1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mitarnos

#101 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by mitarnos »

S obzirom da ce vjerovatno biti puno prigovora na rezultate konkursa, u najboljem slucaju ce biti obajvljeni isti sutra nakon zavrsetka radnog vremena UIO. Hoce ljudi da idu na vikend opusteno, a ne da danas ili sutra ujutro to objave pa da im telefoni zvone cijeli dan!
IskrenTZ

#102 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by IskrenTZ »

mitarnos wrote:S obzirom da ce vjerovatno biti puno prigovora na rezultate konkursa, u najboljem slucaju ce biti obajvljeni isti sutra nakon zavrsetka radnog vremena UIO. Hoce ljudi da idu na vikend opusteno, a ne da danas ili sutra ujutro to objave pa da im telefoni zvone cijeli dan!
U svakom slucaju zvone telefoni cijeli dan. Samo tice znaju sta oni mute.
farfarah

#103 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

Šta vi mislite ljudi, da li će npr. rezultete za ekonomiste objaviti sve na jednom spisku ili će biti podijeljeni po regionalnim centrima?
Mislim da ima ljudi koji su radili test i intervju u TZ , a uopšte nisu konkurisali za taj regionalni centar. Ukoliko zadovolje, gdje će biti upošljeni?
EyesWideShut

#104 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

a jeste nestrpljivi :-D

sabura ljudi, ja mislim da su sad igre iza kulisa tj. cija je stela jaca, a ko nema stele bezze se nada. Mislite da je neko od njih uzeo i ispravljao one testove sto smo radili i bodovao iste? ne budite smijesni :-D
Last edited by EyesWideShut on 16/07/2009 17:40, edited 1 time in total.
farfarah

#105 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

EyesWideShut wrote:a jeste nestrpljivi :-D

sabura ljudi, sad su igre iza kulisa tj. cija je stela jaca, a ko nema stele bezze se nada. Mislite da je neko od njih uzeo i ispravljao one testove sto smo radili i bodovao iste? ne budite smijesni :-D
U TZ su se svi mogli informisati koliko su imali bodova na testu, a i oni su nas znali pitati šta mislimo kako smo uradili test i koliko bodova imamo.
Mene su npr. pitali šta mislim koliko imam netačnih odgovora. I stvarno je onoliko koliko sam i ja mislila. Tako, znači, ipak su pregledali.
EyesWideShut

#106 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

farfarah wrote:
EyesWideShut wrote:a jeste nestrpljivi :-D

sabura ljudi, sad su igre iza kulisa tj. cija je stela jaca, a ko nema stele bezze se nada. Mislite da je neko od njih uzeo i ispravljao one testove sto smo radili i bodovao iste? ne budite smijesni :-D
U TZ su se svi mogli informisati koliko su imali bodova na testu, a i oni su nas znali pitati šta mislimo kako smo uradili test i koliko bodova imamo.
Mene su npr. pitali šta mislim koliko imam netačnih odgovora. I stvarno je onoliko koliko sam i ja mislila. Tako, znači, ipak su pregledali.
Nisam bas bukvalno mislio to sto sam napisao za pregledanje testova, a sto se tice stele u to me niko ne moze ubijediti da nisam u pravu :-D
EyesWideShut

#107 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

Meni taj zalbeni rok nikako nije jasan, ako direktor ima diskreciono rpavo odluke, a ono znaci da moze izabrati bilo koje kandidata koji ispunjava zakonske uslove, a da ga pri tome niko ne smije pitati zasto je izabrao ovog, a nije onog
farfarah

#108 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

I ja mislim da od žalbi neće biti ništa. Pogotovu za ove koji nisu ni test položili. Testovi su sigurno pregledani jer oni su dokazni materijal . Na intervjuu ti mogu pisati šta hoće i kako hoće, ti se žali do mile volje.
A što se tiče štela to uopšte nije upitno :D
istraga

#109 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by istraga »

Mene zanima po kom osnovu su dvije djevojke pozvane na interviju kada ih nije bilo na spisku pozvanih na test. U pitanju je RC Tuzla.
IskrenTZ

#110 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by IskrenTZ »

istraga wrote:Mene zanima po kom osnovu su dvije djevojke pozvane na interviju kada ih nije bilo na spisku pozvanih na test. U pitanju je RC Tuzla.
TO JE TO. Ja sam bio napiso da je bilo osoba na testu koji nisu bili na listi (to su vecinom bili oni koji su na test dosli s roditeljima). Na usmenom dijelu nekome je postavljeno 2, 3 ili 5 pitanja. Ja sam cekao citav dan na red neki su dolazili pet minuta prije nego sto budu prozvani, sigurno slucajnost. Da iskren budem posle danasnjeg dana sto se tice RC Tuzla nece niko dobiti posao ako nije platio.

Nemam nista protiv ako neko dobije posao zato sto je bolji od mene, ali imam protiv ako dobije posao zato sto je platio.
istraga

#111 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by istraga »

anida_s wrote:
istraga wrote:Mene zanima po kom osnovu su dvije djevojke pozvane na interviju kada ih nije bilo na spisku pozvanih na test. U pitanju je RC Tuzla.
Sta mislis po kojem osnovu - po osnovu stele.
Ma naravno, ali to je toliko očito da prosto ne mogu da vjerujem... Na prvom spisku ih nema a na drugom ima.
istraga

#112 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by istraga »

IskrenTZ wrote:
TO JE TO. Ja sam bio napiso da je bilo osoba na testu koji nisu bili na listi (to su vecinom bili oni koji su na test dosli s roditeljima). Na usmenom dijelu nekome je postavljeno 2, 3 ili 5 pitanja. Ja sam cekao citav dan na red neki su dolazili pet minuta prije nego sto budu prozvani, sigurno slucajnost. Da iskren budem posle danasnjeg dana sto se tice RC Tuzla nece niko dobiti posao ako nije platio.

Nemam nista protiv ako neko dobije posao zato sto je bolji od mene, ali imam protiv ako dobije posao zato sto je platio.
Ja željno iščekujem rezultate samo da vidim da li one prolaze dalje...ako da...sve je jasno...
IskrenTZ

#113 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by IskrenTZ »

istraga wrote:
IskrenTZ wrote:

Ja željno iščekujem rezultate samo da vidim da li one prolaze dalje...ako da...sve je jasno...
Evo ja sam pregledo liste RC Tuzla i kako sam ja vidio: POZIV NA INTERVJU SU DOBILE (DIPLOMIRANI EKONOMISTI)

DELIC SAMIRA - ZIVINICE i HODZIC DRAGANA - SREBRENIK

Nisu bile na listi za testiranje ali su pozvane na intervju.
istraga

#114 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by istraga »

Bravo mjstore....vidiš kako je očigledno..:))))
farfarah

#115 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

Treba to prijaviti, objaviti negdje... :x Ne smijemo dozvoliti da nas prave budalama. I oni su se malo zafrkali, mislili su da na to niko neće obraćati pažnju. Postoji li iko kome bi se za ovo moli žaliti?????
batkoman

#116 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by batkoman »

farfarah wrote:Treba to prijaviti, objaviti negdje...
polako, sacekajmo rezultate pa cemo onda preduzimati korake. prvo da vidimo da li ce ti "gosti" biti iznad crte.
nije Tuzla jedini grad u kojem je bilo "nepozvanih" gostiju, sve se cuje sve se zna...
farfarah

#117 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

Ne shvatam kako se gospođice nisu prije uštelirale pa da regularno prođu svu proceduru.A nije, odjednom, one na spisku za intervju, a nigdje ih na prvom spisku.Jesu frajerke:)))) Ja, vjerujte, nisam ni obraćala pažnju na takve stvari. Podere me trema pa mi nije ni do koga. Al fakat mi je krivo ako takve osobe budu upošljene. :x
mitarnos

#118 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by mitarnos »

Definitivno bi trebalo nesto uraditi po ovom pitanju!
Mislim, cisto sumnjam da ce se nesto specijalno postici ali treba to negdje objaviti.
Da se razumijemo, ako je to neka jaka veza , na kraju ce one tu raditi nema tu sumnje ali dokle vise da nas tako neko j...
Kao sto rekoste, zasto to makar nisu uradili sve kako treba nego ovako sirovo, ko da ljudi ne znaju citati pa hajd neka bude.To je samo dokaz koliko su ti ljudi osioni i koliki smo mi svi magarci kad tako bebrizno i otvoreno namjestaju sta pozele.Samim tim sto ta komisija ocjenjuje kako hoce...
Dzaba se nadati za vecinu kandidata!
EyesWideShut

#119 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

Jebote vi k'o da zivite u svicarskoj pa vam kao nesto cudno, ovdje je to sasvim normalna stvar i protiv toga se ne moze. 99% ljudi koji rade u drzavnim institucijama i koji se hrane drzavnom sisom su primljeni preko stele, vecina njih bez bilo kakvog konkursa i sl. Ja fakat ne razumjem sta je tu cudno, to se zna, znalo se i tako ce biti u buducnosti, ne pada mi na pamet da se zalim i da se blamiram, nisam don kihot i nije mi interesantno da se borim protiv vjetrenjaca :-D
akcija007

#120 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by akcija007 »

primaju 150 pripraVNMIKA na odredjeno vrijeme od godine dana. Kad istekne godina sta ce biti tih 150 ljudi , da li se oni zaposljavaju u radni odnos za stalno ili otkaz ?Ili i za to moras imati stelu da te ostave u stalni radni odnos
EyesWideShut

#121 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

akcija007 wrote:primaju 150 pripraVNMIKA na odredjeno vrijeme od godine dana. Kad istekne godina sta ce biti tih 150 ljudi , da li se oni zaposljavaju u radni odnos za stalno ili otkaz ?Ili i za to moras imati stelu da te ostave u stalni radni odnos
hmm s jedne strane gledano, malo mi je vjerovatno da ce primiti 150 ljudi za stalno odmah po isteku ugovora, a s druge glupo bi bilo da ostanu bez mladih ljudi koji su naucili posao i da ih sutnu na ulici, a u svakom slucaju ne bi bilo lose odraditi taj pripravnicki za pocetak.....6 dan vjestice nema :-D
jaca.84

#122 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by jaca.84 »

Ja mislim da ce zadrzati samo one koji se pokazu kao najbolji, odnosno koji budu imali stelu :)
Jel iko zvao Upravu da pita zasto nema jos rezultata?
IskrenTZ

#123 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by IskrenTZ »

Opet nista. Nema smisla vise.
EyesWideShut

#124 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by EyesWideShut »

IskrenTZ wrote:Opet nista. Nema smisla vise.
sta u ovoj drzavi ima smisla :-D
istraga

#125 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by istraga »

sramota...
Post Reply