Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

eglantina

#101 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

samo da vam javimo..
nakon lude potrage za privremenim ili stalnim udomiteljima uspjeli smo udomiti 2 stenca..ostala su 4 iz sinteraja i jedno sto je na veterini..uprkos dobroj volji i svakodnevnom trudu dosao je i kraj ovome privremenom smjestaju, momak je sada zvao da vise kod njega ne mogu biti, 10 dana je isteklo, ostatak stenaca sutra ujutru ide na ulicu i neka im je Bog na pomoci..
iako stalno pisemo da same ne mozemo izgleda da je uzalud..
ovim putem se zahvaljujem ljudima koji su nam pomogli sto novcano sto hranom..izmiricemo racun na veterini, racun momku koji ih je cuvao i sve sto dugujemo i pozelit cukama da naidju na kakvu dobru dusu i da ih sreca prati..
eglantina

#102 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

DA LI STE ZA TO DA POKUSAM SPASITI STO SE SPASITI MOZE?????

ZVALI SMO AZILE, PANSIONE, JEDINO STO SMO USPJELI JESTE DOGOVORITI SA GOSPODINOM FIKRETOM IZ PAZARICA DA CE IH ON UZETI, S TIM STO CE NAM DAN BITI 20 MARAKA OBZIROM DA SE RADI O PSIMA KOJI SU SPASENI SINTERAJA!!!!
MI IMAMO NOVAC ZA 4 DANA I TO JE TO..

MOZETE LI NAM POMOCI TAKO DA DONIRATE JEDAN DAN OVIM PSICIMA????

061 360 285 (Sejla), 063 222 939 (Dunja)
Cholina_Lokica

#103 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by Cholina_Lokica »

20 km za jednog? ili sve skupa?
csejla

#104 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Dile wrote:20 km za jednog? ili sve skupa?
20KM za sva 4 dan
jaca78

#105 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by jaca78 »

eglantina wrote:DA LI STE ZA TO DA POKUSAM SPASITI STO SE SPASITI MOZE?????

ZVALI SMO AZILE, PANSIONE, JEDINO STO SMO USPJELI JESTE DOGOVORITI SA GOSPODINOM FIKRETOM IZ PAZARICA DA CE IH ON UZETI, S TIM STO CE NAM DAN BITI 20 MARAKA OBZIROM DA SE RADI O PSIMA KOJI SU SPASENI SINTERAJA!!!!
MI IMAMO NOVAC ZA 4 DANA I TO JE TO..

MOZETE LI NAM POMOCI TAKO DA DONIRATE JEDAN DAN OVIM PSICIMA????

061 360 285 (Sejla), 063 222 939 (Dunja)

Ne mora biti ni dan, pola dana barem. ako svi udruzimo snage, problemi neće izgledati tako veliki i strašni
darprirode

#106 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by darprirode »

Postoji mogucnost da se jednom covjeku plati 100 maraka za 10 dana
csejla

#107 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Sada cemo provjeriti tj. Aldin ce nam javiti za to je li moguce. Nadam se da jeste, to bi bilo idealno ali je na klimavim nogama :(
csejla

#108 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Jos samo nesto :( Stene na veterini je pravo lose... jedva stoji na nogama. :( Sada je Aldin otisao kaze da nije uospte dobro. Rade mu pertrage :( Uzas!
eglantina

#109 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

Stene na veterini ima piroplazmozu..bolest jako tesko posebno za stene,koju izazivaju, tj prenose krpelji..
testovi su sami kostali 75 maraka, da ne racunamo smjestaj koji je do sada i pitanje je koliko ce dana cukica jos morati biti..ma samo da prezivi.,
dakle stvari se komplikuju, stvarno nam je potrebna pomoc jer jednostavno nemamo sredstava da snosimo tolike troskove
jaca78

#110 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by jaca78 »

ja cu ga obici sutra kad budem isla Mazi. Danas sam odmah vidjela da nesto nije uredu sa njim. bio je previse miran iako je mahao repicem. iz nosica mu kapnula kapljica gnoja :(
matan

#111 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by matan »

moram se i ja javiti kad me vec toliko spominjete ... :razz:
ono sto cu vam ja reci jeste to da ova mala neduzna bica nece zavrsiti sama na ulici dok smo mi tu u to mozete biti svi sigurni nismo samo mi veliki borci za njih vec i oni sami se bore kroz ovaj okruti zivot koji nisu ni najmanje zasluzili ....
csejla

#112 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Ostala su tri stenca! Sutra do 9 ujutru ih moramo negdje odnijeti. Jedina opcija je ovaj pansion. Molim vas da nam svi pomognete koliko mozete? Nemamo drugu opciju... danas smo isli i u azil ali nece ni privremeno da ih uzmu nemaju gdje... :( Pansion kosta 20KM dan. Nadam se da cemo ih brzo udomiti...
A ovaj ljepotan na veterini nije dobro :( Rade mu pretrage :( I to sve moramo nekako platiti :( Dakle zaista nam je potrebna pomoc? :(
darprirode

#113 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by darprirode »

Imamo njih četvero ipak,covjek je vratio curicu :( plus stene na veterini,bolesni pas na veterini, jos jedno stene u kiseljaku i posavskog gonica,molim vas pomozite da ih udomimo,pozz
eglantina

#114 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by eglantina »

Sada me zvao Aldin sa veterine...troskovi testova su bili 82 marke..rijec je o jadnom stenetu spasenom sa Alipasinog, stene koje je na slici u kutiji bilo..jadnicak je dobio i piroplazmozu i stenecak..na veterini se bore da ga spase..
Stenci sada idu u pansion..
Troskovi za malenog sa veterine su slijedeci: 82 marke(uplaceno danas), do danas 5 dana smjestaja(50) i pitanje je koliko ce jos dana biti, naravno uz troskove terapije..ovo je otprilike sigurno nekih 150 maraka, jer ce sigurno morati biti jos nekih 5 dana + terapija...
Stenci iz sinteraja..dobili smo popust dan je 20!!!
vjerujte da smo jako umorni od cijele ove frke i da vise jedva stizemo..stoga..
Ja jos jednom apelujem na sve vas koji nam mozete pomoci da sve ovo isfinansiramo da nam se javite!

Hvala vam od srca
amelino

#115 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by amelino »

S'obzirom da ima i piroplazmozu i stenecak, maleni je pun snage i zelje da se izbori i zivi. Jeo je malo sto je super znak i isao je u wc:-) Sto je takodjer dobar znak. Sa svoja 2mjeseca propatio je jako mnogo, zato molim vas pomozite mu da se izlijeci i da ga spasimo. Mozete mu direktno hranu za juniore odnijeti na veterinu i vidjeti ga, a ako imate mogucnost platiti mu par dana i to mozete direktno na veterinu odnijeti samo nam javite da znamo :)

Hvala svima za pomoc!!!
csejla

#116 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

amelino wrote:S'obzirom da ima i piroplazmozu i stenecak, maleni je pun snage i zelje da se izbori i zivi. Jeo je malo sto je super znak i isao je u wc:-) Sto je takodjer dobar znak. Sa svoja 2mjeseca propatio je jako mnogo, zato molim vas pomozite mu da se izlijeci i da ga spasimo. Mozete mu direktno hranu za juniore odnijeti na veterinu i vidjeti ga, a ako imate mogucnost platiti mu par dana i to mozete direktno na veterinu odnijeti samo nam javite da znamo :)

Hvala svima za pomoc!!!
Svi koji mogu pomoci i dati 5-10KM neka nam se jave MOLIM VAS, ili ako cete uplatiti direktno na veterini javite nam! Moramo sto prije platiti troskove :(

Hvala puno
kiseljak

#117 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by kiseljak »

Imam neki đeparac pa vam i ja doniram za koji dan kada dolazio u Sa koliko mogu,puno vise bi mogao pomoci ali oko ovih mojih šticenika troskova imam.Prevoz ako ponovno trebate slobodno se javite.
csejla

#118 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

kiseljak wrote:Imam neki đeparac pa vam i ja doniram za koji dan kada dolazio u Sa koliko mogu,puno vise bi mogao pomoci ali oko ovih mojih šticenika troskova imam.Prevoz ako ponovno trebate slobodno se javite.
Super samo javni kada dolazis. Hvala
csejla

#119 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Stenci su u pansionu, ali tamo ne mogu biti dugo zbog troskova. Par dana je max. Molim Vas pomozite nam da udomimo ove ljepotice ili im platimo jos koji dan u pansionu?
matan

#120 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by matan »

ako neko ima neku ideju kako bi smo mogli napraviti neku radnu akciji za pomoc stencima neka pise sve svoje ideje koje mozemo izrealizovati moramao se svi malo angazovati da bi uspjeli tako cemo im najbolje pomoci ..... :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
csejla

#121 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Upravo su Aldin, Dunja i Enisa isli da obidju cuke u pansion i... ciko je rekao da ne mogu vise biti tamo jer mu dolaze novi psi :( UZAS! Molim Vas ako iko moze jedno bar privremeno uzeti ili zna nekoga ko bi mogao da nam se odmah javi jer sada nemamo rjesenja :(
csejla

#122 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Dva stenca su juce udomljena. :)
Ostale su jos dvije curice i jedan muzijak - privremenom smjestaju kod gospodina Ismeta. Takodjer stene na veterini jos uvijek trazi dom? :(
csejla

#123 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Jos uvijek nam je potrebna vasa pomoc oko udomljavanja i placanja smjestaja za ove pse, jer same zasita ne mozemo? Znate i sami da su dva psa na veterini, 3 kod gosp. Ismeta, jedan u Kiseljaku :( Svi koji mogu pomoci neka se jave na pp.
csejla

#124 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by csejla »

Lijepe vidjeti :) Maloprije je gospodin iz Tuzle usvojio obje preostale seke :) Ostao je jos muzijak kojeg smo juce nasli i Svrco sa Veterine (oba muzijaka), pa Vas molim da razglasite!
Jelce

#125 Re: Potrebna pomoc za povrijedjenu kuju i dva steneta

Post by Jelce »

Hej ljudi, mozete li napisati najnovije informacije, sta je tacno potrebno i kako, jer sam na fcb dobila poruku da je ostalo jos 4 stenaca. Koliko ih je tacno udomljeno i sta sad treba raditi? Ja ih takodje mogla donirati bar 20 KM, samo mi javite na koji broj da zovem i sutra oko 3 gdje da se nadjemo? Nekoliko sam puta se prijavljivala da privremeno udomim nekog cuku, ali su svi usvojeni (hvala Bogu) prije nego sto je bilo potrebe za privremenim domom :). Takodje bih voljela da se ukljucim u ovu vasu mrezu, jer kako ste rekli ne mozete sve sami, pa je svaka pomoc dobrodosla :D Eto, pa se javite :) Hvala unaprijed :D
Post Reply