burek_in_space wrote:djana77 wrote:
Draga moja pitice

nismo ovdje da se ljutimo.Naravno da cu se kaciti za one koji misle kao i ja,to isto vecina forumasa radi,pa glupo bi bilo ne obratiti paznju na slicno misljenje.
Druga stvar,sta ti znas sta meni stoji
Treca stvar,opet prevara.Nije me partner prevario(nadam se)ali razmisljam realno,dozvoljavajuci mogucnost da se to moze nekad desiti ili meni ili njemu.
A,jesi napisao si da na pocetku veze razgovaras sa partnericom o tome sta dozvoljavas ili sta ti smeta.Dobro,postujem i taj nacin gradjenja ljubavi i povjerenja,samo ne mislis li da si prestrasen sa mogucnoscu da bi te mogla vuci za nosic pa stoga se i ogradjujes na samom pocetku veze?
Ne mozemo na pocetku odmah ustvrditi sta kome smeta i sta ne smije da radi.Pa,na sta lice ti tvoji prvi sastanci?
Nemoj me opet pogresno shvatiti,nema netrpeljivosti,jednostavno ovdje raspravljamo

Nemam nishta protiv "kachenja" za mishljenje koje je slichno tvom, ali imam protiv podcjenjivanja drugih i drugachijih mishljenja.Tvoj stav je bio " E evo ga neko sa iskustvom, a vi ostali ne prichajte bezze jer veze nemate". Na forumu ali i u real life-u ne petljam se u one oblasti o kojima nishta ne znam, a ti si mi upravo onakvim svojim stavom osporila jedno od nachela kojima se vodim kroz zhivot.
Po mom mishljenju, malicioznost ti nikako ne stoji, ali opet tvoja stvar hocesh li prihvatiti dobronamjernu sugestiju ili ne.
Nazovi to ogradjivanjem ili chime god hocesh, ali ja razgovaram (ne prijetnja, prosipanje sile, zastrashivanje...) sa partnerkom i u tom razgovoru iznosim svoje stavove, pokazujem i ukazujem joj samo na moju reakciju koja ce uslijediti ukoliko joj se prevara "omakne". Mozhemo mi prichati shta hocemo, ali prevara je stvar odluke, a ne splet trenutnih okolnosti, ili kako to varalice vole reci "trenutka slabosti".Yeah right...
Da nisi udata zhena i da nisi maliciozna

, mozhda bih te i pozvao na jedan sastanak, da se uvjerish i sama da "moji" sastanci nisu nikakvi ultimatumi niti prijetnje.

Ne zelim nikoga potcjenjivati,to nikako nije moj stil.Mozda je tako tebi i nekim drugim izgledalo,ali to je samo rezultat citanja silnih postova prije mog odgovora,a koji su mahom bili malo pretvrdi i bez nekih objasnjenja zasto i kako.
A,sto velis za razgovor u tvojim vezama,kao i tvoje ponasanje,ne mislim da si tako radikalan,samo mislim da grijesis kad mislis da znas kakva ce biti tvoja reakcija tada i tada....poslije prevare,lazi i sl.
Uzmimo primjer da zavolis ludo svoju djevojku,odmah na pocetku,onako blesavo i bez ogranicenja?Ako ti nije tesko napisi nam da li bi ti tada bilo do objasnjavanja sta ce se desiti nakon njenog ofsajda.
Ipak,nemoj lako preci preko moje "malicioznosti"