Sarajevo kojeg više nema

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vratnik

#101 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

:)
nineinchnails

#102 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nineinchnails »

Bio DOM MLADIH.
A sada je to privatni studio HTV OBN i Emerika GUndelja.

Bio restoran (+kafana) ZOI'84 na Skenderiji. Sada je tu NATUZZI.

Bila prodavnica materijala za modelarstvo u Tekiji ulici.....sada je tu parking.

Bio STELEX na Mari'nDvoru...sada je tu parking.

Bila livada kod B faze prema Vojnickom..........sada je tu dzamija.
vratnik

#103 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

@nineinchnails
Bila prodavnica materijala za modelarstvo u Tekiji ulici.....sada je tu parking.
EDITOVANO zbog nesmisla!!
Kupis furnir, speru peticu i fino napravis Galeba. (on je najbolje letio).. A kad se sjetim kad kupis lose one pilice (sto su lako pucale, za pobudalit).. Ima li ko planove istih (mislim na avion, galeb)?
Last edited by vratnik on 08/06/2009 15:16, edited 1 time in total.
suspect_zero

#104 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

Michun wrote:
suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega :-) :-) :-) :-D
A u kojem periodu? Da nije radio mozda tamo?

Isto kao da i jeste, bio inventar tamo :-D kao i ja

period negdje od '89 do početka agresije, tad sam ja tamo izlazila
Last edited by suspect_zero on 08/06/2009 15:24, edited 1 time in total.
piupiu

#105 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

.
besana wrote:
piupiu wrote:
besana wrote:Fakat Parkuša i famozna Hipi klupa :D
A što se ne mogu sjetiti ni jednog imena kafića na Ilddži (ali se sjećam ona dva brata blizanca :-) koji su konobarisali na Ilidži :D sa jednim sam se čak i poljubila :oops: ne znam koji je bio :D

A Dedan? :D
Jaooo, sjecam ih se i ja -- jedan mi je bio daaaaaaaaaavnaaaaaaaa ljetna ljubav iz Zaostroga, :D :-). Je l' ono Alfred/Albert, tako nesto??? A mozda i nisu ista dvojica! :shock: :lol:

Bilo jos blizanaca -- Nedomir i Radomir, je l' ono bi -- plesaci iz Bosne????
Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa :lol: ... ko biva fudbalerka? :lol: ) Neklih stvari mi je žao, a nekih vala i nije :lol:
Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta! :lol:.
amrica

#106 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by amrica »

vratnik wrote:@nineinchnails
EDITOVANO zbog nesmisla!!
Kupis furnir, speru peticu i fino napravis Galeba. (on je najbolje letio).. A kad se sjetim kad kupis lose one pilice (sto su lako pucale, za pobudalit).. Ima li ko planove istih (mislim na avion, galeb)?
Sorry, sad je tu bjuti salon :oops: a prije bio granap...
nosara

#107 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by nosara »

piupiu wrote:.
besana wrote: Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa :lol: ... ko biva fudbalerka? :lol: ) Neklih stvari mi je žao, a nekih vala i nije :lol:
Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta! :lol:.
Sad ce se ispostavit da ste dijelile frajera... :lol: Ti se po Zaostrogu sa njim trte-vrte, a ona ga cekala kuci da je zovne u votazi... :lol:
HAVANA

#108 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

besana wrote:
piupiu wrote:Fakat Parkuša i famozna Hipi klupa :D
A što se ne mogu sjetiti ni jednog imena kafića na Ilddži (ali se sjećam ona dva brata blizanca :-) koji su konobarisali na Ilidži :D sa jednim sam se čak i poljubila :oops: ne znam koji je bio :D

A Dedan? :D
Jaooo, sjecam ih se i ja -- jedan mi je bio daaaaaaaaaavnaaaaaaaa ljetna ljubav iz Zaostroga, :D :-). Je l' ono Alfred/Albert, tako nesto??? A mozda i nisu ista dvojica! :shock: :lol:

Bilo jos blizanaca -- Nedomir i Radomir, je l' ono bi -- plesaci iz Bosne????
Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa :lol: ... ko biva fudbalerka? :lol: ) Neklih stvari mi je žao, a nekih vala i nije :lol:
Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta! :lol:.[/quote]

Pa što ne kažete fredi i berti :D :lol:
Sve su to rokijevi puleni.
Radili su i u piceriji kod marinka.
piupiu

#109 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

nosara wrote:
besana wrote: Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa :lol: ... ko biva fudbalerka? :lol: ) Neklih stvari mi je žao, a nekih vala i nije :lol:
Sad ce se ispostavit da ste dijelile frajera... :lol: Ti se po Zaostrogu sa njim trte-vrte, a ona ga cekala kuci da je zovne u votazi... :lol:
:lol: :lol: :lol: Nisam ja, majke mi! :oops: :oops: :lol:
vratnik

#110 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

(cybertuca radi frajera, dvadeset godina kasnije)
u kost pipupiu!!
piupiu

#111 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

vratnik wrote:
besana wrote:
vratnik wrote:Zar se stvarno niko ne sjeca Rupe?
(sta je ovo, sve sminkeri naki, alo-alo, pikadili...)

(dobro vece, dobro vece i dobro dosli u ks klub. dvanaest je sati, vrijeme da maloljetni krenu kuci..)
Ja sam bila pankerica do svoje 15- e ( a od svoje 14-e) pa tek onda šminkerica :D
Rupa=muzička? :D
yeah!! :D
(vratim se kuci u neka doba a stari i stara u svojoj zatvorenoj sobi kaslju.. Tu su vrseni garant neki eksperimenti, koliko tona dima covjek moze podnijeti. Najgore ti je naci nekog poznatog, svima si se u lice morao unijeti. Rupa je super bila za ruzne osobe.. Steta sto toga vise nema, prije smo i mi mogli nesto ubost.)
Naravski, od dima se nista nije vidjelo, :lol: .
Kupalo

#112 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.

Nego danas popih kafu u Titi i ostadoh pozitivno šokiran, odavno ne vidjeh više pismenijih faca na jednom mjestu.

Sjeća li se iko Žiroskopa?:)
vratnik

#113 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.

Nego danas popih kafu u Titi i ostadoh pozitivno šokiran, odavno ne vidjeh više pismenijih faca na jednom mjestu.

pssst!
suspect_zero

#114 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.

Tito je :thumbup:
vratnik

#115 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

Ziroskop.. I ja ko kroz maglu.. (zurim i hitam u evroritam?)
HAVANA

#116 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

Ako hoćeš da viđaš poznate raje onda tito,havana :D ,underground,ponekad pepers,ponekad safija...
piupiu

#117 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

Gdje ono to bi? Arhitektura? Gradjevina? Masinstvo? Nesto na taj fazon???
Kupalo

#118 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Jarane možda se i viđamo, a ne znamo :-D
vratnik

#119 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

piupiu wrote:

Gdje ono to bi? Arhitektura? Gradjevina? Masinstvo? Nesto na taj fazon???

To!! Elektrotehnika, ili masinstvo je bilo!
Michun

#120 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Michun »

suspect_zero wrote:
Michun wrote:
suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega :-) :-) :-) :-D
A u kojem periodu? Da nije radio mozda tamo?

Isto kao da i jeste, bio inventar tamo :-D kao i ja

period negdje od '89 do početka agresije, tad sam ja tamo izlazila
e nije to taj :) ovaj je radio tamo iz rata...mislim '96 do '99. I sany mu je nick i zivi i sad iznad bakija u mom komsiluku :D
Kupalo

#121 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by Kupalo »

Na Mašinstvu
HAVANA

#122 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by HAVANA »

Kupalo wrote:Jarane možda se i viđamo, a ne znamo :-D

Viđali smo se mi sigurno i oko bane šurbat davno nekad. :D :wink:
vratnik

#123 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by vratnik »

(vidim evroritam je zivio prekratko da bi ga se iko sjecao.. To je bio pocetak kraja, kad smo prestali pricati, plesati i pjevati i poceli samo pratiti pokretne slike)
Puno ovih P u PM..
piupiu

#124 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by piupiu »

HAVANA wrote:

Ako hoćeš da viđaš poznate raje onda tito,havana :D ,underground,ponekad pepers,ponekad safija...
Ma ima jos, nemoj z ..., Sahovski klub! :D :lol:
suspect_zero

#125 Re: Sarajevo kojeg više nema

Post by suspect_zero »

A klub neženja? :) :)
Post Reply