Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Real Khan

#101 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

pici wrote:
Srbija: Miroslav Mišković "moli" državu za pomoć?
Miroslav Mišković od Srbije traži državnu pomoć, a od Ljubljane odlaganje projekta "Stožice", piše slovenački list "Finance" u članku pod naslovom "Kako mogu Stožice da ugroze srpsku privredu"
List navodi da "Delta Holding", koji ostvaruje 15% srbijanskog BDP-a, Srbiju moli za državnu pomoć, a Ljubljanu za novu priliku u Stožicama.

"Finance" dodaje da je Miroslav Mišković, ovih dana razapet između Beograda, gde moli za državnu pomoć i Ljubljane, gdje gradonačelnika, Zorana Jankovića ubjeđuje da sportsko-trgovački projekat "Stožice" prilagodi surovoj privrednoj realnosti.

"Već više sedmica srbijanska vlada aktivno pregovara sa vlasnikom Delta Holdinga, Miroslavom Miškovićem, koji državu moli da mu pomogne onako kako su druge države u svijetu pomagale svojim najvećim kompanijama. Preduzeća u vlasništvu Miroslava Miškovića, okupljena oko Delta Holdinga, ostvare zajedno oko 15% BDP-a Srbije", prenosi "Finance" i dodaju da Mišković vladu ubjeđuje da mu pomogne i argumentom da Hrvatska pomaže Agrokoru Ivice Todorića.

Glavni kamen spoticanja je to što Mišković ne želi da državi, u zamjenu za pomoć, prepusti dionice svoje kompanije, prenosi slovenački list "Finance".
Image

Miroslav Mišković više nije prvi srpski tajkun

DELTA HOLDING, tvrtka dosad najvećeg srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, pala je u dobiti za prošlo godinu na 14 mjesto s 15,4 milijuna eura, a Miškovića je kao prvi srpski tajkun prestigao Predrag Ranković-Peconi, kontroverzni vlasnik tvrtke Invej.

Iako je zbog najvećeg broja zaposlenih od 17,800 radnika ostvario najveće prihode, čak tri milijarde eura, Miškovićev Delta holding ima i najmanju dobit po radniku, 870,9 eura. Ranković-Peconi, koji se obogatio na kockarnicama, sa svojom tvrtkom Invej i 11 povezanih poduzeća, ostvario je dobit od 37,2 milijuna eura.

Najveći

Najveću dobit među 100 najuspješnijih srpskih poduzeća koja zapošljavaju više od 100 radnika ostvario je Sintelon iz Bačke Palanke, koji je imao 47,3 milijuna eura dobiti. Sintelon se nalazi u vlasništvu kompanije Tarkett, koja u 13 povezanih poduzeća proizvodi podne obloge najvećim dijelom za strana tržišta.

Na drugom mjestu nalazi se Duhanska industrija Niš, koja je u vlasništvu američkog duhanskog diva Philip Morris s ostvarenom lanjskom dobiti od 44,1 milijuna eura. Bez obzira na dobit, kompanija je odlučila otpustiti trećinu od 900 zaposlenih radnika, nastojeći tako održati konkurentnost na tržištu. Otpušteni radnici dobili su otpremninu od 17,000 eura, što je za srpske pojmove sasvim pristojna otpremnina.

Slijedi Invej, koji je pretekao četvrtoplasiranu kompaniju Telenor za 322,5 tisuća eura. Telernor, norveška telefonska tvrtka, uložila je 1,5 milijardi eura za ulaz na srpsko tržište telefonije, pa će ipak malo pričekati dok ne vrati uloženo. Vršački farmaceutski koncern Hemofarm, kojeg je kupila njemačka kompanija Stada, nalazi se na petom mjestu s ostvarenom dobiti od 36,8 milijuna eura.

Ostali

Hemofam slijedi industrija mesa Matijević, u vlasništvu obitelji koja je 1990. došla u Novi Sad iz Petrinje, sjedišta tvrtke Gavrilović. Tvrtka koja broji 1,6 tisuća zaposlenih ostvarila je dobit od 31,5 milijuna eura. Kompanija ima raširenu prodajnu mrežu u Beogradu i Vojvodini, a raspolaže i s oko 20.000 hektara vojvođanske zemlje.

Među 15 najuspješnijih kompanija nalaze se još beočinska tvornica cementa u vlasništvu francuskog Lafargea s 31,4 milijuna eura, Apatinska pivovara s 23,3 milijuna eura, Tvornica cementa Kosjerić s 20,4 milijuna eura, Coca-Cola s 18 milijuna eura, Tetra Pak Production sa 17,2 milijuna eura, Koncern Farmakom MB s 16,2 milijuna eura, kragujevački Agromarket sa 16,1 milijuna eura i novosadski Autoritas sa 14,6 milijuna eura.

Philip Morris otpustio radnike a da MiĆa drma ..... :mrgreen: .....mada laHko mi je za Miće,FaHre,Peconije,Muje i ostale "Gazde"........pošten ćoek nahebe.
:thumbup: Hvala @Pici što si na najjednostavniji način potkrijepio moje tvrdnje, a ja se nisam morao truditi :D .

Eto @blackepeace, ako je Google "majka", onda je @Pici definitivno "otac" :D :lol:
blackepeace

#102 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by blackepeace »

Pa dobro to je pad dobiti, logično je to za očekivati u vrijeme recesije.
Bitnije je ovo
Iako je zbog najvećeg broja zaposlenih od 17,800 radnika ostvario najveće prihode, čak tri milijarde eura
U ovakvim vremenima kad svi većina firmi posluje sa gubitkom i otpušta radnike veliki je uspijeh poslovati sa pozitivnom nulom.
pici wrote:laHko mi je za Miće,FaHre,Peconije,Muje i ostale "Gazde"........pošten ćoek nahebe.
:thumbup:
zimomor

#103 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zimomor »

Real Khan wrote:
Dodikova buduća medijska tvrđava (a još se nije smirila situacija oko zgrade vlade)

Image

Image

Fahrin medijski dvorac

Image

Image

Sirotinja ne pravi ovakve objekte ;-)
Postavlja se pitanje
Ciji je... kompleks veci?
ultima_palabra

#104 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

zimomor wrote:Postavlja se pitanje
Ciji je... kompleks veci?
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
exliberal

#105 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by exliberal »

Nekontam zbog cega ta frka oko Fahrinog moguceg ulaska u politiku...to je manje vise normalna stvar.
Ako pogledamo ostale drzave u svijetu vrlo lako je pronaci ljude koji su bili uspjesni biznismeni a sad su u politici, najblizi primjer vam je Berluskoni u Italiji. Sad koliko je stvarno uspjesan i jak Fahro to 'tice znaju...ali da neko nestoji iza njega i dan danas bi nosao sve svoje stvari u kesi
Mene jedna druga stvar zanima ....posto je Fahro sandjaklija a sad se pokrece prica o oduzimanju drzavljanstva....jebiga nastradace Bono nije valjda Fahro jaci :D :D
vivaldi

#106 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

Real Khan wrote:Prvo, pitaj ti "Google majku" koliko Miško ima KEŠA od te imovine procijenjene na 2,8 milijardi dolara, koliko se zavalio u kredite, koliko je te imovine pod hipotekom, i slične "sitnice"...Možda je malo off-topic, ali je prije par godina u strogom centru Sarajeva umrla jedna starica doslovice od gladi i bolesti...a živjela je u stanu od preko 200 m2. Pomnoži ovu kvadraturu sa tadašnjom prosječnom cijenom kvadrata stambenog prostora u centru SA i dobit ćeš činjenicu da je od gladi i bolesti umrla jedna MILIONERKA)... Eto, banalan primjer da ti je džaba "imovina" ako nemaš KEŠA. Naravno, nikada nisam tvrdio da je Mišković došao na tako niske grane da je siromah (pa nisam lud) ali je očigledan nedostatak solventosti i kod njega i kod Radončića...To je poenta moje priče.
Evo nesto "ocigledno nedostatak solventnosti" i to danasnja vijest. Hm...daleko su ovi likovi od "gladne starice" Real Khan..

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... _id=376769
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

INVESTICIJE
Nekretnine: Mišković i Zepter kupili zemljište nadomak Minska
Autor/izvor: SEEbiz / Politika
MINSK - Najveće srpske kompanije poput Delte, Zeptera i BK grupe kupile su zemljište nadomak centra Minska, gde će graditi stambeno-poslovne objekte.

Ovi poslovi vredni su nekoliko milijardi evra, a u narednih pet godina u glavnom gradu Belorusije trebalo bi da nikne novi Delta City, kao i naselje Istočni svetionik Minska u kome će živeti 27.000 ljudi.

Kako „Politika” saznaje, te naše kompanije su već prisutne na beloruskom tržištu, a Nacionalna izložba Srbije, koja je juče svečano otvorena u Minsku, poslužila im je za uspostavljanje dodatnih poslovnih kontakata sa ovdašnjim partnerima.

Gradske vlasti su nam besplatno dale zemljište, a država nas je oslobodila svih poreza – kaže Dragomir Karić, potpredsednik BK grupe i predstavnik beloruske Trgovinsko-industrijske komore.

– Prostor na kome ćemo graditi je već ograđen, projekti su urađeni, dozvole dobijene, tako da je sve spremno za početak radova vrednih tri milijarde evra, koji će trajati pet godina.

Nedaleko od Karićevog gradilišta kompanija Delta bi trebalo da sagradi još jedan stambeno-poslovni kompleks, a u njegovoj blizini biće podignut i hotel Hilton. Velika površina obližnjeg zemljišta namenjena je Ikei. Osim kompanije Miroslava Miškovića, za ulaganje u Belorusiji je zainteresovan i Filip Zepter koji je, kako se saznaje, takođe zakupio zemljište u tom delu grada.

Mišković, inače, već posluje u Belorusiji, gde poseduje čak 11 trgovina, od kojih je jedna u Minsku. Na prilično zatvoreno tržište ušao je preko jedne ruske firme, čime je praktično zaokružio imperiju u ovom delu Evrope.

nije ovo ništa novo ima veĆ par mjeseci da su uskoĆili kod Lukašija na kaHVFicu i to besplatnu :mrgreen: ......u Srbiji su zaduženi preko glave....samo što glave ne padaju i normalno je da se carstva sklanjaju na sigurno,jedan od pokušaja je i upliv u BiH samo što kod DoDe i FaHre nejma Đžabe ko u stare BaBe.......plati pa klati....... :mrgreen:

Inace sve je povezano sa pricom oko prodaje vladinog udjela u 12 strateških firmi u federaciji kao i raspodjeli BiH imovine.....a tu je i energetski sektor sa masnim ulaganjima......e sad šo bi Miško i kompanija to ĐŽaba ko i kod Luktašenka to je drugo :mrgreen: .......i još da ne plaĆaju porez.....a ja da ga plaĆam......more svašta ako im se pusti ;-) :bih:
zonbirile

#108 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

exliberal wrote:Nekontam zbog cega ta frka oko Fahrinog moguceg ulaska u politiku...to je manje vise normalna stvar.
Ako pogledamo ostale drzave u svijetu vrlo lako je pronaci ljude koji su bili uspjesni biznismeni a sad su u politici, najblizi primjer vam je Berluskoni u Italiji. Sad koliko je stvarno uspjesan i jak Fahro to 'tice znaju...ali da neko nestoji iza njega i dan danas bi nosao sve svoje stvari u kesi
Mene jedna druga stvar zanima ....posto je Fahro sandjaklija a sad se pokrece prica o oduzimanju drzavljanstva....jebiga nastradace Bono nije valjda Fahro jaci :D :D
------------------------------------------------------
on je naturizovani Bosanac,oženio bosanku,kao i mnogi munđosi AA porijekla.Državljanstvo mu nije validno,jer je u braku sa Snježom iz Titiograda,da Titograda,jer je tamo bio partijski sekretar.Ko ga je poslao i to pravo u štab,zna se kao i druge oficire,KOS je crna ptica zlih namjera.
Ne pada mi na pamet

#109 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

Još veći strah u njihovim me-
dijima se pojavio nakon špeku-
lacija prema kojima će Fahrudin
Radončić uskoro formirati svoju
političku stranku i napraviti
državu koja se ne boji mafije, te
dodatno uzrokovao raspamećeno-
st kod ratnih dezertera i autora
najveće poslijeratne pljačke u Evr-
opi - oca i sina Selimovića.
Ahahahahahahhahahahaahha

haahahahahahahahah

ahah

ah

:skoljka:
zonbirile

#110 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

parafraziram Mandala-neće valjda borci koji su ginuli za ovu zemlju dopustiti da je vode pljačkaši,mafijaši-ja nule od čovjeka,ja novina,ja sranja,ja drskosti neviđene.
kosmos

#111 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kosmos »

posto ce 4 ili 5 svojih direktora poslati u zatvor u vezi investicione banke, sad bi kako kazete u politiku. medjutim sacekajmo istragu pa onda govorimo.
exliberal

#112 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by exliberal »

zonbirile wrote:parafraziram Mandala-neće valjda borci koji su ginuli za ovu zemlju dopustiti da je vode pljačkaši,mafijaši-ja nule od čovjeka,ja novina,ja sranja,ja drskosti neviđene.
koji ba borci...oni sto biraju vlast od kraja rata pa do danas....daj zonbrile kupit ce ih za male pare ko sto ih je svaka vlada dosad kupovala, jal bezvrijednim dionicama, jal nekim malim povisicama....kakvi ba borci i kurac...ako se oni budu pitali bit ce fahro u predsjednistvu umjesto lepog
MuaDib

#113 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MuaDib »

Ja se bojim da Fahro nije pomislio da je bosanski Silvio Berlusconi. :roll:
kiky

#114 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kiky »

kad če fahro uzatvor ...
i on duguje i bogu i narodu ...
spokojan

#115 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

Na kraju ce uci u politiku i izblamirati se, a do tada ce donositi puno nesrece i negativne energije u nasu drzavu, a prije svega u sarajevo.
BaileyS

#116 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by BaileyS »

exliberal wrote:
zonbirile wrote:parafraziram Mandala-neće valjda borci koji su ginuli za ovu zemlju dopustiti da je vode pljačkaši,mafijaši-ja nule od čovjeka,ja novina,ja sranja,ja drskosti neviđene.
koji ba borci...oni sto biraju vlast od kraja rata pa do danas....daj zonbrile kupit ce ih za male pare ko sto ih je svaka vlada dosad kupovala, jal bezvrijednim dionicama, jal nekim malim povisicama....kakvi ba borci i kurac...ako se oni budu pitali bit ce fahro u predsjednistvu umjesto lepog
Pa eto boraca ima recimo 100.000. Gdje su ovi ostali "bistri" da izaberu za nas :-)

exliberal, sto ti mozes supljirat to slabo ko moze. Ne znam u cemu je problem, jesu li te mozda vodili na kopanje iz podruma ili sta vec ali na svakoj temi ti se pobrines da prozoves borce ili ratne vojne invalide.
exliberal

#117 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by exliberal »

BaileyS wrote:
exliberal wrote:
Pa eto boraca ima recimo 100.000. Gdje su ovi ostali "bistri" da izaberu za nas :-)

exliberal, sto ti mozes supljirat to slabo ko moze. Ne znam u cemu je problem, jesu li te mozda vodili na kopanje iz podruma ili sta vec ali na svakoj temi ti se pobrines da prozoves borce ili ratne vojne invalide.
Nema potrebe da me kritikujes...i ja sam skakao po jebenoj zuci i treskavici...ovdje se uvijek prijeti borcima sta ce biti ako borci uzmu vlast u ruke...borci biraju tu jebenu vlast...oni postavljaju one sto im obecavaju pare zato smanjite tu suplju price borci ce ovo , borci ce ono....nece borci nista...par glavonja sto 'zastupaju" boracku populaciju galame dok neusacire sadake za sebe a onda se usute...sta bi se desilo da dodje politicar i kaze nam para ni za koga, neda svijet vise kredita, idustrija nemoze da izdrzi taj pritisak moramo sve skinut..sta bi bilo...frka par dana i to je to..ali to nije tema, tema je fahro i njegovo uvlacenje u politiku...
almanesic

#118 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by almanesic »

lopta wrote:Ocigledno bi mnogi zeljeli vidjeti propast najveceg probosnjackog medija u drzavi i jedne takve respektabilne firme kao sto je Avaz koja uposljava stotine ljudi, no na zalost vama, a na srecu mnogih drugih prije svega Bosnjaka, to se nece desiti, koliko god beogradsko-zagrebacke sluge to pokusavale.

Sto se tice naslova teme i Radoncicevog ulaska u politiku, samo mi nije jasno kako je autor teme mogao to zakljuciti iz intervjua u kojem covjek eksplicitno navodi da NECE ulaziti u politiku. :-)

radis u slobodnoj bosni?! svi su kosovci, izdajnici, varalice, nemoralni jel da? prije svega, nemam mabiciuju da fahru svrstavam bilo gdje. samo cu da ispravim ovdje pojedine podivljale - fahro je rodjen u jugoslaviji. nije on nikakav strani drzavljanin. to sto se ta jugoslavija rasparala na bruku drzava to je problem nas svih. to je takav provincijalizam - pa pita li ko u srbiji tadica, draskovica, seselja, ili je li pitao pokojnog djindjica - sto su oni rodjeni u bosni pa su dosli da "popuju" srbima u srbovanju!? ma hajte molim vas vise. a drugo to sto se tice kosovac i nelegalni brak, bla bla - pa iza svacijeg zivota ima mrlja. iza svacijeg. samo je neko izlozen a neko nije. samo neko je bijednik pa svoje krije a drugome drzi lekcije.

neka udje fahro u politiku. on je bogat covjek. nece krasti stanove i dzabne kredite kao lagumdzija, ili kvadraturu popravljati kao tihic, ili biti svjetski putnik kao silajdzic. one je ta dva tornjamogao zastekati, uzeti kartu i otici . a sad vi lupajte koliko mozete - koliko vas puste :D
trofej

#119 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by trofej »

Samo kvislinzi, ratni i poratni profiteri i kriminalci, te masa nesretnika koji radi egzistencijalno nužne im sadake aminuju da je ovaj svijet lažan: glasaju za SDA, orjentiraju se prema „Dnevnom avazu“ i slave Aliju Izetbegovića kao oslobodioca. I sve to u ime Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.

S obzirom na multipolarnost i multipotentnost zlih centripetalnih sila, vrlo teško će biti iznurenoj državotvornoj populaciji da se oslobodi fantomskih mentora i krene ka bosanskoj, evropskoj ili bilo kojoj mirotvornoj luci. Prvi korak će joj morati biti pronalaženje funkcionalnog modela pomoći nesretnicima koji radi egzistencijalno nužne im sadake aminuju da je ovaj svijet lažan. Taj model je biopsihosocijalnno vrlo kompleksan i tiče se ljudskog integriteta uopće.
Maraschino

#120 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Maraschino »

almanesic wrote:
lopta wrote:Ocigledno bi mnogi zeljeli vidjeti propast najveceg probosnjackog medija u drzavi i jedne takve respektabilne firme kao sto je Avaz koja uposljava stotine ljudi, no na zalost vama, a na srecu mnogih drugih prije svega Bosnjaka, to se nece desiti, koliko god beogradsko-zagrebacke sluge to pokusavale.

Sto se tice naslova teme i Radoncicevog ulaska u politiku, samo mi nije jasno kako je autor teme mogao to zakljuciti iz intervjua u kojem covjek eksplicitno navodi da NECE ulaziti u politiku. :-)

radis u slobodnoj bosni?! svi su kosovci, izdajnici, varalice, nemoralni jel da? prije svega, nemam mabiciuju da fahru svrstavam bilo gdje. samo cu da ispravim ovdje pojedine podivljale - fahro je rodjen u jugoslaviji. nije on nikakav strani drzavljanin. to sto se ta jugoslavija rasparala na bruku drzava to je problem nas svih. to je takav provincijalizam - pa pita li ko u srbiji tadica, draskovica, seselja, ili je li pitao pokojnog djindjica - sto su oni rodjeni u bosni pa su dosli da "popuju" srbima u srbovanju!? ma hajte molim vas vise. a drugo to sto se tice kosovac i nelegalni brak, bla bla - pa iza svacijeg zivota ima mrlja. iza svacijeg. samo je neko izlozen a neko nije. samo neko je bijednik pa svoje krije a drugome drzi lekcije.

neka udje fahro u politiku. on je bogat covjek. nece krasti stanove i dzabne kredite kao lagumdzija, ili kvadraturu popravljati kao tihic, ili biti svjetski putnik kao silajdzic. one je ta dva tornjamogao zastekati, uzeti kartu i otici . a sad vi lupajte koliko mozete - koliko vas puste :D

...i osta ziva posle svega recenoga :zjev: :zzzz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#121 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Truba »

mene samo raduje jedna istina

za 100 godina se naše generacije i levata prije nas u vidu političara i sumnjivih biznismena niko neće sjećati
liquidhorse

#122 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by liquidhorse »

Real Khan wrote:
zagazaga wrote:fahro svasta porucuje,
13. avgust 2009. | 15:50 | Izvor: Srna
Čitaj mi!

SARAJEVO - Ekonomski rezultat rada premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika je vidljiv i on u mnogim segmentima prestiže nekada superiornu Federaciju BiH, izjavio je osnivač kompanije "Avaz" i vlasnik tog lista Fahrudin Radončić.

"Druga je stvar što mi u Federaciji svu nesposobnost naših vlasti aboliramo preko kritika na račun Dodika", rekao je Radončić u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Global".

On je naveo da Dodik jeste napravio zgradu Vlade RS od 17 spratova, dok je istovremeno, kako je rekao, nesposobna federalna Vlada već punih 15 godina "podstanar kod Zlatka Lagumdžije".

Nova zgrada Radio-televizije Republike Srpske

"Takođe, on pravi novu zgradu RTRS-a, a zgrada naših dvaju televizija - državne i FTV - građevinski se raspada. Uz to, RTRS u svom poslovanju beleži profit, a naša FTV enormne gubitke.

Dodik završava autoput, a mi naš gradimo kao sporovozni feljton u mesečnoj štampi", naglasio je vlasnik "Avaza". On je istakao da u Federaciji traje "opšta trka u pljuvanju" na Dodikov račun.

"Ali, mislim da se njegovo ime neretko politikantski i providno zloupotrebljava u medijskom namicanju lažnog patriotizma pred Bošnjacima, kako bi se onda lakše udaralo po reisu Ceriću ili nekom drugom unutar Federacije", ocenio je Radončić.

On je istakao da Dodiku politički "ne može i ne želi verovati", ali da smatra lošim da mu se u Sarajevu ili u Sipi montiraju kriminal i korupcija.

"To Dodika neće privlačiti ka pravljenju zajedničke države, već naprotiv, samo će ga terati iz nje, što neki, verovatno, i hoće. Imam pravo da sumnjam zašto nekima toliko smeta što je Dodik tobože ukrao, inače neverovatnih, 500 miliona KM u Banjaluci, a istovremeno im uopšte ne smeta što su Selimovići stvarno ukrali milijardu KM usred Sarajeva", kaže Radončić.

On je rekao da se boji scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobegao u separatizam.

"Od ovoga ne bi imali koristi ni Srbi, ni Bošnjaci, ni BiH. Koristi ne bi imali ni pojedini ekstremni velikohrvatski krugovi, čiji se prsti mogu prepoznati u taktici da BiH treba mudro srušiti na način da je to tobožnja posledica Dodikovih sukoba sa Sarajevom i OHR-om, odnosno, Bošnjacima koji su u svemu veliki operativci i navijači", ocenio je Radončić.

Razvoj

Vrlo je indikativno, kaže on, da ti ekstremisti smatraju kako bi se tada lako Dodik i Bošnjaci optužili kao glavni krivci za raspad i podelu BiH, a "mirni" Hrvati bili bi nagrađeni reaktiviranjem Vašingtonskog sporazuma i dobijanjem na poklon cele Federacije.

"Ipak, ma koliko Dodika separatistički svrbeli prsti, verujem da on ne sme preuzeti takvu odgovornost na sebe i treba ga pustiti da RS ekonomski razvija i da se ona što iskrenije reintegrira unutar BiH", rekao je on.

Prema njegovim rečima, vlasti u Sarajevu moraju znati da, ako hoće celu i zajedničku BiH, onda treba da navijaju da se svaki njen deo ekonomski razvija i da taj razvoj ne kriminalizuju.

"Uz to, ako hoćemo da živimo sa Srbima u istoj državi, moramo uvažavati njihovo pravo da sami biraju političke vođe, ma koliko se oni nama ne dopadali", poručio je vlasnik "Avaza".
Namjerno ću izbjeći komentarisati prvi (uvodni) dio Fahrinog "promišljanja", koje spada u otvoreno uvlačenje u guzove Miletu Ronhillu...ali u tom uvlačenju s vazelinom Fahro ga baš pretjera. Otkud on zna da se Dodiku "montiraju kriminal i korupcija" iz Sarajeva ili SIPA-e? A daleko najnaivniji komentar (ukoliko je prenesen tačno) je sljedeći:
"Ipak, ma koliko Dodika separatistički svrbeli prsti, verujem da on ne sme preuzeti takvu odgovornost na sebe i treba ga pustiti da RS ekonomski razvija i da se ona što iskrenije reintegrira unutar BiH", rekao je on.
Fahro ovdje djeluje naivno kao francuska sobarica i kao ne zna da RS (dok god postoji u ovakvom obliku i kapacitetu) NIKADA NEĆE NI POMIŠLJATI O BILO KAKVOJ INTEGRACIJI UNUTAR BIH...a Dodika (danas) ili bilo kojeg drugog "lidera" RS-a (sutra) će stalno "svrbeti separatistički prsti"... E, moj Fahro, ovo je bilo doista naivno (ili nije, jer mu je Mišković naredio da daje ovakve izjave). Zato, apsolutno se slažem sa ovim komentarom:
Topla voda wrote:bilo bi dobro kad bi on usao u politiku.

izasao bi na otvoren teren,a tamo mu nema prolaza

fahro ne moze da ponudi nista gore od ovoga sto vec imamo.
_BaD_BoY

#123 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

covjec covjeku moze sve da oprosti osim da uspije..prosto za nepovjerovat kako su ljudi spremni po svakom pljuvati..
svi imamo mogucnost kao i fahro sto je imao pa et krenite sa osnivanjem tih nepristrasnih novina..
naravno da ce sklapati prijateljstva sa miskovicem milom il bilo s kim da ostavi svoj interes..lahko je sjediti i pljuvati on je ukrao on je vako nako..
sto se tice krize suplje price..ko ne vjeruje neka proseta do tuzle pa nek vidi kako nice avazova zgrada..
_BaD_BoY

#124 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

sve to stoji,nek sa miškovićem radi šta hoće,ali nek ne pljuje po drugim medijima koji samo spominju da je mišković bio miloševićev ministar i da taj mišković finansira sve stranke u srbiji osim LDP čede jovanovića koji je po avazu potencijalni četnik.
jest drug ali on ne moze miskovicu govorit sta da radi kao ni miskovic njemu..fahro podrzava IZ al to nije bitno miskovicu il bilo kome kad su pare u pitanju..imaju neke druge interese..i zar je bitno jel firmu recimo otvorio miskovic il bilo ko ako ce on zaposlit 100 radnika i dati dobre plate..
_BaD_BoY

#125 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

ajd nek nije bitno,što onda radočiću,tačnije avazovim novinarima toliko smeta pominjanje opće poznate činjenice da je mišković bio miloševićev ministar i da je finansijer svih stranaka u sbiji osim LDP,da moraju pljuvati one koji spomenu te opće poznate činjenice
pa jednostavno sto se onda radoncic povezuje sa milosevicevim rezimom a covjek se zeli ograditi od toga..ovo je po meni cisto obostrana saradnja radi obostrane financijske dobiti..miskovic radi svoje radoncic svoje al kad su poslovi u pitanju imaju ista glediste :wink:

jer realno drug da recimo pocnemo sad sa provjerom kako je ko stekao imovinu koliko bi ostalo bogatih? :?
trebamo malo gledati i na to koliko je taj isti radoncic zaposlio radnika i samim tim koliko je obezbijedio porodica? :?:
Post Reply