Prije rata dubrovacki duo Buco i Srdjan pjevali:
"Pitam se gdje umiru ptice?
Mozda i u letu...
Umre li koja iz moje ulice?
Ništa tuznije na svijetu..."
Tacno je... umiru ptice. Rode, zdralovi, supovi... pa, evo i vrapci došli na red. Na Alipašinom, u svom tom betonu, na ovim ostrvcima zelenila (sada pod snijegom) znala sam vidjeti do bola usamljenog vrapca. Nema više onog obdaništa od skakutavih sivo-smedjih loptica... Samo pokoji lonely sparrow...
A mi smo svice hvatali u kutije od šibica. I otvoriš šibicu, a oni uopce ne bjeze... Blinkaju... Cudo nevidjeno!
VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Moderator: anex
- Dozer
#102 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Sad u kutiju od sibica mozes uhvati jedino CO2
. I eventualno komade betona 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#103 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Jezivo!holowey wrote:
-
encian
#104 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
jos jedan off topic, ali vezano:
meni su godinama poslije rata nedostajale laste. pazila sam da ih vidim, ali nista. tek sam ih prije par godina opet primijetila i nemalo sam se obradovala.
je li se i vama cinilo da ih nema?
meni su godinama poslije rata nedostajale laste. pazila sam da ih vidim, ali nista. tek sam ih prije par godina opet primijetila i nemalo sam se obradovala.
je li se i vama cinilo da ih nema?
- Pikaboo
#105 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Sjecam se dok sam bila u osnovnoj ,pa kad krenem u skolu ,stotine lasta na sve strane,bas kao na moru.Bilo ih je neko vrijeme i u ratu.Sjecam se da je svaki balkon imao po dva ili cak tri gnjezda .Poslje rata ih vise nije bilo i dan danas ih nema.Jako zalosno
-
pjegica
#106 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Prekidam program zbog važne obavijesti...
U zaklonjenoj rupi iznad mog balkona je mama vrabac (kako glasi ženski rod imenice vrabac?) napravila gnijezdo i trenutno pazi 3 ili 4 mala vrapčića. Nisam sigurna u broj jer ne želim da zavirujem i uznemiravam ih. Ne znam koliko je dobro da su se pred zimu izlegli, ali valjda im mama zna šta radi.
Nadam se da je ovo dobra informacija!
U zaklonjenoj rupi iznad mog balkona je mama vrabac (kako glasi ženski rod imenice vrabac?) napravila gnijezdo i trenutno pazi 3 ili 4 mala vrapčića. Nisam sigurna u broj jer ne želim da zavirujem i uznemiravam ih. Ne znam koliko je dobro da su se pred zimu izlegli, ali valjda im mama zna šta radi.
Last edited by pjegica on 25/10/2009 13:38, edited 1 time in total.
- Skyfox
#108 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
cini se da neko opet vjezba pucanje iz vazdusne puske, vidim dosta uginulih golubova po ulici...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#109 Re: VRAPCI UGIBAJU,ZNATE LI TO
Prolupala vrabica,...Možda i u ovome leži odgovor zašto nestaju vrapci,...Sve se poremetilo, sve je pošlo naopačke za vrapce i vrabice, otkako otkako ljudi ozon ''ukidaju'' nemilice...pjegica wrote:Prekidam program zbog važne obavijesti...
@pjegice,
Hoćemo foto-dokaz!