Fuj baš mi se gadi ova država što dopušta i zakonski dozvoljava ovakvim propalicama da žive i zarađuju na nama.[/quote]
OK, ovo nije jedino zemljiste u Sarajevu koje Bingo moze kupiti, cijena za Bingo nije vazna. Bingo je orijentiran i na proizvodnju takodjer. Sa druge strane oni koji misle da Sarabon na trenutnom mjestu moze nastaviti proizvodnju to je nemoguca misija. Ne znam ovaj sto je napisao za masine da su prodate, prvo ne smije se nista prodavati dok ne bude okoncan proces a drugo, niti nema masina za prodaju, sve je neko vec prodao prije! Ono sto ce Bingo dobiti je pravo na "recepte" za proizvode od Sarabona koje zakonski dobija nakon sto kupi Sarabon. Velika je mogucnost da ce te iste proizvoditi u Majevici " Srebrenik " gdje se vec fabrika prosiruje za nove pogone ( to je fabrika koja je do prije tri godine propadala cekajuci privatizaciju ) a sada se vec i siri. Bingo takodjer ima i izvor vode Meli gdje flasira vodu za prodaju i staklene boce za njihove restorane. Takodjer ima svoju tekstilnu fabriku za svoje uniforme kao i uniforme ostalih firmi. Ima svoju fabriku namjestaja "Duka" Brcko, dakle nije samo trgovina nego i proizvodnja kao i spasavanje firmi od propadanja. Sto se tice Sarabona, pokretanje proizvodnje na trenutnoj lokaciji fabrike je iznimno skupo pa ajmo reci i nemoguce. Sto se tice radnika svi ce biti zbrinuti, dobit ce ponudu za posao u Bingu a naravno i putem procesa ce svako dobiti svoja potrazivanja iz dugovanja Sarabona.
Ista situacija je i za Agrokomerc koji Bingo odavno zeli kupiti ali vlada im ne dozvoljava zbog nekih drugih interesa. Takodjer i za Frigos i Fruteks Celic, ali tu je sve do Fructala Slovenija koji jos nije izrazio svoje namjere ( to je jos uvijek njihovo ).[/quote]
Prijatelju,ako mislis da masine nisu u Zenici,slobodno dodji ovdje i ja cu te licno odvuci da ih pogledas,bice mi drago

Ako mislis da si upravu

Stecaj i prodaja preduzeca nisu isto