Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Da li ste za opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu?

Da
39
55%
Ne
32
45%

Total votes: 71

valterbranisarajevo

#101 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by valterbranisarajevo »

ja bih bio najsretniji kada bi SDP u Sarajevu primjenio tuzlanski sistem Jasmina Imamovića. Možda ni on nije idealan, možda se ljudi iz Tuzle neće baš složiti sa mnom, ali ipak taj princip vlasti redovno dobiva podršku na izborima što znači da bi se iz njega mogle izvući neke pouke za Sarajevo..
VjecitiStudent

#102 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote:Sad mi pojasni gdje je pisalo da se SDP rastali bilo s kim oko spomenika. Meni se cini, malo lagis, onako navijacki. To je tvojo pravo. Frustracija je cudo, kako neko rece, a ti malo zaviri u literaturu, negativna pokretacka snaga, gura te da cinis pogresne stvari.
...
Ako rastaljivanja nije bilo, zasto onda ne naprave reviziju troskova izgradnje spomenika?
VjecitiStudent

#103 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:ja bih bio najsretniji kada bi SDP u Sarajevu primjenio tuzlanski sistem Jasmina Imamovića. Možda ni on nije idealan, možda se ljudi iz Tuzle neće baš složiti sa mnom, ali ipak taj princip vlasti redovno dobiva podršku na izborima što znači da bi se iz njega mogle izvući neke pouke za Sarajevo..
A koje su to osobine "tuzlanskog sistema"?
VjecitiStudent

#104 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by VjecitiStudent »

Area_51 wrote:Zasto, veoma jednostavno je naci odgovor, imaju rekordno losu kadrovsku politiku kojom caruju stari i izsluzeni kadrovi i poslusnici tipa Pojskic, Brigic, Limov, Behmen i slicni. Mllad covjek ili zena kod njih moze samo preko stele, kao recimo onaj Reuf Bajrovic, znam mu familiju pa kontam kako se odjednom on uclani u SDP i postade rukovodioc tamo. Koji je razlog tome, nemam pojma, pa o tome sutim, a kad bih negdje to procitao, rado bih o tome diskutirao.
...
Sta tek reci za diplomatski kadar?
valterbranisarajevo

#105 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Znam da su ostvarili nekoliko kapitalnih projekata: vodosnabdjevanje, zatvaranje rudnika zbog kojih je grad tonuo, Panonsko jezero koje puni budžet grada..Možda je ovo što sam napisao subjektivno, ali meni se iz ove perspektive čini da tamo stvari i ne stoje tako loše u odnosu na ove naše sarajevske..na kraju nekako mi mlađi ljudi kao Jasmin ulijevaju više povjerenja od ovih kao što je Behmen..
11sumirp

#106 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by 11sumirp »

VjecitiStudent wrote:
valterbranisarajevo wrote:ja bih bio najsretniji kada bi SDP u Sarajevu primjenio tuzlanski sistem Jasmina Imamovića. Možda ni on nije idealan, možda se ljudi iz Tuzle neće baš složiti sa mnom, ali ipak taj princip vlasti redovno dobiva podršku na izborima što znači da bi se iz njega mogle izvući neke pouke za Sarajevo..
A koje su to osobine "tuzlanskog sistema"?
pustis kerove da laju,a karavane ti prolaze¨l ¨prolaze :)cinenica je da u tz ima konkretnih rezultata,opipljivih vidljivih,trenutnih,kao i planova za ubuduce :)
narod vidi razliku i to je to... :)
VjecitiStudent

#107 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Znam da su ostvarili nekoliko kapitalnih projekata: vodosnabdjevanje, zatvaranje rudnika zbog kojih je grad tonuo, Panonsko jezero koje puni budžet grada..Možda je ovo što sam napisao subjektivno, ali meni se iz ove perspektive čini da tamo stvari i ne stoje tako loše u odnosu na ove naše sarajevske..na kraju nekako mi mlađi ljudi kao Jasmin ulijevaju više povjerenja od ovih kao što je Behmen..
Imaju i ovi nasi SDP-ovci kapitalne projekte za "narod", kako da nemaju: golf teren, naselje na Poljinama, pet Robota, ... :D
Banksy

#108 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
opusti se, ovo je samo forum :)

svi tvoji postovi i odgovori su samo potvrda da sam pogodila u sridu

pozz
seln

#109 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by seln »

Banksy wrote:
Area_51 wrote:
opusti se, ovo je samo forum :)

svi tvoji postovi i odgovori su samo potvrda da sam pogodila u sridu

pozz
...kao stoje i Dodiku sve sto se protiv njega kaze potvrda zavere protiv Srba.
Sujeta je cudo.
Banksy

#110 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by Banksy »

Kakva sujeta ... lijeno mi ...
Sve smo ovo pretresli 1000 puta.

Na par prethodnih strana napisala sam što sam imala. Mislim da je dovoljno, za sada.
hepekcina

#111 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by hepekcina »

SDP je zabio strašan autogol s Adilovom televizijom i tu skidam kapu NS-i što nije podržala ovu blamažu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#112 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by -LIBERO- »

VjecitiStudent wrote:
Area_51 wrote:Zasto, veoma jednostavno je naci odgovor, imaju rekordno losu kadrovsku politiku kojom caruju stari i izsluzeni kadrovi i poslusnici tipa Pojskic, Brigic, Limov, Behmen i slicni. Mllad covjek ili zena kod njih moze samo preko stele, kao recimo onaj Reuf Bajrovic, znam mu familiju pa kontam kako se odjednom on uclani u SDP i postade rukovodioc tamo. Koji je razlog tome, nemam pojma, pa o tome sutim, a kad bih negdje to procitao, rado bih o tome diskutirao.
...
Sta tek reci za diplomatski kadar?
...Il' tek za Behmenovog sina koji je u ministarstvu inostranih poslova....sasvim slucajno,jel' da :D

Ja sam vec odavno govorio,SDP-u i nije u interesu da dospije na vlast ,onu zvanicnu,na federalnom ili drzavnom nivou.

Oni vec imaju sasvim dovoljnu kolicinu i vlasti i pozicija koje su medjusobno rasporedili i ovlastenja i pogodnosti,na ovim nivoima vlasti na kojima su vec,a daleko su manje na udaru javnosti i sudova,tako da je "razumljivo" zasto su tako mlitava i skoro nepostojeca opozicija.
valterbranisarajevo

#113 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Prva u nizu tužbi Grada Sarajeva protiv Kantona Sarajevo

Sarajevo, 5.10.2009

Grad Sarajevo je danas Ustavnom sudu FBiH uručio zahtjev za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u vezi sa Zakonom o imovini Kantona Sarajevo, i pokrenuo postupak povrata svih nadležnosti Grada Sarajeva nad upravljanjem imovinom na teritoriju Grada. Naime, Kanton Sarajevo je Zakonom o imovini Kantona Sarajevo iz 1997. godine u potpunosti preuzeo imovinu Grada na području Kantona, kao i drugim područjima gdje je Grad posjedovao imovinu.

Ovaj potez predstavljao je kršenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, odredaba Ustava Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine kojima je propisano da je Sarajevo glavni grad, te Amandmana XXVI na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine kojim je propisano da se u Kantonu Sarajevo osniva Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave.

Statutom Grada, pored ostalog, uređeno je i pitanje prihoda i imovine Grada Sarajeva shodno ustavnim ovlaštenjima, ali ovo pitanje do sada, nažalost, nije riješeno. Grad Sarajevo je ovim zahtjevom Ustavnom sudu Federacije BiH predložio da nakon što provede propisani postupak utvrdi povredu prava na lokalnu samoupravu Grada Sarajeva od strane Kantona Sarajevo i naloži Kantonu Sarajevo povrat imovine Gradu.
U toku naredne sedmice Grad Sarajevo će podnijeti tužbu protiv Kantona Sarajevo u skladu sa Zakonom o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH i Zakonu o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva

:thumbup:
valterbranisarajevo

#115 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

.
Last edited by valterbranisarajevo on 07/10/2009 12:29, edited 1 time in total.
Control panel

#116 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by Control panel »

valterbranisarajevo wrote:Prva u nizu tužbi Grada Sarajeva protiv Kantona Sarajevo

Sarajevo, 5.10.2009

Grad Sarajevo je danas Ustavnom sudu FBiH uručio zahtjev za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u vezi sa Zakonom o imovini Kantona Sarajevo, i pokrenuo postupak povrata svih nadležnosti Grada Sarajeva nad upravljanjem imovinom na teritoriju Grada. Naime, Kanton Sarajevo je Zakonom o imovini Kantona Sarajevo iz 1997. godine u potpunosti preuzeo imovinu Grada na području Kantona, kao i drugim područjima gdje je Grad posjedovao imovinu.

Ovaj potez predstavljao je kršenje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, odredaba Ustava Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine kojima je propisano da je Sarajevo glavni grad, te Amandmana XXVI na Ustav Federacije Bosne i Hercegovine kojim je propisano da se u Kantonu Sarajevo osniva Grad Sarajevo kao jedinica lokalne samouprave.

Statutom Grada, pored ostalog, uređeno je i pitanje prihoda i imovine Grada Sarajeva shodno ustavnim ovlaštenjima, ali ovo pitanje do sada, nažalost, nije riješeno. Grad Sarajevo je ovim zahtjevom Ustavnom sudu Federacije BiH predložio da nakon što provede propisani postupak utvrdi povredu prava na lokalnu samoupravu Grada Sarajeva od strane Kantona Sarajevo i naloži Kantonu Sarajevo povrat imovine Gradu.
U toku naredne sedmice Grad Sarajevo će podnijeti tužbu protiv Kantona Sarajevo u skladu sa Zakonom o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji BiH i Zakonu o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Grada Sarajeva

jarane ima sad aktuelna tema koja skrece paznju sa svih vaznih pitanja trenutno u BiH. pa ni ovaj potez nece proci zapazeno.
Banksy

#117 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)

Post by Banksy »

valterbranisarajevo wrote:
Grad Sarajevo je danas Ustavnom sudu FBiH uručio zahtjev za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u vezi sa Zakonom o imovini Kantona Sarajevo, i pokrenuo postupak povrata svih nadležnosti Grada Sarajeva nad upravljanjem imovinom na teritoriju Grada.

Naime, Kanton Sarajevo je Zakonom o imovini Kantona Sarajevo iz 1997. godine u potpunosti preuzeo imovinu Grada na području Kantona, kao i drugim područjima gdje je Grad posjedovao imovinu.

SDP je 2000. držao i grad Sarajevo i kanton Sarajevo i Federaciju BiH.

Zašto tada nije pokrenuto ovo pitanje? Zar ga ne bi lakše riješili tada, kad su imali apsolutnu vlast?
Post Reply