Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post Reply
Socijalista

#101 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

Fair Life wrote:
Socijalista wrote:Ko je onaj pakshu s lopatom na lijevoj strani? :? :roll:
Pavle
To onaj Hrizostom?
veljaca

#102 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by veljaca »

Ako ovo ne zasluzuje ban - ne znam sta onda zasluzuje .....
Socijalista

#103 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

veljaca wrote:
Sta sam pogresno rekao?
bhxxl

#104 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by bhxxl »

veljaca wrote:
naravno da zasluzuje ... koji bezobrazluk ... tako ti je to kad se "obraz ne stidi , a guzica ne boji " fuj .... kompleksasu ...
Socijalista

#105 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

bhxxl wrote:
veljaca wrote:
naravno da zasluzuje ... koji bezobrazluk ... tako ti je to kad se "obraz ne stidi , a guzica ne boji " fuj .... kompleksasu ...
Zato sto je on Reis jel?
bhxxl

#106 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by bhxxl »

Socijalista wrote:
naravno da zasluzuje ... koji bezobrazluk ... tako ti je to kad se "obraz ne stidi , a guzica ne boji " fuj .... kompleksasu ...[/quote]

Zato sto je on Reis jel?[/quote]
´
zato sto je on prestavnik jedne vjere i zato sto vrijedas osjecaje drugih vijenika ...
veljaca

#107 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by veljaca »

Socijalista wrote:
veljaca wrote:
Sta sam pogresno rekao?
Jel se to jos i zezas ?????

To je legitimni predstavnik ljudi Islamske vjeroispovijesti u BiH ( a i sire ). Njegovim vrijedjanjem - vrijedjanjem njegove funkcije - vrijedjas na hiljade postenih ljudi u BiH ....
Probaj tako nesto napisati za, recimo Papu, pa onda daji komentare ...

Btw - dobronamjernom i postenom covjeku ni na kraj pamet ne pada se igra sa vjerskim osjecanjima drugih ljudi ....
B Btw - vidim kazes Reis - znaci u pocetku si znao ko je i NAMJERNO si napisao sto si napisao. Stidi se ...
Socijalista

#108 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

Taj covjek je huskac i zasljepluje neduzni i nevini i nepismeni narod, to je on!!! Duhovni poglavar koji pravi sebi Sjediste vrijedno 10mil. iz dzepova onih koji imaju 400KM platu i nize!!! Duhovnije bi bilo da se spusti na zemlju. Ja takve osobe mrzim i ne mogu ih smisliti.
vee-jay

#109 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by vee-jay »

kako to da jos niko (citaj @Katarina) nije dosao da preokrene temu u pravi tok, prema Z.L aka :evil:

:D
ultima_palabra

#110 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

vee-jay wrote:kako to da jos niko (citaj @Katarina) nije dosao da preokrene temu u pravi tok, prema Z.L aka :evil:

Preokrenuli su je neki već u lošem smjeru :roll: A ona garant još traži famozne Vildanine članke :lol:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#111 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ovo nije dobro...
Kad je prošli put krenuo u kampanju, bio je tako optimističan, slatkoriječiv, i izgubismo pola države... :(
al_akhisari

#112 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by al_akhisari »

ultima_palabra wrote:
al_akhisari wrote:Dragi student...
Moje post nije bio baziran samo na desavanja oko i poslije aprilskog paketa, nego na politicko djelovanje inace...Slazem se u vezi navoda oko aprilskog paketa i svega sto je poslije uslijedilo...

Poenta mog pisanja je bila to da gore navedeni, ali i ogroman dio ostalih eksponenata "visoke" politike ne zasluzuju prolaznu ocjenu...Sazrijeli za dobru, gustu metlu i pravac otpad ( nadam se da ce tako i biti na prvim sljedecim izborima )...Samo sam se pitao, zasto ne posmatramo sve istim ocima...sta je kriterij uspjesnosti...idila zivljenja u bih danas...
Pa evo ti kriterij...
Sefer - nijedan dan na vlasti
Zlatko - 2 godine
Tihić - 7 godina
Alija - 10 godina
Željko - 3 godine u Predsjedništvu, ali realne vlasti nijedan dan
Haris - 19 godina (nekad manje, nekad više, ali je imao utjecaja uvijek)
Ove brojke ne stoje bas kako bi trebalo, ali...vidim da se ne pratimo bas naj...nejse..osim zeljka sve, na OTPAD...
vee-jay

#113 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by vee-jay »

ultima_palabra wrote:
vee-jay wrote:kako to da jos niko (citaj @Katarina) nije dosao da preokrene temu u pravi tok, prema Z.L aka :evil:

Preokrenuli su je neki već u lošem smjeru :roll: A ona garant još traži famozne Vildanine članke :lol:
:lol: :lol: :lol:
vee-jay

#114 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by vee-jay »

ThunderbirD wrote:
Socijalista wrote:Taj covjek je huskac i zasljepluje neduzni i nevini i nepismeni narod, to je on!!! Duhovni poglavar koji pravi sebi Sjediste vrijedno 10mil. iz dzepova onih koji imaju 400KM platu i nize!!! Duhovnije bi bilo da se spusti na zemlju. Ja takve osobe mrzim i ne mogu ih smisliti.
Svaki topic ode u krivom smjeru offtopicarenjem :sad:
pa hajd' 5 stranica teme o Silajdzicu i vise nego dosta :D
ultima_palabra

#115 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

al_akhisari wrote:Ove brojke ne stoje bas kako bi trebalo, ali...vidim da se ne pratimo bas naj...nejse..osim zeljka sve, na OTPAD...
Pa ispravi me, ako ne stoje 8-)
vee-jay wrote:
ultima_palabra wrote:

:lol: :lol: :lol:
Ma misterija brate, kažu neki da postoje, ali ih još niko nije vidio ;-)
al_akhisari

#116 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by al_akhisari »

ultima_palabra wrote:
al_akhisari wrote:Ove brojke ne stoje bas kako bi trebalo, ali...vidim da se ne pratimo bas naj...nejse..osim zeljka sve, na OTPAD...
Pa ispravi me, ako ne stoje 8-)
vee-jay wrote:
ultima_palabra wrote:
vee-jay wrote:
Hocemo l sad da se malo sicamo brojkama...sam znas da ih nekoliko ne stoji...ali, kako rekoh to i nije sustina...nejse...ne pratimo se... :D
ultima_palabra

#117 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

ThunderbirD wrote:Smatram da su izjave Silajdžića povodom ovih navodnih ustavnih reformi u potpunostu logične ali i potrebne.

Ne samo da su Bošnjački političari konfuzni već i sam narod, a što potvrđuju i forumaši na ovom topicu. SBiH odnosno SDA vs SDP smisao je svake diskusije na topicima ovog foruma. Helou, buđenje ? SDP prodaje predizbornu floskulu, identničnu svim prethodnim, a koji im nisu nešto posebno dobroga donijele. SDA se dodvorava strancima, a upravo zbog njihove maloumnosti najveći su gubitnici, a što su pokazale ove sve smjene koje su vršili po nalogu OHR-a a sada ta stranka koja ima najviše glasova predstavlja nebitan i konfuzan faktor u vlasti. Za razliku od pobrojanih, Silajdžić se nikom ne dodvorava niti je političar lokalnog nivoa ( Zlatko Lagumdžija ). Doduše i on ima svoju prošlost, i kritike, ali to nije predmet diskusije. Ono što je rekao je bitno za Bošnjake da otvore oči i shvate težak položaja u kojem su zapali. Naročito podržavam njegov angažman i lobiranje sa Turskom. Za to vrijeme Tihić, blijedog lica, tihog govora, poziva na dijalog i razumjevanje :-) Kakav naivni mlakonja :sad:

Ovo nije opus da se nahvali SBiH, koja ima definitivno najlošiji kadar, već da se pozdrave razumni posljednji potezi Harisa S.

Srpska politika u BiH je mnogo koherentnija od Bošnjačke, sa većim uticajem na OHR, tako da a s obzirom na državni aparat, mogu nastaviti sa svojom osnovnom aktivnošću odnosno totalnom destrukcijom svega povezanog sa državom BiH.
U pravu si, ali ne mislim da se Silajdžić tako ponaša iz državotvornih razloga, nego zato što mora. Kako bi objasnio prihvatanje butmirskog ustava, kada je mnogo bolji paket oborio zbog svoje sujete i funkcije?
S druge strane, Lagumdžija sa svojim zaklanjanjem iza "vladajuće petorke" (tu sintagmu je ponovio XY puta u zadnje 3 godine) i Tihić sa svojim prihvatanjem svega ne bi li ga Biden ili neko drugi pomilkio po ćelavici :-D su još gore usrali motku.
ibizza

#118 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ibizza »

VjecitiStudent wrote:Tri godine poslije, nakon sto smo od medjunarodne zajednice dobili na sto zadnji prijedlog Ustavnih promjena, koji je puno losiji od Aprilskog, kojeg Haris onako junacki povali, valjda je i najzagrizenijim Silajdzicevim pristalicama jasno koje je on svo vrijeme ublehe prosipao!

Gdje je sada 100%BiH, gdje je demokratski Ustav kojeg je obecao napraviti, gdje je ta medjunarodna zajednica koja ce dekretom ukinuti RS, gdje su sudske presude koje je obecavao svo vrijeme, ...?
A zasto su SDP i SDA sada protiv entitetskog glasanja,a prije 3 godine su bili za ???
a Haris i dalje isto radi,nece nista mijenjati dok se entitetsko glasanje ne ukine...mozemo mi imati predsjednika,al od njega nikakve fajde,kad u parlamentu se svi zakoni blokiraju entitetskim glasanjem..
a haris je bio na dobrom putu,mozda ne da je ukine,al da je oslabi,sigurno...al jbg,klempo ga sjeba u BL
nosara

#119 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by nosara »

bermiin wrote:
VjecitiStudent wrote:Tri godine poslije, nakon sto smo od medjunarodne zajednice dobili na sto zadnji prijedlog Ustavnih promjena, koji je puno losiji od Aprilskog, kojeg Haris onako junacki povali, valjda je i najzagrizenijim Silajdzicevim pristalicama jasno koje je on svo vrijeme ublehe prosipao!

Gdje je sada 100%BiH, gdje je demokratski Ustav kojeg je obecao napraviti, gdje je ta medjunarodna zajednica koja ce dekretom ukinuti RS, gdje su sudske presude koje je obecavao svo vrijeme, ...?
A zasto su SDP i SDA sada protiv entitetskog glasanja,a prije 3 godine su bili za ???
a Haris i dalje isto radi,nece nista mijenjati dok se entitetsko glasanje ne ukine...mozemo mi imati predsjednika,al od njega nikakve fajde,kad u parlamentu se svi zakoni blokiraju entitetskim glasanjem..
a haris je bio na dobrom putu,mozda ne da je ukine,al da je oslabi,sigurno...al jbg,klempo ga sjeba u BL
Entitetsko glasanje je zvaka za seljaka... Lagumdzija se nikada nije odredjivao spram entiteskog glasanja...silajdzic je grobar BiH i to je jedina istina... :D

Pravicete vi "april" od blata... :-)
ultima_palabra

#120 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

bermiin wrote:A zasto su SDP i SDA sada protiv entitetskog glasanja,a prije 3 godine su bili za ???
a Haris i dalje isto radi,nece nista mijenjati dok se elektroenergetski sektor ne rasproda...mozemo mi imati predsjednika,al od njega nikakve fajde,kad u parlamentu se svi zakoni blokiraju entitetskim glasanjem..
Mala ispravka 8-)
ibizza

#121 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ibizza »

ultima_palabra wrote:
bermiin wrote:A zasto su SDP i SDA sada protiv entitetskog glasanja,a prije 3 godine su bili za ???
a Haris i dalje isto radi,nece nista mijenjati dok se elektroenergetski sektor ne rasproda...mozemo mi imati predsjednika,al od njega nikakve fajde,kad u parlamentu se svi zakoni blokiraju entitetskim glasanjem..
Mala ispravka 8-)
oke,tvoje misljenje ;-)
fara_mo

#122 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by fara_mo »

Nisam neki miljeni Haris a jos manje njegove stranke, ali covjeku se treba odati priznaje za njegovu uztrajnost za jedinstvenu BIH. Svi nasi politicari polako okrecu ledja cjelovitoj BIH, smo jos Haris to potencira i spominje. Ja ovde govorim o njemu kao licnosti a ne njegovoj stranci
nosara

#123 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by nosara »

fara_mo wrote:Nisam neki miljeni Haris a jos manje njegove stranke, ali covjeku se treba odati priznaje za njegovu uztrajnost za jedinstvenu BIH. Svi nasi politicari polako okrecu ledja cjelovitoj BIH, smo jos Haris to potencira i spominje. Ja ovde govorim o njemu kao licnosti a ne njegovoj stranci
BiH je i sada cjela, niko nista nigdje nije odnio... :D

A tom lazovu i sjecikesi daleko lijepa kuca od Bosne, bolje bi bilo da se bori za jedinstvenu srbiju ili hrvatsku, da se i oni o jadu zabave kao mi... :-)
ibizza

#124 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ibizza »

nosara wrote:
fara_mo wrote:Nisam neki miljeni Haris a jos manje njegove stranke, ali covjeku se treba odati priznaje za njegovu uztrajnost za jedinstvenu BIH. Svi nasi politicari polako okrecu ledja cjelovitoj BIH, smo jos Haris to potencira i spominje. Ja ovde govorim o njemu kao licnosti a ne njegovoj stranci
BiH je i sada cjela, niko nista nigdje nije odnio... :D

A tom lazovu i sjecikesi daleko lijepa kuca od Bosne, bolje bi bilo da se bori za jedinstvenu srbiju ili hrvatsku, da se i oni o jadu zabave kao mi... :-)
a jesi ti pametan...trebamo tebe na pregovore poslati...
nosara

#125 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by nosara »

Ko jos uvijek nije shvatio ima naputak u novom Zurnalu... Divan clanak Samira Sestana o ovom ublehasu i lopini... :lol:
Post Reply