ne volim slatkorijecivost tacka

nije bitno od kojeg pola dolazi...koliko sam ja slatkorijeciva ili nisam, ne znam...to bolje drugi mogu osuditi...ali opshirna jesam...to priznam
nemam ja nista protiv elokventnosti, vjestim baratanjem rijecima....ukoliko te rijeci imaju neku supstancu, materiju, nesto konkretno u njima...ali od onih kojima previse meda preko usta prelazi vrlo cesto zna zaboliti glava (a bome i drugi organi)...

ne znam sjecas li se one shecerne vate/vune koju su prodavali kad god bi cirkus dosao u grad...primamljivo, slatko, ukusno, jedesh, prsti ti se ulijepe, ali mozes pojesti 10 istih i opet neces osjetiti ni trun sitosti...e pa tako ti je i sa slatkim rijecima...mogu one goditi uhu, egu, osjecajima, ali osim tog trenutnog ugodjaja ne daju nista, ne pridonose nista, iza njih najcesce stoji jedno obicno nista

to ti je recimo kao kad ti neko kaze "ti si neshto posebno"

lijepo zvuci zar ne? ali sta to znaci? ama bas nista....bolje da ti kaze "ti si magare" to barem ima neko znacenje
ni pametovanje mi ne smeta...za divno cudo volim i pametovanje cak i od strane nekog ko ima misljenje oprecno mom, posebno onda kada ta osoba zna adekvatno objasniti svoj stav, svoje razloge, svoje misljenje...to ne samo da volim, nego mi je i veliko zadovoljstvo....
i ne volim samo knjige, volim i filmove

mrvu se shalim...ali istina jeste da je puno lakse pronaci i otkriti dobru knjigu, dobar film nego dobrog covjeka

sto ne znaci da ne znam pronalaziti zadovoljstvo, a i ljubav u onim divnim dobrim ljudima koje sam imala srecu susresti....
P.S. leptir kaze hvala na komplimentu

[/quote]
Ne volim mrzovoljnost iiiii...zarez.
E,sh'o se mi upoznajemo!!!

Kako same isprede ovoliko materijala iz ovo malo moje "vune"Aaaa...da se mi ne poznajemo?? Che'k da vidim sh'a me pitash??
Ev' govorish o cirkusima u gradu!! Jok...nisam ti njihove prirode niti domena zivljenja..mislim nasheg grada i cirkusa mu.O vuni/vati kojoj govorish predpostavljam da mislish na umijeche sladoledara i njihov proizvod!! Sjecham se toga bona!! Toga i danas ima.Samooo...ja sam to kushao i dao svoje mishljenje.A Galib..(moj rodjak).jedan..pa josh..jedan..pa josh jedan...dok nije dogurao do grcheva u stomaku i sav se uneredio.A je fino govorih: Galibeee...ovo je da kushash i mishljenje dash po kushanju a ne da se naklopash.Al' hajde ti Galibu dokazi!!
A tooo...shto mi neko kaze: ti si jedno "nishta" jedno obichno "magare"itd ne uzimam za zlo niti dajem vaznost pojmovima.Ono...indirektno govore o onome ko izgovara te pojmove i ukoliko nije cijenjeni prijatelj ni pridajem mu ,ama bash ,nikakvu paznju.Neka ti bude na zadovoljstvo: Magare sam ...ljudskim bichem dat....licemjerem izdat, i prodat'...dunjalukom hodim i revem ...tovarom opasan ...i u svemu prkosan.Et' ne hateri na "slatkorjechivosti".Poshtovanje