kako se suzdržati ..fakat..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- BlooQ.
#101 Re: kako se suzdržati ..fakat..
ne ići sa slavkom na sladoled kod arzuhala...slavko čudno liže sladodel i istjera nas arzuhal iz slastičarne 
-
Njanjo
#102 Re: kako se suzdržati ..fakat..
hahahahahahahahahahah sto obruka slavku hahahaha
- Zox
#103 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Mole se uposlenici te iste slasticarne da iskljuce automatsku korekciju teksta u wordu da im ne bi svi veznici "i" bili ispisani velikim.dr.gog wrote:![]()
baj d vej, "ODSTRANITI"???
- BlooQ.
#104 Re: kako se suzdržati ..fakat..
@Zox
da
odstraniti
pošto će se mlađahni ljubavnici ritati, vrištati i pružati otpor, fizička sila će biti upotrijebljena
da
pošto će se mlađahni ljubavnici ritati, vrištati i pružati otpor, fizička sila će biti upotrijebljena
-
Rambo-Amadeus
#105 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Kupalo druze, kao prvo - ides iz krajnosti u krajnost. Na to se jedino moze opet odgovoriti na isti nacin npr. pa onda cu i ja vrsit nuzdu na ulici jer meni je nekulturno x drugih stvari, pa sto bi mi bilo to, dakle nemoguce je ako neko hoce da bude zadrt objasniti mu nesto.Kupalo wrote:Rambo jarane možda i jesam foka i bit ću dok mi neko ne definira ukus i moral, pa između ostalog i ukus lijepog izražavanja.
Šta ti podrazumjevaš pod nemoralnim? Ljubljenje, grljenje. Samo prije 50 godina mini suknja je bila nemoralna, držanje za ruku je bilo nemoralno, neobrijane noge su bile u modi, cure nisu smjele izlazit bez pratnje . Imao si ženske i muške gimnazije.
Iskreno sve dok mene ne počne hvatat po slastičarni baš me briga, uvijek možeš okrenuti glavu. Meni je neukusno kad vidim ljude bez zuba. i kad vidim tipa kako leši ženu na sred ulice, neukusno mi je lažno moralisanje, neukusno mi je kad papak ode na izlet i ostavi tonu smeća iza sebe.......
Neukusno mi je nametanja svoje predstave o moralu drugima.
kao drugo, radi se o javnim mjestima na kojima se jede i pije i na koja dolaze ljudi razlicitih polnih, starosnih, psiholoskih i drugih kategorija i shvatanja. A to znaci da se onda mora naci neki minimalni zajednicki sadrzilac ponasanja prihvatljiv za sve, a ne samo ono sto je prihvatljivo za tebe kao individuu. Isto bi mi tako bilo neprihvatljivo da mi sad neki vehabija namece da ne smijem sa curom sjediti, ili se dodirivati uopste. Dakle, treba pronaci ono sto ne vrijeđa ukuse svih, a ne samo parcijalno.
I treće, nikad do kraja razrijeseni pojam - lazni moral. Postoji nesto sto je javni i privatni moral. Zadrzavam pravo svakom pojedincu da privatno radi sta hoce. ALi u javnosti postoji drugi obrazac ponasanja. Nije to lazni moral. To je jednostavno potreba da se svoja intima zadrzi za sebe. Meni jednostavno nije zadovoljstvo dijeliti intimu i "razgolicavati" se emotivno pred trecim osobama.
- BlooQ.
#106 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Rambo-Amadeus wrote:Kupalo druze, kao prvo - ides iz krajnosti u krajnost. Na to se jedino moze opet odgovoriti na isti nacin npr. pa onda cu i ja vrsit nuzdu na ulici jer meni je nekulturno x drugih stvari, pa sto bi mi bilo to, dakle nemoguce je ako neko hoce da bude zadrt objasniti mu nesto.Kupalo wrote:Rambo jarane možda i jesam foka i bit ću dok mi neko ne definira ukus i moral, pa između ostalog i ukus lijepog izražavanja.
Šta ti podrazumjevaš pod nemoralnim? Ljubljenje, grljenje. Samo prije 50 godina mini suknja je bila nemoralna, držanje za ruku je bilo nemoralno, neobrijane noge su bile u modi, cure nisu smjele izlazit bez pratnje . Imao si ženske i muške gimnazije.
Iskreno sve dok mene ne počne hvatat po slastičarni baš me briga, uvijek možeš okrenuti glavu. Meni je neukusno kad vidim ljude bez zuba. i kad vidim tipa kako leši ženu na sred ulice, neukusno mi je lažno moralisanje, neukusno mi je kad papak ode na izlet i ostavi tonu smeća iza sebe.......
Neukusno mi je nametanja svoje predstave o moralu drugima.
kao drugo, radi se o javnim mjestima na kojima se jede i pije i na koja dolaze ljudi razlicitih polnih, starosnih, psiholoskih i drugih kategorija i shvatanja. A to znaci da se onda mora naci neki minimalni zajednicki sadrzilac ponasanja prihvatljiv za sve, a ne samo ono sto je prihvatljivo za tebe kao individuu. Isto bi mi tako bilo neprihvatljivo da mi sad neki vehabija namece da ne smijem sa curom sjediti, ili se dodirivati uopste. Dakle, treba pronaci ono sto ne vrijeđa ukuse svih, a ne samo parcijalno.
I treće, nikad do kraja razrijeseni pojam - lazni moral. Postoji nesto sto je javni i privatni moral. Zadrzavam pravo svakom pojedincu da privatno radi sta hoce. ALi u javnosti postoji drugi obrazac ponasanja. Nije to lazni moral. To je jednostavno potreba da se svoja intima zadrzi za sebe. Meni jednostavno nije zadovoljstvo dijeliti intimu i "razgolicavati" se emotivno pred trecim osobama.
kakav si ti Rambo Amadeus
-
Rambo-Amadeus
#107 Re: kako se suzdržati ..fakat..
pa ovakvim stavom ostavljam pogresan utisak, svjestan sam toga, nisam ni ja apsolutno konzervativan, ali jedna je stvar biti brutalno iskren i otvoren (nastup i interpretacija Ramba Amadeusa npr.), a druga stvar biti degutantan (nastup grupe LET3 npr.)...ja trenutno govorim o ovoj drugoj straniBlooQ. wrote: kakav si ti Rambo Amadeusal mi zelimo da te vidimo razoglicenog
- Ateista
#108 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Gluho bilo, vi biste da se fatate u javnosti, po kaficima i slasticarnama, stvarno, kako vas nije sramota, kakvo sirenje nemorala... 
- BlooQ.
#110 Re: kako se suzdržati ..fakat..
i spolnih bolesti, i žvalja, i herpesa i....Ateista wrote:Gluho bilo, vi biste da se fatate u javnosti, po kaficima i slasticarnama, stvarno, kako vas nije sramota, kakvo sirenje nemorala...
- HAVANA
#111 Re: kako se suzdržati ..fakat..
mima wrote:Sta uradi jedan nevini poljubac
Fakat ja ne skontah.
Čini mi se da je bila riječ o poljupcu a ovo izađe haman da su se oderali u sred slastičarne.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#112 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Auuuu.Alhemicarkaa wrote:Mene i mog hairliju su izbacili iz Imperijala![]()
, znam, znam, bas smo nasli mjesto, jos bila nedjelja, sve puno pripadnika NOBa. U svemu treba imati mjeru, ali u Ramizu nemaju, nedaju ni za ruke da se parovi drze (mene je konobarica udarila po ruci kad sam se drzala za ruku sa duvegijom
![]()
Nemam vise tih problema, imamo svoj stan![]()
Mozda su poostrili kriterije od tada, doduse ne znam kada je to bilo, moze bit i da su postali liberalniji
I ne kontam zasto se ovdje neki zgrazavaju na iskazivanje njeznosti u javnosti?
Ali ovdje pojedinci odma o'shli na fatacinu usred kafica a nismo o tome pricali.
-
*mima*
#113 Re: kako se suzdržati ..fakat..
HAVANA wrote:mima wrote:Sta uradi jedan nevini poljubac
Fakat ja ne skontah.![]()
Čini mi se da je bila riječ o poljupcu a ovo izađe haman da su se oderali u sred slastičarne.
Ja ne kontam ....kao da joj zavlacio ruku u gacice....
- BlooQ.
#114 Re: kako se suzdržati ..fakat..
zamislite da se fakat neki par krene odradivati kod ramiza
na stolu okruzen tulumbama 
- ladyblue18
#115 Re: kako se suzdržati ..fakat..
dr.gog wrote:
Ja se zapravo s veseljem osvrćem na činjenicu da Sarajevo nikad ljepše ne izgleda nego kad je načičkano parovima na svakom mogućem skrovitom mjestu, kad prkosi Lampama Javne Rasvjete, i kad se svi parkovi zelene i šarene od cvijeća i mladih ugrijanih sugrađana sa viškom hormona..
- Ateista
#116 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Nije samo poljubac, zna se sta je poljubac, kompenzacija za nedostatak sexa pod izgovorom romantike, i zna se gdje vodi...HAVANA wrote:mima wrote:Sta uradi jedan nevini poljubac
Ja bih to sve zabranio, nista prije braka, ni poljubac, ni pogled, nista tako nemoralno, treba i skole podijeliti na muske i zenske, ulice za setanje isto, necemo da istim ulicama hodaju muskarci i zene, da borave u istim kaficima, dosta je vise nemorala i bluda...
-
milijarder
#117 Re: kako se suzdržati ..fakat..
kod mene je maloko drugaciji problem
obicno ne procitam onakve natpise po kojekavm objektima, ali zato od "druzbenice" obicno cujem izajvu " Ljudi nas gledaju"
u vilsonovm ljudi nas gledaju, na darivi ljudi nas gledaju, u celitku ljudi nas gledaju
na tramvajskoj stanici ljudi nas gledaju....pa covjece ne mogu da vjerujem da sam toliko interesantan da me svi gledaju...
ali najbolja je bila ona u vilsonovom prije par godina...sjedimo mi na klupi i
... kad odjednom---- "ljudi nas gledaju"...kontam, okrecem se, nigdje nikoga...pitam pa odakle...kaze mi onaj tamo na drugoj strani stari covjek sto vodi cuku...gledam...reko nije ono covjek ono je zena

obicno ne procitam onakve natpise po kojekavm objektima, ali zato od "druzbenice" obicno cujem izajvu " Ljudi nas gledaju"
u vilsonovm ljudi nas gledaju, na darivi ljudi nas gledaju, u celitku ljudi nas gledaju
ali najbolja je bila ona u vilsonovom prije par godina...sjedimo mi na klupi i
- BlooQ.
#118 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ateista wrote:Nije samo poljubac, zna se sta je poljubac, kompenzacija za nedostatak sexa pod izgovorom romantike, i zna se gdje vodi...HAVANA wrote:mima wrote:Sta uradi jedan nevini poljubac
Čini mi se da je bila riječ o poljupcu a ovo izađe haman da su se oderali u sred slastičarne.![]()
Ja bih to sve zabranio, nista prije braka, ni poljubac, ni pogled, nista tako nemoralno, treba i skole podijeliti na muske i zenske, ulice za setanje isto, necemo da istim ulicama hodaju muskarci i zene, da borave u istim kaficima, dosta je vise nemorala i bluda...![]()
![]()
amen
- Ateista
#119 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Vjerovatno bi se onda slozio sa ovim mojim prijedlogom gore napisanim, jeli tako?Rambo-Amadeus wrote:Kuplalo, seres k'o foka
Nit volim prosipati intimu na javnom mjestu nit volim gledati neciju na istom takvom mjestu. Nema to veze sa nekakvim naprednim shvatanjima. Niti sa laznim moralom. Jednostavno me je stid i gledati nekog i ispoljavati nesto intimno na javnom mjestu. A ti se sa svojom zenom/djevojkom, djecom, ocem, materom, bratom, prijateljima i svim ostalim (obzirom da ne vidis nista lose u tome ogranicio sam raspon lica na ona koju su vezana iskljucivo za tebe, ovo ne vazi za one koji misle drugacije) fino NAPREDNO i BEZ LAZNOG morala bali i zvalji u svojoj kuci do ujutro. Niko ti ne brani. U javnosti postoji nesto sto se zove ukus, a nadasve tu je i stid. Ako si ikad cuo za tu rijec.
- ladyblue18
#120 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ah postoji jedno hiljada ovakvih slucajeva...simpaticno.milijarder wrote:kod mene je maloko drugaciji problem![]()
![]()
u vilsonovm ljudi nas gledaju, na darivi ljudi nas gledaju, u celitku ljudi nas gledaju![]()
![]()
na tramvajskoj stanici ljudi nas gledaju....pa covjece ne mogu da vjerujem da sam toliko interesantan da me svi gledaju...
ali najbolja je bila ona u vilsonovom prije par godina...sjedimo mi na klupi i... kad odjednom---- "ljudi nas gledaju"...kontam, okrecem se, nigdje nikoga...pitam pa odakle...kaze mi onaj tamo na drugoj strani stari covjek sto vodi cuku...gledam...reko nije ono covjek ono je zena
![]()
![]()
- Ateista
#121 Re: kako se suzdržati ..fakat..
Ali i to unistavaju, ode Vilsonoovo u k...., onaj dio koji je uvijek bio u mraku i rezervisan za parove sad su ugradili svjetla, klupe stavili sve po dvoje jedne preko puta drugih kako parovi vise ne bi mogli na miru da izmjenjuju njeznosti i slicno, na kraju ce fakat doci do toga da se skole i fakulteti dijele na muske i zenske...ladyblue18 wrote:dr.gog wrote:
Ja se zapravo s veseljem osvrćem na činjenicu da Sarajevo nikad ljepše ne izgleda nego kad je načičkano parovima na svakom mogućem skrovitom mjestu, kad prkosi Lampama Javne Rasvjete, i kad se svi parkovi zelene i šarene od cvijeća i mladih ugrijanih sugrađana sa viškom hormona..
![]()
- ladyblue18
#122 Re: kako se suzdržati ..fakat..
E pa ne znam...Ateista wrote:Ali i to unistavaju, ode Vilsonoovo u k...., onaj dio koji je uvijek bio u mraku i rezervisan za parove sad su ugradili svjetla, klupe stavili sve po dvoje jedne preko puta drugih kako parovi vise ne bi mogli na miru da izmjenjuju njeznosti i slicno, na kraju ce fakat doci do toga da se skole i fakulteti dijele na muske i zenske...ladyblue18 wrote:dr.gog wrote:
![]()
- JThomas
#123 Re: kako se suzdržati ..fakat..
pojedinci stvarno idu iz krajnosti u krajnost. niko nije ni rekao da se sad treba hvatati za sise u kafićima i slastičarnama.
nažalost, generalno gledano, u našem društvu se na javno ispoljavanje ljubavi mnogo strože gleda nego na recimo, javno ispoljavanje nasilja...e to je za mene lažni moral, što će pet puta veću sablazan izazvati činjenica da se mlada žena seksa van braka, nego činjenica da je momak ili muž tuče...
nažalost, generalno gledano, u našem društvu se na javno ispoljavanje ljubavi mnogo strože gleda nego na recimo, javno ispoljavanje nasilja...e to je za mene lažni moral, što će pet puta veću sablazan izazvati činjenica da se mlada žena seksa van braka, nego činjenica da je momak ili muž tuče...
- BlooQ.
#124 Re: kako se suzdržati ..fakat..
ja sam zato da protestujemo, odemo u slasticarnu svi odreda i napravimo ko protest PETE...skinemo se i pocnemo fatati medu tulumbama, tufahijama i sampitama 
- ladyblue18
#125 Re: kako se suzdržati ..fakat..
BlooQ. wrote:ja sam zato da protestujemo, odemo u slasticarnu svi odreda i napravimo ko protest PETE...skinemo se i pocnemo fatati medu tulumbama, tufahijama i sampitama