natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Adriatic

#101 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Adriatic »

Pa znate li vi koju oni lovu pokupe svaki mjesec?
Neka svako domaćinstvo plati po 11,5 KM (da ne govorimo o ostalom), pa vi sračunajte.
Zato onaj papak Hajdarević baca pare lijevo i desno. Pun je ko brod. A zna se i čijih para.
Konkurencija je najvažnija. Valjda ćemo i to dočekati.
A do tada, TV Amna .......
Control panel

#102 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Control panel »

e ja ugradio digitalnu satelitsku. prva stvar koju sam primijetio je da je moj televizor ipak u redu. mislim nije plazma ili lcd ali je sony trinitron. kontam ma losa tv pa ne moze slika bolje. kad je covjek sve povezao ja nisam mogo vjerovati kako je dobra slika. a keze vidjet ces jos razliku kada nabavis lcd.
uglavnom sad se stelim, nije bas jednostavno, trazim kanale, trazim satelite, imaju svi ovi nasi kanali koji imaju na kablovskoj osim kantonalne i 99. e bas ce mi nedostajati :D . utakmica ima more, ostalog sporta, filmova, crtanih, ... ima hiljade kanala. i hrt 2 nije kodiran kada je sport. imaju kanali recimo kada je bundes liga ili neka druga, ili filmovi, ili... jednostavno izabres koju hoces utakmicu ili film da gledas i to gledas. ma ludnica.
ma za nepovjerovati. odoh se jos steliti.
PriNc_ba

#103 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by PriNc_ba »

ev tek sad skontah da nema ni ZDF-a xD a oni su jedina tv osim dsf-a i ard-a koja prenosi nekad neke tekme :D htjedoh gledati sad finale EP za zene Njemacka - Engleska i nema :DDDDDDDD haaahhahaha smrc xD
fini dečko

#104 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by fini dečko »

Zna li neko hoće li na našim kablovskim operaterima iko uskoro imati u ponudi kanal arena sporta? To je Grčki kanal, koji će prenositi Italijansku ligu, i još nekih utakmica mnogo. Kažu da treba uskoro da počnu da djeluju U Srbiji, BiH, CG, a za našu zemlju neku funkciju obavlja je Mirza Vilić.
chino

#105 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by chino »

U novinama, tacnije Avazu pise da ce biti cetiri kanala Arena sport (treci pocinje da se emituje 14. sept. u Srbiji, za cetvrti ne znam) koji ce se najvjerovatnije placati 10km mjesecno..
karanana

#106 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by karanana »

Control panel wrote:e ja ugradio digitalnu satelitsku. prva stvar koju sam primijetio je da je moj televizor ipak u redu. mislim nije plazma ili lcd ali je sony trinitron. kontam ma losa tv pa ne moze slika bolje. kad je covjek sve povezao ja nisam mogo vjerovati kako je dobra slika. a keze vidjet ces jos razliku kada nabavis lcd.
uglavnom sad se stelim, nije bas jednostavno, trazim kanale, trazim satelite, imaju svi ovi nasi kanali koji imaju na kablovskoj osim kantonalne i 99. e bas ce mi nedostajati :D . utakmica ima more, ostalog sporta, filmova, crtanih, ... ima hiljade kanala. i hrt 2 nije kodiran kada je sport. imaju kanali recimo kada je bundes liga ili neka druga, ili filmovi, ili... jednostavno izabres koju hoces utakmicu ili film da gledas i to gledas. ma ludnica.

hej daj jos informacija vezanih za cijenu, koliko mjesecno moras placati te neke kljuceve, ko ti je instaliro....
jesi upoznat sa tim nekim novim sistemom kodiranja koji treba da sad krene, jesu li ti rekli hoce li biti problema sa tim?
klixober

#107 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by klixober »

bh cabel net ima eurosport 2.Ja nazalost imam HS,zvao sam ih jedno 10 puta,ne javljaju se.
Uveo bih bh cabel net,ali izgleda da su se oni podijelili po dijelovima Sarajeva,nema konkurencije,kod mene moze samo HS.
karanana

#108 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by karanana »

jedino digitalni elob moze u bilo koji dio grada jer ne koristi zice. ali i elob je karanana koliko cujem.

ma ja definitivno kontam probati ovu satelitsku, samo jos da razjasnim hoce li biti problema sa novim kodiranjem i da skupim sta love.
Control panel

#109 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Control panel »

karanana wrote:
Control panel wrote:e ja ugradio digitalnu satelitsku. prva stvar koju sam primijetio je da je moj televizor ipak u redu. mislim nije plazma ili lcd ali je sony trinitron. kontam ma losa tv pa ne moze slika bolje. kad je covjek sve povezao ja nisam mogo vjerovati kako je dobra slika. a keze vidjet ces jos razliku kada nabavis lcd.

hej daj jos informacija vezanih za cijenu, koliko mjesecno moras placati te neke kljuceve, ko ti je instaliro....
jesi upoznat sa tim nekim novim sistemom kodiranja koji treba da sad krene, jesu li ti rekli hoce li biti problema sa tim?
izvini nisam bo tu. da ne bude reklama oko ovoga mozes mi poslati ili cu ja tebi na PP broj ovih momaka. doslo me oko 550 KM.kod mene se nisu puno napatili pa sve zavisi koliko ce tebi biti cijena. u tom paketu mi je bilo sve sto treba. ja nisam nista uzimao dodatno. osim mreznog kabla dovoljne duzine da mi uveze reciver i adsl ruter. preko ovoga se ti kljucevi stalno obnavljaju. u toj cijeni mi je i pretplata za 6 mjeseci. a ona je cini mi se oko 20 KM. sto znaci od antena sa svim dodje oko 430 KM. HS ima ponudu digitalnih kanala u kojima su ubaceni neki sportski ali to kosta 45 KM. znaci uvedem satelitsku i nakon 10 mjeseci ja sam na dobitku. a sto mi je najvaznije gledam ono sto ja hoce a ne sto mi je neko odredio da treba da gledam. i jos te svaki mjesec opali 45 KM.
slika za nevjerovati. kanala milion. sportskih more. vec sam pisao, kad su bile ove utakmice za SP mogao sam svaku da gledam na razlicitim kanalima. zao mi je sto je nisam uveo prije nego je Sarajevo igralo sa Kluzom :sad:
sta je tu je. ima jedna web stranica http://www.liveonsat.com na kojoj ti prikazu sve utakmice koje se igraju i na kojem kanalu ili satelitu da ih mozes naci, jer medju nekoliko hiljada kanala nema sanse da nesto mozes naci ako ne znas gdje da trazis. jednostavno ne mozes ih sve prelistati.
eto ko sam bio malo od koristi.
vidis nisam pitao za to novo kodiranje ali kada nesto saznam javicu.
evo mene

#110 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by evo mene »

Nije da HS nema prava da emituje Bundes ligu, nego ih nisu otkupili. Samo daju jeftine i džabne kanale. Eurosport je jedan od najskupljih i neće ih uzeti nikad. Ja sam ih odjavio i uzeo ELOB digitalu. Imaju Eurosport obični koji je odličan (sinoč sam na tom kanalu gledao live tenis), imaju dvojku sa Bundes ligom, FOX CRIME, FOX LIFE, HALMARK, TV 1000 filmski kanal, 4 Discovery-ja... Plaćam pretplatu + 6 KM za najam risivera. :kravata:
klixober

#111 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by klixober »

evo mene wrote:Nije da HS nema prava da emituje Bundes ligu, nego ih nisu otkupili. Samo daju jeftine i džabne kanale. Eurosport je jedan od najskupljih i neće ih uzeti nikad. Ja sam ih odjavio i uzeo ELOB digitalu. Imaju Eurosport obični koji je odličan (sinoč sam na tom kanalu gledao live tenis), imaju dvojku sa Bundes ligom, FOX CRIME, FOX LIFE, HALMARK, TV 1000 filmski kanal, 4 Discovery-ja... Plaćam pretplatu + 6 KM za najam risivera. :kravata:
Ja sam zvao HS,kazu da pregovaraju sa eurosportom,mada meni vise izgleda da su pregovarali i da se nisu dogovorili,a to nece da kazu korisnicima nego nas pustaju da cekamo,da se ne odjavimo.

Koliko kosta uvodenje ELOB i mjesecna pretplata?
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#112 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by los merengues »

Gdje me nadje:korisnik sam Hs-a :x :x :x :x :x
Ponuda uzasna 90% kanala imam na satelitskoj,svaki povjetarac uzrokuje smetnje-bojim se ventilator
ukljuciti da ne pokvarim sliku,internet nista bolji redovno pred kraj mjeseca nisam bio u mogucnosti da provjerim
limit pa se onda znojim da nism prekoracio jer ti uredno naplate penal itd ...
Pokusavao sve :zvao na desetine puta,emajlirao ih redovno
cak smo ja i u mene komsija pravili sacekusu onom inkasatoru pa ga peglali, prepadali,prijetili da poboljsaju usluge
covjek jadan ni kriv ni duzan se crveni,preznojava gleda ne bi li kako pobjegao obecava da ce im i on prenijeti
da su ljudi nezadovoljni
i onda nista lud-zbunjen i dalje placam 42,5 bam,i dalje gledam hema tv,behat tv,kalman radio,tv igman,
kiss tv,lov i ribolov,"uzivam" u programu tv crna gora,ne propustam filmove na 99,gomilu lige prvaka na dsf-u,
i meni omiljeni info hs :x :x :x :x :x :x
evo mene

#113 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by evo mene »

komeba wrote:
evo mene wrote:Nije da HS nema prava da emituje Bundes ligu, nego ih nisu otkupili. Samo daju jeftine i džabne kanale. Eurosport je jedan od najskupljih i neće ih uzeti nikad. Ja sam ih odjavio i uzeo ELOB digitalu. Imaju Eurosport obični koji je odličan (sinoč sam na tom kanalu gledao live tenis), imaju dvojku sa Bundes ligom, FOX CRIME, FOX LIFE, HALMARK, TV 1000 filmski kanal, 4 Discovery-ja... Plaćam pretplatu + 6 KM za najam risivera. :kravata:
Ja sam zvao HS,kazu da pregovaraju sa eurosportom,mada meni vise izgleda da su pregovarali i da se nisu dogovorili,a to nece da kazu korisnicima nego nas pustaju da cekamo,da se ne odjavimo.

Koliko kosta uvodenje ELOB i mjesecna pretplata?
Uvođenje košta 40 KM, pretplata 16,90 KM mjesečno. Za sve ti dolaze računi, nema dosadnih inkasanata koji su mi na HS-u dolazili nedeljom, a kažu da imaju dvije banke preko kojih mogu plaćati bez ikakve provizije. Ništa nisam platio odmah i čekam da mi dođe prvi račun jer sam tek priključio ELOB prije neki dan. Na prvom računu će mi stići prikljućenje, pretplata i najam risivera, a poslije samo pretplata + 6 KM za risiver. Rekli su mi da se može kupiti risiver (može i u rate), ali meni je ova varijanta bila povoljnija. Mislim da je risiver kad kupuješ 195 KM.
Control panel

#114 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Control panel »

ljudi staelitska je zakon.
SAAdnan

#115 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by SAAdnan »

Ma samo treba preci na MOJA TV iako su i oni su..., i ne treba potpisivati nikakve dugorocne ugovore pa samo kad ne valja prebaciti se na drugu i to je to .... pa nek vide kad im se pola raje prebaci...Moliti ce poslije da se vrate svi ....
Rauber

#116 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Rauber »

Control panel wrote:ljudi staelitska je zakon.
Tako je majstore :thumbup: Kad god pocne bundesliga i ja kliknem onu zelenu tipku na daljinskom gdje dobijem meni da biram koju cu utakmicu gledati, ja sebi kazem "vrijedi svakog feninga" :thumbup:
Takodjer mislim da ne postoji utakmica koju ne mozes gledati, danas mi bas pade na pamet da vidim ima li stilica i lecha mu, kad ono poljski canal+ prenosi :)
Control panel

#117 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Control panel »

Rauber wrote: Tako je majstore :thumbup: Kad god pocne bundesliga i ja kliknem onu zelenu tipku na daljinskom gdje dobijem meni da biram koju cu utakmicu gledati, ja sebi kazem "vrijedi svakog feninga" :thumbup:
Takodjer mislim da ne postoji utakmica koju ne mozes gledati, danas mi bas pade na pamet da vidim ima li stilica i lecha mu, kad ono poljski canal+ prenosi :)
neki dan (srijeda) gledao sve utakmice na SKY Sportu ili SKY Italia utakmice Italijanske lige. pa vrtis kanale, pa malo milano, pa malo inter, pa malo Roma, lacio, Juve, .... a jedva cekam subotu i nedjelju za Bundes ligu. i formulu naravno. u pravu si vrijedi svake pare. jos jednom kazem zao mi sto je nisam ugradio prije tekme kluj-sarajevo.
plemba

#118 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by plemba »

jel ima neko informacije, hoce li taj sugavi HS pustiti ES2??
rado_vidjen

#119 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by rado_vidjen »

Control panel wrote:ljudi staelitska je zakon.
Pretpostavljam ne obicna?

Ukupna cijena? Komplikovano? (nisu valjda ti neki kljucevi sto se ganjaju po netu)

Sta jos ima, NBA i Premier liga?
Charuga
Globalni moderator

#120 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Charuga »

Samo da kazem da Total TV vec neko vrijeme ima Eurosport 2.
plemba

#121 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by plemba »

Plavih_11 wrote:Samo da kazem da Total TV vec neko vrijeme ima Eurosport 2.
kakva su iskustva sa Total TV, vrijedi li ih uzeti....?
koliko sam primijetio, kombinacija kanala bez pink-ova je 20-ak maraka, ali nema hrt2 i nova tv, ili mozda grijesim
Charuga
Globalni moderator

#122 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Charuga »

plemba wrote:
Plavih_11 wrote:Samo da kazem da Total TV vec neko vrijeme ima Eurosport 2.
kakva su iskustva sa Total TV, vrijedi li ih uzeti....?
koliko sam primijetio, kombinacija kanala bez pink-ova je 20-ak maraka, ali nema hrt2 i nova tv, ili mozda grijesim
Bas tako. Prije mjesec dana su pustili jos 3 pinka u tih 20 KM za stalno a posljednjih 10 dana su pustili i ostatak tako da sad ima nekih 10-tak pinkovih kanala. Kakva su iskustva, sta da ti kazem? Ima oko 70 kanala i svi su sinhronizovani! Prosle godine su imali i spansku ligu ali ove godine nisam primjetio da je daju. Moze se gledati i holandska liga. Ima uvjek nekih sportkih dogadjaja. Svaki iole jaci teniski turnir se moze redovno pratiti. J.biga, ima dosta sporta iskreno. Ja sam Total uzeo prije par godina prvenstveno radi djece jer imaju 3-4 kanala gdje su povazdan crtani (sinhronizovani) i djecije emisije. Uvjek ima i filmova. Oni su trazili od HRT-a i Nove da im prodaju prava na prikazivanje ali su ih odbili. Kad bi kojim slucajem ubacili i ta 3 kanala automatski bi otkazao HS kablovsku.
PriNc_ba

#123 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by PriNc_ba »

evo mustuluk :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

ko nije vidio ubacili su nam umjesto DSF-a eurosport 2 :) a meni se cini da su na ovom es-u tekme bundeslige :)

et samo da obradujem one koji nisu jos saznali :)
mrtva kokoš

#124 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by mrtva kokoš »

pa dobro je do 6 str. ste ih natjerali da vam ubace es2 jes da je jos malo i polusezona ali bolje ikad nego nikad :)
Globus

#125 Re: natjerajmo HS kablovsku da obezbjede eurosport bundesliga

Post by Globus »

PriNc_ba wrote:evo mustuluk :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

ko nije vidio ubacili su nam umjesto DSF-a eurosport 2 :) a meni se cini da su na ovom es-u tekme bundeslige :)

et samo da obradujem one koji nisu jos saznali :)
ako komentator spika srpski :D onda je to to :D
Post Reply