Cpncku wrote:ОТИШЛИ СМО НА ТРАКТОРИМА, ВРАТИЋЕМО СЕ НА ТЕНКОВИМА !!!
...
Тако ће се српске земље (са различитим степенима аутономије) простираи од Бенковца на западу, преко кантона 11 и Реп. Српске, па до Неготина.

MENI SE IPAK CINI DA VISE TI LIJECIS FRUSTRACIJE ZATO STO TI SE DRZAVA NE ZOVE VELIKA SRBIJA?Cpncku wrote:Само ти синко лијечи своје фрустрације што ти се пола државе зове РЕПУБЛИКА СРПСКА, а пола Федерације је у души Херцег-Босна и што је БиХ у збиру хришћанска земља а не муслиманска. Наиме, кад сабереш православне Србе и католичке Хрвате, укупно ти дође негдје око 55%. Ко га ту пуши јаране
?
Eh moj Srbine.....dusha je sushtina svega...............Cpncku wrote:Само ти синко лијечи своје фрустрације што ти се пола државе зове РЕПУБЛИКА СРПСКА, а пола Федерације је у души Херцег-Босна и што је БиХ у збиру хришћанска земља а не муслиманска. Наиме, кад сабереш православне Србе и католичке Хрвате, укупно ти дође негдје око 55%. Ко га ту пуши јаране
?
Nek se zove Zimbabve nije nikakav problem, a za razliku od nekih nama nimalo ne smeta sto je pola stanovnistva nase drzave druge vjeroispovjesti...Dodji kad god hoces kod nas u Tuzlu, imas da biras u koju ces crkvu otici, i neka ! Evo, samo za tebe ima i baptisticka !Cpncku wrote:Само ти синко лијечи своје фрустрације што ти се пола државе зове РЕПУБЛИКА СРПСКА, а пола Федерације је у души Херцег-Босна и што је БиХ у збиру хришћанска земља а не муслиманска. Наиме, кад сабереш православне Србе и католичке Хрвате, укупно ти дође негдје око 55%. Ко га ту пуши јаране
?
U pravu si ima 55% Muslimana i 45% KrscanaCpncku wrote:Само ти синко лијечи своје фрустрације што ти се пола државе зове РЕПУБЛИКА СРПСКА, а пола Федерације је у души Херцег-Босна и што је БиХ у збиру хришћанска земља а не муслиманска. Наиме, кад сабереш православне Србе и католичке Хрвате, укупно ти дође негдје око 55%. Ко га ту пуши јаране
?
nikakav skandal u hercegovackoj banci nije pronadjen, samo montirani proces da se natjeraju na politicko rjesenje koje im ne odgovara i pokleknu. da bi poslije njih to isto bilo uradjeno i s srbima u srpskoj. e pa vidis, oporavit cemo se mi od montiranih procesa, vec imamo iskustva s tim. a isto tako i s rusenjem falsifikat drzava, ukoliko smo bas primorani na to. onda su to bili slovenci koji su i inicirali, ovaj put imamo saveznike u srbima (koji su nam po svemu blizi od muslimana, pa cak i kad napadaju na hrvatsku gdje su uvjek dobrodosli da se vrate, stara vlast koja je prikrivala zlocine je prosla - zauvjek). tiha voda brege valja.violentjack wrote:Hrvati se od Hercegovacke banke skandala..Eroneta nisu oporavili..danas ih ima upola manje nego 1997..kada je vecina Hrvata preslo ili u Hrvatsku ili na zapad
Sam Biskup Komarica kaze da u cijeloj BOsni nema vise od 500 000 Hrvata danas..dok federalni zavod za statistiku kaze 500 000 u Federaciji..i nesto u Sumskoj
Ali opet jedini koji ga puse iz godine u godinu je Srbija..imaju staro stanovnistvo...poslije BUgara najstarije na Balkanu..prosjecno izgube oko 25 000 stanovnika..jedan prosjecan grad velicine..deficit im raste..siromastvo je tu..a pecalba RASTE I trend je takav da ce jedino broj pecalbafra rasti iz godine u godinu
Naravno i tu je asimilacija Srba u Hrvate sto se vec desava u Hrvatskoj ili u Rumuniji gdje su Srbi asimilisani takoder ..a u Americi 2 generacija Srba ne zna naci Srbiju na mapi
tko je tu koga pljackao. mozda bosnjake?Prenj wrote:
Da li ces zaloziti svoj obraz za ovu tvrdnju?
Nije bilo pljacke u Hercegovackoj banci?
Zbog ovakvih stavova su nas i mogli pljackati zadnjih 15 godina ... i jos ce sljedecih 15 godina ako treba.u_prolazu2 wrote:tko je tu koga pljackao. mozda bosnjake?Prenj wrote:
Da li ces zaloziti svoj obraz za ovu tvrdnju?
Nije bilo pljacke u Hercegovackoj banci?
vas je problem sto svojatate bih, inace vi s hercegovackom bankom nemate apsolutno nista!
cisti montirani proces, kao i eronet i sad dolazi na red aluminij i safet orucevic. kad ukines gospodarstvo onda ce i ovih 50% hrvata sto je ostalo iseliti. plan je vec dobro poznat. no, hoce li uspjeti ostaje da se vidi.
prenj nemoj se prosipati. jel to tebi nekoliko stotine tisuca KM veliki novac ??????? pa za taj novac ne mozes kupiti niti posten stan u zagrebu. a onaj od safeta orucevica u becu je skuplji, odakle zeli aluminij preuzeti. sigurno ga je zaradio od place.Prenj wrote: Zbog ovakvih stavova su nas i mogli pljackati zadnjih 15 godina ... i jos ce sljedecih 15 godina ako treba.
Jelavic, podoficir JNA sada ima ustedjevinu od nekoliko stotina hiljada KM, vilu, dionice u brojnim preduzecima, ...
Sve to zahvaljujuci plati clana predsjednistva?
Ili je mozda ustedio dok je bio u JNA?
nista nije nestalo, kakvo je stanje kod vas, opisi malo !violentjack wrote:Jelavic je bio dobar ali do Tudmana..poslije svega je nestalo..afere..gubitak sponzora..ekonomja..sve vam je od 2000 otislo u helac
Ja pojma nemam koliku tacno Jelavic imovinu ima i ne zelim da nagadjam.u_prolazu2 wrote:prenj nemoj se prosipati. jel to tebi nekoliko stotine tisuca KM veliki novac ??????? pa za taj novac ne mozes kupiti niti posten stan u zagrebu. a onaj od safeta orucevica u becu je skuplji, odakle zeli aluminij preuzeti. sigurno ga je zaradio od place.Prenj wrote: Zbog ovakvih stavova su nas i mogli pljackati zadnjih 15 godina ... i jos ce sljedecih 15 godina ako treba.
Jelavic, podoficir JNA sada ima ustedjevinu od nekoliko stotina hiljada KM, vilu, dionice u brojnim preduzecima, ...
Sve to zahvaljujuci plati clana predsjednistva?
Ili je mozda ustedio dok je bio u JNA?
ako zaista ima toliku ustedjevinu, sam sebe opovrgavas.
sve da je i uzeo tih par stotina tisuca, hrvati mu sve to oprastaju (a od vas nije uzeo nista), to je zaista sitnica. politicari (kljucni) sve 3 strane imaju puno vecu ustedjevinu.
a jos tuznije kad se u ime tzv. pravde provodi represija, kradja i pocinju na silu uznudjivati politicka rjesenja. za to mu ne trebaju suditi niti bosnjaci (kao ratni neprijatelji i jer ih se to ne tice) niti stranci (koji izgubljene karijere u svojim zemljama pokusavaju popraviti montiranjem procesa u zambiji ili bih)...Prenj wrote: Ja pojma nemam koliku tacno Jelavic imovinu ima i ne zelim da nagadjam.
250,000 je ponudio kao kauciju i zato tu cifru i spominjem, dok je u cijelom slucaju Hercegovacka banka optuzen za pronevjeru MILIONA.
"hrvati mu sve to oprastaju" - zbilja tuzno kada se pocne u ime naroda kriminal oprastati.
U_prolazu2,u_prolazu2 wrote:a jos tuznije kad se u ime tzv. pravde provodi represija, kradja i pocinju na silu uznudjivati politicka rjesenja. za to mu ne trebaju suditi niti bosnjaci (kao ratni neprijatelji i jer ih se to ne tice) niti stranci (koji izgubljene karijere u svojim zemljama pokusavaju popraviti montiranjem procesa u zambiji ili bih)...Prenj wrote: Ja pojma nemam koliku tacno Jelavic imovinu ima i ne zelim da nagadjam.
250,000 je ponudio kao kauciju i zato tu cifru i spominjem, dok je u cijelom slucaju Hercegovacka banka optuzen za pronevjeru MILIONA.
"hrvati mu sve to oprastaju" - zbilja tuzno kada se pocne u ime naroda kriminal oprastati.
kradje je bilo na svim teritorijama, ali je licemjerno da mu se za to sudi u sarajevu, koje nije niti pocelo rasciscavati svoje kradje i korupcije! tim vise sto se radi o novcu koji je slala republika hrvatska, a ne sarajevo.Prenj wrote: U_prolazu2,
Moze li odgovor na dva pitanja:
Da li je nakon 1991. bilo kradje na BH teritorijama gdje su Hrvati vecina?
Da li je zbog toga iko ikada osudjen?
koliko ih je osudjeno za puno vece malverzacije u tuzli, zenici, bihacu, sarajevu.... ???? jos reci da ih je sudio sud u mostaru i sirokom brijegu !Prenj wrote:u_prolazu2,
Ja ti mogu reci da sam ja presretan da su dosli stranci da sude umjesto domacih korumpiranih sudija. I nista protiv nemam da se sudjenja desavaju bilo gdje u BiH samo da pravda pobijedi.
Ne odgovori mi na pitanja. Pogotovo drugo je bitno za cijelu raspravu.
Za sada je predratno SDA 'cudo', Alemko Nuhanovic, osudjen na 5 godina, zbog kredita koje nije vratio SAB banci. Nadam se da je jos u zatvoru.u_prolazu2 wrote:koliko ih je osudjeno za puno vece malverzacije u tuzli, zenici, bihacu, sarajevu.... ???? jos reci da ih je sudio sud u mostaru i sirokom brijegu !Prenj wrote:u_prolazu2,
Ja ti mogu reci da sam ja presretan da su dosli stranci da sude umjesto domacih korumpiranih sudija. I nista protiv nemam da se sudjenja desavaju bilo gdje u BiH samo da pravda pobijedi.
Ne odgovori mi na pitanja. Pogotovo drugo je bitno za cijelu raspravu.