Odnosi s kolegama na poslu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seln

#101 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by seln »

Murisno1 wrote:likovi po preko 4, 5 ... pa i 10 000 postova na forumu imaju i kuka na poslodavce, na kapitalizam, na klinac-palac ...
Da, to je vrhunski dokaz da neko ne radi, zar ne?
patrius

#102 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Kad covjek postavi konkretno pitanje,umjesto odgovora nailazi na nekakve religiozne zanose i moralne prodike.Jedan vazi o nekakvoj kuknjavi,drugi broji postove forumasa... :lol:
Murisno1

#103 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

seln wrote:
Murisno1 wrote:likovi po preko 4, 5 ... pa i 10 000 postova na forumu imaju i kuka na poslodavce, na kapitalizam, na klinac-palac ...
jami ba čovječe :roll:
svi ste vi ono biseri, radnici, trudite se, pošteni, sve sama cvjećka .. al majku mu opet vas neće ... daj molim te!
ma "vas" čovjek nanjuši na kilometar samo po načinu kako hodate jebo te ...
vi ste ustvari i kočnica svakom napretku ... vi, eksperti za sva životna pitanja!
pretabiri forum jebo te --- pogledaj eksperata .. svaki dnevno po 10 postova napiše .. ono .. šta treba da se uradi, jebo sff, jebo državu, jebo sve... daj ne rise majke ti! :oops:

vi pred čovjeka ne znate ni stat kako treba ... zato ste, evo na forumu, glavne face 8-)
Murisno1

#104 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

patrius wrote:Kad covjek postavi konkretno pitanje,umjesto odgovora nailazi na nekakve religiozne zanose i moralne prodike.Jedan vazi o nekakvoj kuknjavi,drugi broji postove forumasa... :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
da ... to je baš humoristično ...
vi da hoćete konkretan odgovor ne bi ga tražili po forumima , jadi moji :dance:
EdnaMaric

#105 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by EdnaMaric »

Ja sam zena ali MRZIM RADITI SA ZENAMA!!
Histericne su, zlobne, zavidne, frustrirane, bolesno ambiciozne... Malo nas je (relativno) normalnih na poslu.
Sta je ovo ljudi?!
nuttyyy

#106 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by nuttyyy »

besana wrote:Još ne upoznah šefa/gazdu/direktora koji se zna ponašati kako treba. :roll:
evo, ja bih da dam svoj doprinos ovoj temi i da kazem da je su moja 2 nadredjena sefovi za pozeliti - kao radnici izuzetno vrijedni, kao vodje izuzetno jasnog cilja, kao menadzeri vrlo spretni, kao ucitelji veoma nesebicni, kao ljudi izuzetno razumni i prijatni, bas su ljudine u punom smislu te rijeci i ja im se ovom prilikom zahvaljujem na svemu sto sam od njih naucila i sto su takvi kakvi su i nadam se da sam i kao zaposlenik i kao osoba poprimila bar neke od njihovih kvaliteta.

Oni su toliko super da sam ja u firmi vec 7 godina, preeedugo i za moje licne a i za profesionalne standarde i mada intimo osjecam da bi za moj profesionalni razvoj bilo super da se mrdnem dalje jer smatram da imam sve one kvalitete koje ste naveli na 5 prethodnih stranica da bi zaposlenik trebao imati, ja naprosto imam tu mentalnu barijeru da ovakve ljude vise nikad necu sresti i da nikad vise necu vise raditi a vise uzivati u svom poslu.
Postovi koje ovdje citam nazalost nimalo ne doprinose mom osjecaju sigurnosti da ovakvih ljudi ima i u drugim firmama....

Zato, sefovi moji, iako Vam ne bih u lice ovo ovako rekla, od srca Vam hvala na svemu, a Vama poruka da nije bas sve tako crno kako se cini! :thumbup:
seln

#107 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by seln »

Murisno1 wrote:
seln wrote:
jami ba čovječe :roll:
svi ste vi ono biseri, radnici, trudite se, pošteni, sve sama cvjećka .. al majku mu opet vas neće ... daj molim te!
ma "vas" čovjek nanjuši na kilometar samo po načinu kako hodate jebo te ...
vi ste ustvari i kočnica svakom napretku ... vi, eksperti za sva životna pitanja!
pretabiri forum jebo te --- pogledaj eksperata .. svaki dnevno po 10 postova napiše .. ono .. šta treba da se uradi, jebo sff, jebo državu, jebo sve... daj ne rise majke ti! :oops:

vi pred čovjeka ne znate ni stat kako treba ... zato ste, evo na forumu, glavne face 8-)
nemoj ti jesti, pa ja necu srati...i slobodno nastavi u tom tonu, upotpunjuje sliku o tebi.
koliko vidim, nemas ni ti puno manje postova od patriusa...a moze biti i da si sve vrijeme na facebook, sto na isto izadje.
I ko ti je kriv ako ne znas sastaviti smislenu recenicu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#108 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Truba »

EdnaMaric wrote:Ja sam zena ali MRZIM RADITI SA ZENAMA!!
Histericne su, zlobne, zavidne, frustrirane, bolesno ambiciozne... Malo nas je (relativno) normalnih na poslu.
Sta je ovo ljudi?!
žene jesu danas ambicioznije od muških ne znam zašto

možda su muški u defanzivi zbog svih dešavanja u proteklom vijeku :mrgreen:
patrius

#109 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Murisno1 wrote:
patrius wrote:Kad covjek postavi konkretno pitanje,umjesto odgovora nailazi na nekakve religiozne zanose i moralne prodike.Jedan vazi o nekakvoj kuknjavi,drugi broji postove forumasa... :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
da ... to je baš humoristično ...
vi da hoćete konkretan odgovor ne bi ga tražili po forumima , jadi moji :dance:[/quote
Pa od tebe se sasvim sigurno to ne moze ocekivati,jer ti ne znas ni postaviti pitanje,a kamoli nekome na nesto odgovoriti.Stoga se drzi one svoje devize:Bez pitanja i bez razmisljanja :wink:
A sad vidimo da si i "vidovit",sa vanredno razvijenim njuhom :zjev:
Murisno1

#110 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

seln wrote: nemoj ti jesti, pa ja necu srati...i slobodno nastavi u tom tonu, upotpunjuje sliku o tebi.
koliko vidim, nemas ni ti puno manje postova od patriusa...a moze biti i da si sve vrijeme na facebook, sto na isto izadje.
I ko ti je kriv ako ne znas sastaviti smislenu recenicu.
:lol: :lol: :lol:
nemoj se ljutit ba :thumbup: ... opet ste vi meni dragi, čestit i vrijedan čovjek ne bi se ni istaknuo da nema vas, vrlih poznavalaca sve materije koja vas okružuje ... joj legende ocam' :dance: :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#111 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Truba »

besana wrote:Ja sad ne mogu filozofirati,ali mogu konkretne promjere navesti. Od gazde kojem ne ide posao (hotelijerstvo) pa odbija po 100 maraka od plate svima ( a plata 400 maraka) Pa onda on s tim parama ode u Tunis na "odmor". :shock: Mogu pričati o tipu koji ucjenjuje djevojke , zna se kako. Pa do menadžera kojima, kad su na bolovanju, ništa ne odbijaju od plate, radniku da. Ili kad šefica kaže da će kasniti sat i po na posao jer, ide frizeru :shock: dok radnici mole , plaču, kume da ih se pusti sat vremena da odvedu dijete doktoru ... :roll:
ko nam je kriv

fino u filmu bertolučlija XX vijek gazda velik prepolovit ću dnevnice jer je suša uništila polja

a seljak veli kad su bili dupli prihodi nisi uduplavao dnevnice

ovaj mu odgovori ti seljo sa klempavim ušima

a ovaj odfikari jedno uho i dade mu

dobio je malo prezle taj dan zbog "ranjavanja" na poslu

bilo je ovoga u svim zemljama... samo što to kod nas traje i prikazuje se kao normalno...i ne vidi se kraja...
Murisno1

#112 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

patrius wrote: Pa od tebe se sasvim sigurno to ne moze ocekivati,jer ti ne znas ni postaviti pitanje,a kamoli nekome na nesto odgovoriti.Stoga se drzi one svoje devize:Bez pitanja i bez razmisljanja :wink:
pa nisam ništa ni pit'o :lol:
ma hajd .. prepuštam vam vaš virtuelni svijet.. pa eto tu prosipajte svoje teze, družitee seee, razmjenjujte idejeee itd ... 8) ... kad već ne znate s ljudima vako ... face to face :thumbup:
seln

#113 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by seln »

Murisno1 wrote: :lol: :lol: :lol:
nemoj se ljutit ba :thumbup: ... opet ste vi meni dragi, čestit i vrijedan čovjek ne bi se ni istaknuo da nema vas, vrlih poznavalaca sve materije koja vas okružuje ... joj legende ocam' :dance: :dance:
ti se sa cestitim i vrijednim nisi ni mimoisao u putu, a sam si vrijedan koliko se Brankovic drzi "po zakonu".
No, forum svasta trpi...
patrius

#114 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Murisno1 wrote:
patrius wrote: Pa od tebe se sasvim sigurno to ne moze ocekivati,jer ti ne znas ni postaviti pitanje,a kamoli nekome na nesto odgovoriti.Stoga se drzi one svoje devize:Bez pitanja i bez razmisljanja :wink:
pa nisam ništa ni pit'o :lol:
ma hajd .. prepuštam vam vaš virtuelni svijet.. pa eto tu prosipajte svoje teze, družitee seee, razmjenjujte idejeee itd ... 8) ... kad već ne znate s ljudima vako ... face to face :thumbup:
Jesi nam se nagovorio,nema sta :lol: Eto,sad si ti glavni na forumu :oops:
Bas je interesantno kako ovi ficfirici rade upravo ono sto,kao,drugima zamjeraju.Kak'a povrsnost i niskost :zjev:
Murisno1

#115 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

seln wrote:
ti se sa cestitim i vrijednim nisi ni mimoisao u putu, a sam si vrijedan koliko se Brankovic drzi "po zakonu".
No, forum svasta trpi...
eno i brankovic se probi na temu :lol: :lol: :lol:
nastavite vi njegovati svoj forum 8-)
seln

#116 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by seln »

Murisno1 wrote:
seln wrote:
No, forum svasta trpi...
eno i brankovic se probi na temu :lol: :lol: :lol:
nastavite vi njegovati svoj forum 8-)
vrlo rado, ali daj se prestani ubacivati sa glupostima.
ili se samo radi o tome da tvoja bude zadnja?
ako je tako, napisi nesto ispod, ja ti necu odgovoriti.
Murisno1

#117 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

patrius wrote: Jesi nam se nagovorio,nema sta :lol: Eto,sad si ti glavni na forumu :oops:
Bas je interesantno kako ovi ficfirici rade upravo ono sto,kao,drugima zamjeraju.Kak'a povrsnost i niskost :zjev:
da bas je interesantno ... uf kakvi smo samo povrsni i niski :roll:
umjesto da stanemo uz raju, da kukamo na vas svijet ... mi ficfirici ... povrsni i niski :D:D
Murisno1

#118 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Murisno1 »

seln wrote: vrlo rado, ali daj se prestani ubacivati sa glupostima.
ili se samo radi o tome da tvoja bude zadnja?
ako je tako, napisi nesto ispod, ja ti necu odgovoriti.
izvini ... :-)
nstavite molim vas 8-)
ružmarin-a

#119 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by ružmarin-a »

et čudi me da se nije još niko od vas nije našalio sa pojmom "odnosi" :-)

i uvrstio one muško-ženske odnose i nije poprimilo sve neku drugu dimenziju

"Odnosi sa kolegama na poslu"

:-)
:lol: :lol:
(smijeh i izvrtanje je posljedica umora - OD RADA)
seln

#120 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by seln »

ružmarin-a wrote:et čudi me da se nije još niko od vas nije našalio sa pojmom "odnosi" :-)

i uvrstio one muško-ženske odnose i nije poprimilo sve neku drugu dimenziju

"Odnosi sa kolegama na poslu"

:-)
:lol: :lol:
(smijeh i izvrtanje je posljedica umora - OD RADA)
nek si ti nama napomenula kako si vrijedna 8)
ta vrsta odnosa su u ovom kontekstu je interesantna samo kad poslije raskida veze postane skoro nemoguce raditi u istoj firmi..osim ako to nije bila samo gimnastika.
ružmarin-a

#121 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by ružmarin-a »

:oops:

a tračanje?
Amar_

#122 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by Amar_ »

Ovaj seln i patrius sami sebe mrze, mozes mislit kakav im je odnos s kolegama?! :-)
patrius

#123 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Amar_ wrote:Ovaj seln i patrius sami sebe mrze, mozes mislit kakav im je odnos s kolegama?! :-)
Uspio si,izgleda,nakon mukotrpnog razmisljanja,sastaviti recenicu :lol: Svaka cast :D Bitno je da tebe ne mrzimo :wink:
nadazadnjaumire

#124 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by nadazadnjaumire »

patrius wrote:He-he,mudrijasi.Da vam je udruzeni rad a individualan profit 8-) Ono s cime morate uvijek racunati,a to vam vrlo tesko pada,jeste da ce vas vasi "robovi" prvom prilikom napustiti,bez da se i osvrnu.Ako pak smatrate da je najamni rad tako plemenit i ugodan,zasto postajete izrabljivaci :? Pljun'te u sake,zasuc'te rukave,i bujrum,rijesite se upravljackih i vlasnickih "muka".Gospodin @prolaznik (s vrlo indikativnim avatarom) nabraja sta je sve poduzeo kako bi podigao produktivnost svoje firme,kao,toliki je filantrop,medjutim,to nije nista drugo do investicija,izdavanje sredstava koja ce pospjesiti eksploataciju,uvecati produktivnost,stvarati veci visak vrijednosti,ukratko,oploditi kapital,a od svega toga ce samo on imati fajde :wink: Naime,kao sto sam rece,u njegovoj firmi nema niti osnova za napredak radnika...
Možda na pogrešnom mjestu tražiš radnike, vi svi šefovi odnosno vlasnici privatnih firmi tražite mlade, atraktivene itd. kada se radi o administrativnim poslovima, mi sa 40 godina i više smo porodični ljudi, koji prehranjuju porodice, koji su naučili na rad, red i disciplinu ali eto vi nas obično ne želite, ja gdje god sam radila radila sam temeljito, nisam gledala na radno vrijeme, niti na prekovremene sate, niti sam očekivala da mi neko da 13 plaću, ja tražim samo posao da radim, šansu da se dokažem, ali eto nemam šanse, nije samo ja nego mnogi drugi, i tako životarimo a vi se žalite na neke koje ste primili, pa znam čim olako dođe do posla neće ga vjeruj ni odrađivati kako treba, ali eto neka vam rade šta god hoće, a vi samo naprijed i gledajte kako ko izgleda, je li zgodna, mlada, lijepa i td., sami vaši oglasi podcjenjuju i vas i vaše firme, pa tako i dolazi do takvih situacija, kada vi sve pružate a za uzvrat dobijete jedan nerad, nedisciplinu i nigdje rezultata, pa ako vam treba vrijedan administrativan radnik koji se ne libi ni da očisti svoj ured javite se,a dotada tražite putem oglasa do 30 godina i td. nemojte me pogrešno shvatiti nisam ja protiv mladeži jer ja imam djecu, moje dijete za dvije godine ako bogda će trebati zaposlenje a kako da mu nađem kada ni ja sama nisam zaposlena, i tako sve se vrti u krug, ja, moje dijete koje neće doći do izražaja,. pa onda tako mnogi drugi i čitava jedna kololna vrijednih ljudi, ali eto nemaju šanse,

pozdrav
patrius

#125 Re: Odnosi s kolegama na poslu

Post by patrius »

Draga drugarice @"nado",vjerujem da je ovaj citat omaska ili se radi o nerazumijevanju (pogresnom tumacenju) onoga sto u njemu pise :?

Pozdrav i vama :)
Post Reply