Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tu karinu koju spominješ metni sebi u proizvoljnu rupu. Zar treba biti genijalac da shvatiš da ne moraš citirati post iznad svog ukoliko odgovaraš na njega?
supercali wrote:Chanel znas sta ti je onda ciniti
Samo ps da imas dokaz
Bile su male sanse da ja to sam uradim, a sad su jos manje . Valjda ima neko u Zenici i okolini da to radi, pa cu sacekati info, ako ko napise.
Cini mi se da je neko nekoga preporucivao gore na Vjetrenicama (Poculici), pa cu malo sacekati. Na kraju krajeva, ne moram ni ispolirati, mada je to mozda sat vremena posla.
edit: Hajde BA, sto se posvadjaste bezveze .
Last edited by channel10 on 26/08/2016 13:42, edited 1 time in total.
kB27 wrote:Tu karinu koju spominješ metni sebi u proizvoljnu rupu. Zar treba biti genijalac da shvatiš da ne moraš citirati post iznad svog ukoliko odgovaraš na njega?
to se sa merakom radi, otvoris pivu-sok zena ti napravi kafu malo vodobrusnog razlicitih granulacija jedna krep traka jedna prazna spricaljka od riala recimo i polako....
nije mudro slovo
Upravo, sa granulacijama iznad 1500 može do prekosutra 'šlajfati' i ništa ne može zeznuti - može samo ispasti bolje. Sa krupnijim treba biti oprezan, ko se boji može da preskoči - samo će mu trebati više vremena a rezultat neće izostati.
Ja bih još savjetovao da, ukoliko je jednostavno (a na većini auta jeste) fino skineš far sa auta i odneseš ga na neko pogodnije mjesto za sređivanje - čisto da ne čučiš oko auta dok radiš. A uz to ne moraš stavljati ove zaštitne trake, ne moraš paziti da ne zezneš lim/karambolku i slično.
channel10 wrote:Pokusat cu sam u narednih par dana (nakon gledanja par videa), pa ako uspije, postavljam slike .
Uzet cu vodobrusni 1500 i 2000 i pokusat ovo sa kaladontom
Ako nađeš neku polir pastu za plastične dijelove - još bolje.
Zaboravih pitati gdje da kupim ovaj vodobrusni papir, u radnjama boja i lakova ili ima i u autodijelovima? Vidjecu za polir pastu sta imaju, pa odluciti sta cu.
channel10 wrote:Pokusat cu sam u narednih par dana (nakon gledanja par videa), pa ako uspije, postavljam slike .
Naravno. Postoje paste za poliranje neobojenih plastika. Ali prije paste mora se obraditi zavrsno sa 2000. I to slajfati malo duze cak i kad papir izgleda kao istrosen. Tek tada rezultat pocinje da se vidi. Pasta u stvari samo kristalno progleda far.
A sto se tice koji vodobrusni koristiti tokom citavog procesa...ovisi od stanja fara. Ako je samo malo zamucen a gladak far...dovoljno je sa 2000, eventualno 1800 i 2000. Ako je bas ostecen far i osjeti se pod prstima kako je hrapav...onda krenes od 600, pa 1000 i sve tako do 2000.
Moj punac je na pasatu htjeo da skine onu grubost sto se nahvatala na farovima i smirglao sa obicnim smirgl papirom i to neki skroz grubim. Farovi su ispali potpuno bijeli i neprozirni. Ali sa ovim gore navedenim procesom poliranja, farovi sam vratio u fantasticno stanje.
Samo treba malo dobre volje i vremena. Nije ni zahmetli posao.
Zaboravih pitati gdje da kupim ovaj vodobrusni papir, u radnjama boja i lakova ili ima i u autodijelovima? Vidjecu za polir pastu sta imaju, pa odluciti sta cu.
U radnjama sa bojama i lakovima imas vodobrusnih!
A takodjer, u nekim radnjama imas kupiti 3M polirki za mjeru. Uzmes jednu decu, 5-6KM, neces se pokajati, neka ti preporuce neku ako ima baska za plastiku, ali svaka ce dobro odraditi posao.
NediM17 wrote:
U radnjama sa bojama i lakovima imas vodobrusnih!
A takodjer, u nekim radnjama imas kupiti 3M polirki za mjeru. Uzmes jednu decu, 5-6KM, neces se pokajati, neka ti preporuce neku ako ima baska za plastiku, ali svaka ce dobro odraditi posao.
Znaš li koliko cca. paste treba za jedan prosječan automobil veličine tipa Astra, Focus, Fiesta, Clio, i sl.
Channel10, koje je auto? Jesu li sigurno samo izvana farovi otisli? Mozda su iznutra požutili takodjer..
Ako nisu-a u Zenici si, odradim ti ja dzaba vanjsko poliranje
Imam materijal vec svakako a vidim da si poceo kukat
Postoji namjenska Abro pasta za farove, cener.
Inace dugotrajnost posla zavisi od "glatkoce" koja se postigne poliranjem, sto opet zavisi od strpljenja, ulozenog vremena i kvalitete materijala.
U zadnje vrijeme vidim da poslije poliranja farove prelaze bezbojnim lakom kako bi sto duze zadrzali sjaj.
Throttle wrote:Channel10, koje je auto? Jesu li sigurno samo izvana farovi otisli? Mozda su iznutra požutili takodjer..
Ako nisu-a u Zenici si, odradim ti ja dzaba vanjsko poliranje
Imam materijal vec svakako a vidim da si poceo kukat
Ne treba druze, odradit cu ja pa cemo vidjeti jesu li otisli sa vanjske ili unutrasnje strane . Nisam nikad nista oko auta radio, pa mi bilo frka dok nisam vidio onaj video sto je Nedim postavio. Kad sam vidio da nije nista komplikovano, odlucio sam da sam uradim pa sta bude. Sto rece Bakir, onako iz cejfa
Evo jedan video za poliranje farova - s tim da ne znam gdje nabaviti ovaj sprej što na kraju koristi? Super su klipovi od ovog lika, za većinu stvari predobro objasni procedure.