Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Da
157
86%
Ne
26
14%

Total votes: 183

Majjah

#101 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by Majjah »

Hmmm, sta reci poslije ove dvije utakmice?? Znam samo da sam prvo pomislio kad sam vidio nepoznato ime iz jos manje poznate ekipe iz lige koja je tu negdje sa nasom: koliko su platili za poziv?? Onda ,,Jablan'' dodje, odradi rutinski 2 tekme i navijaci vec podjose klepati pjesmice tipa...mi imamo Srbina sto na golu stoji, ime mu je Nemanja, nikog se ne boji :D
Ja mu nemam zamjerki sem katastrofalnog ispucavanja, al na tome se da poraditi ;)
Primjetilo se da je par puta kretao na loptu, pa se vracao. To bi se i Buffonu dogadjalo da ga stavite da igra sa odbranom cije igrace je upoznao 2 dana prije utakmice ;) Pogotovo kad i on nije siguran dali ce npr. Pandza moci skociti sa Felainijem. Meni je nekako on zbog svoje visine i one smirene face jako dobro rjesenje, bar kad Hasagica nema. Znam da je svaka visoka nabijena lopta u nas sesnesterac njegova, a kad se nasi odbrambeni igraci nauce derati JAAAA kad su sigurni da ce moci otklonuti opasnost iz 16-erca, onda ni Nemanja nece vise bespotrebno ,,setati''
burek_in_space

#102 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by burek_in_space »

Majjah wrote:Hmmm, sta reci poslije ove dvije utakmice?? Znam samo da sam prvo pomislio kad sam vidio nepoznato ime iz jos manje poznate ekipe iz lige koja je tu negdje sa nasom: koliko su platili za poziv?? Onda ,,Jablan'' dodje, odradi rutinski 2 tekme i navijaci vec podjose klepati pjesmice tipa...mi imamo Srbina sto na golu stoji, ime mu je Nemanja, nikog se ne boji :D
Ja mu nemam zamjerki sem katastrofalnog ispucavanja, al na tome se da poraditi ;)
Primjetilo se da je par puta kretao na loptu, pa se vracao. To bi se i Buffonu dogadjalo da ga stavite da igra sa odbranom cije igrace je upoznao 2 dana prije utakmice ;) Pogotovo kad i on nije siguran dali ce npr. Pandza moci skociti sa Felainijem. Meni je nekako on zbog svoje visine i one smirene face jako dobro rjesenje, bar kad Hasagica nema. Znam da je svaka visoka nabijena lopta u nas sesnesterac njegova, a kad se nasi odbrambeni igraci nauce derati JAAAA kad su sigurni da ce moci otklonuti opasnost iz 16-erca, onda ni Nemanja nece vise bespotrebno ,,setati''

Kolliko me je u Belgiji nervir'o sa ispucavanjima jedva do sredine terena,toliko mi je i zhivce chupao u Zenici sa dokazivanjem da je mozhe shto dalje napucati.Ali i bez obzira na sve Mi imamo Srbina... :mrgreen: :bih:

p.s.

Oplakah uz ove Piplicine golove :lol: :lol: :lol: :lol:
markor

#103 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by markor »

Tek dvije tri sezone brani standardno,do tada se nie vidio,bio je rezerva u Zemunu.Tek kada je presao u Javor pokazao je da zna braniti i sada je jedan od najboljih u superligi Srbije.Ocekivao sam da mu Blazevic ukaze sansu.Ne vjeruem da je bolji od Hasagica.Golmanu je neophodno da ima iskustvo,a tu je Hasagic u prednosti...jer Supicu su ovo prve utakmice da brani pred toliko gledalaca,do sada mu e najvise bilo par hiljada kada bi u Ivanjici gostovao Partizan ili Zvezda.
markor

#104 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by markor »

Ma Piplica je car,a inace taj cotbus gotivi balkance i sada u njemu ima bar deset,xexexe
cyprus

#105 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by cyprus »

markor wrote:Ma Piplica je car,a inace taj cotbus gotivi balkance i sada u njemu ima bar deset,xexexe
A zato i ispadaju vazda :D :D
klixober

#106 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by klixober »

Marmelan wrote:
Marmelan wrote:Supic je dobar golman !
Kako se zvao onaj nas golman prije par godina ......Tolja? Dolja?........on je isto bio dobar.
Najveca legenda je bio Piplica.......u Njemackoj je davao najsmijesnije autogolove :lol: :lol: :lol:

Evo jos Piplicevih bisera:

hahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahhahhahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van Basten

#107 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by van Basten »

Nemanja me ničim nije impresionirao... sve što je išlo po golu i ušlo je u gol, eventualno je pogodilo stativu. Prosječan golman, takvih ima na izvoza u Evropi. Na njegovu sreću, kod nas je deficit na golmanskim pozicijama očit, čak ni Hasagić ne može iskočiti iz okvira evropskog prosjeka, pa je samim tim i Nemanja koristan da je tu. Ali en treba pregoniti i pisati mu velike hvalospjeve sada.
palermo

#108 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by palermo »

van Basten wrote:Nemanja me ničim nije impresionirao... sve što je išlo po golu i ušlo je u gol, eventualno je pogodilo stativu. Prosječan golman, takvih ima na izvoza u Evropi. Na njegovu sreću, kod nas je deficit na golmanskim pozicijama očit, čak ni Hasagić ne može iskočiti iz okvira evropskog prosjeka, pa je samim tim i Nemanja koristan da je tu. Ali en treba pregoniti i pisati mu velike hvalospjeve sada.
Ma ok je to što kažeš,al dio zasluga zato što nije bilo šansi pripada i njemu, valjda je i on morao uspostaviti neku komunikaciju sa igračima, ako ništa nije pravio kikseve,a oni se kao što svi znamo prave i kad nema šansi.Uglavnom, ja sam bio sigurniji nego kad je na golu bio legendarni Gušo.
Fratris

#109 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by Fratris »

Nije se usro, nije nista sjebo. Ne mogu vise traziti od covjeka koji je, sjetimo se, treci golman repke i koji do sad nije branio u vecoj utakmici od onih Srpske Superlige.

Image
cyprus

#110 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by cyprus »

Fratris wrote:Nije se usro, nije nista sjebo. Ne mogu vise traziti od covjeka koji je, sjetimo se, treci golman repke i koji do sad nije branio u vecoj utakmici od onih Srpske Superlige.

Image
To je to :thumbup:
Fratris

#111 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by Fratris »

Evo i intervjua s Nemanjom nakon Genka a prije Zenice:
Fahrudin Omerović, Mirsad Dedić, Tomislav Piplica, Kenan Hasagić, samo su neka od zvučnih imena, koji su nosili golmanski dres u reprezentaciji. Zbog povrede Kenana Hasagića, na gol će Nemanja Supić, na privremenom radu u Javoru iz Ivanjice, srbijanskom prvoligašu, koji je stacioniran na četvrtoj poziciji, zahvaljujući i odbranama stasitog Nemanje.

"I u Gacku se navija za Bosnu i Hercegovinu", sretno govori Nemanja, koji je rođen u Gacku.

U lokalnoj je Mladosti branio, igrao protiv Muratovića u tadašnjoj bh. ligi.

"Ja sam srcem i dušom uz i za svoju zemlju BiH", kaže Nemanja.

Nije to prijatno priznati ako braniš u srbijanskoj ligi.

"Znali su me prozivati zbog mojih izjava kako jedva čekam poziv bh. selektora. Nakon što me Ćiro Blažević pozvao i mog debija u Genku, čestitali su mi brojni prijatelji, poznanici iz Srbije. Šefu sam zahvalan što mi je dao šansu".

U Belgiji je korektno odradio posao.

"Mislio sam da ću i "penal skinuti", ali je Belgijanac snažno i precizno pogodio, a ja pogrešno procijenio".

U Zenici će imati manje posla, ali će opasnost vrebati iz prekida i kontri.

"Spahić nam je izuzetno važan. On je pravi lider. Spahić, Nadarević, Berberović, Ibričić, Jahić, Mravac ulijevaju mi sigurnost. Naravno, sve je lakše kada su u timu majstori poput Misimovića, kolosalnog Džeke, Muratovića, Bajramovića, Pjanića...".

"Marko Topić me primio kao brata. I svi ostali, kao da smo godinama zajedno. Upravo je zajedništvo naš najveći adut, a najveće zasluge pripadaju Blaževiću", komplimentira Nemanja svom šefu.

Zbog odbrana i držanja, Supić je stekao simpatije prema bh. navijačima i saigračima. Njegove odbrane ozarile su lica ugledne gatačko - sarajevske porodice Tanović (Arif, Haris i Anes), koji su ga preporučili Blaževiću. Cvjeta do sreće i Husnija Arapović, koji ga je također usmjerio prema bh. reprezentaciji.
Zanima me kako ce ga docekati kad se vrati u Ivanjicu. Za one koji ne znaju, Ivanjica je poznata po samo jednom. Ovaj ciko se tamo rodio: Image
Majjah

#112 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by Majjah »

markor wrote:Ma Piplica je car,a inace taj cotbus gotivi balkance i sada u njemu ima bar deset,xexexe
Ma ne gotive oni balkance vec imaju recept za istocnonjemacku besparicu zbog koje se samo oni i jos pomalo Rostock ponekad pojave u Bundesligi ;) Kupi u Rumuniji kvalitetnog igraca za 100.000€, pusti ga da igra sezonu dvije i talni ga onda u zapadnu Njemacku za barem milion :D
A ako niste znali Cottbus je pravi pravcati srpski grad! :D U Cottbusu jos uvijek zivi velika vecina Sorba koji su nekad osnovali taj grad ili Wenda kako ih nekad Nijemci zovu. Mislim da se ,,na nasem'' za njih kaze ,,luzicki Srbi''! :-D
Topla voda

#113 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by Topla voda »

nemanja je pravi golman za igru iz prekida.
onako kako su belgijanci igrali s nama ,na visoke lopte

tako ce s nama igrat i tehnicki inferiornije ekipe,estonije i armenije i vjerujem da ce u tim tekmama odraditi posao.

ne znam za tursku,tu ze biti emocija i greske ce odlucivati

protiv spanije,u igri po zemlji,nije najbolje rjesenje

mozda ako budemo igrali u zenici i dodatno prekopamo teren,da onemogucimo tehnicku nadmoc spanaca
lolo_lolo

#114 Re: Nemanja Supic (JABLAN)- svaka cast!

Post by lolo_lolo »

evo ja bih samo da se ispricam svim fanovima naseg jablana,jer sam rekao da nije imao odbranu
nakon duboke analize sa mojim kolegama iz strucnog staba dosao sam do zakljucka da je ipak imao jednu odbranu,u 90 minuti susreta kad je noktima skrenuo loptu prema stativi,sprijevsi tako siguran pogodak,i vjerovatno drugaciji rasplet utakmice u 5 minuta nadoknade
jos jednom duboko izvinjenje
dallton

#115 Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by dallton »

S obzirom na odbrane i jaku tursku ekipu da li se slazete da je supic igrac utakmice u Bih timu ...

opste glasanje SA-X foruma, nema entitetskog veta, nema nacionalnog interesa, cista demokratija :D
vanjki

#116 Re: Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by vanjki »

po meni supic i salihovic!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Bušman

#117 Re: Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by Bušman »

Pa valjda Nemanja.... osim ako nije brzinski promijenio ime ovih dana :D
dallton

#118 Re: Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by dallton »

Bušman wrote:Pa valjda Nemanja.... osim ako nije brzinski promijenio ime ovih dana :D
dobro si, Nemanja izvinjavam se, gledao sam prenos preko turskog stream-a, zeznuo me komentator (neka nisam kontao ni ko ima loptu, ibisevic ili neko drugi, kad sve isto izgovaraju) :D
dallton

#119 Re: Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by dallton »

zoom66 wrote:
dallton wrote:
Bušman wrote:Pa valjda Nemanja.... osim ako nije brzinski promijenio ime ovih dana :D
dobro si, Nemanja izvinjavam se, gledao sam prenos preko turskog stream-a, zeznuo me komentator (neka nisam kontao ni ko ima loptu, ibisevic ili neko drugi, kad sve isto izgovaraju) :D
haj da ti vjerujem :D

kako god, ispravio sam tvoju slucajnu greskicu :D
vjeruj, jer je onaj s reprezentacije.com stream stalno blokirao, pa sam morao na turski...

hajd hvala
leo karan

#120 Re: Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by leo karan »

dallton wrote:S obzirom na odbrane i jaku tursku ekipu da li se slazete da je supic igrac utakmice u Bih timu ...

opste glasanje SA-X foruma, nema entitetskog veta, nema nacionalnog interesa, cista demokratija :D
moj odgovor je: Ne znam
kad pogledam jos jednom snimak pa cu glasat :)
pOZz

#121 Re: Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by pOZz »

Ako Spaho kaže da Volkan Demirel nije kalibar Supića onda... je sve jasno. :oops:
burek_in_space

#122 Re: Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by burek_in_space »

Mi imamo Srbina, shto na golu stoji
ime mu je Nemanja, nicheg se ne boji!
8-)

Jablan je bio igrach tekme po meni, ali uz Seju! :thumbup:
ryan

#123 Re: Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by ryan »

pOZz wrote:Spaho
jel to onaj sto ga je osjetio :) :lol: :lol: :lol: :lol:
:bih:
Eweleen

#124 Re: Nemanja Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by Eweleen »

Da se tuspasim da sam glasao za ne. Javor je bio odličan. Ali ne mogu da se odlučim da je bio najbolji :|
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#125 Re: Nedeljko Supic - igrac utakmice BiH-Turska?

Post by Dado dijasporitus »

Promjenio u Emir. Rece da nam nadoknadi gubitak. :D :bih:
Post Reply