Titova ili Alijina ulica?

Post Reply

jeste li za da se ulica mrsala Tite predije u ulicu Alije Izetbegovica?

Poll ended at 03/11/2004 11:33

da, on to zasluzuje
18
32%
ne ,neka dobje drugu ulicu
38
68%

Total votes: 56

meldina

Post by meldina »

Dzaba ti je tako govoriti Pitt... Prvo joj objasni sta je i ko je aktivna omladina
Zmam ja sta je to ba i da odgovorim ne nisam kontaktirala nikada sa njima Pitt zasto mislis to :lol:
meldina

Post by meldina »

znam :D
margareta

Post by margareta »

meldina wrote:
KOG SI TI KOFA SREDNJEG RODA I KOGA TI GLUMATASH DANAS CIJELI DAN PO FORUMU

KO TE POSTAVIO KO GOD DA SI JEBO TE TAJ STO TE NASTELIO DA GLUMISH VECU BUDALU NEGO SHTO JESI A JESI I GONI SE U !== PIZDI MATERINA KRETENU (SREDNJEGA RODA)
Matere ti Margareta nisam pod prvo s tobom ni pricala niti hocu pod drugo ti samo kritikujes ovdje na forumu nemam nikakvo ime za takve ljude kao ti .Bolje je malo suti i nemjesaj se
nebudi svakom loncu poklopac
Progovori napokon !
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Prenj wrote:
Alfons Kauders wrote:
Prenj wrote:Meldina,

svojom nepismenoscu sramotis i Tita i Aliju.
Prenj, izgleda da nisi vidio njene postove dosad... Ovo je mila majka... :D

A Aliji nek daju ulicu u Banja Luci, njima je napravio drzavu, a ne nama...
Meldina je odlican dokaz koliko je internet dostupan svima. I nepismeni ga ocito sa lakocom koriste.
Nije ti losa ova ideja sa B. Lukom.
A sto mislis da je cura nepismena ako nezna dobro Bosanski.Mozda si i ti smijesan kad pricas jezik koji ona zna.Cura je rasla u dijaspori pa sta.A za Banja Luku si u pravu. Konacno je i ona u matici BiH a ne negdje drugo .Prenj poceo si me veselit koliko si pametan
meldina

Post by meldina »

A sto mislis da je cura nepismena ako nezna dobro Bosanski.Mozda si i ti smijesan kad pricas jezik koji ona zna.Cura je rasla u dijaspori pa sta.A za Banja Luku si u pravu. Konacno je i ona u matici BiH a ne negdje drugo .Prenj poceo si me veselit koliko si pametan
Hvala na razumjevanju

:D :D
Edin H.

Post by Edin H. »

A sto ne daju ulicu CPETEH-u?
DiplomataSaSela

Edin H. wrote:A sto ne daju ulicu CPETEH-u?
CPETEH-ni su dobili svoje ulice davno po palama ,lukavici itd,samo je to jos kod nas belaj ako postujes nesto svoje
Gromovnik

Post by Gromovnik »

Stvarno je smješno "zlocincu i krvniku" kako svoga tako i ostali naroda na ovim prostorima dati da nosi ime bilo koje ulice. Zar vama muslimanima gore nije bilo dosta što ste sve što je imalo "mirisalo" na Srpsko promjenili . Taj vaš krmak aljia nije zaslužio da mu ime bude na WC-u a kamoli ta ulica. :x :x :x
Engram::X

Post by Engram::X »

Izmjena ulice ovisi o sastavu gradskog vijeca i doci ce na red jednako kao i uklanjanje najvece sramote & blama seher sarajeva - polupismenog & poluretardiranog gradonacelnika hamamdzica... :-?
focak

Post by focak »

meldina wrote:
Hvala na razumjevanju

:D :D

meldina, samo ti komentarisi a ne obracaj se na komentare, po pitanju rukopisa. Svaka cast, jer nisi svoju Drzavu zaboravila :)
DiplomataSaSela

Gromovnik wrote:Stvarno je smješno "zlocincu i krvniku" kako svoga tako i ostali naroda na ovim prostorima dati da nosi ime bilo koje ulice. Zar vama muslimanima gore nije bilo dosta što ste sve što je imalo "mirisalo" na Srpsko promjenili . Taj vaš krmak aljia nije zaslužio da mu ime bude na WC-u a kamoli ta ulica. :x :x :x
Mi bar imamo WC i kad si vec u sumi pitaj vaseg sumskog psihijatra sta ti je,i mi nismo gore za tebe nego dole
Minnie

Post by Minnie »

O.K., prihvatam argument da je tesko zadrzati maternji jezik u tudjini.

Medjutim tacke, zarezi i velika slova se koriste i u Englsih, Deutch, Sverige...zamisli, cak se izbjegavaju i dupli negativi :o
Minnie

Post by Minnie »

p.s.
Oh, mislim da bi trebalo vishe zavrsiti sa tim ulicama i imenima, i to cisto iz prakticnih razloga: zbuni se covjek totalno. "Ooo Alija bio dobar ciko" ooo ok izgradite mu spomenik i da vise zavrsimo i sa tim. Ima i vecih problema trenutno u BiH.
DiplomataSaSela

Minnie wrote:O.K., prihvatam argument da je tesko zadrzati maternji jezik u tudjini.

Medjutim tacke, zarezi i velika slova se koriste i u Englsih, Deutch, Sverige...zamisli, cak se izbjegavaju i dupli negativi :o
Minnie pa ovo nije pisanje pjesama ni pripovjetki ,nego nako diskusija na brzinu pa je normalno zaboraviti tacku, zarez,ispustiti slovo.Bolje podrzite curu jer zivi vani i trudi se da zapamti maternji jezik koji je vecina koji su rasli vani vec podobro zaboravila.Nije fer ovako.
H2SO4

Post by H2SO4 »

meldina ne obaziri se na provokacije i samo nastavi!

Alija je svakako zasluzio ulicu a Tito je vec daleka proslost
Zenga

Post by Zenga »

Evo mene margareta....ponovo, nisam te zaboravio..... Zasto sam te razocarao????? Pa ja i nisam hteo, ali eto omaklo mi se.... Mislim da se nasi politicki stavovi u vecini slazu, sem kod Alije tu smo malkice razliciti. Nije ti bas trebalo mene da naguzis ono sa pravopisom, odnosno kako ti kazes sa "koncipiranjem" recenice. Posto su mi sugerisali da imas dosta istomisljenika ovde na forumu, pa ako bi nastavio da se konfrotiram tvojim ideama mogao bih biti donja strana sto nikako ne zelim... Dakle, draga Margareta sve mogu da istrpim ali da me nazivaju gluperdom i neznalicom to nikako, ne u politickom smislu tu je dijalog nego u pravopisu i koncepciji moje price. Mnogo dobro umem da pljujem i da vredjam onako bez psovanja i vulgarnosti pa jedva cekam da se neko nakaci i da ga "napunim". Bolje ostani po strani margareta...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

H2SO4 wrote:meldina ne obaziri se na provokacije i samo nastavi!

Alija je svakako zasluzio ulicu a Tito je vec daleka proslost

:-) po toj logici, i Alija ce biti nekome "daleka proslost" pa ce se opet izmjenjat ulice....
jel vi sjedite na dupetu ili glavi??? Znate li samo koliko ce to kostati budzet kantona ??? Znate li sta se sve mora promijeniti ako se samo izmjeni naziv ulice???
Par ulica nosi imena knjizevnika i javnih licnosti iz nase proslosti, i pogresno su napisali imena istih.... narod je to shvatio ali nisu ludi da se izlazu dodatnom trosku ponovnog vadjenja dokumenata....
uostalom, dijasporci, drzite se dijaspore i tamo krojite politiku a ovaj grad ostavite nama koji zivimo u njemu.....
DiplomataSaSela

#118 s

Ta se je ulica nekada zvala po kralju karadjordjevicu,pa onda Ante Pavelica,pa marsala Tita.Neznam imal smisla u to drustvo trpat Aliju.Zasluzio je nesto bolje od te ulice
Prenj

#119 Re: s

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:Ta se je ulica nekada zvala po kralju karadjordjevicu,pa onda Ante Pavelica,pa marsala Tita.Neznam imal smisla u to drustvo trpat Aliju.Zasluzio je nesto bolje od te ulice
Ulica Azize Sacirbegovic, to je pravi izbor, pogotovo sada kada se tamo prave Bosmalovi neboderi.
Zamisli samo, najvise zgrade na Balkanu u Alijinoj ulici, jos jedan dokaz da je bio 'najveci demokrata na Balkanu'.
A i proslost ulice sa Azizom ispred, zenom njegovog jarana, je apsolutno 'podobna'. Nema nekih odvratnih komunjara ni blizu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Komisija za izmjenu naziva ulica....

pred sami kraj rata...Dobrinja, Aerodromsko naselje, C-5 ... Jedna ulica koja ima samo jednu zgradu od 5 haustora/ulaza....nosila naziv Maka Dizdara.....

Skontase u komisiji - MAK!! evo ga nije nas!!! (e profesore Smajo, ko vam diplomu dade)....
i ukinuse ulicu....i dadose joj ime OMERA HAJAMA :? :? Ko je taj?!?!?

Rubaije je napisao OMAR HAJJAM!!!!!!!!!!!!! E profesore, profesore....

skontao profesor da je Mah Mehmedalija, da je bio boem ali da je bio prvenstveno BiH Drzavljanin (Hercegovac iz Stoca) pa mu vratise ulicu....ali sad je dobio vecu.....

i tako su ispremjestali gomilu ulica, sve su pretumbali, davali ulice nekim anonimusima.... a ne dadose nam da jednu ulicu nazovemo po prvom palom borcu (z. ljiljanu) iz te ulice....rekoshe nam jok..... e Halal ti bilo profesore...
meldina

Post by meldina »

Ma hvala Bogu ima i normalni ljudi ovdje sto ne misle samo da komentiraju pravopis Ovo nije ucionica u skoli .Ako imate sta da napisete o temi onda napisite ,poneki nemaju cim da se brane pa onda pocnu o pravopisu
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Po cemu je Tito velika licnost?
Ja cu odgovorit za rahmetli Aliju ,bio je prvi predsednik BIH,napravio BIH samostalnu sto ona nije bila stoljecima.Ako to nije dovoljno za spomenik i ulicu onda Tito nije vrjedan se ni spomenut u skolskim knjigama u Bosni.
Ti tvrdis da sam ja samo turista ali Bosna je moja drzava kao i tvoja ja sam tu rodjena a ako Bog da jednog dana cu tamo zivjeti.
Meldina,
ovo je smijeshno shto si gore napisala. Chast Aliji, no ne zaboravi da je Bosna i Hercegovina postala shesta republika u DFJ (Demokratska Federativna Jugoslavija, tako se zapravo prvobitno zvala ex-sfrj) zahvaljujutji Titu i samo Titu, i bez toga niti bi bilo Bosne i Hercegovine, niti bi 1974. doshlo do priznavanja Boshnjacima da sebe zovu barem nekako, tada je naredjeno da to bude Muslimani, a do tada si mogla biti ili Srpkinja ili Hrvatica ili neopredijeljena ili Jugoslovenka, odnosno ne ti (ti si ochigledno premlada), nego tvoji preci.

Znachi treba pametno podvutji crtu i vidjeti ko je stvarno zasluzhan za bitisanje Bosne kroz vijekove.

Recimo meni smeta shto u Sarajevu nema ulice bosanske Kraljice Katarine (nju danas svojataju katolici, a ostala dva naroda shute), a postoji recimo u Mostaru i u josh nekim mjestima, ili shto je nestala ulica Kralja Tomislava u Sarajevu (sada se zove po starom imenu: Koshevska), no to ne znachi da neka druga ulica nije mogla ponijeti ime ovog (i ne samo ovog) bosanskog Kralja.

Recimo Lenjinova se danas zove Grbavichka, a mozhe komotno da se zove po nekoj istorijskoj i zasluzhnoj bosanskoj lichnosti. Ima ih pregrsht.

Itd. itd.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A tuga je sto je predsjedavajuci komisije za izmjenu naziva ulica...profesor...i to istorije/historije/povijesti.....
kike

Post by kike »

Ko je prvi stavio to poređenje i zahtijev, to je uradio primitivno svjesno

Najvažnije ulica un Sarajevu je Ferhadija, bivša Vase štrase.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kike wrote:Ko je prvi stavio to poređenje i zahtijev, to je uradio primitivno svjesno
krenula hajka :D prof.S.H.
Najvažnije ulica un Sarajevu je Ferhadija, bivša Vase štrase.
Slazem se :D:D:D
Post Reply