Od mene nece dobiti glas, ako dodje do toga... Vidjecemo...VjecitiStudent wrote:Otvorilo im je oci i zato vec sljedeci dogovor ide sa pozicijom tj. sa SBiH.nosara wrote:![]()
Ne znam sta stoji u statutu i programu SDP-a, ali meni je neprihvatljivo, kao glasacu, da SDP okuplja bilo kakvu "opoziciju" oko sebe... Taj slucaj smo vec imali, alijansa je neslavno propala, a jedino je SDP prepoznat kao odgovoran...
Ova smijurija sa benignom NS je jos jedan primjer koji treba ljudima u stranci da otvori oci... Nadam se da hoce...![]()
To je moj licni stav...
Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
- nosara
#101 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
- harač
#102 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP ko životinja koja nikako da krepa... inače, naprijed liberali

- ultima_palabra
#103 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
To bi bilo političko samoubistvo, i pad na 2-3% glasova na nivou Federacije...VjecitiStudent wrote:Otvorilo im je oci i zato vec sljedeci dogovor ide sa pozicijom tj. sa SBiH.
- nosara
#104 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ali samo sa Rasimom na celu...harač wrote:SDP ko životinja koja nikako da krepa... inače, naprijed liberali![]()
-
Ne pada mi na pamet
#105 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
Ako pogledamo stavove vrha stranke (Zlatko) i dna (forumasi), dobijamo utisak da je to jedna grupa poput Vehabija koja se zali kako je sistem los i kako su samo oni u pravu a usput zive od tudjih para (kirije ili donacije sa istoka), dakle lezihljebovici. A ko bi takve ljude zelio da vladaju?
Moje licno misljenje je da ovih par jakih ljudi (Komsic, Imamovic, Beslagic, Bogicevic) predje u bilo koju drugu stranku, SDP ne bi osvojio 5% ni u Tuzli a kamoli gdje drugo. Ponavljam, ko bi glasao za bezlicne poltrone Masica, onog rumenka i Lagumdziju? Ne bi ni familija im.
Ako pogledamo stavove vrha stranke (Zlatko) i dna (forumasi), dobijamo utisak da je to jedna grupa poput Vehabija koja se zali kako je sistem los i kako su samo oni u pravu a usput zive od tudjih para (kirije ili donacije sa istoka), dakle lezihljebovici. A ko bi takve ljude zelio da vladaju?
Moje licno misljenje je da ovih par jakih ljudi (Komsic, Imamovic, Beslagic, Bogicevic) predje u bilo koju drugu stranku, SDP ne bi osvojio 5% ni u Tuzli a kamoli gdje drugo. Ponavljam, ko bi glasao za bezlicne poltrone Masica, onog rumenka i Lagumdziju? Ne bi ni familija im.
- nosara
#106 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Koga boli *ita sta ti mislis...?Ne pada mi na pamet wrote:SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
- vee-jay
#107 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
kao prvo nije bila koalicijafixer wrote: Dobro, znas li ti citat? Napises post u kome skrivenu poruku upakujes u, kao objektivni celofan, a onda na kraju pokazes da ne baratas ni onim opcepoznatim cinjenicama. Nasa stranka je istjerana iz koalicije, nije sama istupila.
ne, mislim ozbiljno, sasvim ozbiljno -> NS jeste sama sebe izbacila iz partnerstva. toliko o cinjenicama.
i nemam nikakav objektivni celofan, ja sam clan BL SDPa, premda ne aktivni
-
Area_51
#108 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Mislim da ovdje ne treba biti previse euforican. Evidentno je i to iz aviona da ljudi iz NS imaju licni problem sa SDP-om, vrlo vjerovatno jer se radi o kadrovima koji nisu uspjeli, dok su bili u SDP, ostvariti vlastite ambicije, tipa onog Fadila Sere, Bojana Bajica, Dine Mustafica i drugih. To je cinjenica. S druge strane, meni kao Bosnjaku, jako smeta u SDP-u sto su sve vise Bosnjacka stranka, a sve manje multinacionalna, sto je po meni sustinsko pitanje. Kad se govori o Bosnjackim liderima, kazu svi, ama bas svi Tihic, Lagumdzija i Silajdzic. Nije se nikad Lagumdzija ogradio od toga. Ko su njihovi kadrovi, najvecom vecinom sve Bosnjaci.
E sad ovo oko teme. NS ima jako komotan polozaj jer, a pratio sam jako prije izbora, nema ama bas nikakav napisan program. Ovo sto neko govori da se ode procitati na internet stranici je skup deklaracija tipa za bolje Sarajevo, manje kriminala, manje korupcije. Gdje je tamo ili bilo gdje konkretan program aktivnosti, nosioci posla, termini. Ako nista vidio sam da je SDP imao brosuru za izbore sa, pored uobicajenih parola, mnogo konkretnih stvari. Meni se svidjelo davanje po 50KM najugrozenijim penzionerima u Opcini Centar za hljeb mlijeko.
Kad bi neko, a vole to razni CCI radit, probao napraviti analizu sta je NS obecala a sta uradila, nemas se za sta uhvatit, jer nisu obecali nista konkretno osim par parola, koje svi govore. Pa i SDA obecava manje kriminala.
Pita neko sta to nije NS podrzala, pa kao fol sto je pukao film SDP-u. Iz novina sam mogao procitati da nisu podrzali usvajanje budzeta u vise opcina, cak je u Avazu izasla zajednicka slika dva predsjednika kluba vijecnika SDA i NS, koji obrazlazu sto su bili protiv nekog budzeta. SDA napada sve zivo, a NS kuka kako nisu dobili 500.000 za adaptaciju kino Tesla u privatan projekat Dine Mustafica i Pedze Kojovica. Manja komparacija, Grad Sarajevo preuzima NTV99 za cca 370.000KM a ne dva miliona, a NS izdejstvovala vec 500.000KM za neko privatno kino. To kao biva znaci, televizija nije, ali privatno kino jeste interes gradjana. Ma dajte.
Nisu podrzali inicijativu da se u Novom Gradu zapocne jako vazna aktivnost za ulazak u evropske predpristupne fondove, sto je po meni krucijalno da jedna jedinica lokalne samouprave napokon nesto odradi evropskim novcima. Zasto nisu podrzali, kaze mi jedan iz NS, pa da SDP ne bi slucajno neke poene prikupio, a vidno da Fadil Sero, poznati direktor Grozda, ne da ulazak u njegov dio kolaca. Ispade da smo taoci frustracija pojedinaca iz NS:
Pita ovdje neko, sto se pozivaju neki ljudi iz NS da napuste neke funkcije. Znate li ljudi da ima oko 20 istaknutih clanova NS, koji su preko noci na zahtjev NS prilikom sklapanja partnerskih odnosa sa SDP, postali razni savjetnici na 2.000KM plate, pocev od Pedje Kojovica pa nadalje. Uhljebili se ljudi. Ocito nije rijec da puste mjesta gdje su na izborima zabrani, nego sva savjetnicka mjesta, mjesto dogradonacelnika koje su dobili na vlastiti zahtjev, mjesto dopredsjedavajuce Gradskog vijeca, opet na njihov zahtjev. Ako nisi vise parnter, pusti ta mjesta i vrati pare. Pa jel tako.
A onda zarko zelim da vidim koje ce nove smotane, stare i istrosene kadrove SDP staviti na ta mjesta. Ono sto veoma zamjeram SDP-u je katastrofalna kadrovska politika uhljebljavanja staraca i penzionera. Ima li neko tamo mlad, da zna jezik da predstavlja Grad i bude dogradonacelnik ili savjetnik. Evo ode i Neno Markovic, sto SDP ne stavi neka dva mlada lava ili lavice da pomognu istrosenom Aliji Behmenu, pa da to ne lici na nesto.
E sad ovo oko teme. NS ima jako komotan polozaj jer, a pratio sam jako prije izbora, nema ama bas nikakav napisan program. Ovo sto neko govori da se ode procitati na internet stranici je skup deklaracija tipa za bolje Sarajevo, manje kriminala, manje korupcije. Gdje je tamo ili bilo gdje konkretan program aktivnosti, nosioci posla, termini. Ako nista vidio sam da je SDP imao brosuru za izbore sa, pored uobicajenih parola, mnogo konkretnih stvari. Meni se svidjelo davanje po 50KM najugrozenijim penzionerima u Opcini Centar za hljeb mlijeko.
Kad bi neko, a vole to razni CCI radit, probao napraviti analizu sta je NS obecala a sta uradila, nemas se za sta uhvatit, jer nisu obecali nista konkretno osim par parola, koje svi govore. Pa i SDA obecava manje kriminala.
Pita neko sta to nije NS podrzala, pa kao fol sto je pukao film SDP-u. Iz novina sam mogao procitati da nisu podrzali usvajanje budzeta u vise opcina, cak je u Avazu izasla zajednicka slika dva predsjednika kluba vijecnika SDA i NS, koji obrazlazu sto su bili protiv nekog budzeta. SDA napada sve zivo, a NS kuka kako nisu dobili 500.000 za adaptaciju kino Tesla u privatan projekat Dine Mustafica i Pedze Kojovica. Manja komparacija, Grad Sarajevo preuzima NTV99 za cca 370.000KM a ne dva miliona, a NS izdejstvovala vec 500.000KM za neko privatno kino. To kao biva znaci, televizija nije, ali privatno kino jeste interes gradjana. Ma dajte.
Nisu podrzali inicijativu da se u Novom Gradu zapocne jako vazna aktivnost za ulazak u evropske predpristupne fondove, sto je po meni krucijalno da jedna jedinica lokalne samouprave napokon nesto odradi evropskim novcima. Zasto nisu podrzali, kaze mi jedan iz NS, pa da SDP ne bi slucajno neke poene prikupio, a vidno da Fadil Sero, poznati direktor Grozda, ne da ulazak u njegov dio kolaca. Ispade da smo taoci frustracija pojedinaca iz NS:
Pita ovdje neko, sto se pozivaju neki ljudi iz NS da napuste neke funkcije. Znate li ljudi da ima oko 20 istaknutih clanova NS, koji su preko noci na zahtjev NS prilikom sklapanja partnerskih odnosa sa SDP, postali razni savjetnici na 2.000KM plate, pocev od Pedje Kojovica pa nadalje. Uhljebili se ljudi. Ocito nije rijec da puste mjesta gdje su na izborima zabrani, nego sva savjetnicka mjesta, mjesto dogradonacelnika koje su dobili na vlastiti zahtjev, mjesto dopredsjedavajuce Gradskog vijeca, opet na njihov zahtjev. Ako nisi vise parnter, pusti ta mjesta i vrati pare. Pa jel tako.
A onda zarko zelim da vidim koje ce nove smotane, stare i istrosene kadrove SDP staviti na ta mjesta. Ono sto veoma zamjeram SDP-u je katastrofalna kadrovska politika uhljebljavanja staraca i penzionera. Ima li neko tamo mlad, da zna jezik da predstavlja Grad i bude dogradonacelnik ili savjetnik. Evo ode i Neno Markovic, sto SDP ne stavi neka dva mlada lava ili lavice da pomognu istrosenom Aliji Behmenu, pa da to ne lici na nesto.
Last edited by Area_51 on 28/08/2009 14:41, edited 1 time in total.
-
Klodovik
#109 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Čovjek kad ovo čita, izgubi svaku volju da uopće i pomisli da ode glasati kad dođu izbori.
-
Ne pada mi na pamet
#110 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Hvala sto potvrdjujes napisano. Nadam se da administracija foruma nije u Forumu Mladih jadova.nosara wrote:Koga boli *ita sta ti mislis...?Ne pada mi na pamet wrote:SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
-
F C S
#111 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
U potpunosti se slazem, svaka ti je na mjestu.Ne pada mi na pamet wrote:SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
- nosara
#112 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ne pada mi na pamet wrote:Hvala sto potvrdjujes napisano. Nadam se da administracija foruma nije u Forumu Mladih jadova.nosara wrote:Koga boli *ita sta ti mislis...?Ne pada mi na pamet wrote:SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
- Liberalism
#113 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Svadjajte se vi svadjate
Mozda ne bi bilo lose dok molite da SDP propadne da usput molite da Dragan Kalinic uskrsne
e bosno, bosno, uvijek su u tebi najgluplji ljudi zivjeli
Mozda ne bi bilo lose dok molite da SDP propadne da usput molite da Dragan Kalinic uskrsne
- nosara
#114 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Takvi glasaci SDP-u apriori ne trebaju... Slobodno nastavite po starom...F C S wrote:U potpunosti se slazem, svaka ti je na mjestu.Ne pada mi na pamet wrote:SDP pitomci su prevazisli SDA pitomce...u kolicini gluposti koji prosipaju, opravdanjima za nerad, demagogijom i pogresnim potezima i izjavama.
- nosara
#115 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
kalinicu su se braca iz sda najvise obradovala...Liberalism wrote:Svadjajte se vi svadjate
-
VjecitiStudent
#116 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Area, izvini sto ti ovo moram napisati, ali ovo gore je hrpa gluposti.Area_51 wrote: ...
...
Pa EU je svo vrijeme jedan od glavnih donatora za sve nase nivoe vlasti i njihove projekte, ukljucujuci naravno i opstine.
Korisno je znati da umjesto EU, Fadil Sero i Grozd odlucuju ko ce dobiti pare za koji projekat
Bilo bi lijepo ako bi ostatak posta, potkrijepio i konkretnim linkovima, na budzete, vijesti, saopcenja i slicno ...
-
Ne pada mi na pamet
#117 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Eno zove te Marin Ivanisevic neku kiriju da podijelite. Al moras prvo malo lizati da bi dobio sadake.nosara wrote: Koga boli *ita sta ti mislis...?
On topic, jesu li to ljudi za koje glasaju SDP-ovci? http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=17
Majko mila!
- nosara
#118 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije /SDA/ Šemsudin Mehmedović rekao je da je visoki predstavnik napravio dobar potez, zbog toga što političkoj sceni nedostaje ozbiljnih političara, a Kalinić je jedan takav političar.
"Jedini minus je taj što je bio u paketu sa ostalim SDS-ovim kadrovima i smatram da će politička scena biti obogaćena kada je riječ o političkom radu u BiH", dodao je Mehmedović.
Kad ce svecani docek, sa muzikom...?
-
nigdje.nikog
#119 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Nas Stranka samo dokazuje ono sto vec znamo - nijedna stranka nije, i pored naoko veoma pozitivnih programa i stavova, nije uspjela biti ono za sto sebe smatra.
Za SDP necu trositi rijeci, to je eminent5no autokratska i dominantno bosnjacka stranka. po njenoj realnoj snazi i uticaju isto ko da je nema.
Nasa stranka je trebala da zauzme taj prostor koji SDP nije uspio, pa onda kad su vidjeli koliko se oboje beznacajni, onda se malo ko svalerisali, pa pukla tikva, pa sad prljav ves...jadno.
Ali definitivno stoji cinjenica da se NS nije nicemu naucila od pogresaka SDP-a. Dopustila je sebi da je izmanipulisu pojedinci poput Pecanina, pa smo zato dobili ovu tragikomicnu situaciju da NS brani ovaj kriminal oko energetike, za sto Pecanin uzeo pare.
Nije ovo uticaj onog sranja sto se zove avaz, vec notorna cinjenica.
I inace nasa je jedina nada u ovom medjumafijskom obracunu. Sreca pa je Avaz raskrinkao energetski kriminal SBIH, sreca da je SBiH uzvratila po Dzaferovicu iz ovog slucaja se otkriva stara kriminalna ljubavna veza izmedju SDA i HDZ (preko razvojne banke), na to ce se nadovezati jos nesta itd.
Ali sreca njihova, Dodik ce ponovo zaprijetiti otcepljenjem, taman pred izbore!
Za SDP necu trositi rijeci, to je eminent5no autokratska i dominantno bosnjacka stranka. po njenoj realnoj snazi i uticaju isto ko da je nema.
Nasa stranka je trebala da zauzme taj prostor koji SDP nije uspio, pa onda kad su vidjeli koliko se oboje beznacajni, onda se malo ko svalerisali, pa pukla tikva, pa sad prljav ves...jadno.
Ali definitivno stoji cinjenica da se NS nije nicemu naucila od pogresaka SDP-a. Dopustila je sebi da je izmanipulisu pojedinci poput Pecanina, pa smo zato dobili ovu tragikomicnu situaciju da NS brani ovaj kriminal oko energetike, za sto Pecanin uzeo pare.
I inace nasa je jedina nada u ovom medjumafijskom obracunu. Sreca pa je Avaz raskrinkao energetski kriminal SBIH, sreca da je SBiH uzvratila po Dzaferovicu iz ovog slucaja se otkriva stara kriminalna ljubavna veza izmedju SDA i HDZ (preko razvojne banke), na to ce se nadovezati jos nesta itd.
-
VjecitiStudent
#120 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Slazem se, minus ko kuća za NS.nigdje.nikog wrote:Nas Stranka samo dokazuje ono sto vec znamo - nijedna stranka nije, i pored naoko veoma pozitivnih programa i stavova, nije uspjela biti ono za sto sebe smatra.
- bihpatriot
#121 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Ja sam ocekivao od osnivanja Nase Stranke puno, ali kada sam na predizbornom vidio koje "pubertetlije" su im alfa-i-omega, lijepo sam sebi-u-sebi rekao "heh konju...".
Sve je to lijepo, "cvijece na sve strane, ljubav, umjetnost", ali nema puno haira od umjetnosti...
S druge strane, SDP, mislim da su odletili nebu-pod-oblake i izgubili vezu sa ground-zero, "s obicnim svijetom/narodom", ali i pored toga mogao bih zazmiriti na jedno oko na tu njihovu manu i vidjeti da imaju koliko-toliko par kvalitetnih ljudi u vrhu stranke...
Dakle, SDP, u iscekivanju neceg boljeg (a to ce biti kada se, glavom-i-bradom, d mi
ukljucim/o u najperspektivniju bosansku stranku). 
Sve je to lijepo, "cvijece na sve strane, ljubav, umjetnost", ali nema puno haira od umjetnosti...
S druge strane, SDP, mislim da su odletili nebu-pod-oblake i izgubili vezu sa ground-zero, "s obicnim svijetom/narodom", ali i pored toga mogao bih zazmiriti na jedno oko na tu njihovu manu i vidjeti da imaju koliko-toliko par kvalitetnih ljudi u vrhu stranke...
Dakle, SDP, u iscekivanju neceg boljeg (a to ce biti kada se, glavom-i-bradom, d mi
- ultima_palabra
#122 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Jest to sve dobro, ali šta ćemo ako nema čistih? Opet će biti "nema se za koga glasati?"nigdje.nikog wrote:Nije ovo uticaj onog sranja sto se zove avaz, vec notorna cinjenica.
-
nigdje.nikog
#123 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
U pravu si, ovdje se stvarno nema za koga glasati.
Ali nije izlaz ni u neglasanju.
Ja sam na ovim zadnjim (opcinskim) izborima glasao samo za pojedince. Bilo ih je iz svih stranaka.
Ali stvarno mislim da treba nesta mjenjati u izbornom zakonu. Ja cu predloziti jednu blesavu ideju - da se i glasovi onih koji ne glasaju na neki nacin tretiraju.
Ima tu vise modela, ali meni je najblizi ovaj - glasovi onih koji nisu izasli (ajde da kazemo ne svi, vec, recimo 70%) tretiraju se kao glasanje za jednu, unaprijed poznatu politicku opciju.
Ja bih rekao ovako, onaj kome nevalja nijedna od ponudjenih opcija, svojim neglasanjem se, de facto, zalaze za....NOVI USTAVNI KONCEPT !
Ako ta skupina "pobijedi", ima da se organizuje DEJTON II, ali uz izuzece svih ovih sto su "izgubili" !
Ko je za ovakvu opciju?
Ali nije izlaz ni u neglasanju.
Ja sam na ovim zadnjim (opcinskim) izborima glasao samo za pojedince. Bilo ih je iz svih stranaka.
Ali stvarno mislim da treba nesta mjenjati u izbornom zakonu. Ja cu predloziti jednu blesavu ideju - da se i glasovi onih koji ne glasaju na neki nacin tretiraju.
Ima tu vise modela, ali meni je najblizi ovaj - glasovi onih koji nisu izasli (ajde da kazemo ne svi, vec, recimo 70%) tretiraju se kao glasanje za jednu, unaprijed poznatu politicku opciju.
Ja bih rekao ovako, onaj kome nevalja nijedna od ponudjenih opcija, svojim neglasanjem se, de facto, zalaze za....NOVI USTAVNI KONCEPT !
Ako ta skupina "pobijedi", ima da se organizuje DEJTON II, ali uz izuzece svih ovih sto su "izgubili" !
Ko je za ovakvu opciju?
- black
#124 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
Naša stranka uzvraća udarac
"SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima"
Nakon što je prekinuta politička saradnja Naše stranke i SDP-a na lokalnom nivou, uslijedila su međusobna optuživanja i opravdavanja zašto je spomenuto partnerstvo prekinuto.
Naša stranka optužila je SDP da prikriva saradnju s nacionalistima, te da potcjenjuje običnog čovjeka i izbjegava odgovornost prema građanima Sarajeva, transparentnost u donošenju odluka i drugo.
"Naša stranka upozorava javnost i građane da SDP po ko zna koji put lažno optužuje Našu stranku, ovaj put tvrdeći kako tobože 'sami ostaju u borbi protiv uvođenja vjeronauke u obdaništa'. Nije tačno da Naša stranke nije reagirala i da ne reagira na takve i slične političke i društvene pojave", stoji u saopštenju.
Ova stranka ističe da SDP "ima većinu u Gradskom vijeću zahvaljujući glasovima vijećnika Naše stranke u Starom i Novom Gradu".
"Iako je Naša stranka tokom izbornog procesa u 2008. umakla 'ispod noža' SDP-ove kampanje u Sarajevu, ipak je podržala SDP bez ikakvih uslovljavanja, vjerujući da se time okrupnjava zajednički front u borbi protiv nacionalista", naveli su te objasnili kako su preispitivanjem partnerstva u SDP-u nastojali da prikriju svoje političko partnerstvo u Unskom-sanskom i Bosansko-podrinjskom kantonu upravo sa onima koje optužuje za nacionalizam.
sa-x
-
shalaedin
#125 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke
" nema puno haira od umjetnosti!"bihpatriot wrote:Ja sam ocekivao od osnivanja Nase Stranke puno, ali kada sam na predizbornom vidio koje "pubertetlije" su im alfa-i-omega, lijepo sam sebi-u-sebi rekao "heh konju...".
Dakle, SDP, u iscekivanju neceg boljeg (a to ce biti kada se, glavom-i-bradom, d miukljucim/o u najperspektivniju bosansku stranku).
To je sramota reći. U Bosni samo umjetnici i dižu glas kako treba protiv ovoga beznađa. Samo sto nas neuki narod ne cijeni umjetnost. Dzaba sto Josip Pejakovic podera grlo u emisiji "u ime naroda", dzaba sto u narodnom pozoristu igra predstava koja kritikuje rukovodstvo ove drzave, dzaba Dubioza pjeva "Dosta", dzaba je dijelovanje umjetnika kada to niko ne vidi. Niko ne vidi i nerazumije njihove perfomanse zato sto ne zeli da vidi ili se pravi glup da nerazumije sta oni zele daispolje svojim perfomansama.
Da umjetnika nije o Sarajevu bi se culo od rata do rata ili zbog neke ljudske gluposti. Ne valja nista sto umjetnici rade pa ni to sto su se latili politike. Umjetnici su se davno ujedinili u BIH-a, ali drzava nije. Davno su umjetnici obnovili sve one pokidane veze. Davno su umjetnici napravili mnoge lijepe stvari za ovu drzavu i da nije njih mi bi bili zasjenjeni uvijek.
Na najbolji način je predsjednik te male stranke Danis Tanović Bosnu iznjeo vani, okitivši je Oskarom. Mahom taj Oskar je zlo za nas, kao što su i svi događaji koji su izvikani u Bosni i regionu a proizvod su naših umjetnika.
Nevalja ni MESS, ni SFF, ni Sarajevo-Jazz festival, ni neki drugi festivali, izlozbe i radovi...Nista ne valja sto su ti ljudi stvorili svojim znanjem, trudom i vjecitim optimizmom. Sve to treba dokinuti, pa i politiku svih ovih umjetnika koja je puno zdravija od politike sadasnjih vlastodrzaca i mnogo je vise uznesena zdravim idealima i optimizmom samih politicare te male stranke. Mislim da oni dokazano znaju sta rade, drugi sigurno ne znaju to...
Evo pa malo nauci o umjetnosti i sta je ona i shvatices mozda sto je bolje imati politicare u politici nego sadasnje kriminogene politicare (cast izuzetcima):
http://bs.wikipedia.org/wiki/Umjetnost
Last edited by shalaedin on 28/08/2009 15:58, edited 1 time in total.