Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Audi A8
18
28%
BMW 7
30
47%
Mercedes-Benz S
16
25%

Total votes: 64

emko1234

#101 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

ma dobro ja jesam subjektivan..ne bjezim od toga..al moras priznat da je sve sto sam naveo utemeljeno..mozda nekom kad kazes da vozis jaguara XJ zvuci bolje nego kad mu kazes da vozis A8,al ja mislim da je to kod ljudi koji se bas ne razumiju u neke stvari..vi potencirate renome,pa ljudi dragi da renome prodaje auta zar mislis da bi propale firme kosto je jaguar,aston martin,mini,mg,rover?pa to su sve super firme koje su nekad odlicno radile..al ih je pocelo gazit vrijeme,dosli su neki novi auti koje je narod bolje prihvatio..koja danas od tiih marki sama radi?mini je bmw,land i aston je ford,jaguar je tata,imaju renome al nemaju prodaju..a od renomea se ne zivi kao sto svi znamo..mozda audi 80 jest bio pandan pijacarskom passatu,al to je bilo kad je jaguar bio auto neko prejebeno..sad su se stvari izmjenile..sad je audi prejeben a jaguara nema nigdje..zar mislite da 2-3 modela mogu spasit firmu?xf i xfr?da mugu spasit jaguar?
mozda audi ima bmw cijenu s vw tehnikom,oce li mi iko reci sta fali toj tehnici?najbolji mjenjaci,najbolji pogon na sva cetri tocka,savrseni dizel motor,nagrade za turbo benzince,dizajn,eto i sve bolji renome,visoke tehnologije koje se ugradjuju u auta...
ne kazem da vam vw treba svima bit najbolji al meni je najbolji..danas stvarno ima super auta..ne bjezim od toga..al koliko vidim samo jedna grupacija stalno ide naprijed..najveci im je adut sto imaju 7 brandova pod svojom kapom,znaci za svakog ima nesto..to nema niko vise na svijetu osim njih..to je neosporivo..
johntra

#102 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by johntra »

dosta stvari bi se moglo osporiti u tvom postu, ali stvarno smo se odmakli od teme i ne bi imali vremena za sve napisati...Audi jeste dobra marka, to niko ne spori, ali jednostavno, nikad neće imati renome ili auru jednog Merca, BMW, pa i Jaguara...to je jednostavno tako, jer vidi, ima ljudi koji vole kupovati automobile zbog renomea ili tradicije, pa makar svaki dan auto bilo na dizalici...
emko1234

#103 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by emko1234 »

ma od tema je ionako promasena skroz,jos prije 3 stranice :D :D
ado-šampion

#104 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by ado-šampion »

johntra wrote:dosta stvari bi se moglo osporiti u tvom postu, ali stvarno smo se odmakli od teme i ne bi imali vremena za sve napisati...Audi jeste dobra marka, to niko ne spori, ali jednostavno, nikad neće imati renome ili auru jednog Merca, BMW, pa i Jaguara...to je jednostavno tako, jer vidi, ima ljudi koji vole kupovati automobile zbog renomea ili tradicije, pa makar svaki dan auto bilo na dizalici...
:thumbup:
muz66

#105 Re: Najbolji cockpit Audi A8/BMW 7/Mercedes-Benz S

Post by muz66 »

emko1234 wrote:ma dobro ja jesam subjektivan..ne bjezim od toga..al moras priznat da je sve sto sam naveo utemeljeno..mozda nekom kad kazes da vozis jaguara XJ zvuci bolje nego kad mu kazes da vozis A8,al ja mislim da je to kod ljudi koji se bas ne razumiju u neke stvari..vi potencirate renome,pa ljudi dragi da renome prodaje auta zar mislis da bi propale firme kosto je jaguar,aston martin,mini,mg,rover?pa to su sve super firme koje su nekad odlicno radile..al ih je pocelo gazit vrijeme,dosli su neki novi auti koje je narod bolje prihvatio..koja danas od tiih marki sama radi?mini je bmw,land i aston je ford,jaguar je tata,imaju renome al nemaju prodaju..a od renomea se ne zivi kao sto svi znamo..mozda audi 80 jest bio pandan pijacarskom passatu,al to je bilo kad je jaguar bio auto neko prejebeno..sad su se stvari izmjenile..sad je audi prejeben a jaguara nema nigdje..zar mislite da 2-3 modela mogu spasit firmu?xf i xfr?da mugu spasit jaguar?
mozda audi ima bmw cijenu s vw tehnikom,oce li mi iko reci sta fali toj tehnici?najbolji mjenjaci,najbolji pogon na sva cetri tocka,savrseni dizel motor,nagrade za turbo benzince,dizajn,eto i sve bolji renome,visoke tehnologije koje se ugradjuju u auta...
ne kazem da vam vw treba svima bit najbolji al meni je najbolji..danas stvarno ima super auta..ne bjezim od toga..al koliko vidim samo jedna grupacija stalno ide naprijed..najveci im je adut sto imaju 7 brandova pod svojom kapom,znaci za svakog ima nesto..to nema niko vise na svijetu osim njih..to je neosporivo..
Ne znam odakle da pocnem sa tvojim postom...prvo, Aston Martin vise nije Ford vec je privatizovana firma koja pravi odlicne automobile i izbacuje nove modele. Pogledaj jedan Rapide, stavi ga pored tvog famoznom Porschea i njegove Panamere...mislim, svetogrdje. Drugo, Land Rover nije Ford vec je u kompletu sa Jaguarom prodan Tati. MG i Rover jesu propali, to je cinjenica. Problem engleske autoindustrije je sto su imali solidne ili iznadprosjecne proizvode a nikakvu poslovnu strategijui lose rukovodstvo. Ipak, ne mozes reci da su Aston Martin i Jaguar propali, da jesu ne bi imali modele kakve sad imaju. Audi ima dobre mjenjace, motore, pogon na sva cetiri tocka...isto tako Jaguar ugradjuje fantastican ZF-ov mjenjac, ima 3.0d motor sa 275KS(istina, razvijen na temeljima PSA 2.7 V6HDi), imaju 5.0 sa ili bez kompresora, 4.2 V8 koji ima istu osnovu vec 20 godina a jos se moze nositi sa novorazvijenim motorima. Razlika je sto Jaguar ne pravi auto koje ce da izblijedi i ciji ce dizajn da isfura nakon 5 godina, dok to ne mozes reci za Audija npr iako je to odlican auto. Sve najbolje :thumbup:
Post Reply