U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
- Op3r4t0r
#101 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Da sam moderator banovao bih svakog demokratu na ovoj temi, ebala vas demokratija, lika lijepo objesiti za onu stvar usred carsije i ostaviti da crkne, nista manje ne zasluzuje, roditeljima i jadnom djetetu zelim sabur i da sto lakse prodju ovaj za njih veoma tezak period
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#102 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Je li oboje pedofilija ?TheMule wrote:Latina,
pogresno si svatila pitanje i sad neces da odstupis ili ne znas. Pitanje je bilo dali je bio pokusaj silovanja djevojcice i jeli silovana, ili je bilo "samo" neko pipanje i sta vec ti bolesnici rade itd. Jedno je pedofilja, a drugo pedofilija + silovanje, dakle te dvije stvari nisu iste.
Kakve kazne pedofili zasluzuju ? Kakve kazne dobiju ? Ono sto mi strahovito smeta kad je ovaj zlocin u pitanju je da kazne nikada nisu adekvatne pocinjenom cinu.
Mislim da bi drugacije pricao da sretnes zrtvu pedofilije. One/i su samo fizicki zivi/e.Tvoje poredjenje sa ubistvom nije slicno.
- Latina
#103 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
caes wrote: osobama poput tebe treba neka vecernja skola, iskreno cu se zalagati za to.
-
TheMule
#104 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Jeste, ali mislim da originalno pitanje caes je bilo samo radoznalo, ne mislim da je zeljela komentirati na kazne. I ja zelim znati sta se u stvari dogodilo u toj radnji, kakve to veze ima sa kaznama, pokusajima ubistva i sl?Latina wrote:Je li oboje pedofilija ?TheMule wrote:Latina,
pogresno si svatila pitanje i sad neces da odstupis ili ne znas. Pitanje je bilo dali je bio pokusaj silovanja djevojcice i jeli silovana, ili je bilo "samo" neko pipanje i sta vec ti bolesnici rade itd. Jedno je pedofilja, a drugo pedofilija + silovanje, dakle te dvije stvari nisu iste.
Kakve kazne pedofili zasluzuju ? Kakve kazne dobiju ? Ono sto mi strahovito smeta kad je ovaj zlocin u pitanju je da kazne nikada nisu adekvatne pocinjenom cinu.
Mislim da bi drugacije pricao da sretnes zrtvu pedofilije. One/i su samo fizicki zivi/e.
- Latina
#105 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
@TheMule,
Detalje cemo cuti kad pocne sudjenje.
Posjeti porodicu nekog zlostavljanog djeteta deset i vise godina nakon zlostavljanja, pa ces razumjeti poredjenje sa ( mentalnim i emotivnim ) ubistvom.
Detalje cemo cuti kad pocne sudjenje.
Posjeti porodicu nekog zlostavljanog djeteta deset i vise godina nakon zlostavljanja, pa ces razumjeti poredjenje sa ( mentalnim i emotivnim ) ubistvom.
-
Budala
#106 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Koliko god su nase emocije na strani oca ipak postoji pitanje da li gradjanin moze da bude iznad zakona? Moje misljenje je da ne. Otac ne moze da uzme zakon u svoje ruke i pravedno bi bilo da mu se sudi za pokusaj ubistva. Druga osoba, u ovom slucaju njegova cerka, nije bila u neposrednoj zivotnoj opasnosti. Naravno da treba uzeti u obzir i njegovu (ocevu) neuracunljivost prilikom tog pokusaja. Takodjer je pitanje dokaza i istinosti tvrdnje da je izvrseno to grozomorno djelo nad jadnom djevojcicom.
-
caes
#107 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
mislim da originalno pitanje caes je bilo samo radoznalo, ne mislim da je zeljela komentirati na kazne
-
srce_sarajevsko
#108 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
@Budala, možeš li sebe pretpostaviti u sličnoj situaciji ? Kako bi reagirao ? Možda, hladne glave, pozvao zakon da sankcionira počinitelja , ili ....Budala wrote:Koliko god su nase emocije na strani oca ipak postoji pitanje da li gradjanin moze da bude iznad zakona? Moje misljenje je da ne. Otac ne moze da uzme zakon u svoje ruke i pravedno bi bilo da mu se sudi za pokusaj ubistva. Druga osoba, u ovom slucaju njegova cerka, nije bila u neposrednoj zivotnoj opasnosti. Naravno da treba uzeti u obzir i njegovu (ocevu) neuracunljivost prilikom tog pokusaja. Takodjer je pitanje dokaza i istinosti tvrdnje da je izvrseno to grozomorno djelo nad jadnom djevojcicom.
-
samo malo
#109 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Ja ne mogu vjerovati, tom sam covjeku nosio obucu na popravak iks puta (ima obucarsku radnju na Kosevskom brdu kod restorana Global food) i nikad nebi rekao da je pedofil.
Onako, djelovao je normalan tip.
e pa svasta.
Onako, djelovao je normalan tip.
e pa svasta.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#110 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Ovo je rješenje. Samo ovako sa đubradima:
-
Budala
#111 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
@Budala, možeš li sebe pretpostaviti u sličnoj situaciji ? Kako bi reagirao ? Možda, hladne glave, pozvao zakon da sankcionira počinitelja , ili ....[/quote]
Vjerovatno bi ga ubio. To ne znaci da bi bio u pravu jer cijeli koncept drzave je taj da ona ima monopol na silu i da je zakon za sviju isti. Dakle ja, koji bi ga ubio, trebao bi da odgovaram za ubistvo zato jer sam ubio , isto kao sto bi on trebao da odgovara za ono sto je ucinio.
Vjerovatno bi ga ubio. To ne znaci da bi bio u pravu jer cijeli koncept drzave je taj da ona ima monopol na silu i da je zakon za sviju isti. Dakle ja, koji bi ga ubio, trebao bi da odgovaram za ubistvo zato jer sam ubio , isto kao sto bi on trebao da odgovara za ono sto je ucinio.
- senjor
#112 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Pedofila,pedera,lezbejki sve je vise,cuvajte djecu,planeta je totalno bolesna.
Last edited by senjor on 08/06/2009 22:26, edited 1 time in total.
-
samo malo
#113 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
A cekaj, ima li ikakvoh dokaza da je on to zaista ucinio, sve se svodi na to da djevojcica tvrdi da je on zatocio u radnji? ili postoje neki dokazi?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#114 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
To će se tek na suđenju utvrditi. Zato se i obavi ginekološki pregled djevojčice i obave saslušanja svjedoka i sve ostalo što ide u proces istrage, a zatim i suđenja.samo malo wrote:A cekaj, ima li ikakvoh dokaza da je on to zaista ucinio, sve se svodi na to da djevojcica tvrdi da je on zatocio u radnji? ili postoje neki dokazi?
-
kijameta
#115 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Rulja spremna na linc i svoje djeljenje pravde je gora od pedofilije.Nije to moje misljenje, nego zakon svake drzave to tako tretira.Koliko god je je potrebna kazna pedofilu,jos vecu kaznu zasluzuje 'otac'.
-
srce_sarajevsko
#116 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Teorija!kijameta wrote:Rulja spremna na linc i svoje djeljenje pravde je gora od pedofilije.Nije to moje misljenje, nego zakon svake drzave to tako tretira.Koliko god je je potrebna kazna pedofilu,jos vecu kaznu zasluzuje 'otac'.
Pitao sam @Budalu, sad i tebe: Kako bi ti reagirao da si bio u istoj situaciji kao roditelj male djevojčice, da je tvoja djevojčica napastvovana ?
-
samo malo
#117 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Pa ne znam, otac je na osnovu tvrdnji svoje kcerke (ono, 7 godina to dijete ima, svi znamo kako djeca znaju pretjerivati i izmisljati) dakle bez ikakvog dokaza otisao i skoro ubio covjeka.
Sta ako se ne dokaze nista, recimo, a ovaj zavrsio u bolnici. Mozda covjek nije kriv, nije li logicno prvo sacekati neke dokaze za to sve.
Ako se dokaze, neka robija dozivotno sto se mene tice.
Ali vjerovati djetetu od 7 godina na rijec... malo je neozbiljno.
Sta ako se ne dokaze nista, recimo, a ovaj zavrsio u bolnici. Mozda covjek nije kriv, nije li logicno prvo sacekati neke dokaze za to sve.
-
srce_sarajevsko
#118 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Nisu sva djeca ista , neka su sklona laži, neka ne ... Možda je njegova djevojčica provjereno iskrena, možda joj je otac vjerovao, znao da dijete ne laže. Znam mnogo djece koja znaju biti iskrenasamo malo wrote:Pa ne znam, otac je na osnovu tvrdnji svoje kcerke (ono, 7 godina to dijete ima, svi znamo kako djeca znaju pretjerivati i izmisljati) dakle bez ikakvog dokaza otisao i skoro ubio covjeka.
- HAVANA
#119 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
samo malo wrote:Pa ne znam, otac je na osnovu tvrdnji svoje kcerke (ono, 7 godina to dijete ima, svi znamo kako djeca znaju pretjerivati i izmisljati) dakle bez ikakvog dokaza otisao i skoro ubio covjeka.
Jesi ti iz gluhe bukovice?
- neprilagodjena
#120 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
A sta bi sa onim hodzom sto ga optuzise da je sexualno zlostavljao curicu??
-
samo malo
#121 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
A mozda je otac onako nasilan tip sa kratkim fitiljem.
Bilo bi dobro znati ime oca, bas me zanima ko je.
Ne bih da ispadne da branim pedofila, ali malo se jezim na sistem zakona divljeg zapada. Ono, neko te optuzi da si konjokradica i rulja te lincuje bez ikakvog sudjenja.
Otac je pretjerao, bez obzira na sve, nije njegovo da zakon sprovodi onako na svoju ruku. Ako se dokaze da je doticni pedofil onda ga sacekaj negdje u mraku sa letvom u ruci. Ovako, posro je i sefa i stanicu.
Ne bih da ispadne da branim pedofila, ali malo se jezim na sistem zakona divljeg zapada. Ono, neko te optuzi da si konjokradica i rulja te lincuje bez ikakvog sudjenja.
Otac je pretjerao, bez obzira na sve, nije njegovo da zakon sprovodi onako na svoju ruku. Ako se dokaze da je doticni pedofil onda ga sacekaj negdje u mraku sa letvom u ruci. Ovako, posro je i sefa i stanicu.
- HAVANA
#122 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Imaš ti dijete?
-
srce_sarajevsko
#123 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
samo malo wrote:A mozda je otac onako nasilan tip sa kratkim fitiljem.
Da je moje dijete bilo u takvoj situaciji, ne bi taj obućar sada ležao u bolnici !!!
-
Pera Trta
#124 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
Ma otac će robijati kako god. Ali stvar je u tome da je ovaj obućar, bio kriv ne bio, najebao kao posljedica dugogodišnje frustriranosti građana neučinkovitošću sistema, koji nije u stanju da ih zaštiti. Na kraju je puklo, i neko je morao nagrabusiti. Ne bi me začudilo da se dokaže da je obućar bio nevin. Ali stvar je u tome da otac možda ne bi tako reagovao da je imao povjerenja u pravni sistem ove države. Neka ovaj slučaj posluži kao primjer šta se desi kada sistem vlastite građane i njihovu sigurnost uzima zdravo za gotovo. Možda neki sudija ili tužilac, ili zakonodavac u parlamentu, koji dobija ničime opravdanu visoku platu, počne razmišljati da bi se i njemu sutra slično moglo desiti kad neko "pukne", pa da se štošta promijeni. Ali dabogda...samo malo wrote:Pa ne znam, otac je na osnovu tvrdnji svoje kcerke (ono, 7 godina to dijete ima, svi znamo kako djeca znaju pretjerivati i izmisljati) dakle bez ikakvog dokaza otisao i skoro ubio covjeka.
-
samo malo
#125 Re: U Sarajevu seksualno zlostavljana djevojcica
De ba postedi me che gevara razmisljanja.
Kakve veze ima imam li dijete, postavljam logicna pitanja. Cuj dosla mu cerka kuci i rekla da ju je neki lik zatvorio u radnji, i ovaj ode i skoro ubije covjeka.
Imam komsiju, papak neki prije par godina se spustio u grad, ima sina, mali je bas ono odvratno dijete, opsuje ti mater bez pardona. I prije par mjeseci mali slaze ocu da ga je drugi komsija povukao za ruku, ovaj dodje kod navodnog zlostavljaca i slomi mu letvu preko ledja.
Mali slagao, 1/1, nije ga povukao za ruku, nije ga ni dirnuo, vec ga je upozorio da mu ne udara loptom po autu, ili tako nesto.
Kakve veze ima imam li dijete, postavljam logicna pitanja. Cuj dosla mu cerka kuci i rekla da ju je neki lik zatvorio u radnji, i ovaj ode i skoro ubije covjeka.
Imam komsiju, papak neki prije par godina se spustio u grad, ima sina, mali je bas ono odvratno dijete, opsuje ti mater bez pardona. I prije par mjeseci mali slaze ocu da ga je drugi komsija povukao za ruku, ovaj dodje kod navodnog zlostavljaca i slomi mu letvu preko ledja.
Mali slagao, 1/1, nije ga povukao za ruku, nije ga ni dirnuo, vec ga je upozorio da mu ne udara loptom po autu, ili tako nesto.