Karte za utakmicu BiH - Turska!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cikular

#101 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by cikular »

karanana wrote:1. jebo ti takvu reprezentaciju i kvalitet gdje ja gledam jeli mi neki stadion peh ili nije. ako valjas - valjas. ko da je bitno koji je grad ili stadion. a uostalom sta onda bi sa tom sretnom zenicom protiv grka i madjara. ne kupujem ovu pricu o poehu ili ne pehu. sto onda ne dovedu neku carobnicu kleopatru ili dzemilu da otkloni peh?

2. vidi jada stu su navalili ko da njima neko placa da uzmu karte. a da se traze neki radnici, reda ne bi ni postojalo.

Znamo svi da se igra u Zenici zato sto gradskoj raji ne mogu "prodavati" sva svoja sranja.
Onako provincijalcu, daj sta das.
Ove price o sreci su za malu djecu i provincijalce.
veliki_ah

#102 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by veliki_ah »

:D

A protiv Irana pun stadion provincijalaca, al naravno nisu to sarajlije, to su oni sa strane i dijaspora. Medjutim, u zenici dolaze samo provincijalci, jer ih u sarajevu ne mogu navuci :-D :-D :-D Samo 20.000 :-D
diler

#103 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by diler »

veliki_ah wrote::D

A protiv Irana pun stadion provincijalaca, al naravno nisu to sarajlije, to su oni sa strane i dijaspora. Medjutim, u zenici dolaze samo provincijalci, jer ih u sarajevu ne mogu navuci :-D :-D :-D Samo 20.000 :-D

Utakmica protiv irana je bila najveci skup malogradjanstva koji ja pamtim. :wink: Dok su lopovi u savezu i tudjmanovac na klupi u sarajevo nek ne dolaze.
Ivo Lola

#104 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Ivo Lola »

pa samo malogradjanin i maloumnik moze dati 40 KM za kartu a zna da ce te pare direktno u dzep nekom lopovu
nek je hljeba i igara, jebo principe
SAAdnan

#105 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by SAAdnan »

Ivo Lola wrote:pa samo malogradjanin i maloumnik moze dati 40 KM za kartu a zna da ce te pare direktno u dzep nekom lopovu
To maloumnik ostavi za sebe, jer 20-tak hiljad ljudi nazivati maloumnicima....
cikular

#106 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by cikular »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pa što onda govoriš da ćeš u provinciju na tekmu
Odgovorio sam na to pitanje.
Evo.

cikular wrote: Ma jos se premisljam.
Zenicani nisu prijateljski raspolozeni, ali osjetio sam da Bosna ne moze bez mene i da sam potreban domovini.

Bosna je vrh!

Bosna je vrh!
Cafe Camargue

#107 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Cafe Camargue »

hrasno38 wrote:Utakmica nije na Kosevu iz prostog razloga sto je taj stadion za nasu reprezentaciju jednostavno peh!!!! A kao drugo apsolutno ne moze dati onaj ambijent i psiholosku prednost koji moze dati Zenica. Vjeruj mi da bih ja bio presretan da se igra u Sarajevu ali ako se vec dobija u Zenici onda neka to bude Zenica do daljnjeg.
Ja jesam navijac BiH i naravno volim svoju zemlju ali nisam taka vrsta tifoza da bih se spremio i isao u Zenicu na utakmicu. Mene je to davno proslo. Ima vise nego dovoljno mlade raje koja na tom stadionu mogu da poderu grla i dlanove i da budu od vece koristi od mene. Lijepo sam ti napisao cijene karata za utakmicu Srbija-Francuska a mrsko mi je traziti cijene karata u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori ali sigurno manje nisu.
I sta si se ti nakanto na dijasporce. Da nema tih dijasporaca ko bi onako pratio nasu reprezentaciju na gostovanjima??? I sto te pogadja sto ljudi imaju para. Ne kradu ih vec zaradjuju postenim radom u postenim i organizovanim drzavama. Da nam drzavu ne vode raznorazni Dodici, Silajdzici, Brankovici i ti bi vozao Audia i bio pun para.
Kada su ti dijasporci ili ti BH Fanaticosi htjeli da ruse savez koliko se odazvalo navijaca iz BiH??? Pa jedva se 1000 ljudi skupilo ispred saveza. Prvo pocistimo svoje dvoriste mi koji zivimo ovdje pa onda moezmo pricati nesto dijaspori. Pa dobro kurce se, pa neka se kurce kad imaju sa cime. Ne kurce se ni tvojim ni mojim parama nego svojim.
A sto se tice svercera pa molim lijepo zar nasa drzava nema policiju. Neka ih traze oko stadiona i oduzimaju karte pa neka ih djele raji po ulici. Pa nece savez ganjati svercere.
Nekako sam do sada stekao utisak da si ti ozbiljniji i da ti se ne može desiti da napišeš nešto ovako. Ta priča o "nesretnom stadionu" je toliko primitivna, toliko jadna, da me tjera da na trenutak poželim poraz reprezentaciji. Na trenutak! Reprenzentacija ne smije da bude privilegija samo jednog grada i jednog stadiona, kamo sreće da imamo više od dva zadovoljavajuća stadiona. Kamo sreće da može igrati i u Mostaru, i u Tuzli, i u Bihaću... pa da zeničani ne misle da mi je stalo da reprezentacija igra na Koševu. Čak šta više, utakmice reprezentacije su postale takav vašar da više nalikuju ambijentu koride, i ko bi normalan mogao žaliti za nečim takvim?
karanana

#108 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by karanana »

o tome i ja pricam, kakav peh? sta peh? pa turke smo prosli put dobili na kosevu. zar nisu specijalna magija i mit o nepobjedivosti zenice nestali debaklom protiv madjara i grka prije par godina.
apsolutna glupost i praznovjerje koje ne prilici reprezentaciji koja se bori za svjetsko prvenstvo. ti momci su profesionalci, i da i u banjaluci igraju ne bi trebali da budu pod negativnim "magijama" stadiona i entiteta.
Edin H.

#109 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Edin H. »

Meni uopste nije jasno sta je sa pojedincima i sta je vama cilj?
Da li da se plasiramo ili da se napune budzelari pojedincima iz Saveza?

U biti treba pozdraviti odluku da se igra u Zenici i da oni moroni iz Saveza nisu podlegli kratkorocnom finansijskom i skontali da postoji dugorocniji interes ukoliko se plasiramo.

Kosevo stadion nije fudbalski stadion, vec soc-realisticki, satro visefunkcionalni sportski objekat sa atletskom stazom oko igralista. Da je novaca i volje trebalo bi ga cim prije srusiti i napraviti novi stadion reprezentaciji i u tom slucaju utakmice bi se trebale igrale u Sarajevu. Slabo je akustican i jednostavno gubi se prednost domaceg terena. Vi biste sada riskirali ovako vaznu utakmicu da se igra na stadionu na kojem su sve vazne utakmice izgubljene jednim djelom i zbog gore navedenoga :x

Koliko god neki misle drugacije mi smo mala i nezrela fudbalska nacija bez tradicije i samopouzdanja i moramo koristiti sve moguce finese (ukljucujuci bakljadu u Belgiji) ako mislimo da se plasiramo.

Turke smo na Kosevu dobili uz nevidjenu srecu i kada nam ta utakmica nije ni blizu bila vazna kao ova.
Ivo Lola

#110 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Ivo Lola »

SAAdnan wrote:
Ivo Lola wrote:pa samo malogradjanin i maloumnik moze dati 40 KM za kartu a zna da ce te pare direktno u dzep nekom lopovu
To maloumnik ostavi za sebe, jer 20-tak hiljad ljudi nazivati maloumnicima....
eee da ih je bogdom 20-ak hiljada i 100 hiljada bi kupilo karte kad bi ih bilo
Lekler

#111 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Lekler »

A svi fol protiv saveza :lol:
dolina-cupova

#112 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by dolina-cupova »

Lekler wrote:A svi fol protiv saveza :lol:
Kome ti to?
Lekler

#113 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Lekler »

dolina-cupova wrote:
Kome ti to?
Svima koji su kupili kartu :!: :run:
dolina-cupova

#114 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by dolina-cupova »

Lekler wrote:
dolina-cupova wrote:
Kome ti to?
Cujem prica se da ce nam Turci guzove razzvalit! :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#115 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by -LIBERO- »

Pored mafije iz saveza koja ce uzeti dobranooo love za ovu utakmicu sa Turcima,oni koji ce isto tako pravoo hajrovati su ovi prepodavci.
A barem pola ovih prepodavaca na ulicama rade za ove glavesine iz saveza,jer kako drugacije protumaciti debilnog i krezavok lika koji ima u ruci 50-100 karata i talise ih za duplu cijenu na ulici :x

Ti likovi,ili barem vecina njih,moraju biti u talo sa ovom mafijom iz saveza,i to definitivno.

E sada,da smo mi slozni kao sto nismo,i da smo organizovani kao sto nismo...trebali bi uraditi ono sto su znali uraditi i delije i grobari.

Lagano pred tekmu,kaznenicka expedicija od nekih 100 ljudi spremnih na "dijalog" bez kompromisa :D ,posjeti te preprodavce i lagano ,sto milom sto silom oduzme te karte.

Al BHF nema tih kapaciteta,RZ su razjedinjeni i neorganizovani,ostale grupe organizovano i ne prate reprezentaciju,a od simpatizera i nemozes ocekivati takvu akciju.

Sve u svemu pred utakmicu ocekujem cijene od 50 do 100 KM :thumbup:
karanana

#116 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by karanana »

dolina-cupova wrote:
Lekler wrote:
tako se prica
jutarnji

#117 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by jutarnji »

Sto ga mi znamo komplikovati oko svega to nema nigdje. Stadion, karte, dres, ispuhana lopta, zelenija trava....
Kako to ljudima ne dosadi vise? Imas sansu da odes na SP, igras tekmu koja ce mozda na kraju sve odluciti a ono
raspravlja sta je provincija, ko je papak i sl budalastine.
Samo da se to uzme pa da bar malkice, u toj zemlji gdje je svaka druga vijest za cira ne zelucu, poprave dan
obicnom smrtniku.
Oni koji se nadaju potopu misleci kako ce neke stvari nakon takvog scenaria krenuti bolje, ili su zlonamijerni
ili su dibidus tupadzije.
dolina-cupova

#118 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by dolina-cupova »

karanana wrote:
dolina-cupova wrote:
Lekler wrote:
tako se prica
Sa prica ovaj ispod,trava zelena raste! :sax:
Lekler

#119 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Lekler »

karanana wrote:
dolina-cupova wrote:
Lekler wrote:
tako se prica
Nije valjda da mislis da bih ja volio da ne dobijemo!?
Naprotiv navijam za BiH,ali kuci,jer ja nedam ni feninga savezu,preko rodice sam dobio kartu za ovu tekmu i poklonio je rođaku(dobro platio mi je pice :mrgreen: ) :bih:
karanana

#120 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by karanana »

ma naravno da ne mislim lekler. u pravu si i radim isto.
kurty

#121 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by kurty »

BHF ima dovoljno svojih problema...

pustite ljude... ciko koji je bio na ulazu u centrotransovoj agenciji(zaposlenik centrotransa) u ferhadiji je,dok sam ja stajao u redu, dobio poziv i rekao je "ok ostavit cu 20 karti"...znaci on moze begenisat 20 karti, a svi mi po 2...

cijelo vrijeme je na vratima (kao prvi u redu) stajao ciko koji (kosom i bradom narandjast), cuvao red, a dva pajdasa su stajali i cekali svoje poznanike koji su setali Ferhadijom i svracali bi ih da uzmu karte, koje su po izlasku iz agencije odmah davali ovom narandjastom, koji je iste samo trpao u torbu...

i taj isti ce prodavati karte za 100+ KM...

Grobari i Delije su uradili stvar, za koju sam vidjeo da je uradjena pred Zetrom kada je bio koncert Kemala Montena (samo bez nasilja naravno)...Naime,par tapkjarosa je imalo sve karte u svojim rukama, da bi se 500 njak ljudi solidarisalo i stali pored tapkarosa, (ovi su cijenili karte po 20KM, a karta je inace bila 5 KM)...ljudi nisu dali da iko kupi karte do pred sami koncert kad su ih ovi prodali za po 3KM...ali u Zenici ce biti i oni koji ce ponjeti 150KM samo za kartu, pa kad prvi od t(p)apkara vikne "karti, karti"...ovaj ce izvadit te pare i kupiti kartu...
Last edited by kurty on 29/08/2009 00:07, edited 1 time in total.
dolina-cupova

#122 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by dolina-cupova »

Sta naprica ovaj grobari delije karte 20 maraka.Boplan sabei se
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#123 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Halleluhwah »

Najbolju moguću podršku Reprezentaciji daju oni pred malim ekranima (karanana, Lekler, ja i ostali), za razliku od onih na stadionu koji kakofonijom probijaju uši ili strepnjom pospješuju monotoniju. Naravno, da bi povjerovali u ovo, potrebno je prethodno da vjerujete u protok pozitivne energije.
Ivo Lola

#124 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by Ivo Lola »

dolina-cupova wrote:Sta naprica ovaj grobari delije karte 20 maraka.Boplan sabei se
procitaj ponovo, dao je vrlo koristan i lako izvodljiv prijedlog
sehic

#125 Re: Karte za utakmicu BiH - Turska!

Post by sehic »

Niti branim savez niti ga nešto simpatišem ali imam osjećaj da neko manipuliše rajom u vezi njih.Pa ljudi ako ovaj savez uspije reprezentaciju uvesti u baraž a nakon toga akobogda i na SP ne vidim razlog za njihovu smjenu.Mislite ti novi koji dođu da će biti bolji i pošteniji.Ma dajte. :lol: .Ma uzmite druge saveze u Hrvatskoj,Srbiji pa i šire.Gori su 100 puta od našeg.Ali imam osjećaj da se lobira neko vrlo jak iz sjene da uleti u savez i ovoj gardi smješta i šta jest i šta nije.A što se tiče cijena one su u skladu sa cijenama u EU.Jest da mi nismo tamo niti su nam plate dobre ali nam je i litar goriva 1 Euro pa svi šute.Znači ovako.Sačekati kraj kvalifikacija pa ako se naši ne plasiraju na SP jer bi im se trebao dati takav ultimatum tražiti njihovu smjenu a ako odu na SP e tada im treba skinuti kapu.
E sada sam spreman na vaše napade ali neću :run:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: i ništa drugo
Last edited by sehic on 29/08/2009 00:24, edited 1 time in total.
Locked