svekrve i snahe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Henry Chinaski

#101 Re: svekrve i snahe

Post by Henry Chinaski »

avetinja wrote:Kad ti je punica đubre, ono zadnji otpad od ženskog roda, ti baš u inat budi gori od nje. Na svaku njenu ti kontru, ako je ona poskok ti budi kobra, ako je ona hijena ti budi lav, ako je ona pirana ti budi ajkula, ako je ona lija ti budi vuk. Ne daj na se. :mrgreen:
Šaolin škola za zetove - level terminator.
Mutivoda

#102 Re: svekrve i snahe

Post by Mutivoda »

maybelline wrote: Ehh, sad ja ispadam grozna i nezahvalna, ma daaaaaj....
Stvarno si počela pretjerivati, dobro hormoni ovo ono, al' ovo tvoje teško da se može i nazvati "problemom".
maybelline

#103 Re: svekrve i snahe

Post by maybelline »

Mutivoda wrote:
maybelline wrote: Ehh, sad ja ispadam grozna i nezahvalna, ma daaaaaj....
Stvarno si počela pretjerivati, dobro hormoni ovo ono, al' ovo tvoje teško da se može i nazvati "problemom".

Pa dobro, ja ni ne vidim da je naslov teme "problemi svekrve i snahe"; ja samo iznosim svoja iskustva i misljenja (valjda smo tu zbog toga?!)... :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#104 Re: svekrve i snahe

Post by ladyblue18 »

maybelline wrote:
Ehh, sad ja ispadam grozna i nezahvalna, ma daaaaaj....
Ma jok ba odakle ti da ideja
kakavdanakneiskustvu

#105 Re: svekrve i snahe

Post by kakavdanakneiskustvu »

Odnos je nikakav,nema ga
Mutivoda

#106 Re: svekrve i snahe

Post by Mutivoda »

maybelline wrote:
Pa dobro, ja ni ne vidim da je naslov teme "problemi svekrve i snahe"; ja samo iznosim svoja iskustva i misljenja (valjda smo tu zbog toga?!)... :?
Pa u redu je. Ali kad već iznosiš iskustva znaš da valja biti spreman i na to da će biti ljudi kojima, ne znam, se ne sviđa to što si ti napisala, il' neki kojima je smiješno, jbg :D
Možda kontamo malo ćeš se smiriti kad' ti neko sa strane kaže da "i nije toliko strašna situacija bla bla bla". :mrgreen:
Nije ovo tema za mene. Sretno s bebsiijem, da sve prođe u najboljem redu :D
alkalna_baterija

#107 Re: svekrve i snahe

Post by alkalna_baterija »

:lol:
mini12345

#108 Re: svekrve i snahe

Post by mini12345 »

:-D
Ma.Le.Na

#109 Re: svekrve i snahe

Post by Ma.Le.Na »

daj ba pustite zenu, pogotovo vecina vas koja nije ni u vezi kamoli braku

i ja sam kontala da cu se s mamom cuti 2 puta dnevno..obilazit je svaki drugi dan...sa svekrvom ispijati dnevne kafe
kako da ne
da mi je vidjeti kako biste SVE to stigli da radite od 8-5...dolazite kuci u pola 6...rucak napravite...zavrsite s ruckom do 7 i onda ves masina.. pospremanje i ODMOR ljudi moji...pa nismo roboti
nekad mi nije do gledanja TVa kamoli druzenja sa ljudima

may..ti si skroz normalna i ok
nema svako isti odnos sa majkom ni sa svekrvom
ja svoju mamu ne zovem svaki dan...obaveze..umor..a nekad jednostavno nisam ni raspolozena za razgovora "a sta ces ti danas rucku"
sve je to normalno
ni sa svekrvom se svaki dan ne "cujem"
postujem je, postuje me..ne vidim potrebu da MORAMO biti najbolje jaranice
ona je jedna generacija, ja druga i normalno da nam teme nisu zajednicke
razgovor o rucku, zavjesama i sl nije moja zanimacija
bit ce vjerovatno za nekih 10-15 godina
i kako rekoh svi smo mi razlicite osobe pa imamo i razlicit odnos prema drugim ljudima ..ne osudjujem njenu zanimaciju za takvim temama..posmatram to prosto na nacin da cu i ja doci na to ali ne jos

just relax i ignore
a ako te smara na tel, daj muzu nek se javi par puta ..ipak je to njegova mama
ako on uvidi da je i njemu previse reci ce joj, sto je bolje da cuje od njega nego od tebe
Kraljica_tuge

#110 Re: svekrve i snahe

Post by Kraljica_tuge »

callmethebreeeze wrote:odlican. pun obostranog postovanja. moja mati mene i buraza jako voli, ali ima odlicnu relaciju i sa mojom i bratovom djevojkom. ja mislim da je to zato sto su sve tri normalne, sto ja i buraz ne bi dali da se petlja sve i da hoce i, najvaznije od svega, sto ne zivimo zajedno pa zajednicki susreti bas uvijek prodju fino. mislim da je zajednica je glavni uzrok krvljenja, plus sto mnoge mame od sinova prave debile i uce ih da ni jedna nije dovoljno dobra. :-) :-)

:thumbup: :thumbup:
sunita_88

#111 svekrva/snaha/ jetrva

Post by sunita_88 »

Da vas cujem ladies, kako se slazete sa svekrvama i jetrvama...

Ja sam mlada, ubrzo se udajem i mislim da sam na*ebala. hahaha
SaraFina

#112 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

sunita_88 wrote:Da vas cujem ladies, kako se slazete sa svekrvama i jetrvama...

Kad se udajes za nekog to ne znači da se udajes i za njegovu porodicu automatski. Ali podgrijavanje nekih tenzija prema muzevoj majci, sestri ili jetrvi moze se takodje odraziti štetno na odnose u braku.
Posebno kod nas.
Fer i korektan pristup je dobitna kombinacija, ne dozvoli da te iko maltretira ali ne nabacuj ni sama negativnosti.
Mladja svekrva uz dobre i korektne odnose u porodici moze biti višestruko korisna ( ako je blizu servis baka i sl )
Mislim da većina majki svojim sinovima ne misli zlo. Pa tako ni odabranicama.
Finta je u tom nekom prilagodjavanju i probnom periodu. Moja mama i baka imaju izvanredan odnos sa ujnom, i uvijek su recimo na njenoj strani kad je neki nesporazum s ujakom u pitanju.
refik_b

#113 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by refik_b »

Kad se udajes za nekog to ne znači da se udajes i za njegovu porodicu automatski.
Znači, nažalost, itekako znači .... :lol: :lol: :lol:
zateznistub

#114 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by zateznistub »

Ma gluho bilo, eno moja hanuma, vas u modricama ... sve muca dok govori od terora ;-)
SaraFina

#115 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

refik_b wrote:
Kad se udajes za nekog to ne znači da se udajes i za njegovu porodicu automatski.
Znači, nažalost, itekako znači .... :lol: :lol: :lol:

Pa naravno da lošim odnosima sa muzevljevom porodicom mozeš narušiti i odnose u braku.
Htjela sam ustvari reći da nije pozeljno ni da novopridošla izabranicu neko gazi a ni da ona nabrijava odnose.
Neki kompromis se moze pronaći ..

Ne moraju se voljeti Svekrva, Snaha i jetrva ali minimum uljudbenosti i poštovanja treba postojati.

Jer te svadja i beskrajna odgovaranja ničemu dobrom ne vode.
Zato ako ne mozeš protiv njih i nemoj nego napravi distancu.
To je bar moguće ..
sunita_88

#116 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by sunita_88 »

SaraFina wrote:

Kad se udajes za nekog to ne znači da se udajes i za njegovu porodicu automatski. Ali podgrijavanje nekih tenzija prema muzevoj majci, sestri ili jetrvi moze se takodje odraziti štetno na odnose u braku.
Posebno kod nas.
Fer i korektan pristup je dobitna kombinacija, ne dozvoli da te iko maltretira ali ne nabacuj ni sama negativnosti.
Mladja svekrva uz dobre i korektne odnose u porodici moze biti višestruko korisna ( ako je blizu servis baka i sl )
Finta je u tom nekom prilagodjavanju i probnom periodu. Moja mama i baka imaju izvanredan odnos sa ujnom, i uvijek su recimo na njenoj strani kad je neki nesporazum s ujakom u pitanju.
Slazem se, ali npr svekrva zeli da je se zove 'majkom', i moj buduci muz mi je isto rekao da bi i on to volio. Meni je to OK, samo da on ne stavlja majku ispred mene i da nam ona odredjuje sta i kako. A jetrva je od prvog dana zove majkom, a npr to je ono eto cisto da se ulize a ovamo nista ne pomaze, odvratna itd itd... pa da je sve ne potegnem...
SaraFina

#117 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

Pa svekrva tebi emotivno ne moze zamijeniti majku.

To je više neki običaj i znak poštovanje kod nas ukorijenjen u kulturi.

Mislim da bi s muzem uz dogovor ipak prvenstveno ti trebala odlučiti kako ćeš svekrvu zvati.

Što se jetrve tiče izgleda da imate neki nesporazum no ne uplići se u familijarna ogovaranja i negativne kritike.
Pogotovo pred nekim iz muzeve familije za pocetak.

Nikad ne znaš kakvi su ljudi i svoje mišljenje o jetrvi zadrzi za sebe.
To ti prijateljski savjetujem.
sheilak

#118 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by sheilak »

SaraFina wrote: To je više neki običaj i znak poštovanje kod nas ukorijenjen u kulturi.

Mislim da bi s muzem uz dogovor ipak prvenstveno ti trebala odlučiti kako ćeš svekrvu zvati.
nikad nisam ovo shvatala kod nas. to da se svekrve i svekri moraju zvati majko/mama/ i otac :D i sa punicom i puncem isto tako. forsirana i neprirodna bliskost, pogotovo na pocetku.

naravno, uz dogovor s muzem (ne sad da mu majku zoves stara :D ), ali bitno je kako se ti osjecas pritom. ne daj si nametati neke stvari.
SaraFina

#119 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

sheilak wrote:
SaraFina wrote: To je više neki običaj i znak poštovanje kod nas ukorijenjen u kulturi.

nikad nisam ovo shvatala kod nas. to da se svekrve i svekri moraju zvati majko/mama/ i otac :D i sa punicom i puncem isto tako. forsirana i neprirodna bliskost, pogotovo na pocetku.

naravno, uz dogovor s muzem (ne sad da mu majku zoves stara :D ), ali bitno je kako se ti osjecas pritom. ne daj si nametati neke stvari.
Slazem se. Ako ti nju spontano hoćeš nazvati mamom/majkom to je druga priča ..

Ali forsirati tako nešto pogotovo ako niste bliske je čisto licemjerje.
sunita_88

#120 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by sunita_88 »

SaraFina wrote:Pa svekrva tebi emotivno ne moze zamijeniti majku.

To je više neki običaj i znak poštovanje kod nas ukorijenjen u kulturi.

Što se jetrve tiče izgleda da imate neki nesporazum no ne uplići se u familijarna ogovaranja i negativne kritike.
Pogotovo pred nekim iz muzeve familije za pocetak.

Nikad ne znaš kakvi su ljudi i svoje mišljenje o jetrvi zadrzi za sebe.
To ti prijateljski savjetujem.

Hvala na savjetu. Potrudit cu se onoliko kolko je u mojoj moci.
sunita_88

#121 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by sunita_88 »

sheilak wrote:

ma moj buduci muz je bas 'ugrizen' u svoju mamu, ona mu je sve i sve i to mu je jako vazno. Meni nije problem sve dok se ona ne bude mjesala u nase stvari, tj. da mu ja budem jednako vazna, a ne da se prvo konsultuje sa mamom, da je samo njeno misljenje vazno.
SaraFina

#122 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

Nikako se snaći s forumom.

Gledaj to s pozitive malo.. Zapocinjes zivot sa voljenim. Skoncentriraj se na to a ne odnose u porodici.

To će se vremenom posloziti.

Uglavnom jetrva ti već ima status kakav takav.

O tebi ovisi kakav ćeš ti sebi izgraditi ;)

A taj muzevljev bliski odnos sa majkom nije novina nigdje.

Uglavnom zadrzi svoje ja i više će te poštovati ako ti samu sebe budeš dovoljno postovala.

Bez obzira kakvi ti stavovi bili.
sunita_88

#123 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by sunita_88 »

SaraFina wrote:Nikako se snaći s forumom.

Gledaj to s pozitive malo.. Zapocinjes zivot sa voljenim. Skoncentriraj se na to a ne odnose u porodici.

To će se vremenom posloziti.

Uglavnom jetrva ti već ima status kakav takav.

O tebi ovisi kakav ćeš ti sebi izgraditi ;)

A taj muzevljev bliski odnos sa majkom nije novina nigdje.

Uglavnom zadrzi svoje ja i više će te poštovati ako ti samu sebe budeš dovoljno postovala.

Bez obzira kakvi ti stavovi bili.

Hvala na savjetima, I'll do my best. :-D :-)
arslanbey

#124 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by arslanbey »

sunita_88 wrote:
SaraFina wrote:

Posebno kod nas.
Slazem se, ali npr svekrva zeli da je se zove 'majkom', i moj buduci muz mi je isto rekao da bi i on to volio. Meni je to OK, samo da on ne stavlja majku ispred mene i da nam ona odredjuje sta i kako. A jetrva je od prvog dana zove majkom, a npr to je ono eto cisto da se ulize a ovamo nista ne pomaze, odvratna itd itd... pa da je sve ne potegnem...

Ne mozes mu nikada biti preca od majke,i po islamu i po narodu majka je preca od supruge
SaraFina

#125 Re: svekrva/snaha/ jetrva

Post by SaraFina »

Pa nije ni normalno da zena i majka dolaze u sukobe gdje bi muz/sin morao birati izmedju jedne ili druge.

Ne moraju se voljeti ali neka osnovna doza poštovanja i tolerancije se moze uz kompromis uvijek postići ..
Post Reply