Sarajevo kojeg više nema
-
vratnik
- nineinchnails
#102 Re: Sarajevo kojeg više nema
Bio DOM MLADIH.
A sada je to privatni studio HTV OBN i Emerika GUndelja.
Bio restoran (+kafana) ZOI'84 na Skenderiji. Sada je tu NATUZZI.
Bila prodavnica materijala za modelarstvo u Tekiji ulici.....sada je tu parking.
Bio STELEX na Mari'nDvoru...sada je tu parking.
Bila livada kod B faze prema Vojnickom..........sada je tu dzamija.
A sada je to privatni studio HTV OBN i Emerika GUndelja.
Bio restoran (+kafana) ZOI'84 na Skenderiji. Sada je tu NATUZZI.
Bila prodavnica materijala za modelarstvo u Tekiji ulici.....sada je tu parking.
Bio STELEX na Mari'nDvoru...sada je tu parking.
Bila livada kod B faze prema Vojnickom..........sada je tu dzamija.
-
vratnik
#103 Re: Sarajevo kojeg više nema
@nineinchnails
EDITOVANO zbog nesmisla!!
Kupis furnir, speru peticu i fino napravis Galeba. (on je najbolje letio).. A kad se sjetim kad kupis lose one pilice (sto su lako pucale, za pobudalit).. Ima li ko planove istih (mislim na avion, galeb)?
Kupis furnir, speru peticu i fino napravis Galeba. (on je najbolje letio).. A kad se sjetim kad kupis lose one pilice (sto su lako pucale, za pobudalit).. Ima li ko planove istih (mislim na avion, galeb)?
Last edited by vratnik on 08/06/2009 15:16, edited 1 time in total.
-
suspect_zero
#104 Re: Sarajevo kojeg više nema
Michun wrote:A u kojem periodu? Da nije radio mozda tamo?suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega![]()
![]()
![]()
Isto kao da i jeste, bio inventar tamo
period negdje od '89 do početka agresije, tad sam ja tamo izlazila
Last edited by suspect_zero on 08/06/2009 15:24, edited 1 time in total.
- piupiu
#105 Re: Sarajevo kojeg više nema
.
.
Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta!besana wrote:Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosapiupiu wrote:Jaooo, sjecam ih se i ja -- jedan mi je bio daaaaaaaaaavnaaaaaaaa ljetna ljubav iz Zaostroga,besana wrote:Fakat Parkuša i famozna Hipi klupa![]()
A što se ne mogu sjetiti ni jednog imena kafića na Ilddži (ali se sjećam ona dva brata blizancakoji su konobarisali na Ilidži
sa jednim sam se čak i poljubila
ne znam koji je bio
![]()
A Dedan?![]()
. Je l' ono Alfred/Albert, tako nesto??? A mozda i nisu ista dvojica!
![]()
Bilo jos blizanaca -- Nedomir i Radomir, je l' ono bi -- plesaci iz Bosne????... ko biva fudbalerka?
) Neklih stvari mi je žao, a nekih vala i nije
- amrica
#106 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sorry, sad je tu bjuti salonvratnik wrote:@nineinchnails
- nosara
#107 Re: Sarajevo kojeg više nema
Sad ce se ispostavit da ste dijelile frajera...piupiu wrote:.Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta!besana wrote: Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa... ko biva fudbalerka?
.
- HAVANA
#108 Re: Sarajevo kojeg više nema
Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta!piupiu wrote:.Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosabesana wrote:Jaooo, sjecam ih se i ja -- jedan mi je bio daaaaaaaaaavnaaaaaaaa ljetna ljubav iz Zaostroga,piupiu wrote:Fakat Parkuša i famozna Hipi klupa![]()
A što se ne mogu sjetiti ni jednog imena kafića na Ilddži (ali se sjećam ona dva brata blizancakoji su konobarisali na Ilidži
sa jednim sam se čak i poljubila
ne znam koji je bio
![]()
A Dedan?![]()
. Je l' ono Alfred/Albert, tako nesto??? A mozda i nisu ista dvojica!
![]()
Bilo jos blizanaca -- Nedomir i Radomir, je l' ono bi -- plesaci iz Bosne????... ko biva fudbalerka?
Pa što ne kažete fredi i berti
Sve su to rokijevi puleni.
Radili su i u piceriji kod marinka.
- piupiu
#109 Re: Sarajevo kojeg više nema
nosara wrote:Sad ce se ispostavit da ste dijelile frajera...piupiu wrote:.Yeaaaah! Fredi i Berti! Bas su bili k'o med! Koji je bio tvoj? Moj Fredi, s njim oplivah zaostroski mol preko nekoliko puta!besana wrote: Samo da potvrdim, jes, jes Albert/Alfred ... crna, malo duža, čičkava kosa, onako talijanski tipovi (e čuj crna malo duža pa još čičkava kosa... ko biva fudbalerka?
.
Ti se po Zaostrogu sa njim trte-vrte, a ona ga cekala kuci da je zovne u votazi...
-
vratnik
#110 Re: Sarajevo kojeg više nema
(cybertuca radi frajera, dvadeset godina kasnije)
u kost pipupiu!!
u kost pipupiu!!
- piupiu
#111 Re: Sarajevo kojeg više nema
Naravski, od dima se nista nije vidjelo,vratnik wrote:yeah!!besana wrote:Ja sam bila pankerica do svoje 15- e ( a od svoje 14-e) pa tek onda šminkericavratnik wrote:Zar se stvarno niko ne sjeca Rupe?
(sta je ovo, sve sminkeri naki, alo-alo, pikadili...)
(dobro vece, dobro vece i dobro dosli u ks klub. dvanaest je sati, vrijeme da maloljetni krenu kuci..)![]()
Rupa=muzička?![]()
(vratim se kuci u neka doba a stari i stara u svojoj zatvorenoj sobi kaslju.. Tu su vrseni garant neki eksperimenti, koliko tona dima covjek moze podnijeti. Najgore ti je naci nekog poznatog, svima si se u lice morao unijeti. Rupa je super bila za ruzne osobe.. Steta sto toga vise nema, prije smo i mi mogli nesto ubost.)
- Kupalo
#112 Re: Sarajevo kojeg više nema
Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
Nego danas popih kafu u Titi i ostadoh pozitivno šokiran, odavno ne vidjeh više pismenijih faca na jednom mjestu.
Sjeća li se iko Žiroskopa?:)
Nego danas popih kafu u Titi i ostadoh pozitivno šokiran, odavno ne vidjeh više pismenijih faca na jednom mjestu.
-
vratnik
#113 Re: Sarajevo kojeg više nema
pssst!Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
-
suspect_zero
#114 Re: Sarajevo kojeg više nema
Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
Tito je
-
vratnik
#115 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ziroskop.. I ja ko kroz maglu.. (zurim i hitam u evroritam?)Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
- HAVANA
#116 Re: Sarajevo kojeg više nema
Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
Ako hoćeš da viđaš poznate raje onda tito,havana
- piupiu
#117 Re: Sarajevo kojeg više nema
Gdje ono to bi? Arhitektura? Gradjevina? Masinstvo? Nesto na taj fazon???Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
- Kupalo
#118 Re: Sarajevo kojeg više nema
Jarane možda se i viđamo, a ne znamo 
-
vratnik
#119 Re: Sarajevo kojeg više nema
piupiu wrote:Gdje ono to bi? Arhitektura? Gradjevina? Masinstvo? Nesto na taj fazon???Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
To!! Elektrotehnika, ili masinstvo je bilo!
- Michun
#120 Re: Sarajevo kojeg više nema
e nije to tajsuspect_zero wrote:Michun wrote:A u kojem periodu? Da nije radio mozda tamo?suspect_zero wrote:........i bio jedan Sany izlazio u ''Alo alo'', mislim da je stanovao negdje iznad Bakija..................kako sam se ložila na njega![]()
![]()
![]()
Isto kao da i jeste, bio inventar tamokao i ja
period negdje od '89 do početka agresije, tad sam ja tamo izlazila
- HAVANA
#122 Re: Sarajevo kojeg više nema
Kupalo wrote:Jarane možda se i viđamo, a ne znamo
Viđali smo se mi sigurno i oko bane šurbat davno nekad.
-
vratnik
#123 Re: Sarajevo kojeg više nema
(vidim evroritam je zivio prekratko da bi ga se iko sjecao.. To je bio pocetak kraja, kad smo prestali pricati, plesati i pjevati i poceli samo pratiti pokretne slike)
Puno ovih P u PM..
Puno ovih P u PM..
- piupiu
#124 Re: Sarajevo kojeg više nema
Ma ima jos, nemoj z ..., Sahovski klub!HAVANA wrote:Kupalo wrote:Fali mi STELEX, a kafana kod crkve sv. Vinka (Titova) se zvala Crvena Galerija.
Ako hoćeš da viđaš poznate raje onda tito,havana,underground,ponekad pepers,ponekad safija...
-
suspect_zero
#125 Re: Sarajevo kojeg više nema
A klub neženja?