komplet serija TDI motora na svim modelima na kojima se ugrađuju TDI sa 90 i 110 ks. Nikad niko im nije prizno garanciju za Luft Messe!
To i jest mana tih kompjuterskih sranja. Zato je M3 sa 6 brzinskim manuelcom TITO, i na kraju krajeva mjera za sve sportske limuzine!
Ali_G

Post by Ali_G »

Sto se tice nosanja zadnje vuce, evo jedno moje iskustvo, tj mog jarana. On imo Mecku 190E 2.5 kubika. I skrenuli mi kod MEdicine gore prema bolnici i sad ima ona mala krivinica kod Kosevske Hills, malo kisice bilo. I mi smo tu uletili, ne sjecam se kolko brze, al nije moglo bit puno jer nije velika udaljenost od skretanja, i mi ulazimo u krivinu i auto se zanese u desnu stranu. Bilo je tu neiskustva, al meni se to nikad s prednjim pogonom nije desilo
VR6

Post by VR6 »

nineac sta sad lupas, kakvo cackanje po elektronici?? Procitaj sta tamo pise, tu opciju su stavili iz BMW-a, niko racunar ne dira ni nikakvu elektoniku. Iskljucis DSC na poseban nacin i dobijes tu opciju, sad ne smijes ni DSC iskljuciti?? Pa i Volvo ima slican sistem na S60R modelu, 5 puta pritisnes dugme za TC i iskljucis ga potpuno. Sad bi Volvo trebao reci gasili ste TC nekoliko puta, nema vise garancije. Ti BMW previse volis, ali gore sve jasno pise i nigdje se ne spominje prckanje po elektronici koje nije dozvoljeno. Samo ono sto mozes ukljuciti na dugme iz automobila, a to ne spada u prckanje po elektronici...
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Evo VR6 sad ja bas gledam uputsvo za upotrebu novog sportbaca(bas citam za DSG)..kaze za max ubrzanje izgasis ASR/ESP, zavisi ima li auto esp narucen(asr ima), ubacis mjenjac u S, drzis kocnicu i pritisnes gas do kisc-down-a..kad broj okretaja dodje do otprilike 2800(vjerovatno se misli za dizel) pustis kocnicu i auto krene..eto max ubrzanje, a nigdje nema nemojte to raditi vise od 20 puta itd..nego radi koliko hoces i sta hoces, samo sipaj ulje 0w30 ili 5w40(po PD specifikacija:),sad ce me ninaec napast)...moj prijatelj, radi na taxiju, vozi sivog A4, prva serija, ima mu 10-ak godina, 110 ks, presao 380kkm, pa mu kaze auto se tek razradilo:), nikakvih luft messe itd..A to za zadnju vucu, najbolje su objasnili u Audijevom katalogu o njihovoj tehnici:)Zasto voziti na 2 tocka, kada 4 are so much better?zbog toga se os samo slabiji motori kod audija mogu naci sa prednjim pogonom koji je opet bolji do zadnjeg-meni
nineac

Post by nineac »

This is apparently the first easter egg in an automobile. What scares the hell out of me is that this is even in there in the first place. If its software, it can be accessed and exploited. Which means it can be abused. Apparently if you use this cheat more than 15 times, you void the warrently. How do they track that? In flash... which can be tapped."

Eh evo šta piše:
" Ovo je izgleda prvo uskršnje jaje u automobilima. Šta me najviše plaši je što je ovo prvobitno bilo tu. U softveru je,njemu se može pristupit te ga iskoristiti. Što znači može biti zlostavljan (misli se na softver). Izgleda (nekaže se da je tako) ako ovu prevaru napravite više od 15 puta, izgubili ste garanciju. Kako to prate? Izgleda da se može snimiti!

To je ono o čemu sam ti pričao, kao za kilometražu, isto kao za blokadu okretaja! Što je bMW prvobitno ostavio tu opciju niko nezna. Možda zbog tunera?? Hajd ga znaj. Samo znam da to sito vjerovatno možeš na DSG uraditi, jer i kod njega softver upravlja mjenjačem. Hoćel VW onda priznati garanciju??? Normalno da neće, pa nije niko s kruške pao!
A to za lust messe, izgleda jedino ti Vier_ringe i taj taksista niste imali problema. Svi znaju koliko su ti motori osjetljivi na to!
I opet kažem da je prednja vuča za raju koja nevoli misliti da ako padne prvi snijeg da li ima dobre gume, nego im se može malo oprostiti. 4X4 jeste najbolja, ali donosi extra kg, a kad jednom s njom pretjeraš bog ti pomogo (iako ti treba zato vremena).
Ja volim BMW više od audija, sa VW neću uopće porediti. Aliovdje je u pitanju da taj GTI još nije ni na cestu konkretno došao, a već se o njemu govori kao o nečemu "dosad neviđenom". Sačekajte malo da s e prašina slegne, da malo km naprave, pa ćemo onda vidjeti kako sve to funkcioniše. Da nebude opoziva na sve strane kao što zna biti kada se tako počne puno pričati. Sjećatel se TT-a? Ko grom iz vedra neba je došao, a onda? Ja mislim da nema njemačkog auta koji je toliko se nagledo servisa! Od onog nesretne aerodinamike, vatrenih rezervoara, trapa itd. Stoga primirite duhove. Diskutovat ćemo za 2 godine, kada se bude definitivno vidjelo o čemu se radi![/quote]
Qler

Post by Qler »

nineac na E36 se gleda kilometraza i max brzina kojom je vozeno ovako mislim: okrenes kljuc na prvu i onda pritisnes i drzis ono za resetovanje kilometraze, mislim da ne treba nista vise. Ima moj jaran to auto. Da vidis kako je mocno kad ti brzinomjer skoci na 200km/h a ti stojis :D prvo ti se sve kazaljke dignu do kraja, obrtomjer, brzinomjer i sve drugo, onda se vrate, pa onda brzinomjer skoci na max. brzinu kojom je vozen. A na kilometar satu pise predjena kilometraza i jos neke zezancije :D 8-)
nineac

Post by nineac »

Ma znam da je tako nekako. Ali izgleda da je to za ove VW fanove viša matematika! Normalno da ako čačkaš nešto po elektronici da ti neće priznai garanciju! A da možda vi netražite dlaku u jajetu da imate na šta napadat??? :lol:
Inače vier_ringe daj meni tog audija pa ćeš vidjeti koliko može izdržati! Toi ti je kao ona legendarna rečenica vozača golfova: Koliko troš? 5 ltr, a kada ga derš 5,5 ltr! I sad bi kao ja trebao vjerovati!
VR6

Post by VR6 »

Ti se uhvatio prckanja elektronike, niko ne dira elektroniku.

Evo kako se aktivira sistem:
1) Turn off your DSC button
2) Put on the SPORT button
3) Make sure ure in the manual driving mode, not automatic
4) Select DRIVELOGIC to the highest setting
5) Hold shifter in the "+" position
6) Put your foot on the floor

Jel tebi to stvarno izgleda kao prckanje elektronike?? Eto vier_ringe ti je pisao da se radi slicno sa DSG-om, ali se ne gubi garancija. Pogledaj par testova novog M5, svi spominju taj sistem, znaci da je legalan i mozes ga normalno ukljuciti. Ali tada automobil starta sa oko 3500 o/min, pa ti ukinu garanciju nakon par jakih startova. Valjda od straha da se ne razleti mjenjac ili neki drugi dio prenosa. Automobil nista drugo ne radi u tom modu nego starta automobil sa visih obrtaja, a to nije nelegalno...
nineac

Post by nineac »

E jebiga sad. Ti napišeš jedno, pa eto ja sam to citirao i preveo, pa sad nije tako nego je ovako. To jeste tako, ali kada zaobiđeš u elektronici taj sistem. U novom M5 ne starta se sa 3.500 o/mi nego sa 4.500. Međutim, elektronika ti dopušta da izvedeš takav start svakih 4 minute jer usljed enormnog obrtnog momenta trpi spojka. Da nebi bilo kvarova oni su uveli to. E sad, ako se to nekom nesviđa i hoće stalno da starta uz Lunch control, fino čaprka po elektronici, i eto ga, možeš derat do mile volje. Normalno, ako sjebeš spojku, u BMW-u ti to neće priznati. E sad pošto taj famozni, svemirski, extra napuhani GTI još nije ušao u prodaju, te mu još niko nije sjebao mjenjač (a hoće vjerujte, pogotovo kada ga date našim biznismenima) vidjet ćemo kako VW priznaje garanciju. S obzirom na dosadašnju praksu VW oko tih garantnih rokova, raja će se poprilično naplaćati!
Jedini mjenjač za koji moraš biti stručnjak da sjebeš je BMW-ov ručni mjenjač. Ovo ostalo je sve isto sranje samo drugo pakovanje.
LeKo

Post by LeKo »

hheheh, ma pustite se ba DSG-a, automatika sa 7 brzina, tiptronika, multitronika, nekih sekvencija, sto bi rekao Rambo Amadeus u jednoj svojoj pjesmi...#...prva, druga kuplung treca ruski ti je mjenjac sila, gari lada niz stranu ka no da je gorska vila....#sto ce reci samo manuela ostalo za neke nove klince. :-)
VR6

Post by VR6 »

nineac isto ti pise i na prvoj stranici, samo si ti to preveo po svom kao prckanje po softveru. Ovo u zadnjem postu sto sam pisao, samo se to uradi i to je sve. NEMA drugih intervencija, procitaj na prvoj stranici citav text kojeg si dio preveo, pa ce ti mozda biti jasnije. Ja nemam nista protiv BMW-a, ali ako svi hvale DSG i ti koji su vozili i SMG, Ferrarijev F1 i slicno i kazu da je bolji, ne znam sta ti onda imas pricati suprotno. Ocito da je taj mjenjac perfekcija, sad hoce li imati nekih problema, vidjet cemo. Obicno svi imaju neke probleme u pocetku, i BMW je sa SMG sistemom imao probleme kad ga je tek predstavio. Na ovoj drugoj i trecoj generaciji SMG-a koja se sada koristi su otklonjeni. Nisam ja poceo ovu usporedbu nego ti, ne zbog toga sto DSG nije odlican sistem, nego zbog toga sto ga je napravio VW. Da dolazi iz BMW-a, onda bi ti priznao da je najbolji, a ovako to ne mozes podnjeti cini se...
nineac

Post by nineac »

Tamo fino piše da možeš zaobići softver. To se meni čino kao zaobilaženje u smislu da neko neko radi na softveru. jer ja prvi put to čujem od tebe, a to da je istina razapeli bi BMW na lomači! Pogotovo, što je njemačka, USA itd pravne države, i nemože se desiti da neko proda nešto pod garancijom, a onda kaže da ta garancija vrijedi samo ako ga koristiš tako i tako. To bi se navelo u priručniku, a to nestoji u priručniku!!!
Inače, nesumnjam da DSG prebacuje bez trzaja, ali je ovo glupost što pišeš kako SMG crkava za 5.000 km, pa eto sad ne crkava, ali gubiš garanciju ako ga 20 puta strataš onako kako ti kažeš, pa onda nije 20 puta nego 15, a nakraju eto meni se nesviđa taj DSG jer je VW-ov. Mislim VW nije prijetnja BMW-u, tako da nema potrebe da tu nešto poredim. Prva generacija SMG je imala problema sa trzajem pri kretanju, ali je to u II generaciji otklonjeno. Ali niti jedan mjenjač i I generacije nije crko zbog toga! Na kraju krajeva, karakter ta dva mjenjača je različit. DSG pomiruje komfor i sport, dok je SMG čisto sportski mjenjač!
Možda on i jest bolji od BMW-ovog SMG, ali to za garanciju je stvarno smješno!
vier_ringe

Post by vier_ringe »

DSG je bas sportska getriba, malo si fulio tu svoju literaturu, a MULTITRONIC je taj koji je sportski i udoban(bez trzaja)..fazon DSG-a nije u tome sto nema trzaja, nego sto se uopste ne gubi snaga prilikom prebacivanja iz jedne u drugu brzinu, tako da konstantno napredujes, nesto kao avion recimo hahah!:)A multitronic je taj koji nema trzaja prilikom izmjene i koji prenosi 350nm(za usporedbu pogledaj koliko su oni iz forda uspjeli postici)..samo da te uputim, da ne grijesis
VR6

Post by VR6 »

nineac naveo sam tacno da se razlikuju od modela do modela, M3 ima valjda 15 puta, neki drugi 20 a oni obicni manje. Mozda je i do trzista na kojem se prodaje. Ako iskljucis DSC i stavis na najvecu brzinu saltanja, to nije zaobilazenje softvera. Jedino sto to ne pise u user manualu, ali tehnicki i ne mora pisati. Za garanciju se raspitaj u BMW servisu, pa ces vidjeti da je tacno.

A evo pips je stavio slike DSG-a... :-D
nineac

Post by nineac »

E ovako, dok sam živio u USA naučio sam šta znai kada ti neko kaže da se sistem može zaobići. Ne kontam, nije japanski. Drugo, Ja sam ti reko da si prvo pričao o 15 puta, pa 20 itd. Ali tamo fino čovjek kaže da kada zaobiđeš softver (što znači da čaprkaš po njemu, i samo takvo značenje može imati) odradiš sve ono, i on ode na 5.000 o/min. Sve je to udure, ali ja tebi opet kažem da samo ako sjebeš softver nemaš garanciju. Ovdjer u zenici ima frajer jedan M3 sa tim mjenjačem već godinu (kupio ga polovnog) i ništa dosada nije bilo, niti mu je ko u servisu u hrvatkoj išta rekao za to. ja sam fino čovjeka pito znal on išta, kaže prvi put čuje.
Vier_ringe ja znam vrlo dobro šta je multitronic a šta DSG: O tome koliko je DSG sportski uopće nije referenca što se poredi sa ručnim mjenjačem iz Golfa ili audija. Možda Ford jeste postigao 320 nm, ali im bar necrkavaju na 80.000 km. Samo za informaciju, VW nepriznaju garanciju, a sami skontajte koliko košta!
Živi bili pa vidjeli, možda stvarno taj DSG bude nešto posebno, ali znajući koliko je VW počeo štediti na djelovima, čisto sumnjam!
Edo-Tito

Post by Edo-Tito »

Mozda niste primjetili, ali tema je MEGANE SPORT U SARAJEVU.
Didz

Post by Didz »

Evo, javlja se jedan vlasnik Meganea Sport iz Zg-a.
Auto je :x
VR6

Post by VR6 »

Spor il sta??

Top gear - Lap times

Honda Civic Type R 1:32:8
Leon Cupra 1:32:9
Golf V GTI 1:33:7
Megane RS 225KS 1:34:0
Mini S Works 1:34:2
Citroen C4 VTS 1:35:8

Nije se usrecio s obzirom da je na ravnici najbrzi, znaci da zbog podvozja gubi sekunde...

nineac sta ti ja mogu sto nisi cuo za to prije, raspitaj se u servisu (a ne kod neupoznatog vlasnika) pa ces saznati za to.
nineac

Post by nineac »

Ja sam tebi fino rekao kako gubiš garanciju, što je normalno. Nepoznati vlasnike je bar VLASNIK tog vozila, i redovno servisira. Te redovno spaljuje gume na njumu jer mu to finansijske prilike dozvoljavaju, a mjenjač perfektno radi. Bar u bMW-u nepriznaju kada čačkaš nešto, a ne kao kod audija, kada se nešto pokvari na Multitronicu mjenjaju komplet mjenjač.
A od tebe sam jedinog to čuo, inače BMW navodi na mjenjač istu garanciju kao i na motor i ostalu mehanku, bio to SMG ili ručni, s tim što ti fino kaže kako da startaš u Lunch Control. Inače, gosp. koji je vlasnik tog vozila, je pokušao svašta, i nepije vode, jer ti elektronika nedozvoljava.
Nemogu vjerovati da je Honda brža od tog svemirskog golfa, ma nije moguće, garant su se nešto zajebali :lol:
Inače, gledao sam sinoć test Audija TT 3.2 FSI. Na test stazi je normalno lošiji od Nissana 350, ali da je lošiji od 1.8T isti model, e to mi nije jasno. Još nešto mi baš neulazi u glavu! Na testu je vozač kada je radi naglu promjenu pravca svaki put isklizao sa zadnjim krajem ( ne malo, nego ga skoro poprječio, a jednom je stao) a onda su prikazali BMW Z4 kako to uradi bez problema. Ko koga tu farba?
GTI slabiji od Honde na stazi? Ma nemoguće, pa to je GTI, on je u svemu najbolji! Neko reče ovdje fascinantan?
VR6

Post by VR6 »

Raspitaj se u servisu, tvoj vlasnik je dovoljno neupoznat. Il otvori Auto Klub test M3 SMG ili prerovi po netu, pa ces vidjeti da svi vecina koristi taj sistem startanja od kojeg se gubi garancija. Jer je to normalna stvar iskljuciti DSC i staviti na najvecu brzinu saltanja.

A rezultati GTi-a su i vise nego odlicni, ni 1 SEKUNDA razlike po krugu. S obzirom koliko ima vecu tezinu i slabije performanse, to je izuzetan rezultat. S tim sto Golf ima i klimu i puni komfor, dok je Type-R kako kazu vrlo tvrd i mnogo umara vozaca. A to je samo na cast Golfu. Usput, nije neko nego Jeremy je rekao da je fascinantan Golf GTI, a on zna to mnogo bolje od tebe... :D
Post Reply