vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
-
zijancer
#101 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
cudno je to da se u 2009 na kalendaru..pa jos u civilizovanom svijetu jel, postovanje moze zadobiti samo ovakvim mjerama.
eto to je za ibretit se
eto to je za ibretit se
-
zonbirile
#102 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
------------------------------------zijancer wrote:cudno je to da se u 2009 na kalendaru..pa jos u civilizovanom svijetu jel, postovanje moze zadobiti samo ovakvim mjerama.
eto to je za ibretit se
o čemu ti to,kakvo poštovanje,pa taj vehabija je veći idiot od prodavca.Dečko pred kišu je ,tukne septička.
- harač
#103 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Mislim da je naravoučenije iz svega ovoga:
1. Možeš nastaviti sa svojim dobacivanjem i slično, ali ne ženi nindži... normalne žene se neće buniti, a vehabije se neće čakijati
1. Možeš nastaviti sa svojim dobacivanjem i slično, ali ne ženi nindži... normalne žene se neće buniti, a vehabije se neće čakijati
-
zijancer
#104 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
zonzibrle, (primljeno k znanju
)mislim da u krupnijem mjerilu ne vaze isti zakoni kao u sitnom
zasto, to jos uvijek nije poznato.. izgubit cemo se u velikoj slici..a sad posmatramo detalj
zasto, to jos uvijek nije poznato.. izgubit cemo se u velikoj slici..a sad posmatramo detalj
-
Richard Peti
#105 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Nije ovdje niko zadobio postovanje.zijancer wrote:cudno je to da se u 2009 na kalendaru..pa jos u civilizovanom svijetu jel, postovanje moze zadobiti samo ovakvim mjerama.
eto to je za ibretit se
-
zijancer
#106 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
postovanje jest nezgodna rijec u ovom slucaju..ali u nedostatku bolje 
p.s. postovanje pravila pristojnosti..jel sad jasnije i to PRISILNO
ovo je sega jer upravo to je problem cijelo vrijeme.. kako navesti nekoga da bude pristojan
p.s. postovanje pravila pristojnosti..jel sad jasnije i to PRISILNO
ovo je sega jer upravo to je problem cijelo vrijeme.. kako navesti nekoga da bude pristojan
Last edited by zijancer on 29/08/2009 16:50, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#107 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
------------------------zijancer wrote:postovanje jest nezgodna rijec u ovom slucaju..ali u nedostatku bolje
hajde koncentriraj se ,šta hočeš da kažeš?
-
delightful
#108 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
hadzun i harac , ban
zonbirile, opomena pred ban - zbog vrijedjanja sagovornika.
zonbirile, opomena pred ban - zbog vrijedjanja sagovornika.
-
zijancer
#109 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
harač moze i jednostavnije
kada se umorim od bezobraznika svih vrsta..pa pozelim da ljudi budu pristojni prema meni..izaci cu na ulicu ili otici na pijacu sa nikabom

kada se umorim od bezobraznika svih vrsta..pa pozelim da ljudi budu pristojni prema meni..izaci cu na ulicu ili otici na pijacu sa nikabom
- harač
#110 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
ono što sam rekao je činjenica koja iz svega ovoga proizilazi. ja nikada u životu nisam ništa dobacio ženi, posebno ne uvrijedljivo (postoji li pristojno dobacivanje?), ali sad posebno ne bih dobacio ništa ženi sa niqabom. ljudi koji dobacuju takve stvari će nastaviti to i raditi, znajući kakvi su uobičajeni kodeksi ponašanja (i reagiranja), ali se sasvim sigurno neće više igrati sa ovima. ironično je to što bi se trebalo "pristojno" postupati i sa jednima i sa drugimazijancer wrote:harač moze i jednostavnije
kada se umorim od bezobraznika svih vrsta..pa pozelim da ljudi budu pristojni prema meni..izaci cu na ulicu ili otici na pijacu sa nikabom![]()
- sodom
#111 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
ko traži taj i dobije, što je morala pitat imal šta tvrđe
šala ko šala, ništa strašno.
Strašnija je pojava vehabija koje uzimaju pravdu u svoje ruke, kad mu je to tako zasmetalo što on drugi dan nije otišao po paradajz, a nju stacionirao kući...
Strašnija je pojava što vehabije naglas "kašlju" iz dna pluća kad vide rokere sa dugom kosom misleći da su to sve sotonisti i šta već ne.
Podržavam prodavača u svakom slučaju. Daj im tvrdo care
(kad već traže, ili kad se već ljute )
Strašnija je pojava vehabija koje uzimaju pravdu u svoje ruke, kad mu je to tako zasmetalo što on drugi dan nije otišao po paradajz, a nju stacionirao kući...
Strašnija je pojava što vehabije naglas "kašlju" iz dna pluća kad vide rokere sa dugom kosom misleći da su to sve sotonisti i šta već ne.
Podržavam prodavača u svakom slučaju. Daj im tvrdo care
Last edited by sodom on 29/08/2009 17:16, edited 1 time in total.
-
palestina
#112 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
@palestinaMaxwell2008 wrote:u modernom drustvu i civiliziranim zemljama JARANE cast i moral su nepoznanice.U MODERNOM DRUSTVU I CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA POSTOJI SAMO LICEMJERSTVO!
A sta postoji u onom koje bi bilo po tvom ukusu ???
po mom skromnom ukusu postuju se zene,djeca,stariji ama bas svi ljudi i njihova prava,bez obzira na religiju ,narodnost i boju.
- sodom
#113 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Jesi ti hadum majke ti?harač wrote:ono što sam rekao je činjenica koja iz svega ovoga proizilazi. ja nikada u životu nisam ništa dobacio ženi, posebno ne uvrijedljivo (postoji li pristojno dobacivanje?), ali sad posebno ne bih dobacio ništa ženi sa niqabom. ljudi koji dobacuju takve stvari će nastaviti to i raditi, znajući kakvi su uobičajeni kodeksi ponašanja (i reagiranja), ali se sasvim sigurno neće više igrati sa ovima. ironično je to što bi se trebalo "pristojno" postupati i sa jednima i sa drugimazijancer wrote:harač moze i jednostavnije
kada se umorim od bezobraznika svih vrsta..pa pozelim da ljudi budu pristojni prema meni..izaci cu na ulicu ili otici na pijacu sa nikabom![]()
-
palestina
#114 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
u modernom drustvu i civiliziranim zemljama JARANE cast i moral su nepoznanice.U MODERNOM DRUSTVU I CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA POSTOJI SAMO LICEMJERSTVO![/quote]andrija2007 wrote:ooo jarane, kada su civilizirane zemlje ukinule olakotne okolnosti za ubistva iz "časti".Problem je sa definicijom časti u modernom društvu.Zamisli i krvnu osvetu su iskorijenili,e sad vi koji ste intelektualno i senzibilno bliže ovim drugima,ne možete to da shvatite.Nema zemlje,opet moram reći civilizirane,koja zabranjuje ponašanje prodavca,ali rigorozno kažnjava koljača.Nije jasno.Pa biće,ili tebi,ili na žalost meni,ako vaši pogledi prevagnu.
Zar nije isto tako licemjerno to što je Afganistan najveći proizvođač opijuma na svijetu ( ima i procentualno veći
broj ovisnika od SAD-a) au isto vrijeme provodi strogi šerijat?[/quote]
nerazumijem poredjenje .afganistan nije moja avlija.nisam vehabija niti taliban samo sam covjek .
-
zijancer
#115 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
da ironicno
i interesantno.. jer ispada da cete i vi momci morati smisliti neki trik kojim ce se bezobraznike prisiliti da budu pristojni prema nama
stav o vehabijama: gomila dobrih i gomila losih stvari.. tragedija je u tome da sve dobre stvari koje furaju ne smiju biti primjenjene na vece mjerilo..tada bi postalE omca oko vrata
stav o vehabijama: gomila dobrih i gomila losih stvari.. tragedija je u tome da sve dobre stvari koje furaju ne smiju biti primjenjene na vece mjerilo..tada bi postalE omca oko vrata
-
HomeArt
#116 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Da ovdje ima imalo drzave i zakona ovome bi se stalo u kraj vrlo lahko, ovome sto je rezao uho nozem covjeku na sred pijace bi se trebalo suditi za pokusaj ubistva pa da odlezi jedno 20 godina. Ovako svakom kabadahiji moze naumpasti da dijeli pravdu kako hoce.
Sto se tice prodavaca, klasican primjer PAPKA i primitivca koji je zasluzio degenek.
Sto se tice prodavaca, klasican primjer PAPKA i primitivca koji je zasluzio degenek.
-
palestina
#117 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
da svi tako rade bio bi rahatluk na zemlji jer nebi bilo takvih slicnih niti gorih napada na moral i cast jedne zene a i ostalih ljudi.guras se u civilizirano evropsko drustvo a ni blizu toga nisi.I BOLJE STO NISI.VJERUJ MIkijameta wrote:Da svi tako rade bio bi divlji zapad ili bi kao Afghanci svi sjedili po svojim dolinama,zastekani iza debelih zidova,sa puskom u ruci cekali one sto 'brane cast'.palestina wrote:u cemu je problem.neka je kaznio idiota.zar da se dopusti da se tako prica s nasim sestrama,majkama,zenama?
zar da takav odgovor bude prihvacen kao NORMALA!samo kod maloumnih i onih koji nemaju casti ni morala.
SASVIM JE NORMALNO BRANITI CAST SVOJU I SVOJE PORODICE.bez obzira ko si i sta si.
da to svi rade puno bi manje bilo uvreda,pljacki,ubistava.
Mi smo sto je pojedincima neshvatljivo civilizirano evropsko drustvo i kroz drustvo i sisteme drustva(to kod Arapa ne postoji) branimo svaciju cast.
Izuzetno je pogresno sto neki trpaju klosare,alkoholicare,nasilnike,narkomane i vehabije u jedan kos. Alkoholicari i narkomani su bolesni ljudi,koji trebaju nasu paznju i pomoc. Klosari i nasilnici su devijantne osobe ali sa kojima nase drustvo sa lakocom izlazi na kraj i lako ih kontrolise.
Docim vehabije su pripadnici organizovane drustvene grupe,ekstremno agresivni,sa ciljem sticanja polozaja u drustvu i povecavanja svoje uloge u svom drustvu. Vehabije su najveca opasnost sa kojom se BiH susrece od Kulina Bana do danas.
Ako se protiv njihove organizirane kampanje nasilja i terora,ne pocnu provoditi preventivne mjere na drzavnom nivou,sviju ce nas glava itekako zaboliti od njih.
- pustopoljina
#118 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
mozda mu je ona trebala odvaliti samar ili onaj paradajz-pa u blentaru...a ovako bi joj covjek trebao u zatvor,ako ima zakona.
mislim da im je presjeo paradajz za sva vremena.
nek'su svi zivi i zdravi-uho se moze i zasiti (nadam se).
mislim da im je presjeo paradajz za sva vremena.
nek'su svi zivi i zdravi-uho se moze i zasiti (nadam se).
-
kijameta
#119 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Nisam bas shvatio poruku od @ zijancera. Vehabije su udarile na ovoga prodavca jer je star i nejak i nisko na drustvenoj ljestvici,da se radilo o nekome iole jacem,dooobroo bi on razmislili,prije nego sto bi poceli usi sjeci.Misevi su to veliki,kada se susretnu sa jacima onda su puni tolerancije i mirnog islama a ako nalete na nejake,onda im islam odjedanput postaje nasilan i militantan.zonbirile wrote:-----------------------------------------------------------------------------------------zijancer wrote:dzemmo tacno, ali posljedice ove vaspitne mjere ce biti takve..da ce se tesko vise ikada nekakaf saljivdzija usuditi da bude bezobrazan prema zeni sa nikabom
da se ovo desilo civilizovanomgrađaninu i njegovoj zeni..vjerovatno bi bio ismijan a stvari bi ostale iste
da se ovo desilo raznim civilizovanimgradanima cak 10ak puta.. opet stvari bi ostale iste
![]()
interesanti![]()
znači ovo je vaspitna mjera ipak vehabijska,jer je u pitanju žena sa nikabom.A što magup ne dođe sam,ili gdje biše kada po Srebrenici,dan nakon godišnjice srpska rulja urla.Pun mi je qurac tih junaka i njihove glorifikacije,a sve sam kreten do kretena.Medicinski je dokazano da neodoljiva volja i želja pripadnosti izopčenoj grupi,karakteriše člana grupe kao sociopata.
A ovo sto kaze @zonbirile ;kakva Srebrenica,kakvi bakraci,od 96 do danas nije bilo nijednog incidenta izmedzu vehabija i srpskih nacionalistadok je incidenata izmedzu vehabija i Bosnjaka bilo na hiljade.Oni sa srpskim nacionalistima zive u ljubavi i slogi a i glupo je ocekivati od vehabija da se obracunavaju sa srpskim nacionalistima jer vehabije nisu bosnjacki nacionalisti,oni su muslimani. Pravac vehabijskoga djelovanja je ostvarivanje vlasti i vladavine serijata na ovih 23 % a njih za Srebrenicu zaboli dupe.
-
kemo_lemo
#120 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
eh mahalaca i moralista...
Posto sam upucen u pricu i licno poznajem zrtvu,mogu samo da kazem trebao mu je i drugo osjeci...
A uopste nije rjec o vehabiji vec o obicnom covjeku koji je imao bradu uredno posisanu i sminkerski obucen.
a taj pohlepni ker kojem je bilo krivo sto zena nece da kupi truhao paradaiz uzeo je sebi z pravo da vrjedza pokrivenu zenu(BULU) i to prvi dan ramazana samo zato sto nece da kupi.
rjecima:pa ako ti je mehak uzmi mog hasima on ti je tvrd.
Bula onako sva izgubjena napravi pesest koraka i okrene se covjeku i rece: da znate gosp. da ste me pravo uvrjedili i vjerujte da cu vam ovo dobro naplatiti.
a prodavac seljak na to skoci i jos hoce da bije bulu.
istog tog dana dosla su dva covjeka da traze prodavaca al ga nisu nasli.
sutradan su ponovo dosli i nasli ga za stolom,jedan od ti ljudi skace ko nindza i pocinje da aperkatima i direktima siba ovog seljaka sve dok ga nije osamutio nakon toga uzima noz s stola i odsjece komplet uho a ovaj drugi je stao u gard i osiguravao podrucje dok brat nije zavrsio posle toga se igrase razlazai tako to bi....
P.S.licno da je moj brat tako postupio prema necijoj zeni ili sestri ili nedao BOG majci braco ja se nebi sekunde ljutio.
Posto sam upucen u pricu i licno poznajem zrtvu,mogu samo da kazem trebao mu je i drugo osjeci...
A uopste nije rjec o vehabiji vec o obicnom covjeku koji je imao bradu uredno posisanu i sminkerski obucen.
a taj pohlepni ker kojem je bilo krivo sto zena nece da kupi truhao paradaiz uzeo je sebi z pravo da vrjedza pokrivenu zenu(BULU) i to prvi dan ramazana samo zato sto nece da kupi.
rjecima:pa ako ti je mehak uzmi mog hasima on ti je tvrd.
Bula onako sva izgubjena napravi pesest koraka i okrene se covjeku i rece: da znate gosp. da ste me pravo uvrjedili i vjerujte da cu vam ovo dobro naplatiti.
a prodavac seljak na to skoci i jos hoce da bije bulu.
istog tog dana dosla su dva covjeka da traze prodavaca al ga nisu nasli.
sutradan su ponovo dosli i nasli ga za stolom,jedan od ti ljudi skace ko nindza i pocinje da aperkatima i direktima siba ovog seljaka sve dok ga nije osamutio nakon toga uzima noz s stola i odsjece komplet uho a ovaj drugi je stao u gard i osiguravao podrucje dok brat nije zavrsio posle toga se igrase razlazai tako to bi....
P.S.licno da je moj brat tako postupio prema necijoj zeni ili sestri ili nedao BOG majci braco ja se nebi sekunde ljutio.
-
zijancer
#121 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
kad smo vec u srebrenici..pitam se sta bi se dogodilo da je tamo od 92-95 bilo jedno...5000-6000 vehabija sa porodicama
i jos okrutnije
da li bi udijelili lekciju koju niko ne zeli cuti dvaput ?
ne zelim da saznam..dosta je bilo rata
EDIT : u tom kontextu.. bugari su je izgleda uspjeli dati
i jos okrutnije
da li bi udijelili lekciju koju niko ne zeli cuti dvaput ?
ne zelim da saznam..dosta je bilo rata
EDIT : u tom kontextu.. bugari su je izgleda uspjeli dati
- sodom
#122 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
sekte su čudo 
Desilo bi se isto, nenaoružani civili su bili u pitanju ! civili koji su bili pod zastitom UN-a, gdje zivis ti, majke ti?
... sutra će te iste nindže da tuku moju ili nečiju tuđu sestru jer se recimo drži sa momkom za ruke, ne do Bog ljubi na ulici ili slično... sjetimo se onih na darivi kosevu sto su tukli parove
Desilo bi se isto, nenaoružani civili su bili u pitanju ! civili koji su bili pod zastitom UN-a, gdje zivis ti, majke ti?
... sutra će te iste nindže da tuku moju ili nečiju tuđu sestru jer se recimo drži sa momkom za ruke, ne do Bog ljubi na ulici ili slično... sjetimo se onih na darivi kosevu sto su tukli parove
Last edited by sodom on 29/08/2009 17:48, edited 2 times in total.
-
delightful
#123 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
kemo_lemo, opomena pred ban.
-
Fozgen
#124 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Damn, cuj vehabija?
A sta je to vehabija? Kako neko nekoga svrsta u to vehabija? Zbog brade? Kratkih hlaca?
Znaci sada vijesti osim sto mogu pocinati sa Srbin, Hrvat ili Bosnjak izazvao tucu moze i sa vehabija odsjekao uho.
Nedavno je isto i za ono ubistvo u Mostaru bilo sa vehabijama. Dali se to njima nesto pokusava napakovati?
Meni sve vuce na to da ljude koji imaju brade i nose kratke hlace narod pocne otvoreno da ganja po ulici i lincuje.
Nije da ikog branim ima tih sa bradama da su stvarno da te Bog sacuva, ali ima i normalnih likova.
Cuj vehabija!
A sta je to vehabija? Kako neko nekoga svrsta u to vehabija? Zbog brade? Kratkih hlaca?
Znaci sada vijesti osim sto mogu pocinati sa Srbin, Hrvat ili Bosnjak izazvao tucu moze i sa vehabija odsjekao uho.
Nedavno je isto i za ono ubistvo u Mostaru bilo sa vehabijama. Dali se to njima nesto pokusava napakovati?
Meni sve vuce na to da ljude koji imaju brade i nose kratke hlace narod pocne otvoreno da ganja po ulici i lincuje.
Nije da ikog branim ima tih sa bradama da su stvarno da te Bog sacuva, ali ima i normalnih likova.
Cuj vehabija!
- strong69
#125 Re: vehabija čovjeku odsjekao uho ?!
Ma ne treba ovdje gledati na "vehabiju". Neka svako ispita "zvijer" u sebi.
Moj mladi brat tek izasao iz bolnice i onako malo oporavljen otisao na kos da sutne koju loptu. On sam bio i dodose neki likovi stariji 5-6 godina od njega (on tada imao 8-9 godina) uzese mu loptu i tom istom loptom ga napucase u glavu. Ja sam skocio sa zida visokog 2m, uhvatio tog debila za vrat i bukvalno htio da ga udavim. Nista nisam vidio. Nekako su me skinuli sa debila i onda sam shvatio a kasnije i bio sretan sto jesu jer bih ga ubio sigurno.
Nisam kavgadzija, nikad ne pocinjem prvi svadu i izbjegavam je. Ali kad sam vidio da mi to rade bratu koji je dobio tesku bitku za zivot izgubio sam kontrolu...
Moj mladi brat tek izasao iz bolnice i onako malo oporavljen otisao na kos da sutne koju loptu. On sam bio i dodose neki likovi stariji 5-6 godina od njega (on tada imao 8-9 godina) uzese mu loptu i tom istom loptom ga napucase u glavu. Ja sam skocio sa zida visokog 2m, uhvatio tog debila za vrat i bukvalno htio da ga udavim. Nista nisam vidio. Nekako su me skinuli sa debila i onda sam shvatio a kasnije i bio sretan sto jesu jer bih ga ubio sigurno.
Nisam kavgadzija, nikad ne pocinjem prvi svadu i izbjegavam je. Ali kad sam vidio da mi to rade bratu koji je dobio tesku bitku za zivot izgubio sam kontrolu...