Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
TarikSA

#101 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

carica2009 wrote:
Maxwell2008 wrote:
komi wrote:zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat

frajer proda robe za 10000 dobije nogu... i platu od 500 stoja a slamo se jedan mjesec uvaljivo i rodbini i prijateljima robu :D

a ta roba je vrijedila oko 6000 realno.... eto... i tako su radili

razlika gazdi moš kako hoćeš a ne dokle hoćeš :-)
To je samo jedan dio lopovluka IT computersa... Zaposle te obecaju kule i gradove...fol, samo radi i pravi promet, dobices sve: auto, gorivo dobices telefon... bla bla bla...ali za pocetak ces koristiti svoje auto i svoj telefon... i kupi sebi lijepu odjecu... Sveke sedmice subotom iz svih gradova od Trebinja do Bihaca i Bijeljine vojska radnika ide na ispiranje mozga u Gracanicu.
Vjecito ista tema al bitno je da dodjes da potrosis na gorivo koje kasnije nece da plate (istina nekima su i placali).
Krediti bez ziranata :mrgreen: Krediti bez kamate (laz najveca jer se iznos kamate naplacivao kupcu kroz visu cijenu racunara, pa poslije prebacivao na racun banke). Kvalitet robe da ne komentarisem vec su mnogi rekli da je to smece. Cijene boli glava.
Nihad Softic osoba ufurana, nos do neba... ( najbolja fora mi je bila kad je na jednom od sastanaka rekao jednom od radnika ako mu odgovori tacno na pitanje dace mu da provoza njegovog dzipa :D - KIA Sorento :D ...
Zadnju platu mi nisu nikad isplatili... LOPOVI NEKA SU PROPALI... Nisu bili zadovljni radnici ni kupci...neka su dabogda se vise nikad ne digli... stigla ih je i moja kletva.

Alo ba....sta ti pricas....radila sam u IT-u i znam kako to ide....zato prestani pricati gluposti....
I sto se goriva tice kad se dolazi na sastanak.....sve i svima je je placeno bilo.....

A sto se tice Nihada Softića.......ne mozes za nekoga govoriti da je ufuran ako ga ne poznajes....osoba se ne procjenjuje po izgledu i par sastanaka na kojima si bio.....

Treba da se sramis.....jer znas da pises neistinu.....
Djes ba Alma S. nismo te odmah skontali, kako je bilo na Jamajc(k)i...ne treba braniti covjeka kojem se istorija ocigledno zna, i kako je neko vec napisao, lijepo se pare prebace na ine racune, proglasi stecaj, ne platis nikom nista i mirna Bosna, sutra otvoris novu firmu i ozezi po narodu naivnom...nego de ti Alma izvadi taj koji dinar iz sehare pa plati radnicima sta se ima platiti pa onda idite u stecaj i u sto persuna gdje i pripadate...
Arc_Angel

#102 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Arc_Angel »

@ carica 2009
Alo ba....sta ti pricas....radila sam u IT-u i znam kako to ide....zato prestani pricati gluposti....
I sto se goriva tice kad se dolazi na sastanak.....sve i svima je je placeno bilo.....

A sto se tice Nihada Softića.......ne mozes za nekoga govoriti da je ufuran ako ga ne poznajes....osoba se ne procjenjuje po izgledu i par sastanaka na kojima si bio.....

Treba da se sramis.....jer znas da pises neistinu....

cuvajte se ljudi evo carice kostolomca
prava firma još ako su zene bile tako "zenstvene" i nastup im pocinjao sa "alo ba " nije ni cudo sto su propali
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
nosara

#103 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by nosara »

itc je bila "dno dna" it firma... :-)

Htjedoh kupit konfiguraciju, prije par godina, odem tamo, nema crt monitora, samo lcd i to skupi ko zlato... Kaze tip "crt monitori se povlace iz prodaje u svijetu, pa smo htjeli prvi u BiH ponudit konfiguracije samo sa lcd"...Rekoh, zbogom... :D

Kupim sve u Imtec-u... Povoljno, sa popustima i cudima, pravo zadovoljan... :D

Naravno, nakon par mjeseci, lumeni iz itc vrate u prodaju crt monitore... :-)
atko

#104 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

TarikSA wrote: Djes ba Alma S..
Ote mi rijec sa tastature :D

... cuj "... ali se barem sjetite vi koji ste radili u firmi koliko toga ste naucili..." :lol: ... a nova poznanstva i druzenja i to ne zaboravite :D ... pored toliko nezaposlenosti vi ste bili sretnici koji su zaposleni i jos bi i platu da dobijate :lol:

Kako bi meni pola ovih uglednih robovlasnika kaamen tucalo na 5c
carica2009

#105 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by carica2009 »

[/quote]Djes ba Alma S. nismo te odmah skontali, kako je bilo na Jamajc(k)i...ne treba braniti covjeka kojem se istorija ocigledno zna, i kako je neko vec napisao, lijepo se pare prebace na ine racune, proglasi stecaj, ne platis nikom nista i mirna Bosna, sutra otvoris novu firmu i ozezi po narodu naivnom...nego de ti Alma izvadi taj koji dinar iz sehare pa plati radnicima sta se ima platiti pa onda idite u stecaj i u sto persuna gdje i pripadate...[/quote]

Varas se ako mislis da sam ta osoba....
elcho71

#106 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

carica2009 wrote:Djes ba Alma S. nismo te odmah skontali, kako je bilo na Jamajc(k)i...ne treba braniti covjeka kojem se istorija ocigledno zna, i kako je neko vec napisao, lijepo se pare prebace na ine racune, proglasi stecaj, ne platis nikom nista i mirna Bosna, sutra otvoris novu firmu i ozezi po narodu naivnom...nego de ti Alma izvadi taj koji dinar iz sehare pa plati radnicima sta se ima platiti pa onda idite u stecaj i u sto persuna gdje i pripadate...
carica2009 wrote:Varas se ako mislis da sam ta osoba....
...i pored toliko godina rada u itc-u carice2009 znanje rada na racunaru ti nije jaca strana. Sta li si ti tamo radila pa branis tog Nihada S?? :lol:
Last edited by elcho71 on 19/05/2009 14:50, edited 2 times in total.
TarikSA

#107 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

carica2009 wrote:Djes ba Alma S. nismo te odmah skontali, kako je bilo na Jamajc(k)i...ne treba braniti covjeka kojem se istorija ocigledno zna, i kako je neko vec napisao, lijepo se pare prebace na ine racune, proglasi stecaj, ne platis nikom nista i mirna Bosna, sutra otvoris novu firmu i ozezi po narodu naivnom...nego de ti Alma izvadi taj koji dinar iz sehare pa plati radnicima sta se ima platiti pa onda idite u stecaj i u sto persuna gdje i pripadate...
Varas se ako mislis da sam ta osoba....
Mozda i nisi, a prije da jesi...istini za volju i ako nisi onda si vrlo bliska sa doticnim lopovima koji se nama ovdje prave hadzije a do jucer pod kravama rasli, al eto to tako obicno biva...nema veze jesi li ti Alma ili nisi, bitno je to da si na njihovoj strani sto je svakako samo po sebi skandalozno ko god da sjedi iza tastature koja je napisala nebuloze gore...

p.s. nauci citirati:) hehe
carica2009

#108 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by carica2009 »

Kao prvo da svi znate da se nisam prijavila da bih "branila" IT.....i ja sam ostecena za par hiljadica...al to sad nebitno....
Ali sam zahvalna IT Computersu , u ovoj firmi sam dosta naucila .... unaprijedjena nekoliko puta....(ne platom ako to mislite tako) nego radnim mjestom.....

Pare nisu sve u zivotu.....jer meni pare nisu pomogle da za ovako kratko vrijeme dobijem posao u drugoj firmi, nego mi je pomogla firma IT Computers koja je bila iza mene....

A to sto sam na nakoliko postova ogovorila i "branila" firmu je zato sto ti momci ili ko vec pricaju nesto sto i sami znaju da to nije istina.....i to me iznerviralo....

Lijep pozdrav svima!!!!
DobroJutroKolumbo

#109 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by DobroJutroKolumbo »

Mozes misliti koliko je "ono" nadmeno , kad sebi da nick carica jos 2009...Trebalo je carica2009podstecajem ili carica2009podNihadom...Haj sad ti carice meni reci dobro jutro Kolumbo i ispadni pametna... :-) :D :razz:
The 51st State

#110 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by The 51st State »

samo glup ili totalno informaticki nepismen covjek je mogao kod njih pazariti, ja inace zalim za polarisom, doduse solidna kompenzacija su imtec i plus, ti nece nikad propasti, nema marketinskog supliranja te slicnog gomilanja troskova, plati i nosi..., iskreno meni je cudno bilo da su i ovako dugo egzistirali.
TarikSA

#111 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

DobroJutroKolumbo wrote:Mozes misliti koliko je "ono" nadmeno , kad sebi da nick carica jos 2009...Trebalo je carica2009podstecajem ili carica2009podNihadom...Haj sad ti carice meni reci dobro jutro Kolumbo i ispadni pametna... :-) :D :razz:
Vidis da je nekoliko puta unaprijedjena...kako ne ulazim u to...vidis da joj je cak IT pomogao da drugi posao nadje, kako humano od njih:) al to ti je kad imas nick carica2009ispodNihada hahah jesam se ismijao...
suncokretna

#112 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by suncokretna »

Kad se sjetim - frižider pun hrane 999.- KM u ITC
Sam frižider plafon 500km (negdje drugo). Znači fudo unutra 500 marki :-) :-) :-) Al se nekad dobro jelo...
carica2009

#113 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by carica2009 »

TarikSA wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Mozes misliti koliko je "ono" nadmeno , kad sebi da nick carica jos 2009...Trebalo je carica2009podstecajem ili carica2009podNihadom...Haj sad ti carice meni reci dobro jutro Kolumbo i ispadni pametna... :-) :D :razz:
Vidis da je nekoliko puta unaprijedjena...kako ne ulazim u to...vidis da joj je cak IT pomogao da drugi posao nadje, kako humano od njih:) al to ti je kad imas nick carica2009ispodNihada hahah jesam se ismijao...
Kako si samo neobrazovan .... ti mozda ne znas sta je preporuka....ma da sta da ja pricam ovdje ljudima koji su neobrazovani i nepismeni.....
Hmmm...unaprijedjena svojim znanjem i radom....i fakultetom koji ti sigurno nemas....a danas nepismeni i nebrazovani ukoliko nisi znao ti treba preporuka firme i iskustvo da bi dobio posao....

a po pvoj tvojoj prici i ovakvom pisanju se vidi da si dijete.....nebrazobvano i nepismeno....idi uci i skoluj se trebat ce ti u zovotu vise od tok kucanja po tastaturi ....
harač

#114 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by harač »

sljedeći je Mekline.... cijene su im jebačke, čak i za apple proizvode...
thandorina

#115 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Carice2009,
sve citam i suzdrzavam se da ti ne odgovorim...ali ne ide...
Idemo ispocetka:
- molim te da pobijes moju tvrdnju, a ako treba dokumentovacemo i imenima i prezimenima, da su zaposljavalji ljude na prvi probni mjesec (kao obuka???) i da za taj mjesec nije bilo nikakve naknade, uz neki fol da se jedna plata cuva u pricuvi?
- molim te da pobijes i to da je tzv. target dizan i po nekoliko puta, a da su kod ispunjavanja istog zaposlenim uskracivani procenti, jer kao naplata nije kako treba?
- molim te da pobijes da su ugovori o radu puni pravnih propusta, o cemu se nedavno izjasnio i pravnik IT computersa?
- molim te da potvrdis ili demantujes da u ovom trenutku niko od uposlenika ne moze izvrsiti prijavu na PIO/MIO jer doprinosi nisu uplaceni vec mjesecima?

Ovakvih i slicnih tvrdnji ima jos koliko hoces (a vjerujem da i sama to znas) i sve mozemo potvrditi scanovima Ugovora, korespondencije vodjene sa zaposlenim putem maila i sl... A jedino sto jeste bilo uspjesno u ITC je ispiranje mozga, jer je svakako uspjeh nekoga zakinuti za njegovih par hiljada maraka i uz ubleharsku pricu o sticanju dragocjenog iskustva (u cemu? varanju kupaca? ili ostalih zaposlenih?) dobiti pohvale i zahvalnost.
No to svakako govori o tome koliko ta osoba cijeni sebe, no to je vec druga tema i ne bih raspravljala o tome.
Nadam se da ces se ocitovati...
Last edited by thandorina on 19/05/2009 15:12, edited 1 time in total.
Qler

#116 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Qler »

carice ne mozes braniti firumu za koji svi koji se imalo "kvartaju u te poslove" :D znaju da je derala naivnu raju... ja kod njih nisam nikad ni zvake kupio. jednostavno su bili preskupi, sa losim izborom harware-a, i losom podrskom. Promijenio sam 3 posla u 4 godine, a imam 6 godina radnog staza, sve na racun referenci, nemam zavrsen fax, ali imam znanje.. (a bit ce i fax ABD :D ) i znam sta znaci kad te neko preporuci. Radio sam u jednoj pa recimo od jacih IT firmi i znam koliko su oni derali na marzama, a opet bili jeftiniji od ITC-a. I nije mi zao vlasnika, zao mi je samo one raje, onih u prodavnicama i servisima koji su ostali bez posla. Gazda ce se snaci, njemu je lako. A ti ako imalo realno razmislis i uporedis cijene i ponude ITC-a i recimo imteca pa vidis sta ovi prodaju za duplo vise para (naravno ako se razumijes u hardware) skontat ces sto je propao ITC, i sto ce propasti slicni njemu...
thandorina

#117 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

carica2009 wrote:
TarikSA wrote:
Kako si samo neobrazovan .... ti mozda ne znas sta je preporuka....ma da sta da ja pricam ovdje ljudima koji su neobrazovani i nepismeni.....
Hmmm...unaprijedjena svojim znanjem i radom....i fakultetom koji ti sigurno nemas....a danas nepismeni i nebrazovani ukoliko nisi znao ti treba preporuka firme i iskustvo da bi dobio posao....

a po pvoj tvojoj prici i ovakvom pisanju se vidi da si dijete.....nebrazobvano i nepismeno....idi uci i skoluj se trebat ce ti u zovotu vise od tok kucanja po tastaturi ....
unaprijedjena fakultetom???? Kako mislis?
Budi ljubazna, pa ukoliko se vec promoviras obrazovanom, elokventnom i osobom sa iskustvom, onda nam dozvoli da iz tvojih postova to i procitamo...
Ovo sto sam ja procitala do sada, ne govori u prilog tome!
CLIO

#118 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

carica2009 wrote:
Maxwell2008 wrote:
komi wrote:zaposle čovjeka na probno 3 mjeseca terenski i daju mu mjesecni prag od 50000 robe da mora prodat

frajer proda robe za 10000 dobije nogu... i platu od 500 stoja a slamo se jedan mjesec uvaljivo i rodbini i prijateljima robu :D

a ta roba je vrijedila oko 6000 realno.... eto... i tako su radili

razlika gazdi moš kako hoćeš a ne dokle hoćeš :-)
To je samo jedan dio lopovluka IT computersa... Zaposle te obecaju kule i gradove...fol, samo radi i pravi promet, dobices sve: auto, gorivo dobices telefon... bla bla bla...ali za pocetak ces koristiti svoje auto i svoj telefon... i kupi sebi lijepu odjecu... Sveke sedmice subotom iz svih gradova od Trebinja do Bihaca i Bijeljine vojska radnika ide na ispiranje mozga u Gracanicu.
Vjecito ista tema al bitno je da dodjes da potrosis na gorivo koje kasnije nece da plate (istina nekima su i placali).
Krediti bez ziranata :mrgreen: Krediti bez kamate (laz najveca jer se iznos kamate naplacivao kupcu kroz visu cijenu racunara, pa poslije prebacivao na racun banke). Kvalitet robe da ne komentarisem vec su mnogi rekli da je to smece. Cijene boli glava.
Nihad Softic osoba ufurana, nos do neba... ( najbolja fora mi je bila kad je na jednom od sastanaka rekao jednom od radnika ako mu odgovori tacno na pitanje dace mu da provoza njegovog dzipa :D - KIA Sorento :D ...
Zadnju platu mi nisu nikad isplatili... LOPOVI NEKA SU PROPALI... Nisu bili zadovljni radnici ni kupci...neka su dabogda se vise nikad ne digli... stigla ih je i moja kletva.

To i sam znas.....al boze moj svako ima svoje misljenje...

Alo ba ... :mrgreen: . Nisu te tako u IT-u ucili da se javljas ljudima.
Koje godine si pocela raditi u IT-u. I sta si to sve naucila u da znam da li grijesim.
Jedno sigurno ne grijesim a to je da nisam dobio obecanu platu, zadnju nikako, troskove dolaska u Gracanicu sam placao svojim autom dolazio svoj mobitel koristio, jos kad dodjem utehare mi robu da sofer ne bi morao dolaziti.
I sad ja trebam tebi vjerovat a ne svojim ocima...
TarikSA

#119 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

carica2009 wrote:
TarikSA wrote:

Hajd mama nek si se ti naradila u ITC, a ja cu lijepo nastaviti negdje gdje je i bolja plata i ljepsa radna atmosfera, ne brini se ti za mene...samo jos kako ti kazes da zavrsim skolu hahaah....sestro mila ja sam zavrsio sve sto sam imao, al sta cu kad nisam obrazovan i toliko uspjesan kao ti pa ne radim u firmi koja propada...a mozes ja mislim komotno s tom preporukom od doticnog nesto obrisati da ti ne pisem sta...al eto nema veze ja sam nepismen, neobrazovan, dijete i odoh da uzivam u svojoj plati danas, a ti slobodno sjedi ovdje i brani lopove citajuci njihove preporuke....hahaha...(odvratan sam jer se smijem tudjoj muci, al sta cu kad me vukla za jezik, jer izgleda samo njoj bilo super u ITC-u svi ostali su lazovi i prevaranti, al nejse...nek je ona stekla iskustvo)...ja sam samo za to da se isplati radnicima sto se ima isplatiti da jadni ljudi ne pate zbog nesposobnog generalnog, a on nek propada i proglasava 100 stecaja ako hoce, ne brinem se ja za njega, osigurao je on i cukun unuce...a ti sto ga branis razmisli sta si dobila...osim nogu... :bih:
DobroJutroKolumbo

#120 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by DobroJutroKolumbo »

carica2009 wrote:
TarikSA wrote:

Miss obrazovana , kad citiras dva posta , od dvije osobe , molim te naglasi kome se obracas... Kad to objasnis , mozda i dobijes odgovor ...Do tada ostaj mi sretna i debela...I obrazovana , za razliku od nas polu-piMPsmenih...
sinus

#121 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sinus »

U IT comp. su kupovali ili lovatori ili informatički nepismeni ljudi jer i CD da si tražio na 5 godina oni bi ti to prodali u 50 rata...

Pa još kada raju odvale za dodatnih 300 KM zbog Orig. Windowsa :mrgreen:
CLIO

#122 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by CLIO »

Ode carica.
Zavrsi karijeru sa 6 postova... :D :mrgreen:

Al prvi je najbolji Alo ba... :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Savez napolje

#123 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Savez napolje »

carica2009 wrote:
TarikSA wrote:

Carice ohladi malo,ako 100 ljudi kaze da je firma bila lopovska onda ima tu nesto jel da,musterije su nezadovoljne neznanjem zaposlenih tamo i to je neupitno,cjene prava zara skuplje nego igdje u gradu zato su i propali ,a tek radnici pravi retardi su radili tamo koji te odbiju samim ulaskom na vrata svojim mrzovoljnim facama,a ono sto je zalosno zvoni meni tel kucni naravno kad otamo neka gazdina curica i to bas iz IT-a ja se zgranuh kad mi rece ko je. Kaze ona meni racunari i racunarske komponetne su na snizenju pa vas zovemo ako ste zainteresovani da uzmete nesto dobicete to cak i na rate,zahvalih se ja njoj i rekoh da sam bio kod njih ,a da sam kupio racunar na drugom mjestu jer su preskupi nista ona ne odgovori na to to je dokaz na sta su bili spali zvali su po kucama da im neko nesto kupi i smiluje se......I da Carice da mozda nisam s tobom pricao na tel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TarikSA

#124 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

Savez napolje wrote: Carice ohladi malo,ako 100 ljudi kaze da je firma bila lopovska onda ima tu nesto jel da,musterije su nezadovoljne neznanjem zaposlenih tamo i to je neupitno,cjene prava zara skuplje nego igdje u gradu zato su i propali ,a tek radnici pravi retardi su radili tamo koji te odbiju samim ulaskom na vrata svojim mrzovoljnim facama,a ono sto je zalosno zvoni meni tel kucni naravno kad otamo neka gazdina curica i to bas iz IT-a ja se zgranuh kad mi rece ko je. Kaze ona meni racunari i racunarske komponetne su na snizenju pa vas zovemo ako ste zainteresovani da uzmete nesto dobicete to cak i na rate,zahvalih se ja njoj i rekoh da sam bio kod njih ,a da sam kupio racunar na drugom mjestu jer su preskupi nista ona ne odgovori na to to je dokaz na sta su bili spali zvali su po kucama da im neko nesto kupi i smiluje se......I da Carice da mozda nisam s tobom pricao na tel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad sam sve sigurniji da je ona doticna Alma S ili mozda Nihad sa hormonalnim poremecajem, kontam valjda su njih dvoje naucili korisiti ovu spravicu zvanu kompjuter...a to da si pricao s njom jesi sigurno nista se ne brini, jer vidis da je ona jedina koja brani doticne lopove i pravda ih stecenim iskustvom...
Mesud11

#125 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Mesud11 »

Vrijeme je recesije i to je pravo vrijeme da se pokazu tj.ukazu nesposobni menadjeri. Ovo je cista nesposobnost menadjera pa da je i od zlata, ali ako je nesposoban, onda je nesposoban. Od firme koja je poslovala jako dobro, za pola godine uspjela je doci pod stecaj. Sta drugo reci nego nesposobnost. Vlasnik ce se snaci u to nesumnjam, ali sta je sa onim zaposlenim radnicima, gdje u svakonm gradu u BiH ima najmanje po troje! Najlakse je otici pod stecaj, a zasto nije platio dobrog i sposobnog menadjera koji bi mu firmu izvukao iz krize!!!! Nesposobnost.
Locked