Čitam i kaže ne mogu žena i muškarac biti prijatelji
Vraga ne mogu...
Ali, sad kad ste me podsjetili,
školovala sam se i odrasla u Beogradu,
i sad, naravno, neki prijatelji se steknu i ostanu za cijeli život.
Krajem osnovne škole, počela sam se družiti sa jednim dječakom, i ne sluteći da ćemo dijeliti život
Stvarno, to je bilo prijateljstvo u kojem sam mu mogla odati svoje najdublje i najmračnije tajne, i obratno,
a da sam znala da će ta tajna zauvijek ostati neotkrivena
Ja sam otišla u jednu srednju školu, a on u drugu, i tada sam mislila da ćemo završiti naše druženje,
no na tome nije stalo

Družili smo se cijelu srednju školu, s tim, da sam u prvom srednje od njega saznala da se voli prerušavati u žensko

ne ne, nije bio gay, već jednostavno se bolje osjećao tako prerušen
Izlazili smo mi tako, jako često, čak je nerijetko primao više udvarača nego ja
Imao je tu periku, a a gledajući mu lice, nikada ne bi čovjek rekao da je muško
IMao je te duge trepavice, srcolike usne, bademaste oči i obrve kakve ja nikad nisam mogla imati
Tjelesna građa mu je bila nevjerovatna...
Uglavnom, družili smo se do 26 godine, kada je on otišao u Ameriku.
Od tada ga nikad više nisam čula a ni vidjela.
Prošlo ljeto odem do Beograda da probudim stare uspomene i svratim do stana gdje sam nekada živjela.
Tamo, neki dedica i baka žive i ja sjela i sa njima pričala satima.
Utom mi rekoše da je davno, možda čak i prije 10 godina, navraćao gospodin koji je pitao za jednu djevojku koja je stanovala nekad tu, i da čovjek ne povjeruje, ova baka je zapisala njegovo ime i broj koji je ostavio ako saznaju nešto više o 'toj djevojci'.
Naprosto nisam mogla vjerovati, uzela sam broj, okrenula ga i sa druge strana čula ženski glas, kasnije će se ispostaviti da je to njegova žena, saznala sam da se oženio u Americi, ima jednog sina, i da su se '99. vratili u Beograd, neposredno uoči bombardovanja.
Već istog dana sam se srela sa Ljubanom.
Nisam mogla vjerovati da je to bio isti onaj momak sa kojim sam pola svoga života djelila,
onaj koji je zbog našeg drugarstva bio spreman na sve,
danas poslovan čovjek, sretno oženjen i ima sina u srednjoj školi.
Sve su uspomene ponovo oživjele i sjećanja isplivala na površinu.
Ne mogu vjerovati da tvrdite da muško - ženska prijateljstva ne postoje,
zapravo, postavljam drugo pitanje,
koliko vas uistinu ima pravo prijateljstvo?
Nikada niti sa moje, niti sa njegove strane nije bilo stvari kakve opisujete, poput privlačenja i seksualnih fantazija.
A ja uopće nisam bila ružna djevojka, niti je on bio loš muškarac.