Savjeti maturantima -sta upisati?
-
StupskaBitanga
#101 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
a oni koji završe srednju elektrotehičku mogu li upisati FPN(žurnalistiku ili politologiju)
-
SAMIRBH
#102 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Sta god vi da zavrsite od fakulteta ,bilo koji drustveni ili tehnicki zapamtite da morate imati dobru vezu za dobar posao odnosno gospodski placen posao.Nasi fakulteti su prejaki ................... ali samo kad je u pitanju teorija (sto je jako zastarjelo) , student kad zavrsi veze nema o poslu jer nema prakse.A neko bi mogao reci pa nauciti ce raditi samo dok se uhoda u poslu , pa onda ti ne treba fakultet moze se i onaj sa srednjom uhodati u taj isti posao.
Nego najbolje je danas ako znas programiranje OOP ici na ETF - racunarstvo ,tu ne moras traziti posao ,nego poslodavci tebe traze ,a mozes i samostalno otvoriti biznis i ubrat KEŠ.
Nego najbolje je danas ako znas programiranje OOP ici na ETF - racunarstvo ,tu ne moras traziti posao ,nego poslodavci tebe traze ,a mozes i samostalno otvoriti biznis i ubrat KEŠ.
-
suspect_zero
#103 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
StupskaBitanga wrote:a oni koji završe srednju elektrotehičku mogu li upisati FPN(žurnalistiku ili politologiju)
Naravno da mogu
-
latinalover
#104 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
hoces ti upisivati fpn?StupskaBitanga wrote:a oni koji završe srednju elektrotehičku mogu li upisati FPN(žurnalistiku ili politologiju)
-
StupskaBitanga
#105 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
da planirao samlatinalover wrote:hoces ti upisivati fpn?StupskaBitanga wrote:a oni koji završe srednju elektrotehičku mogu li upisati FPN(žurnalistiku ili politologiju)
jer ni za živu glavu ne bi ETF
dosta mi srednje koju sam iz viših razloga upisao
- Jed1217
#106 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
A je li ima neko ovdje da studira/studirao/zavrsio logopediju i surdoaudiologiju? 
-
latinalover
#107 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
druga ili treca strJed1217 wrote:A je li ima neko ovdje da studira/studirao/zavrsio logopediju i surdoaudiologiju?
-
pridearijana
#108 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Moj ti je savjet da ne upisujes zurnalistiku i ako planiras upisati FPN upisi politologiju...Nije ti toliko vazna srednja skola za upis na fakultet ali vecina studenata ima problem sa filozofijom,logikom i sociologijom ako te predmete nisu imali u srednjoj skoli....sto se tice tezine fakulteta ja uvijek volim da kazem da je svaki fakultet tezak i lagan na svoj nacin...potreban je trud i rad za sve....ja imam zavrseno pravo i politologiju sto nije bilo tesko jer u vrijeme prije bolonje bilo je malo razlike u predmetima na ova dva fakulteta a sad ne znam kakvo je stanje..radim od prvog dana fakulteta i moj savjet svim maturantima i studentima je da traze honorarne poslove ili da volontiraju ali da na kraju imaju sta napisati u CV-u.Nije dovoljno samo zavrsiti fakultet i reci da zelite da radite...poruka svima za kraj je da ucite,trudite se i radite....sretno!!!StupskaBitanga wrote:a oni koji završe srednju elektrotehičku mogu li upisati FPN(žurnalistiku ili politologiju)
-
lolo_lolo
#109 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
upisite ono sto volite

- Amazonka27
#110 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Ekonomski fakultet Sarajevo
10. juna Dan otvorenih vrata Distance Learning studija
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 10. juna će biti održan Dan otvorenih vrata Distance Learning studija (DL).
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090608040
10. juna Dan otvorenih vrata Distance Learning studija
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 10. juna će biti održan Dan otvorenih vrata Distance Learning studija (DL).
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090608040
- Jed1217
#111 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Čiji je post? Ja ne nađoh...latinalover wrote:druga ili treca strJed1217 wrote:A je li ima neko ovdje da studira/studirao/zavrsio logopediju i surdoaudiologiju?
- potpuni stranac
#112 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
to ni bjesan čovjek nebi upisao, to je fakultet za ublehe, a evo i zašto:hockey wrote:kriminalistiku..ako volis radit bit ce vazda posla
ne riješeno pitanje zapošljavanja diplomanata. u policiji u zakonu ne postoje radna mjesta za isključivo dipl kriminaliste, odnosno poslove inspektora danas može raditi i sa ekonomijom fpn, pravom, pedagogijom, dif-om i sl, tako da posla za kriminaliste nema ni na mapi. mogućnosti zapošljavanja u privredi apsolutno ne postoje osim na bauštelu, naravno.
u svakom slučaju zaobići u širokom luku.
- hidrant
#113 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Zar postoje asistenti na kriminalistici?
Za sta oni sluze?
Za sta oni sluze?
- Sentinel
#114 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Jed1217 wrote:A je li ima neko ovdje da studira/studirao/zavrsio logopediju i surdoaudiologiju?
Koliko znam ima Defektoloski fakultet jedinu u Tz. Tog kadra nam definitivno fali. Mozda nije losa ideja. Ima i u Beogradu jak Defektoloski fakultet.
-
m1nch1
#115 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
pomoc ljudi!!!! planiram upisati hemiju u sarajevu....jel ima neko da studira? kakva su iskustva?
-
MmeDeLafayette
#116 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Pomoc ljudi imam ujutru usmeni iz morfosintakse francuskog jezika

imal neko da razbijamo tremu

imal neko da razbijamo tremu
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
-
MmeDeLafayette
#118 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
neka.. imam alergiju na pitam se pitam
ne znam zasto 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#119 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
pa nije na tom pdf to jedini topicMmeDeLafayette wrote:neka.. imam alergiju na pitam se pitamne znam zasto
-
lolo_lolo
#120 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
lolo_lolo wrote:jel neko zna gdje nabaviti vodic za prijemni za arhitektonski fakultet?
- cappy_tempo
#121 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
a sta je sa onima koji su zavrsili elektroenergetsku i koje je profa uhako sa matematikom pa sad nece na masinstvo,elektrotehniku,saobracaj i gdje ima matematike
.imal ko kakvo iskustvo sa poslovnom skolom na ekonomij?
-
latinalover
#122 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
ne znam ima li tamo uopste matcappy_tempo wrote:a sta je sa onima koji su zavrsili elektroenergetsku i koje je profa uhako sa matematikom pa sad nece na masinstvo,elektrotehniku,saobracaj i gdje ima matematike.imal ko kakvo iskustvo sa poslovnom skolom na ekonomij?
-
xammerx
#123 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
na poslovnoj uopste nema matematike...
e sad bih vas malo starije zamolio za trenutak, i malo pomoci. Naime vagam izmedju 2 faxa, i stvarno moram brzo odluciti. Radi se o ekonomiji, upisao sam i pripremnu, i nekako se vidim u tome. Zanima me. No opet, kad vidim koliko se izbaci kadrova godisnje, stanem malo. A koliko sam shvatio, ne moze se daleko s ekonomijom, bar u usporedbi s tehnickim faxovima. Izuzmimo ovdje sve faktore stele.
Drugi izbor je masinski fakultet, odsjek " industrijski inzinjering i management". O tome se raspitujem zadnjih par dana, i kako sam vidio po predmetima jako je zanimljivo. Volim crtat, radit matematiku, zadatke, racunar isto blizak jako, dok recimo teorije ne bih mogao puno, a cujem na ekonomiji je ima i previse...Ima li ovdje neki masinac, ako je moguce i s ovog smjera, da mi kaze kako to sve ide tamo, ima li perspektive u tom poslu, odsjeku, jer koliko sam ja vidio, itekako ima. Opet kazem, zamislimo da se nema stele, nego cisto onako, vrijedi li to za studirat, perspektiva...hvala unaprijed
e sad bih vas malo starije zamolio za trenutak, i malo pomoci. Naime vagam izmedju 2 faxa, i stvarno moram brzo odluciti. Radi se o ekonomiji, upisao sam i pripremnu, i nekako se vidim u tome. Zanima me. No opet, kad vidim koliko se izbaci kadrova godisnje, stanem malo. A koliko sam shvatio, ne moze se daleko s ekonomijom, bar u usporedbi s tehnickim faxovima. Izuzmimo ovdje sve faktore stele.
Drugi izbor je masinski fakultet, odsjek " industrijski inzinjering i management". O tome se raspitujem zadnjih par dana, i kako sam vidio po predmetima jako je zanimljivo. Volim crtat, radit matematiku, zadatke, racunar isto blizak jako, dok recimo teorije ne bih mogao puno, a cujem na ekonomiji je ima i previse...Ima li ovdje neki masinac, ako je moguce i s ovog smjera, da mi kaze kako to sve ide tamo, ima li perspektive u tom poslu, odsjeku, jer koliko sam ja vidio, itekako ima. Opet kazem, zamislimo da se nema stele, nego cisto onako, vrijedi li to za studirat, perspektiva...hvala unaprijed
-
lolo_lolo
#124 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
a sta ti fali arhitekturi,ako volis crtati a ne volis uciti?xammerx wrote:na poslovnoj uopste nema matematike...
-
xammerx
#125 Re: Savjeti maturantima -sta upisati?
Ne znam, stvarno kad bi isao za svim sto me zanima vjerovatno bi upisao 4 5 faxova vandredno...razmisljao sam i o tome, jer smatram sebe kreativnom osobom, a i crtanje mi prilicno dobro ide. Opet sveo sam iz raznih razloga na ova dva faxa,,,tako da bi cijenio misljenje o istima, posebno se odnosi na masinstvo. Nekako me management uveliko i naveliko privlaci, a ovamo bi ako se ne varam, po mojim informacijama stekao zvanje inzinjera masinstva a uz to mogao raditi i u oblasti managementa....pfff kako teska odluka covjecelolo_lolo wrote: a sta ti fali arhitekturi,ako volis crtati a ne volis uciti?