...i opet sarajevo film festival
- mayab
#101 Re: ...i opet sarajevo film festival
Bilo kako bilo, meni je ipak glavno da imam priliku pogledati neki od filmova manje poznatih kinematografija, nego da razbijam glavu "velikom filozofijom", ko je tu zapravo koliko para "dobar"!
Život je prekratak da bi se bavio tim glupostima
Život je prekratak da bi se bavio tim glupostima
- suncica24
#102 Re: ...i opet sarajevo film festival
Samo me jedno zanima: Kad ste zadnji put bili na SFF i koje ocjene mozete dati filmovima koje ste pogledali?
Pa da nastavimo pricu
Pa da nastavimo pricu
-
breuer
#103 Re: ...i opet sarajevo film festival
naša ti 'stara urbana raja' na sff-u ne prati filmove vec eminu, miru i pijane goste...suncica24 wrote:Samo me jedno zanima: Kad ste zadnji put bili na SFF i koje ocjene mozete dati filmovima koje ste pogledali?
Pa da nastavimo pricu
ti ih filmovi svakako i ne zanimaju jbg.
- Troll_Happens
#104 Re: ...i opet sarajevo film festival
ma ja ti gledam imal kakva nova Zemska u gradu a da sam je propustio prosle god i jel se moze sta kod cigana jeftino kupiti hahhaabreuer wrote:naša ti 'stara urbana raja' na sff-u ne prati filmove vec eminu, miru i pijane goste...suncica24 wrote:Samo me jedno zanima: Kad ste zadnji put bili na SFF i koje ocjene mozete dati filmovima koje ste pogledali?
Pa da nastavimo pricu
ti ih filmovi svakako i ne zanimaju jbg.
filmovi me ne zanimaju
jer nema nekog kvaliteta
-
breuer
#105 Re: ...i opet sarajevo film festival
ako je zajebancija okJedan001 wrote:ma ja ti gledam imal kakva nova Zemska u gradu a da sam je propustio prosle god i jel se moze sta kod cigana jeftino kupiti hahhaabreuer wrote:naša ti 'stara urbana raja' na sff-u ne prati filmove vec eminu, miru i pijane goste...suncica24 wrote:Samo me jedno zanima: Kad ste zadnji put bili na SFF i koje ocjene mozete dati filmovima koje ste pogledali?
Pa da nastavimo pricu
ti ih filmovi svakako i ne zanimaju jbg.![]()
filmovi me ne zanimaju![]()
jer nema nekog kvaliteta
ako nije - trenutno igraju transformersi a i angelina i muz joj u nje ce ubrzo nesto izbacit pa ces uzivati
- amrica
#106 Re: ...i opet sarajevo film festival
Prosle godine su medju hostesicama bile i curice 14-15 godina, zavrsile osnovnu, prvi srednje.... 
-
Bijeli_sa
#107 Re: ...i opet sarajevo film festival
iskompleksiran si, nesretan i malo cudan kralju moj, ti si onaj lik koji uvijek gleda negativnosti a ne ustari realnost, koliko ustvari SSF znaci ovog gradu i koja je to reklama nasem gradu....
SSF je proglasen jednim od najboljih filmskih festivala u evropi, i izvini molim te, ali ipak vice cijenim evropsko misljenje o mom gradu i njegovom festivalu nego od jednog iskompleksiranog lika poput tebe...
ali ne sumljam da bih ti mogao nesto mnogo bolje da organizujes, zar ne..
SSF je proglasen jednim od najboljih filmskih festivala u evropi, i izvini molim te, ali ipak vice cijenim evropsko misljenje o mom gradu i njegovom festivalu nego od jednog iskompleksiranog lika poput tebe...
ali ne sumljam da bih ti mogao nesto mnogo bolje da organizujes, zar ne..
- Irm@
#108 Re: ...i opet sarajevo film festival
procitala sam dosta post-ova (nisam sve mrsko mi izvinite)
ali sam i dalje (bila sam i prije nego sam procitala razlicite stavove) sama sa sobom podijeljena oko SFF-a...
do prije nekoliko godina na SFF-u se radilo..ali ne tako da se objavi konkurs nego ako ti mama ili tata znaju nekog pa te ubace jer su bile "dobre pare a nista ne radis"..za fotografe su uzimana djeca koja o fotografiji pojma nemaju (moj poznanik je radio kao fotograf)
i onda SFF trazi volontere..manje vishe isto dobijes propusnice nist ne radis zezas se s rajom.. samo sto nema vishe "dobrih para"
istina volonteri se mogu prijaviti na web stranici pa s njima se neko i porazgovori ali uglavnom svi budu primljeni...
eh sad u vezi sa Sarajevom u vrijeme SFF-a...
iz moje perspektive 21-išnje djevojke... prosle godine je Sarajevo za divno cudo zivjelo i poslije 1 poslije ponoci i poslije 2 i poslije 3 (poslije 4 nije)
i nekako ulice su prepune tih SFF-ovskih noci i nekako Sarajevo dobije taj nocni zivot kakav bi trebao imati glavni grad (npr Beograd i bez SFF-a
zivi 24 sata dnevno)
znam ljude koji ce maksuz doci u Sarajevo zbog zog odlicnog iskustva od prosle godine...
a o filmovima necu.. bolje je
istini za volju nit sam ekspert nit sam filmofil (ne gledam filmove svaku noc niti ludim za pogledam film koji je tek izasao) ali sto sam prosle godine pogledala film na SFF-u
ne sjecam se kako se zvao Nesto New York.. trajao je vishe od 2 sata ali vece gluposti u zivotu nisam pogledala...sve sam cekala da se nesto pametno desi ali nije cijelih 120 minuta na neudobnim stolicama na Metalcu a Bogme vremenom je postalo i hladno...
ali o ukusima se ne raspravlja..valjda
do prije nekoliko godina na SFF-u se radilo..ali ne tako da se objavi konkurs nego ako ti mama ili tata znaju nekog pa te ubace jer su bile "dobre pare a nista ne radis"..za fotografe su uzimana djeca koja o fotografiji pojma nemaju (moj poznanik je radio kao fotograf)
istina volonteri se mogu prijaviti na web stranici pa s njima se neko i porazgovori ali uglavnom svi budu primljeni...
eh sad u vezi sa Sarajevom u vrijeme SFF-a...
iz moje perspektive 21-išnje djevojke... prosle godine je Sarajevo za divno cudo zivjelo i poslije 1 poslije ponoci i poslije 2 i poslije 3 (poslije 4 nije)
znam ljude koji ce maksuz doci u Sarajevo zbog zog odlicnog iskustva od prosle godine...
a o filmovima necu.. bolje je
- A-R-N-I
#109 Re: ...i opet sarajevo film festival
uhh, skoro sam sve postove procitao pa da kazem nesto na ovu temu, meni je SFF odlicna poromocija Sarajeva, u tih 10-tak dana Sarajevo zivi punim plucima, poznajem fin broj ljudi koji dolaze u Sa. samo u toku SFF, super mi je zato sto znam da mi je neko od prijatelja vani, da se dobro zabavlja i da sam dobro dosao kad mi je potrebno da izadjem vani u vrelim Sarajevski avgustovskim nocima!!
, neko ce da zgrne pare, nek zgrne, bitno je da plati porez!!! a detalji su vam mahalske price koje nikome ne pridonese!!

- cyprus
#110 Re: ...i opet sarajevo film festival
Ma sve događaje treba ukinuti...što će nam išta, ionako nismo stvoreni nizašta drugo nego za kukanje i depresiju 
- Erzsebet
#111 Re: ...i opet sarajevo film festival
Nikad neću zaboraviti kako je almir palata prle, direktor Meeting Pointa, najprije udario novinara Nove TV, a onda u Trasi nasrnuo na momka koji se bunio jer ne može ući, iako ima kartu. Nakon toga prođe grupa mladih guzonja, s društvom i uđe bez karte, dok ljudi s kartama ostadoše vani.
Zbog ovakvih likova i događaja, festival je davno izgubio duh. Mali od Ganića mu voza Tuarega i razvozi glumce po gradu (kao da mu baš za hljeba treba), dok u isto vrijeme zgrće ogromnu lovu drugim kanalima. Pouzdano znam da svake godine guzonjini sinovi skrše nekoliko ASA-inih auta, koja im bude sponzor, a "rade" taj posao, samo da bi se kurchili po gradu, iako nekome zaista treba. Zatim, jadne curice i dječaci koji rade za cenera dnevno, koji dobiju u decembru i lome se oko crvenog tepiha, slikajući razne iskompleksirane likove i kriminalce koji tuda prolaze. Partyji koji koštaju po 20 KM pa naviše, u koje samo probrani mogu ući, afteri sa kilama kokaina, ljetno kino na temeperaturi od 7-8 stepeni (da se ne bi iznajmljivala Skenderija), nezahvalnost prema Prvoj gimnaziji koja im ustupi taj prostor džaba svake godine, idiotluk oko ulaznica koje se prodaju tek od 11, da bi kamere snimile što veću gužvu (iako Box Office radi inače od
, stalno povećavanje cijena, itd., itd...
Ono što im se mora priznati je izbor filmova i veliki broj kino dvorana (koje opet dobiju džaba ili skoro džaba), škola filma za mlade, te činjenica da grad zaista živi tih dana. Da nije sve oko toga kič i šund, bio bi to kultni festival. Ovako je ravan hajatovskim događajima, s mediokritetima poput Dine Konakovića, Kenana Lipe, Dejane Rosuljaš (ili obn-ovskim) i sl. Dobro, pretjerujem, nije baš tako, ali imaju takvih momenata.
Zbog ovakvih likova i događaja, festival je davno izgubio duh. Mali od Ganića mu voza Tuarega i razvozi glumce po gradu (kao da mu baš za hljeba treba), dok u isto vrijeme zgrće ogromnu lovu drugim kanalima. Pouzdano znam da svake godine guzonjini sinovi skrše nekoliko ASA-inih auta, koja im bude sponzor, a "rade" taj posao, samo da bi se kurchili po gradu, iako nekome zaista treba. Zatim, jadne curice i dječaci koji rade za cenera dnevno, koji dobiju u decembru i lome se oko crvenog tepiha, slikajući razne iskompleksirane likove i kriminalce koji tuda prolaze. Partyji koji koštaju po 20 KM pa naviše, u koje samo probrani mogu ući, afteri sa kilama kokaina, ljetno kino na temeperaturi od 7-8 stepeni (da se ne bi iznajmljivala Skenderija), nezahvalnost prema Prvoj gimnaziji koja im ustupi taj prostor džaba svake godine, idiotluk oko ulaznica koje se prodaju tek od 11, da bi kamere snimile što veću gužvu (iako Box Office radi inače od
Ono što im se mora priznati je izbor filmova i veliki broj kino dvorana (koje opet dobiju džaba ili skoro džaba), škola filma za mlade, te činjenica da grad zaista živi tih dana. Da nije sve oko toga kič i šund, bio bi to kultni festival. Ovako je ravan hajatovskim događajima, s mediokritetima poput Dine Konakovića, Kenana Lipe, Dejane Rosuljaš (ili obn-ovskim) i sl. Dobro, pretjerujem, nije baš tako, ali imaju takvih momenata.
-
shambho
#112 Re: ...i opet sarajevo film festival
Fakat..cyprus wrote:Ma sve događaje treba ukinuti...što će nam išta, ionako nismo stvoreni nizašta drugo nego za kukanje i depresiju
..Neka SFF-a bolje ista nego nista..Jos da se akreditacije docepat..
A sad gledat konju u zube..
-
toccata
#113 Re: ...i opet sarajevo film festival
jasko_ba wrote:ponovo ovi idiotski komentarinajbolje da ništa ne bude, bože mili, na bukvalno sve se gleda negativno
je*ala te i emina i miro i jet set, idi u grad u uživaj u filmu, ne ideš zbog njih![]()
SVAKA CAST
shodno mentalitetu nasem, uvijek isto, seri se (oprostite na izrazu) na sve svoje...
ma grozno...sreca nismo svi isti...vidi se jos je komentara ovoga tipa bilo. znaci ima buducnosti i za nas...
-
samo malo
#114 Re: ...i opet sarajevo film festival
Rekoh na drugoj temi, pa da ponovim, konformisti su najtuzniji likovi nase danasnjice.
- jaskolo
#115 Re: ...i opet sarajevo film festival
Covjek stvarno ne moze da vjeruje svojim ocima kada pocne citati komentare od prve strane.
Jedino sta covjek moze sa shvati je da smo jako, JAKO mala zemlja, a jos manji grad. Kladim se da ovakvih postova na forumima ima i tokom Berlinskog i Festival de Cannes festivala, ali posto jedan Berlin ima stanovnika kao cijel B&H onda mi je jasno sto ne dolaze do izrazaja---jer tamo vecinu predstavlja 2 miliona ljudi.
Da nisu MP, EG ili ko vec ovo organizovali okupili, sakupili ili ti ga zovi kako hoces, nasla bi se neka treca osoba koja bi to mozda na gori ili bolji nacin uradila, ali Sarajevo...uh to Sarajevo i tada bi naslo manu.
Ljudi, uzivajte ako nista u koncertima, tezgama, ili eto cistoj setnji kroz grad pun ljudi. Ako opet milite da je SFF cisto trosenje para, licni lobiji i stele, parada glupih filmova sa preskupim kartama, nadji sebi slicne pa u tom peridu otidjite negdje u inostranstvo - ili pokusajte otici u inostranstvo. TADA CES SHVATITI DA CEKANJE NA VIZU, VADJENJE NOVOG PASOSA, PREGLEDANJE NA GRANICI, OPHODJENJE STRANACA PREMA TEBI (KADA CUJU ODAKLE SI)...SU PUNO VECI PROBLEMI NEGO ODRZAVANJE JEDNOG SFF-a. A o poslu i edukaciji da ne pricam.
Ovako bar u tih 9 dana, mjesto da se u Hrvatskoj izezavam i nista ne radim (ali ipak se mora reci da si bio na moru), odem pogledati crtic u Skenderiji s malim rodjacima, to me bar kosta samo 1KM, a u veselom sa drustvu i eto na trenutak zaboravim u smijehu djece da sutradan moram stajati u redu za novi pasos ili sl.
Jedino sta covjek moze sa shvati je da smo jako, JAKO mala zemlja, a jos manji grad. Kladim se da ovakvih postova na forumima ima i tokom Berlinskog i Festival de Cannes festivala, ali posto jedan Berlin ima stanovnika kao cijel B&H onda mi je jasno sto ne dolaze do izrazaja---jer tamo vecinu predstavlja 2 miliona ljudi.
Da nisu MP, EG ili ko vec ovo organizovali okupili, sakupili ili ti ga zovi kako hoces, nasla bi se neka treca osoba koja bi to mozda na gori ili bolji nacin uradila, ali Sarajevo...uh to Sarajevo i tada bi naslo manu.
Ljudi, uzivajte ako nista u koncertima, tezgama, ili eto cistoj setnji kroz grad pun ljudi. Ako opet milite da je SFF cisto trosenje para, licni lobiji i stele, parada glupih filmova sa preskupim kartama, nadji sebi slicne pa u tom peridu otidjite negdje u inostranstvo - ili pokusajte otici u inostranstvo. TADA CES SHVATITI DA CEKANJE NA VIZU, VADJENJE NOVOG PASOSA, PREGLEDANJE NA GRANICI, OPHODJENJE STRANACA PREMA TEBI (KADA CUJU ODAKLE SI)...SU PUNO VECI PROBLEMI NEGO ODRZAVANJE JEDNOG SFF-a. A o poslu i edukaciji da ne pricam.
Ovako bar u tih 9 dana, mjesto da se u Hrvatskoj izezavam i nista ne radim (ali ipak se mora reci da si bio na moru), odem pogledati crtic u Skenderiji s malim rodjacima, to me bar kosta samo 1KM, a u veselom sa drustvu i eto na trenutak zaboravim u smijehu djece da sutradan moram stajati u redu za novi pasos ili sl.
- Chopper_Horrace
#116 Re: ...i opet sarajevo film festival
Ovo meni lici na jednu situaciju sa fudbalom u bh.
Ako povucemo paralelu, izmedju fudbalskog saveze i Cire, svi Ciru volimo vise od onih ublehasa iz saveza, jer nam je Ciro donio rezultat i radost
EH sad ako uzmemo da su Miro, Emina i ostala snobovska, napuhana, bica - nogometni savez, a SFF,kao dogadjaj, Ciro onda bi smo trebali biti radosni da imamo tako nesta u gradu tj. drzavi...

Ako povucemo paralelu, izmedju fudbalskog saveze i Cire, svi Ciru volimo vise od onih ublehasa iz saveza, jer nam je Ciro donio rezultat i radost
EH sad ako uzmemo da su Miro, Emina i ostala snobovska, napuhana, bica - nogometni savez, a SFF,kao dogadjaj, Ciro onda bi smo trebali biti radosni da imamo tako nesta u gradu tj. drzavi...
-
Summertime
#117 Re: ...i opet sarajevo film festival
Svoje mišljenje o festivalu sam već dala,
pa eto neka budem jadna, ljubomorna, i sve ostalo kako vec nazivate forumase koje nisu oduševljeni SFF i koji ne dijele mišljenja "filmofila".
Ne razumijem sam neprestano korištenje rijeci "mahala" i "mahalši".
Oni koji su sarajlije znaju zbog cega to govorim a ove ostale bih napomenula da to nije pogrdna rijec i da nema potrebe da se koristi u negativnom kontekstu!!
Hvala!
pa eto neka budem jadna, ljubomorna, i sve ostalo kako vec nazivate forumase koje nisu oduševljeni SFF i koji ne dijele mišljenja "filmofila".
Ne razumijem sam neprestano korištenje rijeci "mahala" i "mahalši".
Oni koji su sarajlije znaju zbog cega to govorim a ove ostale bih napomenula da to nije pogrdna rijec i da nema potrebe da se koristi u negativnom kontekstu!!
Hvala!
- johnnykola
#118 Re: ...i opet sarajevo film festival
hvala na ispravci da znam za ubuduce.Pera Trta wrote:Svi koji napadate začetnika teme, vratite se na temu o SFF od prošle godine i vidjećete da su GOTOVO SVI tada pisali ovako kao sada upravnik.
Kao što sam siguran da će većina ponovo pisati protiv i ovogodišnjeg SFF, nakon što isti počne.
Johnnykola, to nije rekao Bruce Willice, već Prljavi Hari (četvrti film, "Sudden Impact").
- johnnykola
#119 Re: ...i opet sarajevo film festival
+united bosnae wrote:Vjerujem da se slazemo da je proekcija kvalitetnih filmova i skup uspjesnih kinematografa na jednom mjestu poenta i mjerilo kulturnog dostignuca medjunarodnog filmskog festivala.Lesli Eldridž wrote:Ne. Ako je gradska uprava izdvojila lovu za to, onda se uspješnost mjeri kroz vraćeni novac gradskoj upravi. Zadovoljan? Sve mora imati ekonomsko uporište. Ako se samo troši, a uz to nema bilo kakvih kulturnih dotignuća onda je jasno da je sve što se radi besmisleno...
Sto se tice ekonomskog uporista tog filmskog festivala, nisam siguran dali se zezas ili si fakat ozbiljan.
SFF (odnosno ljudi koji zbog njega dolaze) izmedju ostalog znaci i sljedece:
Veca popunjenost putnika avio, drumskih i zeljeznickih prijevoznika - profit.
Veca prodaja goriva na lokalnim benz. pumpama i vise novca ubiranog od putarine - profit.
Trazi se slobodna soba viska u hotelskom smjestaju - profit.
Veca potraznja za koristenjem Gradskog prijevoza i taxija - profit.
Veca posjeta kulturno-istorijskim spomenicima i gradskim muzejim - profit.
Restorani, kafane, cevabdjinice, javne kuce maksimalno popunjeni - profit.
Lokalno nezaposleno stanovnistvo dobija sansu da zaradi radeci honorarno tih par dana - profit
.... tebi ostavljam da nastavis ovaj zapoceti niz...
(posredno, ko ne konta sta cu mu ja:)
- nicija zemlja - oscar
- grbavica - medo
- (iako ga nisam gledo i vecina raje cije misljenje cijenim kazu da je truba) snijeg - bruku nagrada
- sasvim licno - pobjeda na zagreb dox-u
- mali milijun projekata, da projekata (koliko god neki mrtili tu rijec) na kojima se u okviru sff-a daje ljudima sansa
da od producenata namaknu pare i urade svoj film.
- na sff-u maldi filmski radnici pored pijace i zderace (o kojoj ne dvojim) i uce, upoznaju se, grade preko toga ideje
koje ce biti osnov za nove oskare, palme, mede, lavove...
- dosad sam na sff pozvao cetvoro svojih frendova mimo
bosne i oni su dosli i odusevili se, a nije ih zanimalo nista mimo filmova.
da, ima jos uvijek takvih ljudi.
i, da, dijelom se slazem, malo je ofalio program posljednjih godina,
ali, opet, ja zadovoljan kad ubodem bar jedan film da valja.
prosle godine je to bilo kaufmanovo remek-djelo - synecdoche, new york.
mozete, ono, hladno ostati kuci, kad vas neki film zanima, odete pogledate ga
i vratite se doma. nema u vasim glavama purivatra, emina, tepiha, jetset-a...
samo lijepo iskustvo ostalo od efekata sedme umjetnosti.
opet, sasvim je legitimno i ne voljeti sedmu umjetnost. simple as that.
potpis.therrarrius wrote: Meni je tih 7-8 dana bolje nego niti jedan.
Last edited by johnnykola on 20/07/2009 11:12, edited 1 time in total.
- upravnik
#120 Re: ...i opet sarajevo film festival
pridružujem se tvom grohotnom smijehuBijeli_sa wrote: ali ne sumLJam da bih ti mogao nesto mnogo bolje da organizujes, zar ne..
- Eweleen
#121 Re: ...i opet sarajevo film festival
nisi uopšte primjetio drugu velikue grešku, al dobro ti možeš proć kao polupismenupravnik wrote:pridružujem se tvom grohotnom smijehuBijeli_sa wrote: ali ne sumLJam da bih ti mogao nesto mnogo bolje da organizujes, zar ne..
što se tiče festivala, jedna od rijetkih manifestacija koja Sarajevo još uvijek drži na pokidanim koncima, i još uvijek ga malo možemo zvat velikim gradom
al možda najbolje da ukinemo i sarajevsku zimu i baščaršijske noći i usput i reisa, manijaci da ukinu sarajevo, mi da ukinemo želju pa će onda bit šta ovo nema ničega, što nam ovo vlast ne valja ?
Mi ovdje smo još divlja plemena i to je tako i nikako drugačije!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#122 Re: ...i opet sarajevo film festival
Meni se kompletna pompa oko tog festivala počinje da gadi. Jednostavno, ne volim lažni sjaj, šminkeraj, samozvani jet set i slične ublehe...
Sve dok u ovoj zemlji ljudi, bivši borci, invalidi, penzioneri kopaju po kontejnerima meni će taj festival samo biti parada poslijeratnih skorojevića.
Ako neko voli sedmu umjetnost to mogu razumjeti i neka ide na to svako ko želi, ali bez mene...
A što se tiče dobrobiti za ovaj grad, ja je nešto ne primjećujem nakon svih ovih godina?! Ne zanimaju me intervjui raznoraznih svjetskih zvijezda u kojima pričaju kako je Sarajevo nešto najljepše što su u životu vidjeli, jer šta očekivati da ti se odgovori na pitanje "Kako Vam se sviđa Sarajevo"?!
Profit koji eventualno ostvare naši "ugostitelji" me nimalo ne interesuje jer dobro znam kakva je mafija danas u ugostiteljskim vodama...
Mada mislim da je i taj profit više nego prenapuhan.
To je privatni festival i kao takav mi je interesantan kao boja koja se suši!
Sve dok u ovoj zemlji ljudi, bivši borci, invalidi, penzioneri kopaju po kontejnerima meni će taj festival samo biti parada poslijeratnih skorojevića.
Ako neko voli sedmu umjetnost to mogu razumjeti i neka ide na to svako ko želi, ali bez mene...
A što se tiče dobrobiti za ovaj grad, ja je nešto ne primjećujem nakon svih ovih godina?! Ne zanimaju me intervjui raznoraznih svjetskih zvijezda u kojima pričaju kako je Sarajevo nešto najljepše što su u životu vidjeli, jer šta očekivati da ti se odgovori na pitanje "Kako Vam se sviđa Sarajevo"?!
Profit koji eventualno ostvare naši "ugostitelji" me nimalo ne interesuje jer dobro znam kakva je mafija danas u ugostiteljskim vodama...
Mada mislim da je i taj profit više nego prenapuhan.
To je privatni festival i kao takav mi je interesantan kao boja koja se suši!
-
felichi
#123 Re: ...i opet sarajevo film festival
bolan, nemoj da te opet prevare s tim glupostima.Irm@ wrote:..ali sto sam prosle godine pogledala film na SFF-u![]()
ne sjecam se kako se zvao Nesto New York.. trajao je vishe od 2 sata ali vece gluposti u zivotu nisam pogledala...sve sam cekala da se nesto pametno desi ali nije cijelih 120 minuta na neudobnim stolicama na Metalcu a Bogme vremenom je postalo i hladno...
- karanana
#124 Re: ...i opet sarajevo film festival
jeli u pitanju nesto new york synechdote ili tako nesto?felichi wrote:bolan, nemoj da te opet prevare s tim glupostima.Irm@ wrote:..ali sto sam prosle godine pogledala film na SFF-u![]()
ako jeste, nije mi jasno sta ga oni gore na "gledali ste film, preporucite ga" hvale i kunu se u taj film kao nesto najbolje.
slazem se sa postom romea80
- uvjek dobar gost
#125 Re: ...i opet sarajevo film festival
Grad se tih sedam dana osjeća gradom, svo ostalo vrijeme nekako je tmurno i bezze, neka nama festivala jer dok je ovaca biće i šišanja.... ovo su neka od objašnjenja koja dobijam ja od svojih poznanika i prijatelja, a sda čim se ja naravno ne slažem !
Ja iz svojih ludih i personalnih razloga već par godina ne idem na SFF, prošle godine žena me prevarila pa smo otišli na dva filma, jedan je bio dokumentarni i ticao se Liverpula a drugi je bila ona komedija Britanska ne mogu da se sjetim naziva sa onom djevojkom ludom... oba filma su bila po meni lično OK.
Festival je potreban gradu , festivall je potreban mladima i nešto starijima da osjete kako izgleda sve to skupa, no ovakvom gradu nije potreban crveni ćilim, nije mu potrebno da neki glumci i zvanice imaju vilu u Dubrovniku od naših para, nije potrebno da se festival pomjera zbog mjeseca Ramazana jer tada Miro I. P ne može da hajruje od sponzora novce. U krajnjem slučaju prošle godine je Miro uzoriti govorio da želi da prebaci festival u neki drugi grad... jer mu je Sarajevo postalo premalo...
Znači ja sam za za festival ali sam da se osnuje i festival amaterskog filma i da mu bude pandan i neka kontra-teža. Ja sa druge strane nisam za festival u kome je Emina G bitan faktor, poslije ne mogu da se ne zapitam gdje su rezultati festivala koji traje petnaest godina... koliko danas kina ima u gradu Sarajevu, koliko je Sarajevo danas boljji grad zahvaljujući tom festivalu (ali i nekim drugima koji se kao busaju u prsa)... ali to sve mogu da se pitam samo retorički.. jer živim gdje živim i u vremenu duplih standarda i iskrivljenih vrijednosti !
Ma ko sam ja da sudim, no kad se zamislim.... želim onaj festival od prije nekih desetak godina.. tako neformalan, tako pitom i tako drag bez ćilima i nafrakanih Oliva... mada svaki festival sa crvenim ćilimom je parada kiča ,promiskuitetnih primadona , matorih perverznjaka... i po kojeg sarajevskog BRUNE !
No najgore od svega mi je ovaj put pala dvoličnost i pomjeranje festivala zbog mjeseca Ramazana.... da ne bi propale pare od sponzora alkoholnih pića i njima sličnih jer šta je festival bez zabava gdje se loče alkohol.... dok sa druge strane komercijalni festival se dotira budžetskim sredstvima... ?!?!?!
P.S
Festival piva je propao pod izgovorom da se organizmi posjetitelja neće očistiti do mjeseca Ramazana.....
kako sam se nadala dobro sam se udala.....
Ja iz svojih ludih i personalnih razloga već par godina ne idem na SFF, prošle godine žena me prevarila pa smo otišli na dva filma, jedan je bio dokumentarni i ticao se Liverpula a drugi je bila ona komedija Britanska ne mogu da se sjetim naziva sa onom djevojkom ludom... oba filma su bila po meni lično OK.
Festival je potreban gradu , festivall je potreban mladima i nešto starijima da osjete kako izgleda sve to skupa, no ovakvom gradu nije potreban crveni ćilim, nije mu potrebno da neki glumci i zvanice imaju vilu u Dubrovniku od naših para, nije potrebno da se festival pomjera zbog mjeseca Ramazana jer tada Miro I. P ne može da hajruje od sponzora novce. U krajnjem slučaju prošle godine je Miro uzoriti govorio da želi da prebaci festival u neki drugi grad... jer mu je Sarajevo postalo premalo...
Znači ja sam za za festival ali sam da se osnuje i festival amaterskog filma i da mu bude pandan i neka kontra-teža. Ja sa druge strane nisam za festival u kome je Emina G bitan faktor, poslije ne mogu da se ne zapitam gdje su rezultati festivala koji traje petnaest godina... koliko danas kina ima u gradu Sarajevu, koliko je Sarajevo danas boljji grad zahvaljujući tom festivalu (ali i nekim drugima koji se kao busaju u prsa)... ali to sve mogu da se pitam samo retorički.. jer živim gdje živim i u vremenu duplih standarda i iskrivljenih vrijednosti !
Ma ko sam ja da sudim, no kad se zamislim.... želim onaj festival od prije nekih desetak godina.. tako neformalan, tako pitom i tako drag bez ćilima i nafrakanih Oliva... mada svaki festival sa crvenim ćilimom je parada kiča ,promiskuitetnih primadona , matorih perverznjaka... i po kojeg sarajevskog BRUNE !
No najgore od svega mi je ovaj put pala dvoličnost i pomjeranje festivala zbog mjeseca Ramazana.... da ne bi propale pare od sponzora alkoholnih pića i njima sličnih jer šta je festival bez zabava gdje se loče alkohol.... dok sa druge strane komercijalni festival se dotira budžetskim sredstvima... ?!?!?!
P.S
Festival piva je propao pod izgovorom da se organizmi posjetitelja neće očistiti do mjeseca Ramazana.....
kako sam se nadala dobro sam se udala.....
Last edited by uvjek dobar gost on 20/07/2009 13:38, edited 1 time in total.