@nosferatu, da ne kazem da si promasio temu, pa ipak tvoj odabir i nije bas neki, Buick Riviera?? Hellooo? Pa jel' si mogao izabrati ista drugo? Pored poznatih Mustang, Camaro, Ford GT, Challanger, GTO ja bih jos samo uvrstio Trans AM u taj klan, auto koje je na mene ostavilo utisak jos sa TV ekrana u filmu "Smokey and the Bandit" i trka po interstate 85, the area gdje ja sad habitant. Ovi V8 iz 60tih koji djeluju kao kuca na tockovima i da kojom prilikom oni pripadaju ovdje onda ova bi se tema nekako drugacije zvalla

, btw, koja moze uvjek moze da se otvori i tamo bi bilo ovakvih gomila, vjerujem. A ako ovi sportasi ubrzavaju 0-100 kmh za 9 sec, onda moja Corolla V4 ih jede na toj razdaljini
Americka industrija je dugo vremena bila prica za sebe, po fazonu, ma mozemo MI sami, i da im Japanci nisu dosli na trziste od kraja 50tih, Ameri bi i danas danile vozali ovakva auta i bili kontra cijelog svijeta, vjerujem kao sto i sam znas vise nije slucaj. Taj tradicionalni sentimentalisam u auto industriji bas ovih dana ja na prosijackom stapu, ta nekad velika trojka iz Detroita sad se samo uz pomoc nekog pomagala/magnifiera da primjetiti, samo je Ford OK opet radi svog evropskog ogranka. Nego, ima jedna dobra knjiga koja se ne tice samo uvoza iz Japana, nego opsirno vidjenje i stanje auto industrije u SAD kroz historiju kao i ostalu auto industriju koju danas nalazimo na SAD trzistu. Posto ti volis citati i dobar si sa jezikom, vrijedi pogledati.
Bas ovaj tradicionalni sentimentalizam rezultirao je inkarnacijom modela iz proslosti typa GTO, Mustang, Camaro, Challanger...mozda i Riviera dodje na red. Pa evo kako Ameri rade automobile u 21 stoljecuu..
http://www.youtube.com/watch?v=1AvAsMCc ... re=related