Mozda nedostaje dosta teksta u ovome predhodnom postu koji objasnjava navedeno?
Nije mi se dalo ,jer se na ovj temi ustvari bave problemom u sopstvenom kokosinjcu,a ni ja nemam puno vremena danas.
Ja ne vjerujem...(nadam se da se varam)..da ce opstati muslimani u BiH. U roku 50 godina. Polticki, ekonomski i psiholoski pritisak...i izolacija nece dozvoliti vise ni mogucnost..da opstane ni zivotinja u bosanskim brdima.mark II wrote:Po mom dubokom uvjerenju Bošnjaci trebaju intenzivno da razmišljaju kako fizički i kulturološki da opstanu u Bosni, i treba da se odreknu svih fantazija po pitanju Evrope, koja im nije prijatelj, naprotiv. Priča o bijeloj šengenskoj listi ne može biti u vezi sa muslimanima, bar ne sa autohtonim muslimanima iz Evrope - jedini cilj evrope jeste riješiti se što većeg broja muslimana, a ponajviše onih autohtonih. Mislim da je dobar broj nas to osjetio na svojoj koži u ratu. 4 godine perverznog promatranja umiranja i selektivnog ubijanja jednog cijelog naroda bez ikakvih reakcija, osim navlakuše u Srebrenici da to malo brže krene i sprečavanja naoružavanja Armije BiH, otvorene podrške na početku rata (sjetite se Mekenzija, koji je silovao nesrpkinje u Vogošći). Ova izolacija i tolerisanje fašizma samo je nastavak te politike, sve je u kontinuitetu, nema prekida niti nedosljednosti. Ako opstanemo, bit će to u prilog onih koji kažu da su čuda moguća.
Svakako nisam nista lose mislio, samo sam konstatovao da se prica ovakve tematike stalno nekako provlaci kroz usi putem ovih ili onih kanala, zato sam pitao sta je posrijedi...pozzzsekiracija wrote:Tarik SA
Mozda nedostaje dosta teksta u ovome predhodnom postu koji objasnjava navedeno?
Nije mi se dalo ,jer se na ovj temi ustvari bave problemom u sopstvenom kokosinjcu,a ni ja nemam puno vremena danas.
Ma odabir bošnjačkih političara nije razlog za neukidanje viza. Jednostavno, Evropa je odlučila da "upusti" Srbe i Hrvate, i zatvori vrata jedino Bošnjacima, zato jer su ovi potonji muslimani. To je jedino objašnjenje. Dokaza je pregršt. Nažalost, živimo u svijetu kojim iznova počinje vladati fašizam, samo na suptilniji i temeljitiji način ovaj put - i dežurni krivci više nisu Jevreji, nego muslimani.Ne znam zgembo idi Silajdzicu, Brankovicu i slicnim pa im se zali ... sta se zalis ovdje... vizne olaksice osujetise ti "tvoji" dobrocinitelji ove drzave.. pitaj ih covjece sto te zahebase da ne mozes hodati po svijetu... Srbi i Hrvati se pobrinuli za sebe ( nek ih pitaju kako pa nek uzmu urnek pa po njemu naprave uslove).. sta hoces da ti Hrvatski i Srpski predsjednik osigura bezvizni rezim.. ne moze jarane... to moraju uraditi BiH duznosnici... a to sto neko ima putovnicu ili pasos hrvatske i srbije to je osobna stvar svakog pojedinca.. sta te briga za njih.. mozda su i oni necija statisticka greska...
Mi biramo ko ce nam drzavu voditi... i opet ponavljam kako smo izabrali dobro nam je.. i ne treba nama EU dati nista.. nismo se makli dalje od pocetka... posljedica koje su uzrokovane problemima o kojima niko ne raspravlja.. nemaju kad.. njima se ne zuri oni mogu putovati ...
nisu svi srbi i hrvati krivi za genocid.. i nisu svi bosnjaci cvijece za ubrati... ova tema nema veze sa genocidom vec sa upravljanjem drzavom ... zao mi je nije rat i genocid opravdanje za sve niti uslov za dobijanje u ovom slucaju sad viznih olaksica
Vidis za razliku od tebe mislim sasvim kontra da ce ustvari bošnjaci opstati i prezivjeti a ostali ce sami od sebe otici i bas je tako jer svakodnevno napustaju Bosnu zbog dvojnog drzavljanstva. Sve ide u krug i sve se u odredjenom vremenskom periodu vrati. Kako sijes tako i zanjes. Bosnjaci nikad nisu cinili tolika masovna zla kao drugi a svoje su dobro iskihali.pita wrote:Ja ne vjerujem...(nadam se da se varam)..da ce opstati muslimani u BiH. U roku 50 godina. Polticki, ekonomski i psiholoski pritisak...i izolacija nece dozvoliti vise ni mogucnost..da opstane ni zivotinja u bosanskim brdima.mark II wrote:Po mom dubokom uvjerenju Bošnjaci trebaju intenzivno da razmišljaju kako fizički i kulturološki da opstanu u Bosni, i treba da se odreknu svih fantazija po pitanju Evrope, koja im nije prijatelj, naprotiv. Priča o bijeloj šengenskoj listi ne može biti u vezi sa muslimanima, bar ne sa autohtonim muslimanima iz Evrope - jedini cilj evrope jeste riješiti se što većeg broja muslimana, a ponajviše onih autohtonih. Mislim da je dobar broj nas to osjetio na svojoj koži u ratu. 4 godine perverznog promatranja umiranja i selektivnog ubijanja jednog cijelog naroda bez ikakvih reakcija, osim navlakuše u Srebrenici da to malo brže krene i sprečavanja naoružavanja Armije BiH, otvorene podrške na početku rata (sjetite se Mekenzija, koji je silovao nesrpkinje u Vogošći). Ova izolacija i tolerisanje fašizma samo je nastavak te politike, sve je u kontinuitetu, nema prekida niti nedosljednosti. Ako opstanemo, bit će to u prilog onih koji kažu da su čuda moguća.
Hmmm...cini mi se da muslimanu..rade tu sizifov posao...
Što veći pritisak bude, veći će i otpor bitipita wrote:Ja ne vjerujem...(nadam se da se varam)..da ce opstati muslimani u BiH. U roku 50 godina. Polticki, ekonomski i psiholoski pritisak...i izolacija nece dozvoliti vise ni mogucnost..da opstane ni zivotinja u bosanskim brdima.mark II wrote:Po mom dubokom uvjerenju Bošnjaci trebaju intenzivno da razmišljaju kako fizički i kulturološki da opstanu u Bosni, i treba da se odreknu svih fantazija po pitanju Evrope, koja im nije prijatelj, naprotiv. Priča o bijeloj šengenskoj listi ne može biti u vezi sa muslimanima, bar ne sa autohtonim muslimanima iz Evrope - jedini cilj evrope jeste riješiti se što većeg broja muslimana, a ponajviše onih autohtonih. Mislim da je dobar broj nas to osjetio na svojoj koži u ratu. 4 godine perverznog promatranja umiranja i selektivnog ubijanja jednog cijelog naroda bez ikakvih reakcija, osim navlakuše u Srebrenici da to malo brže krene i sprečavanja naoružavanja Armije BiH, otvorene podrške na početku rata (sjetite se Mekenzija, koji je silovao nesrpkinje u Vogošći). Ova izolacija i tolerisanje fašizma samo je nastavak te politike, sve je u kontinuitetu, nema prekida niti nedosljednosti. Ako opstanemo, bit će to u prilog onih koji kažu da su čuda moguća.
Hmmm...cini mi se da muslimanu..rade tu sizifov posao...
Evo sve i da Bosnjaci glasaju 100% recimo za SDP, hajde ti meni reci kakvog bi to efekta imalo, kad s druge strane stola imas jednog fasistu Dodika? I btw. moji su koliko i tvoji.kockica_kockica wrote:Ne znam zgembo idi Silajdzicu, Brankovicu i slicnim pa im se zali ... sta se zalis ovdje... vizne olaksice osujetise ti "tvoji" dobrocinitelji ove drzave.. pitaj ih covjece sto te zahebase da ne mozes hodati po svijetu...
A Srbi i Hrvati su se pobrinuli za sebe po urneku secesionizma i agresije. Taj urnek oni provode vec stoljecima na ovim prostorima. Mi i da hocemo ne mozemo kopirati urnek jer mi druge domovine osim Bosne i Hercegovine nemamo.kockica_kockica wrote:Srbi i Hrvati se pobrinuli za sebe ( nek ih pitaju kako pa nek uzmu urnek pa po njemu naprave uslove)..
A jel osobna stvar i secesionizam koji podsticu i na svaki nacin podrzavaju ta ista Hrvatska i Srbija? Ako mislis da ljudi kao Dodik recimo, djeluju samostalno, onda ne samo da si naivna... Konce secesionizma u BiH vuku Beograd i Zagreb, to svaka budala zna. Agresija koju provode protiv BiH nikad u stvari nije stala, samo su se sredstva promijenila.kockica_kockica wrote:sta hoces da ti Hrvatski i Srpski predsjednik osigura bezvizni rezim.. ne moze jarane... to moraju uraditi BiH duznosnici... a to sto neko ima putovnicu ili pasos hrvatske i srbije to je osobna stvar svakog pojedinca.. sta te briga za njih.. mozda su i oni necija statisticka greska...
Ma koga ti biras? Evo biraj koga god hoces, nek svi Bosnjaci redom glasaju za toga kojeg ti odaberes. Sta ces dobit? Nista, ama bas nista. Srbi i Hrvati nemaju razloga da mijenjaju svoje predstavnike, jer oni provode antibosansku politiku.kockica_kockica wrote:Mi biramo ko ce nam drzavu voditi... i opet ponavljam kako smo izabrali dobro nam je.. i ne treba nama EU dati nista.. nismo se makli dalje od pocetka... posljedica koje su uzrokovane problemima o kojima niko ne raspravlja.. nemaju kad.. njima se ne zuri oni mogu putovati ...
Krucijalna činjenica je tu samo jedna stvar:Dozer wrote:Ja se, recimo, slazem sa Markom II oko toga da Evropa i rukama i nogama pokusava marginalizirati i getoizirati sve muslimansko. Svima se oprasta i dozvoljava sve, osim muslimanima.
Medjutim, u BH kontekstu i dalje mislim da rjesenje postoji i da se krije upravo u podijeljenim politikama koje se vode u drzavi, odnosno da vazece etnicarenje uzrokuje 90% nasin kako unutrasnjih tako i vanjskih problema.
I dalje mislim da bi promjena vlasti, u smislu da etnicarska kamarila nestane sa scene, i te kako popravila stanje. Da se razumijemo, svaka vlast ce krasti, to je jasno i osnovcima, medjutim sve dok je kod nas na snazi tripartitno vodjenje drzave, drzava kao takva jednostavno nema prolaz nigdje.
Razloga da stanje ostane ovakvo kakvo jeste ovi na vlasti imaju nemilice, i mislim da nam je to svima jasno.
Cinjenica je da BiH nije ispunila postavljene uslove. Isto je tako cinjenica da ih velikom vecinom nije ispunila upravo radi etnicarskih politika, kao sto je i cinjenica da smo unikat u svijetu sa svoja tri pedsjednika jedne drzave. Sve dok stanje bude ovakvo, mi cemo biti zakucani gdje i jesmo, dakle u p.m.. Ekonomija se nece moci maci s mjesta, socijalne kategorije ce se samo povecavati, reciprocno ce se smanjivati prilivi u budzete...a sta je na kraju tunela? Po meni, i pod uslovom da se svi gradjani BiH konacno ne dozovu pameti, na kraju tunela imamo samo dvije opcije. Mozda ce neki reci da sam lud, ali buducnost ce sigurno pokazati sta ce biti. Te opcije su:
a) novi rat madju etnickim skupinama, ili
b) masovni socijalni nemirni sa krvavim epilogom, sa velikom sansom da prerastu u rat iz opcije a).
Da, Bošnjaci su teroristi. Zato im treba oduzeti pravo kretanja. Potpuno si u pravu.konrad wrote:Za opste dobro trebaju se oduzeti sva drzavljanstva i pasose dodijeljene mudzahedinima, bez izuzetka.
Eto nek im se da boravisna i radna dozvola, ali pasos nek traze od svojih maticnih zemalja.
A hocemo li usput oduzeti ukinuti i sva dvojna drzavljanstva i drzavljanstva data Srbima iz Hrvatske? Ako se slazes ja sam za.konrad wrote:Za opste dobro trebaju se oduzeti sva drzavljanstva i pasose dodijeljene mudzahedinima, bez izuzetka.
Eto nek im se da boravisna i radna dozvola, ali pasos nek traze od svojih maticnih zemalja.
Iz svega ovoga možemo vidjeti da se situacija nije bitno promijenila u odnosu na srednji vijek, i dalje nas ne poštuju da ne kažem mrze zato što smo drugačiji. Tada su se radile hajke protiv stanovništva Bosne, sada poslije rata to se radi na nešto "mekši" način. Mi ovdje dugoročno geldano možemo opstati jedino ako se okrenemo sami sebi. To znači poštovanje države (kakvi god idioti bili na vlasti,jer će i oni otići kao i oni prije njih), kupovanje domaćih proizvoda, a što se tiče viza treba uzinat odustati koliko se može od putovanja u strane zemlje, i okrenuti se našoj zemlji. Koliko god bile privlačne strane destinacije trebamo imati na umu da imamo najljepšu zemlju i da sve imamo tu, trava ipak nije zelenija sa druge strane ograde.mark II wrote:Krucijalna činjenica je tu samo jedna stvar:Dozer wrote:Ja se, recimo, slazem sa Markom II oko toga da Evropa i rukama i nogama pokusava marginalizirati i getoizirati sve muslimansko. Svima se oprasta i dozvoljava sve, osim muslimanima.
Medjutim, u BH kontekstu i dalje mislim da rjesenje postoji i da se krije upravo u podijeljenim politikama koje se vode u drzavi, odnosno da vazece etnicarenje uzrokuje 90% nasin kako unutrasnjih tako i vanjskih problema.
I dalje mislim da bi promjena vlasti, u smislu da etnicarska kamarila nestane sa scene, i te kako popravila stanje. Da se razumijemo, svaka vlast ce krasti, to je jasno i osnovcima, medjutim sve dok je kod nas na snazi tripartitno vodjenje drzave, drzava kao takva jednostavno nema prolaz nigdje.
Razloga da stanje ostane ovakvo kakvo jeste ovi na vlasti imaju nemilice, i mislim da nam je to svima jasno.
Cinjenica je da BiH nije ispunila postavljene uslove. Isto je tako cinjenica da ih velikom vecinom nije ispunila upravo radi etnicarskih politika, kao sto je i cinjenica da smo unikat u svijetu sa svoja tri pedsjednika jedne drzave. Sve dok stanje bude ovakvo, mi cemo biti zakucani gdje i jesmo, dakle u p.m.. Ekonomija se nece moci maci s mjesta, socijalne kategorije ce se samo povecavati, reciprocno ce se smanjivati prilivi u budzete...a sta je na kraju tunela? Po meni, i pod uslovom da se svi gradjani BiH konacno ne dozovu pameti, na kraju tunela imamo samo dvije opcije. Mozda ce neki reci da sam lud, ali buducnost ce sigurno pokazati sta ce biti. Te opcije su:
a) novi rat madju etnickim skupinama, ili
b) masovni socijalni nemirni sa krvavim epilogom, sa velikom sansom da prerastu u rat iz opcije a).
Ni Srbi ni Hrvati nemaju razloga da mijenjaju svoje predstavnike u Bosni, jer i jedni i drugi nisu pogođeni onim što pirtišće Bošnjake, i jedni i drugi imaju "rezervne države". Osnov i srpske i hrvatske politike u Bosni jeste upravo insistiranje na etničkim podjelama, jer ih šteta učinjena Bosni manje pogađa. Kada Bosna izvisi za vize, zapravo samo Bošnjaci izvise za vize - Srbi i Hrvati imaju srpske ili hrvatske pasoše. Odatle što više belaja zapravo odgovara i Srbima i Hrvatima. Ima tu, međutim, jedan problem. Šta će se desiti kada dobijemo oko dva miliona očajnih muslimana u Bosni? Dakle, autohtoni Evropljani, koji su "po nesreći" muslimani, nemaju rezervne domovine, osim te Bosne, žive u ksenofobnoj i netolerantnoj Evropi, koja želi samo istovjerce u svojim granicama, pa samim tim i pomaže i olakšava fašistima u Bosni i oko Bosne, tolerira i legalizira genocid, ako je počinjen protiv "nevjernika", iliti muslimana iz Bosne. Historija pokazuje da tek uz velike muke i strahovitu destabilizaciju ne samo jednog regiona možeš uništiti jedan narod. U današnjem polariziranom svijetu, koji grca zbog ratova protiv muslimana diljem svijeta - konačno rješenje evropskih muslimana po paternu njihovog nestanka i "utapanja" imao bi jako nezgodan odijek kod ostatka od 1.3 milijarde muslimana, jer bi dobili nepobitan razlog da Evropa jedino želi uništenje i nestanak muslimana gdje je god to moguće. Bosna je oduvijek osjetljivo područje za velike političke potrese. Ono što se desi u Bosni obično ima odijeka i ostavlja traga na zbivanja u svijetu.
Necu da je uzmem iz principaamrica wrote:Shvatam da kukaju ljudi koji moraju putovati sa bh pasosem, jer moraju cekati u redovima i narocito PLACATI svaku vizu, koja moze biti i odbijena, ali ne shvatam ljude koji imaju mogucnost uzeti putovnicu, a ne uzmu je![]()
![]()
![]()
Od supljeg patriotizma samo tebe boli glava. A i nema logike, davati pare EU ambasadama, biti donji, cucati u redovima da te policija pred amabasadama kao cuku gura do zida.... a mo's k'o hadzija na put, kad god ti je cejf, samo sjednes u prevozno sredstvo i adio be i ha.
I putovnica vazi 10 godina.
Ko je spomenuo Bosnjakemark II wrote:Da, Bošnjaci su teroristi. Zato im treba oduzeti pravo kretanja. Potpuno si u pravu.konrad wrote:Za opste dobro trebaju se oduzeti sva drzavljanstva i pasose dodijeljene mudzahedinima, bez izuzetka.
Kad već tako lijepo znaš: koliko je mudžahedina u Bosni, gdje se nalaze (da ih napokon vidim) i koliko njih ima bh pasoše?
zgembo_sa wrote:Vjerovacu da se namjerno pravis luda jer inace...
Evo sve i da Bosnjaci glasaju 100% recimo za SDP, hajde ti meni reci kakvog bi to efekta imalo, kad s druge strane stola imas jednog fasistu Dodika? I btw. moji su koliko i tvoji.kockica_kockica wrote:Ne znam zgembo idi Silajdzicu, Brankovicu i slicnim pa im se zali ... sta se zalis ovdje... vizne olaksice osujetise ti "tvoji" dobrocinitelji ove drzave.. pitaj ih covjece sto te zahebase da ne mozes hodati po svijetu...
A Srbi i Hrvati su se pobrinuli za sebe po urneku secesionizma i agresije. Taj urnek oni provode vec stoljecima na ovim prostorima. Mi i da hocemo ne mozemo kopirati urnek jer mi druge domovine osim Bosne i Hercegovine nemamo.kockica_kockica wrote:Srbi i Hrvati se pobrinuli za sebe ( nek ih pitaju kako pa nek uzmu urnek pa po njemu naprave uslove)..
A jel osobna stvar i secesionizam koji podsticu i na svaki nacin podrzavaju ta ista Hrvatska i Srbija? Ako mislis da ljudi kao Dodik recimo, djeluju samostalno, onda ne samo da si naivna... Konce secesionizma u BiH vuku Beograd i Zagreb, to svaka budala zna. Agresija koju provode protiv BiH nikad u stvari nije stala, samo su se sredstva promijenila.kockica_kockica wrote:sta hoces da ti Hrvatski i Srpski predsjednik osigura bezvizni rezim.. ne moze jarane... to moraju uraditi BiH duznosnici... a to sto neko ima putovnicu ili pasos hrvatske i srbije to je osobna stvar svakog pojedinca.. sta te briga za njih.. mozda su i oni necija statisticka greska...
Ma koga ti biras? Evo biraj koga god hoces, nek svi Bosnjaci redom glasaju za toga kojeg ti odaberes. Sta ces dobit? Nista, ama bas nista. Srbi i Hrvati nemaju razloga da mijenjaju svoje predstavnike, jer oni provode antibosansku politiku.kockica_kockica wrote:Mi biramo ko ce nam drzavu voditi... i opet ponavljam kako smo izabrali dobro nam je.. i ne treba nama EU dati nista.. nismo se makli dalje od pocetka... posljedica koje su uzrokovane problemima o kojima niko ne raspravlja.. nemaju kad.. njima se ne zuri oni mogu putovati ...
Hrvatski i srpski politicari u BiH nisu nista bolji od bosnjackih, cak naprotiv ako cemo govoriti o fasistickim ideologijama, genocidnim tendencijama, aparthejdu koji podsticu i podrzavaju. Ali ih je EU nagradila. Razmisli zasto!
E hajde sad jos jednom ponovi k'o papagaj da smo mi to zasluzili. Naravno pod MI podrazumijevamo Bosnjaci, jer statisticke greske su u istom kosu samo zbog svog izbora, kojeg Bosnjaci nemaju.
Neces se ljutiti da dopunim tvoj post?Ateista wrote: Ne zaboravi, ima nas i BOSANACA, moras prihvatiti da se ne dijele svi na bosnjake, srb i hrvate, a i mi BOSANCI cemo ispastati kao i vi, zahvaljujuci nasim politicarima. Otvori malo oci i vidjeces da je ova zemlja suplja, nista se ne moze uraditi kako treba, a najlakse je prebacivati na druge, kakve veze ima protekli rat sa tm sto mi nismo sposobin za EU - nikakve, to samo ti lijecis svoj nacionalizam.
To svi znamo da smo u pizdi u svakom pogledu. DA TO PONAVLJAMO SVAKI DAN U SVAKOM POGLEDU SVE VISE I VISEEEE NAM NECE POMOCI!!njonjica wrote:Neces se ljutiti da dopunim tvoj post?Ateista wrote: Ne zaboravi, ima nas i BOSANACA, moras prihvatiti da se ne dijele svi na bosnjake, srb i hrvate, a i mi BOSANCI cemo ispastati kao i vi, zahvaljujuci nasim politicarima. Otvori malo oci i vidjeces da je ova zemlja suplja, nista se ne moze uraditi kako treba, a najlakse je prebacivati na druge, kakve veze ima protekli rat sa tm sto mi nismo sposobin za EU - nikakve, to samo ti lijecis svoj nacionalizam.
RAT je zavrsen prije 14 godina. 14!!!!
Ne da se nismo maknuli sa mrtve tacke, dapace!
Gore nam je nego ikad. Otisli smo u apsolutni minus i to ne samo materijalno.
Moralno, prije svega!
Prvo protjeraj one TERORISTE sto su dosli iz Hrvatske, i sto su bili u paravojnim jedinicama tzv. r.s.k.konrad wrote:Za opste dobro trebaju se oduzeti sva drzavljanstva i pasose dodijeljene mudzahedinima, bez izuzetka.
Joj price majko milakockica_kockica wrote:ne glasam za SDA, SDP, HDZ i slicne ... nasa drzava nema buducnosti sa ovim nacionalistickim strankama... valjda je to svima jasno... nama treba jedan covjek koji ce upravljati drzavom... o kakvom dodiku i slicnim vise govoris... oni su zlo ove nase sadasnjice...
opet cu ti ponoviti bavimo se posljedicama problema a ne stvarnim problemima ove drzave...
i bas si uporan u tome da su bosnjaci jedini zakinuti za sve... vidis ja mislim da su gradjani ove drzave zakinuti a ne samo bosnjaciiiii ... dosadno mi je vise citati o tim podjelama, o tome sta je ko uradio ko ciju politiku viodi... ma bolan zgembo nama politiku vode iz Srbije i Hrvatske jer im to nasi politicari dopustaju... kako ne razumijes da su nasi politicari samo p od tog politicari i da gledaju samo malo manje svoj interes i pobrinu se da djeluju zajedno mi bi bili na konju... EU od nas ne trazi bog zna kakve reforme, ali ono sto trazi nasim politicarima ne odgovara...
fasistima, kriminalcima i slicnim je mjesto u zatovrima... mi se prava i zakona drzimo kao lopovi postena rada...
Ma bravo, nadosao si na stav bas onako po mjeri Dodikapita wrote:To svi znamo da smo u pizdi u svakom pogledu. DA TO PONAVLJAMO SVAKI DAN U SVAKOM POGLEDU SVE VISE I VISEEEE NAM NECE POMOCI!!njonjica wrote:Neces se ljutiti da dopunim tvoj post?Ateista wrote: Ne zaboravi, ima nas i BOSANACA, moras prihvatiti da se ne dijele svi na bosnjake, srb i hrvate, a i mi BOSANCI cemo ispastati kao i vi, zahvaljujuci nasim politicarima. Otvori malo oci i vidjeces da je ova zemlja suplja, nista se ne moze uraditi kako treba, a najlakse je prebacivati na druge, kakve veze ima protekli rat sa tm sto mi nismo sposobin za EU - nikakve, to samo ti lijecis svoj nacionalizam.
RAT je zavrsen prije 14 godina. 14!!!!
Ne da se nismo maknuli sa mrtve tacke, dapace!
Gore nam je nego ikad. Otisli smo u apsolutni minus i to ne samo materijalno.
Moralno, prije svega!
i sto je rijesenje...ja ga ne vidim....bar u sljedeci 100 godina...
Ak je rijesenje da se podijeli drzavo...onda sam i za tu opciju...Samo naravno podjela mora biti pravedna i ne smijemo stvoriti geta...
Ko je spomenuo Bosnjake