ako je ekonomija dobra nista nije tesko prodati, ako hoces da kupis kondo dobro bi bilo da udes u homeowners association board da bi imao uvida u njihovom pioslovanju. Ja zivim u kaliforniji i vidio sam tokom godina da HOA fees skacu od 150-700 dollara u roku nekoliko godina samo zato sto (po mom misljenju) odgovorni iz HOA se tale sa svojim kontraktorima i izmisljaju koje kakve radove.Lacrosse wrote:Ja zivim u turistickom kraju tako da je klauzula u condo ugovorima da se ne moze condo rentati, mozes ga samo kupiti i koristiti. Ne dozvoljavaju rentanje jer bi onda ljeti turisti prolazili kroz naselje a to drugim stanarima smeta. Inace su condo oko 150 hiljada a kuce oko 300 hiljada. Mene interesuje da li je tesko prodati condo jer ako ga ja ne koristim a ne mogu ga rentati moram ga prodati... inace gdje sam je jako dobra zona za penzioniranje i ima jako mnogo penzionera koji dolaze zivjeti ali racuna da je taj populus slaba musterija.
Kupovina Kuce u SAD
-
drastic
#101 Re: Kupovina Kuce u SAD
-
doboj71
#102 Re: Kupovina Kuce u SAD
Svake godine HOA mora da podnese izvjestaj o radu .Najavi se sastanak svih stanara ,i oni moraju podnijeti izvjestaj o radu i budzet za iducu godinu .Obicno se zna sta su' major projects', a sta tekuce odrzavanje.u mome naselju je 320 kondominiuma,tako da je i odrzavanje veliko.
A sto se tice prodaje ,dosta igra ulogu i kako je uredjen unutra .Da li ima parket ,keramika ,kamin ,i slicno .
Ja sam svoj prodao 'by owner',tako da nisam placao 7 % agentu ,a to moze biti fina suma novca ,zavisno od prodajne cijene .
lacrosse ;ti kao Bosanac ,trebao bi bar znati keramiku sam sebi uraditi.
p.s . u mome naselju je oko 80 % penzionera,sto je meni i odgovaralo ,jer je puno mirnije .Znaci ako je kondo sredjen ,to moze biti i dobar 'selling point',jer je spreman za useljenje.
A sto se tice prodaje ,dosta igra ulogu i kako je uredjen unutra .Da li ima parket ,keramika ,kamin ,i slicno .
Ja sam svoj prodao 'by owner',tako da nisam placao 7 % agentu ,a to moze biti fina suma novca ,zavisno od prodajne cijene .
lacrosse ;ti kao Bosanac ,trebao bi bar znati keramiku sam sebi uraditi.
p.s . u mome naselju je oko 80 % penzionera,sto je meni i odgovaralo ,jer je puno mirnije .Znaci ako je kondo sredjen ,to moze biti i dobar 'selling point',jer je spreman za useljenje.
-
detroit-mercy
#103 Re: Kupovina Kuce u SAD
Iz iskustva, kuce se puno lakse prodaju nego kondominijumi, isto ako gledas na cijene. Cijene konda su otisle dole puno vise nego cijene kuca, plus puno se sporije vracaju nego cijene kuca. U izboru izmedju conda i kuce, kod mene je kuca prvo, ali ako si samac ili samo ti i supruga/djevojka onda i condo ima svojih prednosti.Lacrosse wrote:Ja zivim u turistickom kraju tako da je klauzula u condo ugovorima da se ne moze condo rentati, mozes ga samo kupiti i koristiti. Ne dozvoljavaju rentanje jer bi onda ljeti turisti prolazili kroz naselje a to drugim stanarima smeta. Inace su condo oko 150 hiljada a kuce oko 300 hiljada. Mene interesuje da li je tesko prodati condo jer ako ga ja ne koristim a ne mogu ga rentati moram ga prodati... inace gdje sam je jako dobra zona za penzioniranje i ima jako mnogo penzionera koji dolaze zivjeti ali racuna da je taj populus slaba musterija.
-
detroit-mercy
#104 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ja posjedujem condo vec 8 godina, jos nijednom nisu povecali fee. Izgleda da je i to od associjacije do associjacije.drastic wrote:ako je ekonomija dobra nista nije tesko prodati, ako hoces da kupis kondo dobro bi bilo da udes u homeowners association board da bi imao uvida u njihovom pioslovanju. Ja zivim u kaliforniji i vidio sam tokom godina da HOA fees skacu od 150-700 dollara u roku nekoliko godina samo zato sto (po mom misljenju) odgovorni iz HOA se tale sa svojim kontraktorima i izmisljaju koje kakve radove.Lacrosse wrote:Ja zivim u turistickom kraju tako da je klauzula u condo ugovorima da se ne moze condo rentati, mozes ga samo kupiti i koristiti. Ne dozvoljavaju rentanje jer bi onda ljeti turisti prolazili kroz naselje a to drugim stanarima smeta. Inace su condo oko 150 hiljada a kuce oko 300 hiljada. Mene interesuje da li je tesko prodati condo jer ako ga ja ne koristim a ne mogu ga rentati moram ga prodati... inace gdje sam je jako dobra zona za penzioniranje i ima jako mnogo penzionera koji dolaze zivjeti ali racuna da je taj populus slaba musterija.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#105 Re: Kupovina Kuce u SAD
Imam jedno generalno pitanje, ako npr. banka prodaje kucu i kod iste banke uzmes kredit za istu kucu, a ta kuca je i ujednako hipoteka, sta se desaje ako prestanes da placas kredit - jel ide cisto i kvit, banka uzme kucu nazad i to je to bilo? Sa drugim rijecima ti si jedno vrijeme bio "postanar" kod banke.
-
landlord
#106 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ti mozes uzeti kredit i kod te banke ili kod druge banke. Ako ne mozes da placas, mozes proglasiti bankrot, i nakon nekog vremena moras napustiti kucu. Ovim si sebi unistio kreditnu istoriju koja je ovde jako bitna. Kad ti je losa kreditna istorija onda ne mozes dobiti povoljan kredit ni kreditnu karticu sa niskom kamatnom stopom. Ovde nema tipicno ono kao da stavis kucu pod hipoteku. Ti dok je ne otplatis kuca je od banke. Ako ne placas oni ti uzmu kucu. Nesto sto je kao hipoteka je kada vec imas dio kuce otplacen ili cijelu kucu pa hoces da uzmes neki kes onda radis refinansiranje.
- hrle1976
#107 Re: Kupovina Kuce u SAD
Samo izvodljivo ako u stranoj drzavi vrsis finansiranje nekretnine. Primjer: zivis u Velikoj Britaniji. Kupis kucu u Francuskoj. Finansiras kupovinu u Francuskoj. Banka koja financira kupovinu ce traziti osiguranje kredita. Vlasnik kuce je banka dok posudjenu svotnu ne otplatis, a ako stopiras, lokalni sudi ce u korist banke da zvanicno dodjeli kucu i sve preostale aktive koje imas u toj drzavi. Vjerovatnoca da banka ce pokrenuti tuzbu u drzavi tvog porijekla je 1 na prema 1 milion. Pod 1 tuzba u stranoj drzavi je skupa. Pod 2 tvoj sud nemoze tebe da kazni a njih da nagradi. Pod 3 ... jer nema bilateralni odnosa vezano za nesto poput obicnih kredita i finansiranja nekretnina*. Pod 4 tuzba u drzavi gdje si imao kredit nemoze doci na visi sud od lokalnog*. Sve u svemu jases na konu kako god pogledas. Zato obicno traze 20 do 25% ucesca i osiguranje kredita na starost i na preostale rizik opcije.Zviz wrote:Imam jedno generalno pitanje, ako npr. banka prodaje kucu i kod iste banke uzmes kredit za istu kucu, a ta kuca je i ujednako hipoteka, sta se desaje ako prestanes da placas kredit - jel ide cisto i kvit, banka uzme kucu nazad i to je to bilo? Sa drugim rijecima ti si jedno vrijeme bio "postanar" kod banke.
Nije rijec o krivicnom dijelu. * ... jer i banka snosi rizik kad odobri kredit, kome ga odobri
-
pearlica
#108 Re: Kupovina Kuce u SAD
Zadnjih godina je pisalo po novinama da u americi mnogima banke oduzmu kuce. Pa se ja pitam sada kada vi spominjete tu kredinu historiju gdje ti ljudi (kojima je banka oduzela kucu jer nisu mogli placati) onda zive. Jer mala je sansa da ce im neko nesto iznajmiti (zbog kreditne historije), kupiti ne mogu... gdje ti toliki ljudi zive? Onako bas me to interesuje.
-
landlord
#109 Re: Kupovina Kuce u SAD
Vecina tih ljudi nije ostala bez posla pa iz tog razloga izgubila kuce. Vec su kupovai kuce koje realno nisu mogli placati sa svojom platom. Sad drugo je pitanje zasto su im banke dozvoljavale tolike kredite da dizu.
Dakle, da odgovorim na tvoje pitanje: Bez obzira na kreditnu istoriju oni mogu da unajme stan. Ti stanovi mogu biti apartmani (jedna komapnija posjeduje jednu ili vise zgrada i iznajmljuje ih) ili Condo (u zgradi svako posjeduje svoj stan i ako po ugovoru moze da izdaje stan u toj zgradi. Imas neke zgrade gdje ti ne dozvoljavaju da iznajmljues stan, vec ako neces tu da zivis moras da ga prodas.) Negdje ce morati platiti prvu i zadnju ratu, onda ako hoce da prikljuce struju ili kablovsku mozda ce morati staviti deposit, koji im se nakon godinu dana urednog placanja vrati.
Dakle, da odgovorim na tvoje pitanje: Bez obzira na kreditnu istoriju oni mogu da unajme stan. Ti stanovi mogu biti apartmani (jedna komapnija posjeduje jednu ili vise zgrada i iznajmljuje ih) ili Condo (u zgradi svako posjeduje svoj stan i ako po ugovoru moze da izdaje stan u toj zgradi. Imas neke zgrade gdje ti ne dozvoljavaju da iznajmljues stan, vec ako neces tu da zivis moras da ga prodas.) Negdje ce morati platiti prvu i zadnju ratu, onda ako hoce da prikljuce struju ili kablovsku mozda ce morati staviti deposit, koji im se nakon godinu dana urednog placanja vrati.
-
iamia
#110 Re: Kupovina Kuce u SAD
kratko objasnjeno, u americi mozes naci stanove za zivit iako ti je kreditni rating u shitu.
radi se ipak o tome da samo najnizi slojevi drustva zive u stanovima.
(osim ako ne zivis u manhatnu)
imati kucu i dvoriste je americki standard.
-
Avetinho
#111 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ti si se stvarno dobro nalupao sirom klixa.iamia wrote:kratko objasnjeno, u americi mozes naci stanove za zivit iako ti je kreditni rating u shitu.
-
detroit-mercy
#112 Re: Kupovina Kuce u SAD
Uglavnom rentaju stanove, upravo radi toga su predvidjanja da ce za 2-3 godine biti jos veca navala na nekretnine. Jer ako otprilike uzme jedno 7-8 godina da povratis dobar kreditni skor (npr. nakon sto si izgubio kucu) i da je vecina raje pocela da gubi kuce u 2008 i 2009, onda eto njih nazad na market za kratko vrijemepearlica wrote:Zadnjih godina je pisalo po novinama da u americi mnogima banke oduzmu kuce. Pa se ja pitam sada kada vi spominjete tu kredinu historiju gdje ti ljudi (kojima je banka oduzela kucu jer nisu mogli placati) onda zive. Jer mala je sansa da ce im neko nesto iznajmiti (zbog kreditne historije), kupiti ne mogu... gdje ti toliki ljudi zive? Onako bas me to interesuje.
-
Keiko
#113 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ja skoro pa odgovorno tvrdim da po izlasku iz recesije / ekonomske krize credit score maltene pa nece postojati, odnosno da ce biti u vecini slucajeva resetovan. Ovo kazem iz razloga sto su nas do nedavno banke plasile upravo tim credit score-om ako slucajno ne platimo na vrijeme racun za kreditnu karticu, racun za struju, itd. S' obzirom na broj ljudi koji su ostali bez posla globalno, banke ce imati jako malo onih ciji credit score zadovoljava standarde za kreditiranje. A kako I na cemu banke zaradjuju, to svi znamo.detroit-mercy wrote:Uglavnom rentaju stanove, upravo radi toga su predvidjanja da ce za 2-3 godine biti jos veca navala na nekretnine. Jer ako otprilike uzme jedno 7-8 godina da povratis dobar kreditni skor (npr. nakon sto si izgubio kucu) i da je vecina raje pocela da gubi kuce u 2008 i 2009, onda eto njih nazad na market za kratko vrijemepearlica wrote:Zadnjih godina je pisalo po novinama da u americi mnogima banke oduzmu kuce. Pa se ja pitam sada kada vi spominjete tu kredinu historiju gdje ti ljudi (kojima je banka oduzela kucu jer nisu mogli placati) onda zive. Jer mala je sansa da ce im neko nesto iznajmiti (zbog kreditne historije), kupiti ne mogu... gdje ti toliki ljudi zive? Onako bas me to interesuje..
-
Keiko
#114 Re: Kupovina Kuce u SAD
To pravilo nikad nisam cula. Vec trinaestu godinu vozim nov auto koji svake tri godine mijenjam. Svaki put uzimam bolji I skuplji od prethodnog a mjesecno me auto uvijek kosta isto ili manje (zbog pada cijena novih vozila, smanjenog poreza, promjena u obracunavanju poreza za koristenje cesta i bolje 'fuel efficiency'). Odrzavanje me ne kosta nista jer je za ozbiljnije stvari pod garancijom, a redovni servis ispregovaram 'ukljucen u cijenu' jer garaza zna da ce taj moj auto morati prodati nekom drugom nakon tri godine.TheMule wrote:
Inace, svidja mi se ono pravilo o autima, ako ga ne mozes otplatiti za 3 godine, ne kupuj. Po mom misljenju, najbolje je ne uzimati nikakav kredit.
- Lacrosse
#115 Re: Kupovina Kuce u SAD
Kredit score nije samo bitan da dobijes kredu.Keiko wrote:Ja skoro pa odgovorno tvrdim da po izlasku iz recesije / ekonomske krize credit score maltene pa nece postojati, odnosno da ce biti u vecini slucajeva resetovan. Ovo kazem iz razloga sto su nas do nedavno banke plasile upravo tim credit score-om ako slucajno ne platimo na vrijeme racun za kreditnu karticu, racun za struju, itd. S' obzirom na broj ljudi koji su ostali bez posla globalno, banke ce imati jako malo onih ciji credit score zadovoljava standarde za kreditiranje. A kako I na cemu banke zaradjuju, to svi znamo.detroit-mercy wrote:Uglavnom rentaju stanove, upravo radi toga su predvidjanja da ce za 2-3 godine biti jos veca navala na nekretnine. Jer ako otprilike uzme jedno 7-8 godina da povratis dobar kreditni skor (npr. nakon sto si izgubio kucu) i da je vecina raje pocela da gubi kuce u 2008 i 2009, onda eto njih nazad na market za kratko vrijemepearlica wrote:Zadnjih godina je pisalo po novinama da u americi mnogima banke oduzmu kuce. Pa se ja pitam sada kada vi spominjete tu kredinu historiju gdje ti ljudi (kojima je banka oduzela kucu jer nisu mogli placati) onda zive. Jer mala je sansa da ce im neko nesto iznajmiti (zbog kreditne historije), kupiti ne mogu... gdje ti toliki ljudi zive? Onako bas me to interesuje..
Bitno je koliko krede trazis i kolika je kamatna stopa za kredu.
Nije isto dici 10 hiljada i 600 hiljada.
I nije isto imati 3% mortgage ili 5% mortgage.
I nije isto uzeti loan na 10 ili 30 godina.
Ili imati fiksnu ili promjenjivu interesnu stopu.
Nije isto imati 0 ucesca ili 20% ili 50%.
Ljudima koji imaju pare kredit ni ne treba.
Onima koji takodje zive od plate do plate ne treba.
Treba onim u sredini koji pokusavaju ici na vise, a svima nam to ovisi od posla.
-
kosava
#116 Re: Kupovina Kuce u SAD
Samo sto jedno 90% onih koji rade u Americi zivi od plate do plate , da budem precizniji tri su plate od neimastine .Lacrosse wrote:
Kredit score nije samo bitan da dobijes kredu.
Treba onim u sredini koji pokusavaju ici na vise, a svima nam to ovisi od posla.
Doktore prije nego odgovoris upitaj se da izgubis licence koliko bi ti mogao bez plate a koliko bi izdrzale tvoje kolege , posto si Bosanca predpostavljam da imas crni fond za razliku od svojih kolega . Jos se kao sto znas school of medicine dug otplati od strane prve bolnice u kojoj se zaposlis .
Sve je to prica , moj komsija bio CEO u jednoj vrlo poznatoj i jakoj osiguravajucoj kuci , plata sedam figura izgubi posao nastade panika . Sto jer on mora odrzavati odredjeni standard zivota tako da i on trosi maksimalno i on je samo tri plate da izgubi sve . sad sto se u njegovom slucaju radi o tri godisnje plate je malo drukcije nego od tri sedmicne plate radnika u fabrici ali ako se nevrati u sedlo u roku od tri godine ode sve na bubanj.
- Lacrosse
#117 Re: Kupovina Kuce u SAD
Shvatam ja o cemu pises.kosava wrote:Samo sto jedno 90% onih koji rade u Americi zivi od plate do plate , da budem precizniji tri su plate od neimastine .Lacrosse wrote:
Doktore prije nego odgovoris upitaj se da izgubis licence koliko bi ti mogao bez plate a koliko bi izdrzale tvoje kolege , posto si Bosanca predpostavljam da imas crni fond za razliku od svojih kolega . Jos se kao sto znas school of medicine dug otplati od strane prve bolnice u kojoj se zaposlis .
Sve je to prica , moj komsija bio CEO u jednoj vrlo poznatoj i jakoj osiguravajucoj kuci , plata sedam figura izgubi posao nastade panika . Sto jer on mora odrzavati odredjeni standard zivota tako da i on trosi maksimalno i on je samo tri plate da izgubi sve . sad sto se u njegovom slucaju radi o tri godisnje plate je malo drukcije nego od tri sedmicne plate radnika u fabrici ali ako se nevrati u sedlo u roku od tri godine ode sve na bubanj.
Ali, nije mi jasno to kukulemakanje.
Koje si ti godine dosao u Ameriku?
Ja sam dosao sa 2 kese, i 100 dollara u dzepu.
Sutra ko ziv ko mrtav.
Neces nista sa sobom ponjeti.
Mozes imati sve, nista ti ne vrijedi.
Zivi najbolje kako mozes, plati racune koliko mozes, ako pogrijesis nauci iz toga, i sta ima veze na bubanj ili ne.
U krajnjoj liniji? Nece ti se postrojiti Americka armija pred vratima i odvesti te u logor kao u Bosni.
Ja sam prezivjeo apokalipsu, i realan sam po tome sta je nase. Imas malo vremena i malo zivota da ga vidis i prozivis.
Jedino sto imas je zdravlje.
Moci ces uvijek usijati 2 gredice i prezivjeti.
A sad, ko uspije, uspije.
Bitnije od toga je jesi li sretan u tome.
A sad strepiti od sutra, ja vidim da su svi bosnjani bolje situirani danas nego prije 15 godina.
Svi bolje zive, imaju vise, rade bolje poslove, rade pametnije, ili rade manje, djeca im se skoluju... i sad pricaju price koje propao. Jel taj koji je propao bio gladan, jel preskocio ijedan dorucak, jel ga ko tukao po zatvoru jedno 9 mjeseci, nije. Sve je to sica burazeru.
I sta sad?
Ja danas da propadnem, imam 15 godina Amerike u nogama.
To je dugacka utakmica, i iskustvo, u kojoj u ovoj zemlji ne mozes biti gladan i nemati krov nad glavom.
Drugo sve, su gluposti. Tipa bila ti dao 10 godina zivota da imas 1 milion imovine i slicno.
Nekom to lezi, nekom ne. Neko voli vise labavo, neko voli da proba i propane, neko voli sigurno i da ne uspije nikad.
Svakom njegovo.
Najbitnije je da ne moras mene voditi kao ziranta za zajam od 500 dollara u nekoj mikrokreditnoj organizaciji.
A to je realnost mnogih u BiH.
Sve je ok, sunce izlazi na istoku, niko nije gladan i svako zivi kako zeli i hoce, a sad, to sto su neki sve gladniji i hoce kule, vile, svu materiju svijeta da bi se zadovoljili...
Vidi, postoji jedna budisticka koja kaze, ako imas kozu, imas koziji problem.
Sto god budes vise htjeo, vise ces imati i problema.
Jedino je pitanje mozes li zivjeti s tim i da ti ne prisjedne.
Ako mozes, zivi. Ako ne mozes, olabavi.
Najbitnije je ne shvatati ovu igru toliko ozbiljno.
I imati sansu da svakog momenta odstupis.
Ako ne ide, odustanes i od kuce, i od posla, i od svega.
Ima ljudi koji zive u Americi bez ikakvih para.
Procitaj knjigu Man who quit money
I na kraju, cega da nas je strah?
Da si mi rekao strah me kraja, bolesti, patnje, bola...
Strah me propasti?
Pa ja sam poceo iz kanalizacije i u nju se mogu vratiti.
Bitnije od toga je odabrati da si sretan, da si sobom zadovoljan i da stvari u glavi imaju smisla, da si cist, nisi na drogama, i posten, pa kako bude.
A poslje Jugoslavije neka propadne i Amerika, jebe mi se.
Dok je ledja bice samara.
A ja jesti mogu samo tri put dnevno, i spavati jednom na dan.
Dzaba da imas cijeli svijet, ili 10 dollara.
Nemoj izgubiti sebe.
-
Avetinho
#118 Re: Kupovina Kuce u SAD
Jest ti dug post, ali ti je svaka istinita.Lacrosse wrote:Shvatam ja o cemu pises.kosava wrote:Samo sto jedno 90% onih koji rade u Americi zivi od plate do plate , da budem precizniji tri su plate od neimastine .Lacrosse wrote:
Ali, nije mi jasno to kukulemakanje.
Koje si ti godine dosao u Ameriku?
Ja sam dosao sa 2 kese, i 100 dollara u dzepu.
Sutra ko ziv ko mrtav.
Neces nista sa sobom ponjeti.
Mozes imati sve, nista ti ne vrijedi.
Zivi najbolje kako mozes, plati racune koliko mozes, ako pogrijesis nauci iz toga, i sta ima veze na bubanj ili ne.
U krajnjoj liniji? Nece ti se postrojiti Americka armija pred vratima i odvesti te u logor kao u Bosni.
Ja sam prezivjeo apokalipsu, i realan sam po tome sta je nase. Imas malo vremena i malo zivota da ga vidis i prozivis.
Jedino sto imas je zdravlje.
Moci ces uvijek usijati 2 gredice i prezivjeti.
A sad, ko uspije, uspije.
Bitnije od toga je jesi li sretan u tome.
A sad strepiti od sutra, ja vidim da su svi bosnjani bolje situirani danas nego prije 15 godina.
Svi bolje zive, imaju vise, rade bolje poslove, rade pametnije, ili rade manje, djeca im se skoluju... i sad pricaju price koje propao. Jel taj koji je propao bio gladan, jel preskocio ijedan dorucak, jel ga ko tukao po zatvoru jedno 9 mjeseci, nije. Sve je to sica burazeru.
I sta sad?
Ja danas da propadnem, imam 15 godina Amerike u nogama.
To je dugacka utakmica, i iskustvo, u kojoj u ovoj zemlji ne mozes biti gladan i nemati krov nad glavom.
Drugo sve, su gluposti. Tipa bila ti dao 10 godina zivota da imas 1 milion imovine i slicno.
Nekom to lezi, nekom ne. Neko voli vise labavo, neko voli da proba i propane, neko voli sigurno i da ne uspije nikad.
Svakom njegovo.
Najbitnije je da ne moras mene voditi kao ziranta za zajam od 500 dollara u nekoj mikrokreditnoj organizaciji.
A to je realnost mnogih u BiH.
Sve je ok, sunce izlazi na istoku, niko nije gladan i svako zivi kako zeli i hoce, a sad, to sto su neki sve gladniji i hoce kule, vile, svu materiju svijeta da bi se zadovoljili...
Vidi, postoji jedna budisticka koja kaze, ako imas kozu, imas koziji problem.
Sto god budes vise htjeo, vise ces imati i problema.
Jedino je pitanje mozes li zivjeti s tim i da ti ne prisjedne.
Ako mozes, zivi. Ako ne mozes, olabavi.
Najbitnije je ne shvatati ovu igru toliko ozbiljno.
I imati sansu da svakog momenta odstupis.
Ako ne ide, odustanes i od kuce, i od posla, i od svega.
Ima ljudi koji zive u Americi bez ikakvih para.
Procitaj knjigu Man who quit money
I na kraju, cega da nas je strah?
Da si mi rekao strah me kraja, bolesti, patnje, bola...
Strah me propasti?
Pa ja sam poceo iz kanalizacije i u nju se mogu vratiti.
Bitnije od toga je odabrati da si sretan, da si sobom zadovoljan i da stvari u glavi imaju smisla, da si cist, nisi na drogama, i posten, pa kako bude.
A poslje Jugoslavije neka propadne i Amerika, jebe mi se.
Dok je ledja bice samara.
A ja jesti mogu samo tri put dnevno, i spavati jednom na dan.
Dzaba da imas cijeli svijet, ili 10 dollara.
Nemoj izgubiti sebe.
-
kosava
#119 Re: Kupovina Kuce u SAD
Doktore razumijemo se mi , nego gdje si nasao u mom postu kuknjavu ?
Sve sto si napisao ja sam napisao samo krace . .
Sve sto si napisao ja sam napisao samo krace . .
-
TheMule
#120 Re: Kupovina Kuce u SAD
Ha?mislis wrote:re @La Crosse
ima godina ... nazovem `prijateljicu` nakon nekog vremena boravka u ameriki.
inace culi bi se tokom ratnih godina tj. bili smo upoznati sa nasim
putesevstijama, ona mojim a ja njenim ...
prvo sto me je upitala i konstatovala u isto vrijeme je bilo
... znaci uspijela si!!!
nisam je nikad vise nazvala niti cu ....
-
Avetinho
#121 Re: Kupovina Kuce u SAD
Nisam ni ja shvatio poentu.TheMule wrote:Ha?mislis wrote:re @La Crosse
ima godina ... nazovem `prijateljicu` nakon nekog vremena boravka u ameriki.
inace culi bi se tokom ratnih godina tj. bili smo upoznati sa nasim
putesevstijama, ona mojim a ja njenim ...
prvo sto me je upitala i konstatovala u isto vrijeme je bilo
... znaci uspijela si!!!
nisam je nikad vise nazvala niti cu ....
Ali vazno je istresti se, ako ce joj biti bolje.
-
kosava
#122 Re: Kupovina Kuce u SAD
Jaro kad dotaknes dno dna ko sto smo doktor i ja onda znas da nemozes dublje potonuti i da samo moze ici kud naprijed to jest penjati se na gore ( iznad povrsine ) .mislis wrote:ha?
nije kukanje nego nego neka zloca sto eto jedva cekam da
vidim kako ces da izgubis opet sve sto si stekao
ha?
uspijehom nazivaju sto imas krov nad glavom
ha?
ne mogu cudom da se nacude nekad izbijeglica
sad dijaspora, juce sve izgubio ... sad kredite dize ...
sta ce on nek ne primi dva ceka ode sve to na bubanj
ha?
sta ti jos nije jasno?
ha?
definicija uspijeha
perverzija samo taka
Kad jos prihvatis realnost da sve mozes izgubiti jal za tri mjeseca jal za tri godine onda nema straha mozes sve postici .
A jos znas da u najgoru ruku imaces sahan na hastalu i krov na glavom , a dok je covjek zdrav , nema zatvora ili lijecenja od ovisnosti moze sta hoce , velika je Amerika , jebiga do odselis na Aljasku opstaces .Imam ja prijatelja radi ko sanker na Havajima uziva gleda nasmijane ljude po cijeli dan .
- suzzy_q
#123 Re: Kupovina Kuce u SAD
Sve se nema a kuce se po USA kupuju 
-
iamia
#124 Re: Kupovina Kuce u SAD
cashom ili na kredit od 30 god ?suzzy_q wrote:Sve se nema a kuce se po USA kupuju
-
kosava
#125 Re: Kupovina Kuce u SAD
iamija sumnjam da ima vise Bosanca u Americi koji je uzeo kucu na 30 godisnji kredit , naucilo se dosada da se kuca kupuje na 15 godisnji kredit.
nego iamija neuzimaju se nekretnine po Bosni na kredit ?
nego iamija neuzimaju se nekretnine po Bosni na kredit ?