Moja vjenčanica iz snova... :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
shiz

#101 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by shiz »

Image

Baš je lako, ti možeš sve, ti možeš sve
Baš je lijepo kada sjetim se i ja sam kraj tebe.
Sada znam, nisi obična, ti možeš sve
Kao riječ mrtvog pjesnika, ti možeš sve.
Ja sam čuvar tvog prstena, ti možeš sve
Kao u priči Tolkina, čuvam ga najbolje.
Sve je stvarno i moguce i kada kažeš "Ne"
Ja i ne smijem da pomislim, zato ne budi me.
Ti nisi obična, u mojoj priči, ti možeš sve
Ti si stvarna i moguća i kada kazes "Ne".
Ja sam čuvar tvog prstena.

Galija
Daphna

#102 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Daphna »

omar little wrote:vjenchanice i hepili evr after snovi me nikad nisu zanimali ali me zanima kako vi, zhene, sebi racionalizirate bacanje silnih para i energije na tu haljinu, cipele i shta vec sve uz to josh ne kupujete, ili zhelite kupiti, a da to nikakvog konkretnog niti dugorochnog rezultata nema? mislim, par slika, praktichki, sa malo veceg tuluma i to je to...totalno mi je nejasna ta fascinacija.
Tema draga moja nije uopšte o tome... Ne znači da će se i jedna od nas udati u nekoj skupocjenoj haljini poput ove... Tema je za nas djevojke, djevojčice, žene, koje bi malo da maštaju, sanjare, da svoje želje i snove kao djevojčice projeciraju ovdje :-D Ukoliko žele, naravno!

Huh, haljine su ekstra... Svaka je vala posebno i lijepa na svoj način. Ali vjerujete ako ikada dođe do tog trenutka da ja moram birati haljinu... (a ovakva kakva sam, totalno neodlučna :roll: ) Ja ću se vjenčati u džinsu :lol: :lol:

A sada...

Image

Image

Image

A za trudnice :-D

Image
Daphna

#103 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Daphna »

Image

Image
:thumbup: :thumbup: sviđa mi se

Ali i ove kratke su baš super...

Image

Image

Image

Image

Image

Eto vam sad :P :mrgreen:
Daphna

#104 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Daphna »

Ma definitivno se ne bih mogla odlučiti :roll:

Image

Image

Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#105 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by ladyblue18 »

Zoya wrote:Joj ako noske kojim slucajem navrati, ne gine nam da esej o vjencanju procitamo u kojim ce nas suociti sa istinom, sto opet nece valjati po nas koji mastamo o velikom vjencanju, vjencanicama, skupim cipelama i sl.
:lol: :lol: :lol: nemoj slutiti. :mrgreen:

Inace ne bolujem od marki i cijena, samo nek je lijepo i ukusno a cijena nije toliko bitna uopste, tj. ne mora biti basnoslovna brojka. :)

Ove kratke su uhhhh...savrsenstvo. :-D
anais_nin

#106 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by anais_nin »

Daphna wrote:E drage moje, znam da ste kao malene djevojčice sanjarile o svom princu na bijelom konju... O "živjeli su sretno do kraja života"... O toj maloj bijeloj haljini, baš kao i ja! :-D
ja nikad ali nikad nisam voljela vjencanja :D alergicna sam na sve "ritualisticke" obicaje, pa tako i na svadbe :-) interesantna mi je forma istih u razlicitim kulturama, ali cijela ceremonija u bilo kojoj kulturi mi je cista tortura...ja sam svojima jos davno najavila da to ne ocekuju od mene :skoljka: haljina, veo, gosti, vecera, aranzmani, muzika za ove, muzika za one, ko s kim sjedi :roll: :oops: pristala bih na tu torturu samo za veliku, veliku ljubav covjeku za kojeg se udajem, ukoliko bi njemu to bilo bitno :skoljka: srecom mali je broj muskaraca koji zele nesto takvo :D

za mene bi idealno "vjencanje" bilo negdje na plazi, u ljetnoj haljinici koju mogu nositi i u drugim prilikama, po mogucnosti sa japankama na nogama...on, ja, ljubav i neko da nas proglasi muzem i zenom :) meni vise ne treba :D a umjesto na svadbu lovu bih radije spiskala na kakvo egzoticno putovanje :) :) :)

cak i ovo mi je malo previse :-)
Image

bez vela :)
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

za klasicnu svadbu (da bas moram :lol:) nesto ovako :-)
Image

Image
anais_nin

#107 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by anais_nin »

omar little wrote:
surajaa wrote:
omar little wrote:vjenchanice i hepili evr after snovi me nikad nisu zanimali ali me zanima kako vi, zhene, sebi racionalizirate bacanje silnih para i energije na tu haljinu, cipele i shta vec sve uz to josh ne kupujete, ili zhelite kupiti, a da to nikakvog konkretnog niti dugorochnog rezultata nema? mislim, par slika, praktichki, sa malo veceg tuluma i to je to...totalno mi je nejasna ta fascinacija.
Necu ni pokusavati da ti objasnim, ionako ne bi shvatio...
(nista licno vezano za tebe, no, samim tim sto nisi zena, posmatras i dozivljavas stvari i dogadjaje na potpuno drugaciji nacin )

ochito :D je da gledam na zhivot i dogadjaje na drukchiji nachin i imam, valjda, drukchije zhivotne prioritete i vrijednosti ali me samo zanimao taj proces racionalizacije. razumijem da je nekima vjenchanje i brak jedna od vazhnijih zhivotnih stvari, svi smo razlichiti, jel', okej je to, i to shto je meni brak kao institucija obsolete to je moja stvar, ali, svejedno, ne razumijem tako dugorochnu i toliku opsjednutost. neki ljudi ne potroshe toliko vremena, para i energije na magistarski rad koliko neke zhene na svoje vjenchanje...taj neki cost-benefit me interesirao.

zhena sam ja. :D

@mrki, hebe me ovaj nick, jelde? :D :D :D :D :D
omar potpisujem (skoro) sve sto si napisala :D najbolja svadba za koju znam se odigrala ovako - zvoni telefon u petak navece, jaranica "sta radis sutra popodne"...rekoh nista...kaze "haj naleti do maticara ja + on se kontali vjencat" :shock: :D :lol: kraljica umjesto na vjencanicu potrosila lovu na cizme koje su joj se odavno svidjale (i koje jos uvijek ima :D)....nakon toga dernek s rajom u kaficu u kojem smo i inace visili...u neka doba pita gazda "a ciji je to rodjendan" :skoljka: :D

nemam nista protiv braka...ali za mene svadbe nemaju ama bas nikakve veze s istim....ja bih plakala nad desetinama hiljada dolara/maraka (za mene) bacenim na jedan dan :roll: kome? cemu?....ni na jednoj od svadba na kojima sam bila nikad nisam vidjela opustenu mladu koja u potpunosti uziva u tom danu... :roll: ko voli nek izvoli...moji prijatelji znaju da ja idem na svadbe samo ako bas moram :skoljka: tj samo onim naj naj najblizima :D ostalo - no me interesa :D
anais_nin

#108 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by anais_nin »

omar little wrote:ja ga zbog tog i prizivam :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :D i ja bih rado procitala njegov esej na ovu temu :evil: :D
surajaa

#109 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

@Daphna, potpuno te razumijem...valjda ces uspjeti naici na jednu koja ce tebe "kupiti", mene su trenutno ocarale ove...ali prve tri su ahh, bas kao sto i pise, haljina tvojih snova...a ova tvoja trudnicka mi je super :thumbup:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
kratke mogu biti lijepe gotovo isto kao duge...
Image
Image
Image
surajaa

#110 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

A torti k'o u prici...njami :-)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Zoya

#111 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Zoya »

Image

Image

Image

Image
Daphna

#112 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Daphna »

Ne znam da li je va bila do sada, ali sviđa mi se... Pa ako i jeste, ne zamjerite :-D

Image

Eh, sad nešto mimo standardne bijele boje:

Image

Image

Image
kako je dobraaaaaaaa...

Image

Image
Irm@

#113 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Irm@ »

:D sjecam se da sam mastala o mnogo cemu ali slabo o vjencanicama :-D moja mastanja su ugl bila karijernog tipa..i recimo ja vec znam sta bih nosila prvi dan na poslu u nekoj hot shot kompaniji :-D :D ali nije tema o tome :-D
ima vec godina kak sam udaju prekrizila za sva vremena (ali nikad ne reci nikad) :D
ugl ta moja vjencanica sigurno ne bi bila duga jer sam ja onak poprilicno sitna osoba pa bi ta silna tkanina poklopila (iako ima divnih haljina u prilozenim slikama) :)
moja bi vishe nekako ovak bila..

Image

mada kad se sjetim da je na tom vjencanju prisutna cijela familija...pa bash i ne bih da mi dedo u dekolte gleda :-D :D
a o cipelama necu jer bih mogla post-ati sigurno 5 stranica divnih sandala sa visokom potpeticom...
ali znam ak se budem udavala jedno je sigurno..da ce to biti u ljeto i to po najjacem suncu (priznajem mastala sam da to bude na pjescanoj plazi) :-D :D
pustopoljina

#114 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by pustopoljina »

ova zadnja moze i flamenko plesati. :)
ja sam ocarana vjencanicama koje su cijele od cipke i idu uz tijelo...inace...cipka :D je nesto najljepse na svijetu,mada je tesko nositi i ne izgledati ...lose...pa je i ne nosim :( ali je smatram savrsenstvom nad materijalima,uzorcima...
savrsenu vjencanicu sam vidjela u nekom salonu vjencanica,dok je prijateljica probavala svoju napuhanu,dva metra promjera vjencanicu :zzzz: ali sam se previse divila toj drugoj haljini,a prijateljica zahtijevala paznju...pa nisam ni zapamtila cija je,koja firma...bila je slicna onoj koju sam vec postala,samo manje gusta cipka,bez (satenskog) pojasa i finijim naramenicama-ne tako strogo sjecenim i krem boje,ali neke cudne,kao zelenkasta neka patina...kao da je stara pravo...
na svom vjencanju necu biti u vjencanici,jer to su neke druge godine i odavno nisam taj tip...ali to nema veze sa pregledanjem prelijepih haljina.
vjencanica je luksuzna stvar,koja ne mora biti ni prakticna,ni da se moze jos nekad obuci...mora biti prelijepa,do detalja uradjena i od finih materijala.
kad sam bila mala,u prodavnici tkanina, znala sam se zavuci,pipkati tekstil i kontati kako se lijepe balske haljine mogu od toga siti :-) .nikad mi nije bilo jasno sto se od zavjesa ne prave haljine :D :lol:
isto sam pitala one sto heklaju po cijeli dan :P -sto ne heklaju suknje ili bluze...kazu to se ne radi,a kasnije sam vidjela da se radi.
tako mi ovog momenta nedostaju osamdesete i veliki heklani stoljnaci preko trpezarijskih stolova,a na stolu vaza puna cvijeca...
:shock: :skoljka: prenijelo me :skoljka:
ladyblue18

#117 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by ladyblue18 »

Ne razumijem sta ljudi imaju protiv vjencanja, svadbi i ove teme... :roll:
Bond_JaneBond001

#118 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Bond_JaneBond001 »

Da ti pravo kazem zaboli me briga..Bez obzira na "usrano" stanje morala/moralnosti/odnosa prema bracnim partnerima/djeci/roditeljima svojim i njegovim/im, ja ne mogu prestati vjerovati da je dobrovoljna zajednica u koju dvoje ulaze i u kojoj zive nesto sveto i da bi trebalo biti sveto ne samo svim parovima bracnim ili izvanbracnim vec i ostalima...
Vjencanja k'o vjencanja znaju otici malo "nakrivo" pa bude tu i nekih :x stvari kojih ne bi trebalo biti (pucanje, dzigara, bibikanje) ali to je nekakav dio neke nase tradicije, pa do prosle godine ni sama nisam kapirala koliko to bibikanje, koje mi inace ide na nerve u svatovima ima nekakav poseban znacaj..To je nekakva zelja ljudi da svi cuju, znaju da Mujo Ramin i Fata Safijina od danas pa do smrti ostaju zajedno, da ce imati djecu zajedno...
Vjencanice su dio svega toga, i nadam se, da ako ikad docekam i nadjem nekoga s kim cu se odluciti za taj "skok sa najvise litice" da cu izgledati najbolje sto mogu, nositi vjencanicu i veo...Velovi su mi super, rukavice nesto ne volem..
Kome se tema ne svidja, nek je ne otvara..
Sorry sto citiram sliku koju sam sama postavila, al' ova mlada i ja smo iste gradje :D
Image
ladyblue18

#119 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by ladyblue18 »

Bond_JaneBond001 wrote:Da ti pravo kazem zaboli me briga..Bez obzira na "usrano" stanje morala/moralnosti/odnosa prema bracnim partnerima/djeci/roditeljima svojim i njegovim/im, ja ne mogu prestati vjerovati da je dobrovoljna zajednica u koju dvoje ulaze i u kojoj zive nesto sveto i da bi trebalo biti sveto ne samo svim parovima bracnim ili izvanbracnim vec i ostalima...
Vjencanja k'o vjencanja znaju otici malo "nakrivo" pa bude tu i nekih :x stvari kojih ne bi trebalo biti (pucanje, dzigara, bibikanje) ali to je nekakav dio neke nase tradicije, pa do prosle godine ni sama nisam kapirala koliko to bibikanje, koje mi inace ide na nerve u svatovima ima nekakav poseban znacaj..To je nekakva zelja ljudi da svi cuju, znaju da Mujo Ramin i Fata Safijina od danas pa do smrti ostaju zajedno, da ce imati djecu zajedno...
Vjencanice su dio svega toga, i nadam se, da ako ikad docekam i nadjem nekoga s kim cu se odluciti za taj "skok sa najvise litice" da cu izgledati najbolje sto mogu, nositi vjencanicu i veo...Velovi su mi super, rukavice nesto ne volem..
Kome se tema ne svidja, nek je ne otvara..
:thumbup:
Ne volim ni ja rukavice, veo nije neophodan ali eto moze proci. :-D
A ja kad vidim ove slike silne, dobijem komplexe, ovo sve visoko, mrsavo...a ja sa svojih 167cm se idem sakriti u misju rupu. :skoljka: :mrgreen:
Karen

#120 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Karen »

prije ove teme sam bila uvjerena da sam našla the vjenčanicu, sad više nisam sigurna :D
Bond_JaneBond001

#121 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Bond_JaneBond001 »

ladyblue18 wrote:
A ja kad vidim ove slike silne, dobijem komplexe, ovo sve visoko, mrsavo...a ja sa svojih 167cm se idem sakriti u misju rupu. :skoljka: :mrgreen:
:mrgreen: Jok bona, ti spadas u kategoriju dzepnih Venera :mrgreen:
surajaa

#122 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by surajaa »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

dovoljno je reci...Elie Saab...
Image
Image

ova slikica mi je supeerr
Image
Image
Image
ladyblue18

#123 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by ladyblue18 »

Bond_JaneBond001 wrote:
ladyblue18 wrote:
:mrgreen: Jok bona, ti spadas u kategoriju dzepnih Venera :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
River_isle

#124 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by River_isle »

shiz wrote:Image

Baš je lako, ti možeš sve, ti možeš sve
Baš je lijepo kada sjetim se i ja sam kraj tebe.
Sada znam, nisi obična, ti možeš sve
Kao riječ mrtvog pjesnika, ti možeš sve.
Ja sam čuvar tvog prstena, ti možeš sve
Kao u priči Tolkina, čuvam ga najbolje.
Sve je stvarno i moguce i kada kažeš "Ne"
Ja i ne smijem da pomislim, zato ne budi me.
Ti nisi obična, u mojoj priči, ti možeš sve
Ti si stvarna i moguća i kada kazes "Ne".
Ja sam čuvar tvog prstena.

Galija
:roll:

:kiss:
Globus

#125 Re: Moja vjenčanica iz snova... :)

Post by Globus »

Najbolje se vama udavat zimi .. nabacis jaknu i skafander jos kakav bijel i eto ga :D
Post Reply