H2SO4 wrote:haj sad malo zachatavaj...serendaj kao po obicaju![]()

Vrlo inteligentan odgovor da covjek nezna sta da napise.Nisam znao da se pored istorije(koju ne poznajes dobro) bavis i prorocanstvima.Ili da te zbog ovog pod 2 i 4 svrstam u ovo pod broj 1.Fair Life wrote:DiplomataSaSela wrote:Fair Life
1.Meldina nije dijete.Ona ima 20 godina,kako je napisala,i bilo bi lijepo da se izvines djevojci.(nisi bio cak ni duhovit)
2.To da si mislio da smo TEFERICILI od 1995(neznam samo ko,ja tefericio nisam) si napisao sada jer si vjerovatno uvidio da si pogrijesio.Itekako si dobro mislio na rat.I neznam kakav ce nam(kome li to nama)racun biti ispostavljen i neznam za sta da spremim novcanik.Ne kontam,vjeruj
3.U 20 vijeku izgleda zivis ti.Sve sto pises je iz tog doba.Vrijeme ti je stalo 1995 i taj kalendar trosis ti.Daleko si od ovog vremena i ovovremenske REALNOSTI.
4.Iskreno mi je zao za tvoje probleme(vjerovo ili ne)zelim ti sve najbolje ali u paklu smo bili svi...
ad 1. Poznajem djecu od 40 godina. Cipele broj 46, a "prica" broj 4.
ad 2. Posto je ocito da ti stanje u BiH odgovara zakljucujem da ti ne fali teferica. Za racun ce pitati buducnost. Ona ce doci da naplati.
ad 3. Srecom daleko sam ja od tih prostora 24 sata leta avionom.
ad 4. Za mene pakao ne vrijedi. Pakao ceka one koji ga se plase i koji vjeruju u njega.
Svaka cast, kako si dobro opisao predratne celnike SDA ...Pravda30 wrote:Kao prvo ti su ljudi dezerteri jer su pobjegli iz BIH kad je bilo najgore i onda mlatitli praznu slamu a da nisu uopste bili upuceni u stanje na terenu. Nisu onui uopste svjesni sta znaci imati noz pod grlom i gledati kako svaki dan ginu, komsije, braca, rodaci , prijatelji.. . Ljudi su izgubljeni i uprostoru i u vrmenu...
Koliko se sjecam Alija je izjavio jednom prilikom da mu je najtezi dan u zivotu bio kad mu je kcerka zarobljena. Vidis, njemu je sasvim bilo svejedno za narod koji je imao noz pod grlom, i bilo mu je svejedno sto narod svaki dan gine (dok se on skrivao u trezoru Narodne banke. On nije gledao kako mu stradavaju njegovi u Bosanskom Samcu (na vrijeme ih je izvukao), ali nije ga bilo ni briga za komsije svoje porodice koji su zavrsili prvo u konc. logoru Luka u Brckom, pa zatim u Batkovicu. Bilo mu je svejedno, jer i njemu predsjedniku je bila bliza potkosulja od kosulje.Pravda30 wrote:Kao prvo ti su ljudi dezerteri jer su pobjegli iz BIH kad je bilo najgore i onda mlatitli praznu slamu a da nisu uopste bili upuceni u stanje na terenu. Nisu onui uopste svjesni sta znaci imati noz pod grlom i gledati kako svaki dan ginu, komsije, braca, rodaci , prijatelji.. . Ljudi su izgubljeni i uprostoru i u vrmenu...
Fair LifeFair Life wrote:Mali zeleni ! Svi k'o jaja. Tamburate istu pricu... diplomato.
Ako ti mislis da je neko odrastao zbog toga sto ima dvadeset godina... s tobom je zavrsena prica.
Fair Life wrote:Mali zeleni ! Svi k'o jaja. Tamburate istu pricu... diplomato.
Ako ti mislis da je neko odrastao zbog toga sto ima dvadeset godina... s tobom je zavrsena prica.
Moze li jedan analitican osvrt na lik i djelo. Kako?H2SO4 wrote:ALIJA JE BIO I OSTAO NAJVECI DEMOKRATA,KOJI JE SVOJOM POLITIKOM USPIO SPASITI I BiH A POGOTOVU BOSNJAKE OD ROPSTVA I TOTALNOG NESTANKA...
PAPAGAJIMA,SE PONAVLJA PAPAGAJSKI!Prenj wrote:Moze li jedan analitican osvrt na lik i djelo. Kako?H2SO4 wrote:ALIJA JE BIO I OSTAO NAJVECI DEMOKRATA,KOJI JE SVOJOM POLITIKOM USPIO SPASITI I BiH A POGOTOVU BOSNJAKE OD ROPSTVA I TOTALNOG NESTANKA...
Papagajsko ponavljanje istih recenica mi ne baca ama bas nikakvo dodatno svjetlo na temu.
Zanimljivo je kako se za Tita iz rukava mogu izbaciti gomile argumenata, dok je za pohvalu Alijinog lika i djela potreban ozbiljan mentalni napor.H2SO4 wrote:PAPAGAJIMA,SE PONAVLJA PAPAGAJSKI!Prenj wrote:Moze li jedan analitican osvrt na lik i djelo. Kako?H2SO4 wrote:ALIJA JE BIO I OSTAO NAJVECI DEMOKRATA,KOJI JE SVOJOM POLITIKOM USPIO SPASITI I BiH A POGOTOVU BOSNJAKE OD ROPSTVA I TOTALNOG NESTANKA...
Papagajsko ponavljanje istih recenica mi ne baca ama bas nikakvo dodatno svjetlo na temu.![]()
A osvrt?
Uradili su to malokompetentniji ljudi od mene,svjetski,priznati ugledni politicari.Raspitaj se procitaj.Ako ja sta kazem opet ce biti "papagajski"...![]()
izgleda da sam nasao bolnu rak ranu?Prenj wrote:Zanimljivo je kako se za Tita iz rukava mogu izbaciti gomile argumenata, dok je za pohvalu Alijinog lika i djela potreban ozbiljan mentalni napor.H2SO4 wrote:PAPAGAJIMA,SE PONAVLJA PAPAGAJSKI!Prenj wrote: Moze li jedan analitican osvrt na lik i djelo. Kako?
Papagajsko ponavljanje istih recenica mi ne baca ama bas nikakvo dodatno svjetlo na temu.![]()
A osvrt?
Uradili su to malokompetentniji ljudi od mene,svjetski,priznati ugledni politicari.Raspitaj se procitaj.Ako ja sta kazem opet ce biti "papagajski"...![]()
Hlorovodonicna kiselinoH2SO4 wrote:izgleda da sam nasao bolnu rak ranu?Prenj wrote:Zanimljivo je kako se za Tita iz rukava mogu izbaciti gomile argumenata, dok je za pohvalu Alijinog lika i djela potreban ozbiljan mentalni napor.H2SO4 wrote: PAPAGAJIMA,SE PONAVLJA PAPAGAJSKI!![]()
A osvrt?
![]()
ne zaboravlja nasu diskusiju ni poslije par hefti?
Alija Izetbegovic, the first president of Bosnia and Herzegovina, has died aged 78 in Sarajevo's Kosevo hospital, which overlooks the graves of so many of that city's siege victims. His was a short - and a late - political career, and one to which he always seemed ill-suited, as if history had played a cruel joke in casting him in a key role in the sad and brutal war disfiguring the Balkans.