Jeftinije je kupiti Toyotu Camry, svakako se taj ES kotrlja na njenoj platformicorolla02 wrote:Ma Lexus i nema dalje!
Cars & Coffee
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#101 Re: Cars & Coffee
- TheOne
#102 Re: Cars & Coffee
Svaka cast presvetom trojstvu Njemackom ali moj glas ide za Alfu! Nije ista klasa, obujam motora, cijena i sto sve jos ne, ali Alfa 159 je jednostavno nenadjebiva!

-
mišmaš
#103 Re: Cars & Coffee
ova alfa spada u srednju klasu, a alfa 166 je visa srednja... uglavnom i meni jako lijep autic 
- Šeha
#104 Re: Cars & Coffee
Prednost americkih automobila nad evropskim je cijena.
Da tehnologija je zastarjela, motori su preveliki i preslabi za svoj obim. Ali Camaro-a mozete dobiti sad za $20000 (4-5 hiljada manje od GTI) Mustang-a isto tako. Jeste, unutra je plastika i nije nista spektakularno ali meni su oba bolja od nekog GTI-a.
Onda Corvette pocinje sa oko $50000. Koje se evropsko sportsko auto prodaje tako jeftino? Ova najbolja je oko 120000 sto je opet ispod konkurencije. Corvette je super auto za te pare u tom segmentu. Cadillac CTS isto tako, puno jeftiniji od BMW 5 i Mercedesa E klase.
Znaci ako vas cijena goriva ne zanima (sto je u americi donedavno bio slucaj), ako vam nije stalo da imate najnoviju tehnologiju u kolima i ako vam ne smeta jeftina plastika
onda tu ima par auta za izabrati.
Najgora stvar kod americkih auta (u americi) je njihova prodajna i servisna mreza. Tu se ponasaju tako bahato kao da nemaju konkurencije a ne kao da su bankrotirali. Ovlasteni servisi su skupi (svi voze kod privatnika) Npr. mijenjanje ulja u servisu GM-a je $100+ dolara. Kod nekog obicnog majstora je $20-30. Mijenjanje ulja kod VW, Honde i BMW-a besplatno.
Moji americki favoriti:
Camaro:

Mustang GT:

Cadillac CTS:

Pontiac G8

Da tehnologija je zastarjela, motori su preveliki i preslabi za svoj obim. Ali Camaro-a mozete dobiti sad za $20000 (4-5 hiljada manje od GTI) Mustang-a isto tako. Jeste, unutra je plastika i nije nista spektakularno ali meni su oba bolja od nekog GTI-a.
Onda Corvette pocinje sa oko $50000. Koje se evropsko sportsko auto prodaje tako jeftino? Ova najbolja je oko 120000 sto je opet ispod konkurencije. Corvette je super auto za te pare u tom segmentu. Cadillac CTS isto tako, puno jeftiniji od BMW 5 i Mercedesa E klase.
Znaci ako vas cijena goriva ne zanima (sto je u americi donedavno bio slucaj), ako vam nije stalo da imate najnoviju tehnologiju u kolima i ako vam ne smeta jeftina plastika
Najgora stvar kod americkih auta (u americi) je njihova prodajna i servisna mreza. Tu se ponasaju tako bahato kao da nemaju konkurencije a ne kao da su bankrotirali. Ovlasteni servisi su skupi (svi voze kod privatnika) Npr. mijenjanje ulja u servisu GM-a je $100+ dolara. Kod nekog obicnog majstora je $20-30. Mijenjanje ulja kod VW, Honde i BMW-a besplatno.
Moji americki favoriti:
Camaro:

Mustang GT:

Cadillac CTS:

Pontiac G8

- olensoner
#106 Re: Cars & Coffee
americka auta su jeftina iz razloga sto su daleko jos iza europskih i japanskih konkurenata, jednostavno nude manje, ali ako neko hoce da voza sportsko ili luksuzno, a nesto mu nije previse vazno da je auto lose u krivinama, nije mu bitno koliko ide od 0-100, koja je max. brzina, tom je samo vazna cijena i kakav ce imidz napraviti sa tim autom
po mom misljenju to su kupci za americka auta... ako izuzmemo bogate americke patriote ili neke koji bas vole americka auta(a ima svakakvih ljudi
)
- Šeha
#108 Re: Cars & Coffee
Da se razumijemo: ja ne vozim americko auto niti imam nesto narocito visoko misljenje o njima. Mislim da je vazno razluciti konkurente ovim autima pogotovo na Americkom trzistu.
Ne mogu se Mustang i Camaro uporedjivati sa BMW 3, Lexusom IS, Mercedesom C klase itd. Sva ova auta kostaju bukvalno izmedju 50% i 100% vise od ovih. I vrijede, ne kazem
Konkurenti ovih auta (cijenom) su recimo VW GTI, Volvo S40, Honda Civic Si, Subaru Impreza WRX (ne WRX STI), Mitsubishi Lancer (ne Evolution) i slicna (ne mogu se sjetiti drugih). U ovom izboru, kad ne bih imao para za bolje, Amerikanci bi bili u uzem izboru. Problem meni, je sto ne nude lease i sto im je servis skup i bezobrazan.
U ovom izboru imaju 0-100 bolje od ostalih (ako se ne varam... Mustang GT - 5sec) Max brzina isto, ponasanje u krivinama tu negdje. Nemojte pricati na pamet, ako nista pogledajte specifikacije pa onda.
Ne mogu se Mustang i Camaro uporedjivati sa BMW 3, Lexusom IS, Mercedesom C klase itd. Sva ova auta kostaju bukvalno izmedju 50% i 100% vise od ovih. I vrijede, ne kazem
Konkurenti ovih auta (cijenom) su recimo VW GTI, Volvo S40, Honda Civic Si, Subaru Impreza WRX (ne WRX STI), Mitsubishi Lancer (ne Evolution) i slicna (ne mogu se sjetiti drugih). U ovom izboru, kad ne bih imao para za bolje, Amerikanci bi bili u uzem izboru. Problem meni, je sto ne nude lease i sto im je servis skup i bezobrazan.
U ovom izboru imaju 0-100 bolje od ostalih (ako se ne varam... Mustang GT - 5sec) Max brzina isto, ponasanje u krivinama tu negdje. Nemojte pricati na pamet, ako nista pogledajte specifikacije pa onda.
- muz66
#109 Re: Cars & Coffee
dajte ba ljudi, 70% americkih auta i dan danas ima krutu osovinu i listane opruge kao na Tamiću... 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#110 Re: Cars & Coffee
Ma pusti Chryslera, nego imam ja nesto za tebe drugo:mišmaš wrote:Heh corolla, meni je bas fazon u tome sto je kockasta to za preglednost jbg nemam pojma nisam ni obraco paznju posto ga uglavnom ja ne vozim
Btw, lexus pravo ok odavno

GMC Arcadia '09
-
mišmaš
#111 Re: Cars & Coffee
jbg ovaj mi je unutra daleko ljepsi, ali vani ne
ovo je "tipicniji" SUV, a onaj opet nekako izgledom lici da je ipak jednako dobar i na off roadu
Jbg onaj jeep grand cherokee UK version i 1999 mi je jako privlacan jbg takav sam
a ovaj najnoviji cherokee mi jako lici na audi q7, prema tome ne svidja mi se nikako, ali verzija prije njega uhhh 
i da, sta je sa lincoln navigatorom? takodje jako lijep meni
- muz66
#112 Re: Cars & Coffee
Ti se salis, je li tako? Nikad necu shvatiti te americke "terence"...nisu na asfalta jer su teski, tromi, nikakvi. Nisu ni za terena...cisto kur*enje
Sa druge strane...gospodski a nezaustavljiv

Stara skola...

Stara skola...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#113 Re: Cars & Coffee
Uh to je bezveze auto stvarno, znam jednog Bosanca ima ga, i on to vozi samo da glumi velicinu!mišmaš wrote:jbg ovaj mi je unutra daleko ljepsi, ali vani ne![]()
ovo je "tipicniji" SUV, a onaj opet nekako izgledom lici da je ipak jednako dobar i na off roadu
Jbg onaj jeep grand cherokee UK version i 1999 mi je jako privlacan jbg takav sam
a ovaj najnoviji cherokee mi jako lici na audi q7, prema tome ne svidja mi se nikako, ali verzija prije njega uhhh
- citroen
#114 Re: Cars & Coffee
Jos da je range rover sport 
- citroen
#115 Re: Cars & Coffee
nego da ovo zavrsimo vise,otisli su neki daleko od teme(German executive )a postavljaju jeep modele i gmc i jos neke 
- muz66
#116 Re: Cars & Coffee
Meni ovaj obicni nekako bolje lezi...a interijer na slici je od Sporta
Strasno auto...a u komsiluku imam Suburbana 5.7 V8 automatik
majko draga koliko to auto trosi, za seika je previse 
- Šeha
#117 Re: Cars & Coffee
Ovakav ima moj sefmuz66 wrote:Ti se salis, je li tako? Nikad necu shvatiti te americke "terence"...nisu na asfalta jer su teski, tromi, nikakvi. Nisu ni za terena...cisto kur*enjeSa druge strane...gospodski a nezaustavljiv
![]()
Stara skola...
- Šeha
#118 Re: Cars & Coffee
muz66 wrote:Meni ovaj obicni nekako bolje lezi...a interijer na slici je od SportaStrasno auto...a u komsiluku imam Suburbana 5.7 V8 automatik
![]()
![]()
majko draga koliko to auto trosi, za seika je previse
Suburban + gorivo za 10 godina je opet jeftiniji od RR. A i RR trosi nije da ne trosi
- corolla02
#119 Re: Cars & Coffee
ili bolje reci prevazidjena skola!muz66 wrote:Ti se salis, je li tako? Nikad necu shvatiti te americke "terence"...nisu na asfalta jer su teski, tromi, nikakvi. Nisu ni za terena...cisto kur*enjeSa druge strane...gospodski a nezaustavljiv
![]()
Stara skola...
Ma salim see, ali taj tvoj Range kad bi sasao sa ceste, sav bi se on garib razbio!
Nego kad smo sa ceste onda je ovo najjace i najtvrdje vozilo iz tog razloga sto je potpuno "go" napravljen, nikakvih turbina, senzora, ni elekronike ne nosi, samo mjenjac, motor i diferencijal, dok pri svakodnevnim uslovima voznje bi to bubrezi odpali, sto jest, jest

-
mišmaš
#120 Re: Cars & Coffee
corolla02 wrote:ili bolje reci prevazidjena skola!
![]()
Ma salim see, ali taj tvoj Range kad bi sasao sa ceste, sav bi se on garib razbio!
Nego kad smo sa ceste onda je ovo najjace i najtvrdje vozilo iz tog razloga sto je potpuno "go" napravljen, nikakvih turbina, senzora, ni elekronike ne nosi, samo mjenjac, motor i diferencijal, dok pri svakodnevnim uslovima voznje bi to bubrezi odpali, sto jest, jest
a sto se navigatora tice jbg meni se po izgledu jaaako svidja, i ne bih imo nista protiv da mi ga neko pokloni da glumim velicinu sa njim

barem ovog starijeg

- corolla02
#121 Re: Cars & Coffee
Uh, e** te, ti tvoji favoriti moraju namjesto prikolice pumpu vlaciti za sobom!

- corolla02
#122 Re: Cars & Coffee
Seha super post, ali imam jednu nejasnocu vezano za ovaj tvoj post, ako ces da malo budes jasniji, pleaseŠeha wrote:Da se razumijemo: ja ne vozim americko auto niti imam nesto narocito visoko misljenje o njima. Mislim da je vazno razluciti konkurente ovim autima pogotovo na Americkom trzistu.
Ne mogu se Mustang i Camaro uporedjivati sa BMW 3, Lexusom IS, Mercedesom C klase itd. Sva ova auta kostaju bukvalno izmedju 50% i 100% vise od ovih. I vrijede, ne kazem![]()
- Šeha
#123 Re: Cars & Coffee
Ako mislis na ovo sto si boldirao onda bi pojasnjenje bilo ovako: Moj platezni razred je trenutno veci tako da i ne gledam ova auta koja su izmedju 20 i 30 hiljada. Da gledam tj. da biram izmedju ovih auta sto sam ih pomenuo u uzi izbor usli bi:corolla02 wrote:Seha super post, ali imam jednu nejasnocu vezano za ovaj tvoj post, ako ces da malo budes jasniji, pleaseŠeha wrote:Da se razumijemo: ja ne vozim americko auto niti imam nesto narocito visoko misljenje o njima. Mislim da je vazno razluciti konkurente ovim autima pogotovo na Americkom trzistu.
Ne mogu se Mustang i Camaro uporedjivati sa BMW 3, Lexusom IS, Mercedesom C klase itd. Sva ova auta kostaju bukvalno izmedju 50% i 100% vise od ovih. I vrijede, ne kazem![]()
VW GTI 2.0T (evropski, sminka, HID projektori standard, besplatno odrzavanje tokom lease-inga)
Mustang GTI (brz, dopadljiv, trenutno strasno dobre povlastice pri kupovini (3-5 hiljada ispod MSRP))
Subaru Impreza WRX (otpala bi zbog odvratne unutrasnjosti koja je 10x gora od bilo kojeg amerikanca)
Camaro (stedljiv 6 cilindricni motor (ne koristi svih 6 cilindara stalno nego po potrebi), novi dizajn, lijepa vanjstina)
Cini mi se da bih se na kraju dvoumio izmedju Mustanga i GTI.
- corolla02
#124 Re: Cars & Coffee
Aha;Šeha wrote:Ako mislis na ovo sto si boldirao onda bi pojasnjenje bilo ovako: Moj platezni razred je trenutno veci tako da i ne gledam ova auta koja su izmedju 20 i 30 hiljada. Da gledam tj. da biram izmedju ovih auta sto sam ih pomenuo u uzi izbor usli bi:corolla02 wrote:Seha super post, ali imam jednu nejasnocu vezano za ovaj tvoj post, ako ces da malo budes jasniji, pleaseŠeha wrote:Da se razumijemo: ja ne vozim americko auto niti imam nesto narocito visoko misljenje o njima. Mislim da je vazno razluciti konkurente ovim autima pogotovo na Americkom trzistu.
VW GTI 2.0T (evropski, sminka, HID projektori standard, besplatno odrzavanje tokom lease-inga)
Mustang GTI (brz, dopadljiv, trenutno strasno dobre povlastice pri kupovini (3-5 hiljada ispod MSRP))
Subaru Impreza WRX (otpala bi zbog odvratne unutrasnjosti koja je 10x gora od bilo kojeg amerikanca)
Camaro (stedljiv 6 cilindricni motor (ne koristi svih 6 cilindara stalno nego po potrebi), novi dizajn, lijepa vanjstina)
Cini mi se da bih se na kraju dvoumio izmedju Mustanga i GTI.
Meni u taj range ulaze i mnoga druga auta, recimo nesto iz vise klase ali starje nekih 2-3 godine, jer onda i ta auta spadaju u ovu grupu $20-S30K, i naravno izbjeci leasing pod svaku cijenu!
- Šeha
#125 Re: Cars & Coffee
Cuj, kao sto rekoh na onoj drugoj temi: hiljadu ljudi hiljadu cudi...corolla02 wrote:
Meni u taj range ulaze i mnoga druga auta, recimo nesto iz vise klase ali starje nekih 2-3 godine, jer onda i ta auta spadaju u ovu grupu $20-S30K, i naravno izbjeci leasing pod svaku cijenu!
Ja volim voziti novo i volim lease-ing. Rezon ide ovako. Ako kupim auto na kredit od pet godina (standardni kreditni uslovi u americi) po isteku tih pet godina auto ce imati oko 60000 milja (100000km) i bice zrelo za prodati, garancija ce isteci i popravci ce biti skupi. Ja sam ne znam uraditi nista i potpuno sam na milosti i nemilosti automehanicara koji iz aviona spaze levate poput mene. To mi se desavalo na prvom autu (polovnom) i nije nimalo ugodno. Znaci ja bih gledao da se tog, tek otplacenog auta, otarasim sto prije, nakon pet godina.
U tom slucaju kredit i lease mi dodje na isto. Nikad ne prestanem placati. Kredit cim otplatim auto prodam i kupim novi znaci mjesecna rata ostaje. Zasto ne, u tom slucaju, uzeti lease i placati manje mjesecno (ili uzeti bolje auto za iste pare koje bih davao za kredit.)
Uvijek novo auto vozim, uvijek pod garancijom, uvijek servis i odrzavanje besplatno... bez glavobolje i razmisljanja. Osim toga fino je i cesto promijeniti automobile. Za tri godine taman ti dosadi malo.