Glumac ili naivka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Artemis7
#101 Re: Glumac ili naivka
Ma nemas ovde sta puno filozofirati...frajer je levat! Sve ima neki razlog, pa vjerovatno i ovo sto ti se desilo... Barem si nesto naucila! Move on... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102 Re: Glumac ili naivka
kako ba levatArtemis7 wrote:Ma nemas ovde sta puno filozofirati...frajer je levat! Sve ima neki razlog, pa vjerovatno i ovo sto ti se desilo... Barem si nesto naucila! Move on...
frajer 15 dana imo erotiku
neki za života nemaju toliko
čak i uz plaćanje
- Truba
#103 Re: Glumac ili naivka
alaha vam naučite citirati 
- Umma
#104 Re: Glumac ili naivka
Her Flick wrote:Umma wrote:vidi fakat, e vidis sad mi je sve jasnije
Hocu da kazem da si pomalo grub. Covjek se po prirodi ne radja takav - grubost nije nista drugo nego vrsta odbrambenog mehanizma na zivotne situacije s kojima se covjek susrece...
Ako neko pati i to jos javno podijeli, mislim da treba pokazati malo obzira
Slazem se da covjek treba biti realan - ali za sve postoji nacin. Ja sam vise za blaze varijante, cisto imajuci u vidu emotivno stanje u kojem se covjek moze nalaziti kada je povrijedjen. Sto se ovog konkretnog primjera tice, nikad ne mozemo biti sigurno sta se stvarno dogodilo tj mozda doticni gospodin ima neki relativno racionalan razlog zbog kojeg je ovako postupio.da da pokazati malo obzira, recu mu/joj da ce sve biti u redu, da je to jedan izoliran slucaj, da ce drugi biti princ na bijelom konju (naravno metafora)
ne, nego treba biti realan, i iznijeti svoje misljenje ( makar to blio svaceno ovako, citiram, "Covjek se po prirodi ne radja takav - grubost nije nista drugo nego vrsta odbrambenog mehanizma na zivotne situacije s kojima se covjek susrece...")
i reci nekome da svijet nije bajka, i nisu svi fini, da je covjek prije svega zivotinja (COVJEK JE COVJEKU VUK), interes provladava u svemu, pa cak i ljubavi
jer i volimo iz interesa
cak i reci nekome na grub nacin da se malo bolje preispita, da li je licemjer sam prema sebi
Last edited by Umma on 02/09/2009 14:54, edited 1 time in total.
-
andrija2007
#105 Re: Glumac ili naivka
Oprosti ali kakve veze ima alah sa citiranjem?komi wrote:alaha vam naučite citirati
- Super Hik
#106 Re: Glumac ili naivka
ima, našao drugu za natezanje.Umma wrote:[q
da da pokazati malo obzira, recu mu/joj da ce sve biti u redu, da je to jedan izoliran slucaj, da ce drugi biti princ na bijelom konju (naravno metafora)
ne, nego treba biti realan, i iznijeti svoje misljenje ( makar to blio svaceno ovako, citiram, "Covjek se po prirodi ne radja takav - grubost nije nista drugo nego vrsta odbrambenog mehanizma na zivotne situacije s kojima se covjek susrece...")
i reci nekome da svijet nije bajka, i nisu svi fini, da je covjek prije svega zivotinja (COVJEK JE COVJEKU VUK), interes provladava u svemu, pa cak i ljubavi
jer i volimo iz interesa
cak i reci nekome na grub nacin da se malo bolje preispita, da li je licemjer sam prema sebi
Slazem se da covjek treba biti realan - ali za sve postoji nacin. Ja sam vise za blaze varijante, cisto imajuci u vidu emotivno stanje u kojem se covjek moze nalaziti kada je povrijedjen. Sto se ovog konkretnog primjera tice, nikad ne mozemo biti sigurno sta se stvarno dogodilo tj mozda doticni gospodin ima neki relativno racionalan razlog zbog kojeg je ovako postupio.
-
andrija2007
#107 Re: Glumac ili naivka
Pretpostavljam onda, da si poslije Frojda izučio i Junga ili možda Adlera, naravno i Reich-a?[/quote]Her Flick wrote:Her Flick se u zivotu nacitao doticnog gospodina koliko ti alan fordaandrija2007 wrote:Her Frojd?
Komplimenti za iskrenost!
- Truba
#108 Re: Glumac ili naivka
drugovi tekstovi su vam nečitljivi ako nije dobro citirano ne zna se ko kome šta govori i gdje počinje šta
žao mi reći ali pravo zanimljiva tema (na nesreću pokretačice topika)
-
Arni75
#109 Re: Glumac ili naivka
Privlacili smo jedno drugo, i hemija je postojala s obje strane. Ja sam bila ta koja je bila suzdrzanija od njega, jer mi se nije svidjela ideja imati vezu na daljinu. Ne poricem ni to da sam popustila, mozda nisam trebala, mozda sam ga i dalje trebala drzati na distanci, ali eto popustila sam i nije mi zao, jer se zaista potrudio da mi udovolji u svemu, potrudio se da mi uljepsa svaki trenutak koji sam provela s njim.Anastasya wrote:Tebi tako komplikovana situacija, a ustvari tako je JEDNOSTAVNA...
Kada bi ljudi naucili kako da odbace svoju sujetu, tada bi emocionalno bili znatno sretniji. ALi tu i jeste kvaka.
Moje misljenje je da, kada je u pitanju veza, odnosno odnos dvoje ljudi, muskarca i zene konkretno, stvar ili KLIKNE ili NE KLIKNEKod vas da je kliknulo, kliknulo bi odmah, prilikom prvog susreta
I ne poznajem muskarca, koji, ako "klikne" na zenu, da nece da komplikuje odnos (da bude nesto konkretno izmedju vas) sa istom zbog toga sto zive u razlicitim drzavama.
Stvari su jednostavne, jako jednostavne, moja mila, on te ILI HOCE ILI NECE!
A ako te zeli (ne samo u tjelesnom smislu), onda ne postoji izgovor.
Po mom misljenju, ti si njega privlacila kao prijateljica, i ON nije htio kvariti prijateljski odnos eventualnim fizickim kontaktom. Hemija je bila sa tvoje strane, sa njegove ne. Jer da je postojala, presao bi brda i planine da dodje do tebe.
I onda, desilo se to sto se desilo, tebi bilo lijepo, pa i njemu sigurno, ali tek tada je utvrdio da definitivno nije to to. I nemoj slusati ljude kako kazu, pa on se prepao, pa ovo ono... Ne, on ne zeli da bude sa tobom!! Simple as that! I dalje mislim da te voli kao licnost, da te postuje, na neki nacin si mu i draga, ali vise od toga - NE. Ti nisi njegova "the one".
Zato, odbaci sujetu, priznaj sebi da NE ZELI DA BUDE SA TOBOM (i nije tako strasno kada priznas samoj sebi) i KRENI DALJE.
Ne gubi vrijeme na nesto sto nije to to.
I ne bjezim ja od toga da on mene nece, ocigledno je da nece cim se ne javlja. Samo sam htjela razumjeti zasto takva reakcija.
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#110 Re: Glumac ili naivka
Andrija, reče tebi jednom davno jedan forumaš za neki kurs, nako nešto. 
A ovo gore što je forumaš sa ovim avatarom
spomenuo Freuda i Forda u istoj rečenici: čovjek (forumaš) je mislio na stvarnog Herr Flicka (iako je isti fikcija), pa stoga nije ni čuo za Junga, Adlera i Reicha. Ne zamjeraj mu. Dobro si postupio što si komplimentirao njegovoj iskrenosti.
A ovo gore što je forumaš sa ovim avatarom
-
andrija2007
#112 Re: Glumac ili naivka
U pravu si, ja nažalost još nisam naučio pravilno da citiram,ali nada uvijek postoji.komi wrote:drugovi tekstovi su vam nečitljivi ako nije dobro citirano ne zna se ko kome šta govori i gdje počinje šta
-
andrija2007
#113 Re: Glumac ili naivka
Ko kogamima wrote:Ko koga citira ovdje?
-
Arni75
#114 Re: Glumac ili naivka
Her Flick wrote:@umma
vidi, ona bila na chatu, sto? da najde prijatelja? pa nismo djeca moj da se lazemo
mislila ja na laksi nacin naci ljubav svog zivota, nasla i opekla se
jer da nije trazila ljubav svog zivota nebi se rodila hemija ostala sranja
onda povrh svega toga dodje na forum i aaaaaj mako moja odradi me i ode
sto se, ako je fakat provrijedjena, ne izjada prijateljici koja ce joj govoriti akako je jadnica kako je lik papak i da ce sve biti ok
sta ocekuje na forumu, da joj svi govore da je jadnica
osoba sa 30ak godina bi trebala biti emotivno, psihicki i fizicki zrela osoba, tim stvarima se prilazi sa mozgom u glave i ne pupa hava
e sad druga stvar ako govorimo o emotivno nestabilnoj osobi, onda se koristi drugi pristupi, ali takvim osoboma nije ni docega pa ni do foruma
Mene bas zivo zanima od kud ti na forumu kad imas takav pristup i razmisljanje.
Ti ne citas ono sto pise, vec citas ono sto tebi pase.
Her Flick, citaj kako je napisano.
-
duboka_misao
#115 Re: Glumac ili naivka
nek te Allah uputi na pravi putandrija2007 wrote:U pravu si, ja nažalost još nisam naučio pravilno da citiram,ali nada uvijek postoji.komi wrote:drugovi tekstovi su vam nečitljivi ako nije dobro citirano ne zna se ko kome šta govori i gdje počinje šta
-
zijancer
#116 Re: Glumac ili naivka
1. da sebe postedi raspraveI ne bjezim ja od toga da on mene nece, ocigledno je da nece cim se ne javlja. Samo sam htjela razumjeti zasto takva reakcija.
2. ili da sebi obezbjedi drugu sansu, nakon nekog vremena ce se poojaviti sa super racionalnim objasnjenjem, koje ce obavezno ukljucivati izjavu da je strasno pogrijesio
- Umma
#118 Re: Glumac ili naivka
Ljudi imaju razlicite nacine na koje zele da prevazidju usamljenost - ne mora se to samo odnositi na ljubav, covjeku u zivotu mogu nedostajati i mnoge druge stvari. Hemija se moze roditi i bez da se trazi, isto kao i ljubav (uz to, ja smatram da sve sto je vezano za interes ne moze biti ljubav tj moze ali ne cista ljubav - tu je naravno pitanje da li u interes spada i to da covjek ne zeli da bude sam i sl. stvari). Kada se covjek izjada nekom bliskom, to moze znaciti neku vrstu poraza tj. covjek se osjeca obnazen zbog svoje povrijedjenosti i mozda se kaje zbog svojih nepromisljenih postupaka (ne mislim bukvalno na ovaj primjer nego opcenito), a net, forum i sl. daju covjeku neku vrstu virtualne slobode - covjek kaze sto misli a ipak ne mora svojim imenom i svojom licnoscu stajati iza toga...virtualnost pruza anonimnost a time i neku vrstu zastite...Her Flick wrote:@umma
vidi, ona bila na chatu, sto? da najde prijatelja? pa nismo djeca moj da se lazemo
mislila ja na laksi nacin naci ljubav svog zivota, nasla i opekla se
jer da nije trazila ljubav svog zivota nebi se rodila hemija ostala sranja
onda povrh svega toga dodje na forum i aaaaaj mako moja odradi me i ode
sto se, ako je fakat provrijedjena, ne izjada prijateljici koja ce joj govoriti akako je jadnica kako je lik papak i da ce sve biti ok
sta ocekuje na forumu, da joj svi govore da je jadnica
osoba sa 30ak godina bi trebala biti emotivno, psihicki i fizicki zrela osoba, tim stvarima se prilazi sa mozgom u glave i ne pupa hava
e sad druga stvar ako govorimo o emotivno nestabilnoj osobi, onda se koristi drugi pristupi, ali takvim osoboma nije ni docega pa ni do foruma
-
andrija2007
#119 Re: Glumac ili naivka
Vazda, ali ne bi bilo zgoreg da me neko i nauči, možda bi išlo brže.duboka_misao wrote:nek te Allah uputi na pravi putandrija2007 wrote:U pravu si, ja nažalost još nisam naučio pravilno da citiram,ali nada uvijek postoji.komi wrote:drugovi tekstovi su vam nečitljivi ako nije dobro citirano ne zna se ko kome šta govori i gdje počinje šta
-
kEN0
#120 Re: Glumac ili naivka
ma vidio da ste daleko, i sta ce, kad dodje godisnji, javit ce se ponovo i to je to..
-
Klodovik
#121 Re: Glumac ili naivka
Pa, saznat ćeš vremenom. Polako.Arni75 wrote:Privlacili smo jedno drugo, i hemija je postojala s obje strane. Ja sam bila ta koja je bila suzdrzanija od njega, jer mi se nije svidjela ideja imati vezu na daljinu. Ne poricem ni to da sam popustila, mozda nisam trebala, mozda sam ga i dalje trebala drzati na distanci, ali eto popustila sam i nije mi zao, jer se zaista potrudio da mi udovolji u svemu, potrudio se da mi uljepsa svaki trenutak koji sam provela s njim.Anastasya wrote:Tebi tako komplikovana situacija, a ustvari tako je JEDNOSTAVNA...
Kada bi ljudi naucili kako da odbace svoju sujetu, tada bi emocionalno bili znatno sretniji. ALi tu i jeste kvaka.
Moje misljenje je da, kada je u pitanju veza, odnosno odnos dvoje ljudi, muskarca i zene konkretno, stvar ili KLIKNE ili NE KLIKNEKod vas da je kliknulo, kliknulo bi odmah, prilikom prvog susreta
I ne poznajem muskarca, koji, ako "klikne" na zenu, da nece da komplikuje odnos (da bude nesto konkretno izmedju vas) sa istom zbog toga sto zive u razlicitim drzavama.
Stvari su jednostavne, jako jednostavne, moja mila, on te ILI HOCE ILI NECE!
A ako te zeli (ne samo u tjelesnom smislu), onda ne postoji izgovor.
Po mom misljenju, ti si njega privlacila kao prijateljica, i ON nije htio kvariti prijateljski odnos eventualnim fizickim kontaktom. Hemija je bila sa tvoje strane, sa njegove ne. Jer da je postojala, presao bi brda i planine da dodje do tebe.
I onda, desilo se to sto se desilo, tebi bilo lijepo, pa i njemu sigurno, ali tek tada je utvrdio da definitivno nije to to. I nemoj slusati ljude kako kazu, pa on se prepao, pa ovo ono... Ne, on ne zeli da bude sa tobom!! Simple as that! I dalje mislim da te voli kao licnost, da te postuje, na neki nacin si mu i draga, ali vise od toga - NE. Ti nisi njegova "the one".
Zato, odbaci sujetu, priznaj sebi da NE ZELI DA BUDE SA TOBOM (i nije tako strasno kada priznas samoj sebi) i KRENI DALJE.
Ne gubi vrijeme na nesto sto nije to to.
I ne bjezim ja od toga da on mene nece, ocigledno je da nece cim se ne javlja. Samo sam htjela razumjeti zasto takva reakcija.
-
easy way
#122 Re: Glumac ili naivka
Na žalost, u životu često ne razumijemo ni svoje a kamoli postupke drugih ljudi. Po meni, mi sada možemo polemizirati o ovom ili onom ali mislim da je problem, već u startu, način na koji ste se upoznali. Ne kažem da nema i pozitivnih primjera ali upoznavanje na taj način meni lično je neprihvatljivo jer se s nekim možeš dopisivati godinama ali živa riječ i život u dvoje (ne mislim na zajednički život već na život jedno uz drugo)je, po meni, jedini način da zaista skontaš nekoga (barem djelimično). I zato ja ne bih o tome šta on i kako, iako mislim da bi tebi bilo lakše, prosto iz razloga što mislim da ste vas dvoje jedno drugom ipak stranci i da je ostalo, bez obzira što ti misliš drugačije, ipak samo šuplja. Ne bih da zvuči grubo, ne kažem da je sve laž ali ti ne znaš kakak je on u stvarnim životnim situacijama, osim ove jedne u kojoj se i nije proslavio.
-
andrija2007
#123 Re: Glumac ili naivka
neko koristi ovaj forum da se prepucava, da prosipa svoju pamet, da ubjedjuje, da reklamira itd itd
eto ti primjer andrije fin, pametan i nacitan decko, ali vjerovatno ga raja ne prihvata pa dodje na forum nebi li se svidio forumasima, nebi li bio najcool forumas, ali to je vec druga tema
znaci cim istupis u javnost sa svojim misljenjem, pricom, licnim iskustvom
moras prihvatiti cinjenicu da ce svako svasta reci[/quote]
E baš lijepo od tebe, ovo je prvi put da mi neko kaže da sam fin, načitan i pametan, al' neko bi mogo' pomislit' da
sam te platio da me reklamiraš.
eto ti primjer andrije fin, pametan i nacitan decko, ali vjerovatno ga raja ne prihvata pa dodje na forum nebi li se svidio forumasima, nebi li bio najcool forumas, ali to je vec druga tema
moras prihvatiti cinjenicu da ce svako svasta reci[/quote]
E baš lijepo od tebe, ovo je prvi put da mi neko kaže da sam fin, načitan i pametan, al' neko bi mogo' pomislit' da
sam te platio da me reklamiraš.
- Super Hik
#124 Re: Glumac ili naivka
E baš lijepo od tebe, ovo je prvi put da mi neko kaže da sam fin, načitan i pametan, al' neko bi mogo' pomislit' daandrija2007 wrote:neko koristi ovaj forum da se prepucava, da prosipa svoju pamet, da ubjedjuje, da reklamira itd itd
moras prihvatiti cinjenicu da ce svako svasta reci
sam te platio da me reklamiraš.[/quote]
jes, ali ti je već u sljedećoj rečenici spustio.
-
Arni75
#125 Re: Glumac ili naivka
Her Flick, ja vec rekoh da postujem tvoje misljenje i bilo cije ovdje na forumu, ali izgleda da ovo vec vodi u pogresnom pravcu.
Cinjenica je da ste mi pomogli da shvatim neke stvari.
U svakom slucaju ja sam izvukla pouku iz svega.
Cinjenica je da ste mi pomogli da shvatim neke stvari.
U svakom slucaju ja sam izvukla pouku iz svega.