ova zadnja moze i flamenko plesati.
ja sam ocarana vjencanicama koje su cijele od cipke i idu uz tijelo...inace...cipka

je nesto najljepse na svijetu,mada je tesko nositi i ne izgledati ...lose...pa je i ne nosim

ali je smatram savrsenstvom nad materijalima,uzorcima...
savrsenu vjencanicu sam vidjela u nekom salonu vjencanica,dok je prijateljica probavala svoju napuhanu,dva metra promjera vjencanicu

ali sam se previse divila toj drugoj haljini,a prijateljica zahtijevala paznju...pa nisam ni zapamtila cija je,koja firma...bila je slicna onoj koju sam vec postala,samo manje gusta cipka,bez (satenskog) pojasa i finijim naramenicama-ne tako strogo sjecenim i krem boje,ali neke cudne,kao zelenkasta neka patina...kao da je stara pravo...
na svom vjencanju necu biti u vjencanici,jer to su neke druge godine i odavno nisam taj tip...ali to nema veze sa pregledanjem prelijepih haljina.
vjencanica je luksuzna stvar,koja ne mora biti ni prakticna,ni da se moze jos nekad obuci...mora biti prelijepa,do detalja uradjena i od finih materijala.
kad sam bila mala,u prodavnici tkanina, znala sam se zavuci,pipkati tekstil i kontati kako se lijepe balske haljine mogu od toga siti

.nikad mi nije bilo jasno sto se od zavjesa ne prave haljine
isto sam pitala one sto heklaju po cijeli dan

-sto ne heklaju suknje ili bluze...kazu to se ne radi,a kasnije sam vidjela da se radi.
tako mi ovog momenta nedostaju osamdesete i veliki heklani stoljnaci preko trpezarijskih stolova,a na stolu vaza puna cvijeca...

prenijelo me