Islam osvaja svijet bez maca

Rasprave o vjerskim temama.
Chisum

#101 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Chisum »

pure_love wrote:chisum tvoji stavovi cine da se ti tesko mozes pozivati na "tvoj" narod,,,ostani tu gdje s bogati :-) :lol:
De mi samo baci svoju vojnu knjizicu iz prosloga rata, pa da vidimo tebe i "tvoj" narod.

U mojoj stoji datum na koji sam ponosan, pa ga vrlo rado pokazem onima koji pitaju.

Pusti mi se tih sranja... moj narod je Bosanski narod, moj narod su Bosnjaci, a ne neki nepismeni Talibani. Za njih me, njihov islam i njihovu sudbinu zaboli neka stvar. Ja kada sam pozelio dati nesto svome narodu i svojoj zemlji nisam se gadjao citatima niti sam svoju ljubav prema bosni dokazivao kroz ljubav prema Iranu i Saudiji prema kojima nemam nikakvih osjecaja. Ja sam to uradio na drugi nacin. Ti radi kako ti hoces.
Last edited by Chisum on 09/12/2009 01:53, edited 1 time in total.
pure_love

#102 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

i moj narod je bosnjacki narod,i mene briga za islamom u bosnjackog naroda,a islam je jedan i univerzalan ha ja
Chisum

#103 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Chisum »

BHF_Manijak wrote:
Chisum wrote:
BHF_Manijak wrote:A Chisume je li ti to imas kompleks islamskog svijeta,sta li.... :) Zasto ti je toliko bitan njihov progres,da li su napredni ili nazadni,ako vec hoces nesto da mijenjas,djeluj ovdje,a ne na mjestima koja su udaljena od nas hiljade kilometara,ha ya :wink: Malo malo ti opletes o istocnom svijetu,kako su nazadni kako ovo kako ono,kao eto dobra dusa pa im zelis sve najbolje da koncno krenu i oni naprednim putem,neka,brini se ti za svoju avliju,djeluj lokalno! :thumbup: Bolje nesto radi,nego sto propovjedas ovdje nama na forumu casove historije i nazatka muslimana,ioanko te se oni ne tice,u zabludi su i glupi,nemaju oni pojma,jel de?Pa sto se onda zamaras njima...
Ja djelujem ovdje citav svoj zivot, a nabio sam haman 4 banke u dupe. Prema tome, ne brini se za mene. Ja sam svoje skole izucio i bavim se poslom koji volim.

A to sto opletem po "istocnom svijetu", da citas kao sto ocekujem od tebe, shvatio bi da me taj svijet, ovakav kakav je danas, s ovakvim vodjama i narodima kakvi su danas interesuje ko Maru kriv kurac, ali me boli to sto se moj narod okrece ka tome kao nekom odgovoru, a odgovor im lezi pred nosom.

Mojne svega ti, da ti opet pisem kako i zasto. Eto, procitaj moj predzadnji post pa mi odgovori na postavljena pitanja. Ili nemoj. Vrticemo se u krug.
Zasto generalizujes stvari sa MOJ NAROD:..nije istina to,prvi sam musliman,praktikant da se razumijemo,ali iskreno niti zelim niti hocu da se poistovjecujem a jos manej da tezim ka istocnom svijetu onakav kakav jeste,a niti ga mogu promjeniti,onakav sam kakav sam,izucavam ovdje nauku,ne razlikujem se ni po cemu od zapadnog svijeta,sem u prakticiranju vjere,nit vjesam ljude,nit se bombama raznosim,nit zenim djevojcice od 10 godina,imam i previse problema ispred svojih "vrata" tako da bas i nemam vremena da kontam sta se "tamo negdje"radi...
Vama ateistima kako primjetih,ne odgovara ni kada covjek praktikuje svoju vjeru,kada je dobar,posten,trudi se da svakom pomogne,uz to ima i zavrsen fakultet,ima znanje i sl,(Bugari),niti vam odgovaraju zadrti extremisti i fundamentalisti,itd itd pa zasto jednostavno ne kazete,lakse ce vam biti,mrzimo vjernike muslimane,ne moze ih organski i tacka,rijeste tako probleme i diskusije!! :wink:
Ja podvukoh hvala Bogu, ne svi

Tebe niti znam, niti mogu naslutiti sta zaista mislis, ali sam imao priliku vidjeti u kojem smijeru i pod cijom palicom se odgajaju i na koji nacin za zivot pripremaju oni koji se predaju vjeri.

Drugo, ja ne mrzim muslimane... mrzim nazadnost, nesposobnost da se krene u korak s vremenom, primitivizam i neobrazovanje. Kada islam prodje kroz reformu, kada glavesine koje ga drze za uzdu i vode, shvate da - nije isto zivjeti 9. decembra 2009 i 9. decembra 929 godine, ja, niti cu te pitati sta si po vjeroispovjesti, niti cu se plasiti da ces danas ili sutra pozeljeti da zivis kao ovi sa slika, niti ce mi biti bitno da li si vjernik ili nisi jer ces to znati ti i samo ti. Niti ce to stajati izmedju tebe i koraka unaprijed, kao sto danas, u ovakvom obliku u kakvom je, stoji izmedju islamskog svijeta i aktuelnog nam datuma.
Optimus Prime

#104 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Optimus Prime »

Chisum wrote:
pure_love wrote:chisum tvoji stavovi cine da se ti tesko mozes pozivati na "tvoj" narod,,,ostani tu gdje s bogati :-) :lol:
De mi samo baci svoju vojnu knjizicu, pa da vidimo tebe i "tvoj" narod.

U mojoj stoji datum na koji sam ponosan, pa ga vrlo rado pokazem onima koji pitaju.

Pusti mi se tih sranja... moj narod je Bosanski narod, moj narod su Bosnjaci, a ne neki nepismeni Talibani. Za njih me, njihov islam i njihovu sudbinu zaboli neka stvar. Ja kada sam pozelio dati nesto svome narodu i svojoj zemlji nisam se gadjao citatima niti sam svoju ljubav prema bosni dokazivao kroz ljubav prema Iranu i Saudiji prema kojima nemam nikakvih osjecaja. Ja sam to uradio na drugi nacin. Ti radi kako ti hoces.
Ne sekiraj se druze. Islamizacija drustva je samo kratkotrajni trend kod Bosnjackog naroda. Mi i jesmo u biti jedan nereligiozan narod ali nas malo nas hebe to sto se pojam Bosnjak poistovjecuje sa pojmom musliman. I vecinom se radi o jednoj vrsti inata. Kad se politicke strasti u BiH smire za kojih desetak godina, politicki islam ce izgubiti tlo pod nogama u BiH.
pure_love

#105 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

Sta bi sa Somalijom?

Bitno je da Allah zato daruje ekonomski i tehnoloski prosperitet jednom Makau, koji je leglo kocke, droge i prostitucije. Nesto kao modeni Sodom i Gomora.
Ne znam staje s tim bogom. Prije par hiljada godina bi takva mjesta spaliovo kisom vatre a danas ih nagradjuje.
Lijepa anegdota.

Od 1994 do 2001 dok je Taliban vladao nije bilo droge, a nesto se ne sjecam da je Afganistan u tom periodu dozivo ekonomski i tehnoloski procvat. koliko se sjecam ekonomski i tehnoloski su vraceni za minimum jedan milenij.

Danas kada talibana vise nema prihod koji oni danas ostvaruju sa izvozom droge nekih 3 milijarde $( oko 30% BDP-a). Bez tog novca bi bukvalno umirali od gladi.
Ne znam kakvo je stanje s somalijom,jos manje znam kakve sve to im veze s islamom?
pure_love

#106 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

Optimus Prime wrote:
Chisum wrote:
De mi samo baci svoju vojnu knjizicu, pa da vidimo tebe i "tvoj" narod.

Ne sekiraj se druze. Islamizacija drustva je samo kratkotrajni trend kod Bosnjackog naroda. Mi i jesmo u biti jedan nereligiozan narod ali nas malo nas hebe to sto se pojam Bosnjak poistovjecuje sa pojmom musliman. I vecinom se radi o jednoj vrsti inata. Kad se politicke strasti u BiH smire za kojih desetak godina, politicki islam ce izgubiti tlo pod nogama u BiH.

stim sto svijet ide kA RADIKALIZACIJI I ISLAMOFOBIJI nazalost,sto ce ucinti i muslimane radikalnijim.Ni ja nisam za politicki islam ali sam za drzavu gdje muslimani imaju sva prava,bosnjacki narod je usko vezan za islam,i i ako volimo popiti i opsovati ipak ne damo na svoje
BHF_Manijak

#107 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by BHF_Manijak »

Vratite nam eto vas dvojica sposobnih stari nazvi Bosnjanin jos iz perioda prije Osmanlija,tj da se svi nazivamo Bosnjacima a ne samo muslimani,vidim imate slifa pa bujjrum,ti Optimuse ino se vrnes iz SveCke i poradis malo na tome... :wink: Da se razumijemo,i ja sam za to,Bosnjaci-SVI stanovnici Bosne,bez obzira na konfesionalnu pripadnost!I da,usput nam vratite i srednjovjekovni naziv Bosna,jer je Hercegovina dodat za vrijeme A-U i ustalio je se!
pure_love

#108 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

Ja sam tolerantna osoba :-D i nisam za to,to vrijedja srbe i hrvate u BIH,i podsjeca me na one koji zele da mi budemo srpski muslimani/hrvatski muslimani

te ideje su i unistili YU a ako bosnjaci krenu s tim(svi u BIH su bosnjaci/bosanci) unistice i Bosnu!!
Optimus Prime

#109 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Optimus Prime »

pure_love wrote:

Sta bi sa Somalijom?

Bitno je da Allah zato daruje ekonomski i tehnoloski prosperitet jednom Makau, koji je leglo kocke, droge i prostitucije. Nesto kao modeni Sodom i Gomora.
Ne znam staje s tim bogom. Prije par hiljada godina bi takva mjesta spaliovo kisom vatre a danas ih nagradjuje.
Lijepa anegdota.

Od 1994 do 2001 dok je Taliban vladao nije bilo droge, a nesto se ne sjecam da je Afganistan u tom periodu dozivo ekonomski i tehnoloski procvat. koliko se sjecam ekonomski i tehnoloski su vraceni za minimum jedan milenij.

Danas kada talibana vise nema prihod koji oni danas ostvaruju sa izvozom droge nekih 3 milijarde $( oko 30% BDP-a). Bez tog novca bi bukvalno umirali od gladi.
Ne znam kakvo je stanje s somalijom,jos manje znam kakve sve to im veze s islamom?
Pa dva posta ranije si tvrdio da ih bog kaznajava nazadovanjem posto kolektivno ne zive prema islamskim propisma.
Optimus Prime

#110 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Optimus Prime »

BHF_Manijak wrote:Vratite nam eto vas dvojica sposobnih stari nazvi Bosnjanin jos iz perioda prije Osmanlija,tj da se svi nazivamo Bosnjacima a ne samo muslimani,vidim imate slifa pa bujjrum,ti Optimuse ino se vrnes iz SveCke i poradis malo na tome... :wink: Da se razumijemo,i ja sam za to,Bosnjaci-SVI stanovnici Bosne,bez obzira na konfesionalnu pripadnost!I da,usput nam vratite i srednjovjekovni naziv Bosna,jer je Hercegovina dodat za vrijeme A-U i ustalio je se!
Najbolje bi nam bilo da smo Bosanci, ateisti. Ja mislim da bi tek tada ovoj zemlji laknulo.
pure_love

#111 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

Optimus Prime wrote:
BHF_Manijak wrote:Vratite nam eto vas dvojica sposobnih stari nazvi Bosnjanin jos iz perioda prije Osmanlija,tj da se svi nazivamo Bosnjacima a ne samo muslimani,vidim imate slifa pa bujjrum,ti Optimuse ino se vrnes iz SveCke i poradis malo na tome... :wink: Da se razumijemo,i ja sam za to,Bosnjaci-SVI stanovnici Bosne,bez obzira na konfesionalnu pripadnost!I da,usput nam vratite i srednjovjekovni naziv Bosna,jer je Hercegovina dodat za vrijeme A-U i ustalio je se!
Najbolje bi nam bilo da smo Bosanci, ateisti. Ja mislim da bi tek tada ovoj zemlji laknulo.
i vidis dok je god takvih uvrijedljivih stavova na racun islam imat cemo i politicki islam
BHF_Manijak

#112 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by BHF_Manijak »

Optimus Prime wrote:
Nacekat ces se na to!! 8-) Ovdje nikd,ali zapamti nikad nece biti cistog ateizma niti ce ovo ikada biti ateisticka zemlja,Bosnjaci naziv za sve narode,mozemo vratit,ali ovo uciniti ateistickom zemljom,eh taj film nece moci!! :wink: Rekoh ja davno,ti islam ocima ne mozes smisliti....
pure_love

#113 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by pure_love »

BHF_Manijak wrote:
Optimus Prime wrote:
Nacekat ces se na to!! 8-) Ovdje nikd,ali zapamti nikad nece biti cistog ateizma niti ce ovo ikada biti ateisticka zemlja,Bosnjaci naziv za sve narode,mozemo vratit,ali ovo uciniti ateistickom zemljom,eh taj film nece moci!! :wink: Rekoh ja davno,ti islam ocima ne mozes smisliti....

onda mi ga je zao,nije lako zivjeti u Bosni a ne moci gledati islam ocima :):)
BHF_Manijak

#114 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by BHF_Manijak »

pure_love wrote: onda mi ga je zao,nije lako zivjeti u Bosni a ne moci gledati islam ocima :):)
Covjek je na stotine kilometara daleko od Bosne ne brini,a ovdje bi da stanje mijenja,legendarno nema sta,udario mu svedski ateizam u glavu pa hoce i ovdje isto tako,ne mijenjaju se bolan ne bio ljudi promjenom vjere,vec drugim stvarima,ovdje je takav mentalitet da ga nece nista promjenit,makar svi ateisti bili,a nece biti!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#115 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Chmoljo »

Optimus Prime wrote: Najbolje bi nam bilo da smo Bosanci, ateisti. Ja mislim da bi tek tada ovoj zemlji laknulo.
najbolje bi bilo da u Bosni žive samo muslimani. tek bi tada ovoj zemlji laknulo...

pitanje za tebe Optimuse: zaslužujem li u ovom gore slučaju ban? :mrgreen:
Optimus Prime

#116 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Optimus Prime »

BHF_Manijak wrote:
Optimus Prime wrote:
Niko ne govori o nasilnom provodjenju ateizma, kao za vrijeme komunista. Sto je naravno i smijesno, posto je ateizam stanje svijesti i niko nikog ne moze natjerati da bude ateista. ili vjerujes ili ne vjerujes.

Ono o cemo ja govorim je postepeno dizanje svijesti kroz obrazovanje, kao kod Skandinavaca gdje religija danas ne igra skoro nikakvu ulogu posto Svedjani jednostavno ne vjeruju u boga. Ne zato sto im je neko reko da ne smiju vjerovati nego sto su logikom dosli sami do te spoznaje. Za koju deceniju ce im crkve sluziti uglavnom kao muzeji.
Takav scenario ocekujem i u Bosni za jedno 50 godina,.
Optimus Prime

#117 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Optimus Prime »

Chmoljo wrote:
Optimus Prime wrote: Najbolje bi nam bilo da smo Bosanci, ateisti. Ja mislim da bi tek tada ovoj zemlji laknulo.
najbolje bi bilo da u Bosni žive samo muslimani. tek bi tada ovoj zemlji laknulo...

pitanje za tebe Optimuse: zaslužujem li u ovom gore slučaju ban? :mrgreen:
Lifetime ban. :)

nisi me razumio.
Isao sam od pretpostavke da vecina Bosanaca i Hercegovaca postepeno postanu nereligiozni, nesto kao danas u Svedskoj.
U tom slucaju bi suzivot nasih naroda postao mnogo jednostavniji. Moras priznati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#118 Re: Islam osvaja svijet bez maca

Post by Chmoljo »

odlično. ubuduće piši razumljivije. btw, to ti je naivno poimanje strukture sukoba u domovini nam.

ova tema ide pod ključ, ova dva dana ste mi bili plaho aktivni, a iskreno na više tema vidim iste nickove i iste rasprave.

tema manje za moderirati.
Locked