Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
-
simpozijum delirijum
#101 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
proturjecnost u samom pocetku ove teme , akobogda ucicemo u EU , a i Srbija i Makedonija , znaci svi , integrisani i sada vi meni recite kako ces biti clan EU ili NATO kada ces mrzis svoga najblizega komsiju i susjeda ? a sa druge strane zivjet ces i sa Bugarima i Rumunima jer nema granica ( uskoro mozda i Rusija se prikljuci ) Poljacima pa i Turcima i njih ce primiti u EU
Albanci iz Albanije i tako dalje uz milione imgranata iz Azije i Afrike sve u jednom loncu e vala ce se morati pa makar te Evropski policajci lupali po glavi svaki dan dok ne naucis , Jugosfera je samo priprema terena za te skore dogadjaje
vidimo da se i Srbijanski i Hrvatski predsjednici druze i izvinjavaju jedan drugom sve na Ti kao da se nista nije desilo 90-tih
pomirite se sa sudbinom , sudbina nma je skrojena samo ova "Nova Jugosfera " nece imati Tita vec nekoga birokratu u Briselu kao velikoga gazdu
Albanci iz Albanije i tako dalje uz milione imgranata iz Azije i Afrike sve u jednom loncu e vala ce se morati pa makar te Evropski policajci lupali po glavi svaki dan dok ne naucis , Jugosfera je samo priprema terena za te skore dogadjaje
vidimo da se i Srbijanski i Hrvatski predsjednici druze i izvinjavaju jedan drugom sve na Ti kao da se nista nije desilo 90-tih
pomirite se sa sudbinom , sudbina nma je skrojena samo ova "Nova Jugosfera " nece imati Tita vec nekoga birokratu u Briselu kao velikoga gazdu
- kiky
#102 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
pa eto, ti kao istorijski vizard, pojasni šta u ovom mom postu nije istina ...felipe kajetano wrote:kiky wrote: e, nipošto ...
moje mišljenje je, da ako bi se jogoslavenske države odlučile na neku tješnju saradnju, to bi moglo funkcionisat samo bez srbije ...
da podsjetim ...
srbi su od prve juge napravili kazamat i tamnicu naroda, a srpski kralj je krčmio kako je stigo da bi vrhunac bio pristupanje kralja trojnom paktu sa hitlerom i musolinijem ... ( to srbi nikako ne spominju ) ...
druga juga je bila ok dok je bilo tita, a i tada su mu srbi radili o glavi ( počev od rankovića ) ...
čim je tito rikno srbi su se povampirili i opet počeli po starom ( od pljačke saveznog novca, zloupotrebe saveznih institucija pa dalje do zločina i genocida ) ...
logično je da treča sreča može bit samo bez srbije ...![]()
to haVeru....mislim da su ti prirodne nauke u skoli vise lezale, il' se povijest ucila u emigraciji
...mislim fakat zvucis kao svrseni djak hrvatskog skolskog centra "Mile Budak" iz Melburna...generacija 87/88
prije toga sukni dva tri čokančeta radi inspiracije i otklona treme, a uz to, obavezno neke mp3 gusle ili ceca ...
-
dogovor
#103 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Eh moj Radostni!
Jugoslavija ti je rješavala sve stvari stampanjem emisija novca. Provodila reformu za reformom, uvodila novi dinar pa najnoviji i sve je otišo do belaja. Zamisli koliko su deutsch maraka kupili oni što su kreirali inflaciju. Ne bi Ante Marković kupovo poduzeća u Austriji da ni je radio dobro.
Na samom njenom umoru Srbija upada u platni promet i grabi 1,3 milijarde Dolara a potom Hrvatska s nekih 300 milijuna.
Jugoslavija ti je rješavala sve stvari stampanjem emisija novca. Provodila reformu za reformom, uvodila novi dinar pa najnoviji i sve je otišo do belaja. Zamisli koliko su deutsch maraka kupili oni što su kreirali inflaciju. Ne bi Ante Marković kupovo poduzeća u Austriji da ni je radio dobro.
Na samom njenom umoru Srbija upada u platni promet i grabi 1,3 milijarde Dolara a potom Hrvatska s nekih 300 milijuna.
- felipe kajetano
#104 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
eh...rado bi sukno al' poceo post, valja bar sedmicu izduratkiky wrote: pa eto, ti kao istorijski vizard, pojasni šta u ovom mom postu nije istina ...
prije toga sukni dva tri čokančeta radi inspiracije i otklona treme, a uz to, obavezno neke mp3 gusle ili ceca ...
istina je relativna kategorija, bar na nasim prostorima
- Hemel
#105 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
kako na kojim prostorima...felipe kajetano wrote:eh...rado bi sukno al' poceo post, valja bar sedmicu izduratkiky wrote: pa eto, ti kao istorijski vizard, pojasni šta u ovom mom postu nije istina ...
![]()
istina je relativna kategorija, bar na nasim prostorima
molim lEpo, ogradjujem se od ove izjave...
- felipe kajetano
#106 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
juznoslovenskim prostorima a i sire...dzaba ti se ogradjivatiHemel wrote: kako na kojim prostorima...![]()
![]()
molim lEpo, ogradjujem se od ove izjave...
vidis kako @kiki tumaci i zna istinu, i ja znam nekakvu...a moguce je da i ti imas neku svoju
-
JBL
#107 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
To nema veza sa stanjem na terenu vec se radi o ljigavim osobama koje se svima (kao) izvinjavaju za sve. Sasvim je moguce biti u EU i da mrzis komsija, to je generalno i praksa. Od ulaska BiH u EU nece biti nista dobro za BH gradjane, pogotovo ne u kombinacija sa Srbijom.simpozijum delirijum wrote: vidimo da se i Srbijanski i Hrvatski predsjednici druze i izvinjavaju jedan drugom sve na Ti kao da se nista nije desilo 90-tih
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#108 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
JBL wrote:To nema veza sa stanjem na terenu vec se radi o ljigavim osobama koje se svima (kao) izvinjavaju za sve. Sasvim je moguce biti u EU i da mrzis komsija, to je generalno i praksa. Od ulaska BiH u EU nece biti nista dobro za BH gradjane, pogotovo ne u kombinacija sa Srbijom.simpozijum delirijum wrote: vidimo da se i Srbijanski i Hrvatski predsjednici druze i izvinjavaju jedan drugom sve na Ti kao da se nista nije desilo 90-tih
OK je komentar.
Ja bih samo dodao malu ispravku: ''pogotovo ne u kombinaciji sa četničkom Srbijom.''
-
JBL
#109 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
kad 95% drzave glasa za fasiste to se podrazumjevaPipiDugaDevetka wrote:JBL wrote:To nema veza sa stanjem na terenu vec se radi o ljigavim osobama koje se svima (kao) izvinjavaju za sve. Sasvim je moguce biti u EU i da mrzis komsija, to je generalno i praksa. Od ulaska BiH u EU nece biti nista dobro za BH gradjane, pogotovo ne u kombinacija sa Srbijom.simpozijum delirijum wrote: vidimo da se i Srbijanski i Hrvatski predsjednici druze i izvinjavaju jedan drugom sve na Ti kao da se nista nije desilo 90-tih![]()
OK je komentar.
Ja bih samo dodao malu ispravku: ''pogotovo ne u kombinaciji sa četničkom Srbijom.''
- Hemel
#110 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
pa necemo se sada sopati istinama...felipe kajetano wrote:juznoslovenskim prostorima a i sire...dzaba ti se ogradjivatiHemel wrote: kako na kojim prostorima...![]()
![]()
molim lEpo, ogradjujem se od ove izjave...![]()
vidis kako @kiki tumaci i zna istinu, i ja znam nekakvu...a moguce je da i ti imas neku svoju
u skoli smo ucili da je istina jedna...
- felipe kajetano
#111 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
naravno.....povijest koja se uci u vec spominjanom skolskom centru "Mile Budak" je neupitna, isto tako i istorija iz ravnogorskog centra "Pop Djujic" u Cikagu....a tu je u pet deka i historija koja romaticarski predstavlja dolazak Osmanlija na BalkanHemel wrote:
pa necemo se sada sopati istinama...![]()
u skoli smo ucili da je istina jedna...ali vi je tumacite kako vam odgovara bez obzira sta vascijeli svijet pric'o
-
stari grad Visegrad
#112 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Jasta. Eno Tadic predlaze da se Srbija, Crna Gora, Makedonija i BiH udruze i zajednicki nastupaju u Africi trazeci nova trzista. A tad bi Sbija imala ovdecu ulogu i kupila kajmak. 
- Hemel
#113 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
ma ja na ove dislocirane u cikago i diljem australije i ne mislim. oni imajufelipe kajetano wrote:naravno.....povijest koja se uci u vec spominjanom skolskom centru "Mile Budak" je neupitna, isto tako i istorija iz ravnogorskog centra "Pop Djujic" u Cikagu....a tu je u pet deka i historija koja romaticarski predstavlja dolazak Osmanlija na BalkanHemel wrote:
u skoli smo ucili da je istina jedna...ali vi je tumacite kako vam odgovara bez obzira sta vascijeli svijet pric'o
......da ne zaboravim i Bosko Buha varijantu svih ovih pominjanih
mene brinu ove nase blize lokacije i fabrikacije...
- kiky
#114 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
al mi pričamo o jugoslaviji ...felipe kajetano wrote:naravno.....povijest koja se uci u vec spominjanom skolskom centru "Mile Budak" je neupitna, isto tako i istorija iz ravnogorskog centra "Pop Djujic" u Cikagu....a tu je u pet deka i historija koja romaticarski predstavlja dolazak Osmanlija na BalkanHemel wrote:
......da ne zaboravim i Bosko Buha varijantu svih ovih pominjanih
turci bili i otišli prije nego se napravila kraljevina shs ( da li znaš ko nije htjeo da se državna zajednica odmah nazove jugoslavija ??
a do njenog prvog osnivanja podosta zla je napravljeno na balkanu kroz prvi i drugi balkanski rat ...
dal kraljevina dal jugoslavija ili sfrj istorija vrlo dobro zna šta su i kako su srbi radili tokom zajedničkog života ...
posebno po bosni, sanđaku, makedoniji, kosovu, pa ubistvo onog hrvatskog poslanika u skupštini ( neznam kako se zove ) i još puno toga ...
ili srbi tako iskazuju ljubav prema komšijama ...
perverzija ima raznih ...
- felipe kajetano
#115 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
"onog hrvatskog poslanika"
......vidi se da vladas materijom 
-
radostan dan
#116 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 21:07, edited 1 time in total.
- felipe kajetano
#117 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
tu je to...ove ovdje su light varijante prekookeanskihHemel wrote: ma ja na ove dislocirane u cikago i diljem australije i ne mislim. oni imajusvoju istoriju i u njoj ce okoncati.
mene brinu ove nase blize lokacije i fabrikacije...![]()
- kiky
#118 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
pa toliko od mene ...felipe kajetano wrote:"onog hrvatskog poslanika"......vidi se da vladas materijom
de ti reci da sad to nije tako ...
( a to što neznam kako se tip zove neznači da ga srbi nisu koknuli u po skupštine ko zeca, baš onako srpski i junački )
- felipe kajetano
#119 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
felipe kajetano wrote:"onog hrvatskog poslanika"......vidi se da vladas materijom
-
radostan dan
#120 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 21:07, edited 1 time in total.
- Vodenjak
#121 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
Ma dzabe se pojedini ovdje naprezu.
Za obicnog, malog covjeka na nasim prostorima, ako je ikad bilo zivota, bilo je za postojanja SFRJ.
Sve ostalo je samo imitacija istog tog zivota!
I basta!
Za obicnog, malog covjeka na nasim prostorima, ako je ikad bilo zivota, bilo je za postojanja SFRJ.
Sve ostalo je samo imitacija istog tog zivota!
I basta!
- kiky
#122 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
pa navedi makar jedan metar koji nije tačan ...radostan dan wrote:Možda si na nekoj drugoj temi briljirao, ali na ovoj si u par postova imao kilometarske fulove glede istorijskih činjenica.kiky wrote:pa toliko od mene ...felipe kajetano wrote:"onog hrvatskog poslanika"......vidi se da vladas materijom
de ti reci da sad to nije tako ...
( a to što neznam kako se tip zove neznači da ga srbi nisu koknuli u po skupštine ko zeca, baš onako srpski i junački )
ili je stvar u tome što ti ( i ne samo tebi ) nepašu istorijske činjenice ...
još sam spomenuo samo malu mrvicu pizdarija koje su srbi pravili po bivšim zajednicama i jednu tako progresivnu ideju kao što je jugoslovenstvo pretvorili u nočnu moru južnoslavenskih naroda ...
-
radostan dan
#123 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 21:08, edited 2 times in total.
-
radostan dan
#124 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 21:10, edited 3 times in total.
- felipe kajetano
#125 Re: Yugoslaviju zamijenila Yugosfera
@radosni
znas onaj grafit..."dzaba ste krecili"

znas onaj grafit..."dzaba ste krecili"